Dodaj do ulubionych

Z "jadka" - "niejadek" :(

22.05.05, 21:10
Mojej córci od jakiegoś czasu "odwidziało" się mleko. Wcześniej zjadała książkowe 180 ml 4 razy na dobę (w tym raz kaszkę), a od jakichś 3 tygodni trudno jest w nią wmusić nawet i 120 ml, czasami potrafi zjeść tylko 90ml. Cały czas je to samo mleko (NAN 2), próbowałam już nawet zmienić jej smoczki, lecz i to nic nie dało. Ze zmian żywieniowych wprowadziłam jedynie mięsko, więc chyba nie to spowodowało taką zmianę gustu? Co może być przyczyną takiego zachowania? Dodam, że Zuza jest zdrowa, radosna, nie ma żadnych problemów "kupkowych" a do tej pory przybierała książkowo i nie należy do grubasków.
Obserwuj wątek
    • piotr-albrecht Re: Z "jadka" - "niejadek" :( 23.05.05, 09:04
      Takie fanaberie się zdarzaja zupelnie zdrowym dzieciom i wtedy trzeba jedynie
      przeczekać nie podając nic na siłę. Czasem taka niechęć do mleka moze byc
      spowodowana nadmiarem witaminy D i wtornym podwyższeniem stężenia wapnia w
      surowicy krwi.
    • koko8 Re: Z "jadka" - "niejadek" :( 23.05.05, 13:47
      niedwano sama mialam taki problem:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=632&w=23522399&a=23669058
      widac, tak niektore dzieciaki maja... ja po prostu za rada doktora przestalam
      dawac mleko i pomoglo... od poru dni mala znowu wcina mleczko (na noc nawet
      250), co prawda tylko 3 razy dziennie ( w tym raz sinlac) - ale zawsze to cos...
    • amaterasu79 Re: Z "jadka" - "niejadek" :( 23.05.05, 14:54
      Dziękuję bardzo za pomoc :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka