joasia20 06.04.05, 15:32 czy 4-miesięczne dziecko, mało przybierające i ulewające może mieć dodawany do mleka kleik lub kaszkę do każdego jedzenia czy to za dużo? pozdrawiam asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izia30 Re: kaszka i kleik 06.04.05, 20:34 kaszki ikleiki ryżowe i kukurydziane bezsmakowe i bezmleczne są przeznaczone dla dzieci od 4mca. może dawaj na początek jeden posiłek dziennie np 100ml mleka i zrobiony na tym gęsty kleik kukurydziany? wprowadzaj też warzywka, owoce, potem zupki bezmięsne i po 6mcu mięsne. Odpowiedz Link Zgłoś
tabaluga0 Re: kaszka i kleik 06.04.05, 20:40 albo jeden posilek albo mozesz tylko troszke dodawac do kazdego jedzenia tak aby tylko zagescic mleko. Mozesz tez kupic zageszczacz do mleka NUTRITON, jest on bazie kaszki czy skrobii kukurydzianej, Jest naprawde skuteczny. Moj synek tez ulewa i ja podaje mu bebiko omneo a na noc kaszke sinlac, jest slodka i on to bardzo lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
pandaaa Re: kaszka i kleik 07.04.05, 16:27 Witaj!Jak najbardziej powinnaś zagęszcz.. mleko,gdyż czym gęściejsze jedzonko tym mniej dzieciaczek zwróci.Dodawaj do mleczka kaszki,kleiki i karm też łyżeczką a zobaczysz efekty poprawy.Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
k.k.k Re: kaszka i kleik 07.04.05, 20:57 Również czteromiesięcznej, umiarkowanie przybierającej, tyle, że nieulewającej dodawaliśmy zgodnie z zaleceniem pediatry kleik do każdego karmienia. Zresztą robimy to nadal (mała ma prawie 6 m-cy). Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
bettinaj Re: kaszka i kleik 13.04.05, 13:32 ja zaprzestałam podawac mojej Julce kaszkę, bo właśnie w czwartym miesiącu było to dla niej za dużo i bardzo męczyła się w nocy i nie mogła spać. Ale każde dziecko rozwija się indywidualnie. Możesz spróbować z malutką ilością kaszki i stopniowo zwiększać do zalecanej dawki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bettinaj Re: kaszka i kleik 13.04.05, 13:33 teraz Julka ma 5 m-cy i je codziennie kaszkę na dobranoc :)) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś