Dodaj do ulubionych

kaszka i kleik

06.04.05, 15:32
czy 4-miesięczne dziecko, mało przybierające i ulewające może mieć dodawany
do mleka kleik lub kaszkę do każdego jedzenia czy to za dużo?
pozdrawiam asia
Obserwuj wątek
    • izia30 Re: kaszka i kleik 06.04.05, 20:34
      kaszki ikleiki ryżowe i kukurydziane bezsmakowe i bezmleczne są przeznaczone
      dla dzieci od 4mca. może dawaj na początek jeden posiłek dziennie np 100ml
      mleka i zrobiony na tym gęsty kleik kukurydziany? wprowadzaj też warzywka,
      owoce, potem zupki bezmięsne i po 6mcu mięsne.
    • tabaluga0 Re: kaszka i kleik 06.04.05, 20:40
      albo jeden posilek albo mozesz tylko troszke dodawac do kazdego jedzenia tak
      aby tylko zagescic mleko. Mozesz tez kupic zageszczacz do mleka NUTRITON, jest
      on bazie kaszki czy skrobii kukurydzianej, Jest naprawde skuteczny. Moj synek
      tez ulewa i ja podaje mu bebiko omneo a na noc kaszke sinlac, jest slodka i on
      to bardzo lubi.
      • pandaaa Re: kaszka i kleik 07.04.05, 16:27
        Witaj!Jak najbardziej powinnaś zagęszcz.. mleko,gdyż czym gęściejsze jedzonko
        tym mniej dzieciaczek zwróci.Dodawaj do mleczka kaszki,kleiki i karm też
        łyżeczką a zobaczysz efekty poprawy.Pozdrowionka.
    • k.k.k Re: kaszka i kleik 07.04.05, 20:57
      Również czteromiesięcznej, umiarkowanie przybierającej, tyle, że nieulewającej
      dodawaliśmy zgodnie z zaleceniem pediatry kleik do każdego karmienia. Zresztą
      robimy to nadal (mała ma prawie 6 m-cy).
      Pozdrawiam
      Kasia
    • bettinaj Re: kaszka i kleik 13.04.05, 13:32
      ja zaprzestałam podawac mojej Julce kaszkę, bo właśnie w czwartym miesiącu było
      to dla niej za dużo i bardzo męczyła się w nocy i nie mogła spać. Ale każde
      dziecko rozwija się indywidualnie. Możesz spróbować z malutką ilością kaszki i
      stopniowo zwiększać do zalecanej dawki.
      pozdrawiam
      • bettinaj Re: kaszka i kleik 13.04.05, 13:33
        teraz Julka ma 5 m-cy i je codziennie kaszkę na dobranoc :))
        pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka