anias29 01.06.05, 22:52 Karmię synka nutramigenem i nurtuje mnie pytanie, dlaczego zwykłe mleka są początkowe i następne, a nutramigen tylko jeden? I wobec tego do jakiego wieku się go stosuje? Z góry dziekuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybalon1 Re: Nutramigen a mleko "następne" 02.06.05, 09:27 bo nutramigen jest dla alergików i karmisz nim dziecko tak długo jak bedzie trzeba , po jakims czasie możesz sprawdzic czy alergia minęła i spróbowac przejść na inne mleczko np Bebilon 2 w 7 miesiącu jesli dziecko zle toleruje nowe mleko wracasz do Nutramigenu , ja karmię tez alergika na mleko krowie Bebilonem Pepti ale tu jest mleko 1 i 2 i to chyba dlatego , ze Bebilon Pepti jest zdaje sie dla takich mniej alergicznych dzieciaczków - to chyba tak jakoś bedzie - tak mi się zdaje :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: Nutramigen a mleko "następne" 03.06.05, 22:26 Dzięki za odpowiedź. Ale mnie dalej nurtuje pytanie, dlaczego zwykłe mleka są początkowe i następne, dostosowane do zapotrzebowań roswijającego się maluszka, a nutramigen tylko jeden? Alergik też się rozwija i jemu też przecież zmienia się zapotrzebowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: Nutramigen a mleko "następne" 05.06.05, 22:56 te mleka następne są zazwyczaj zageszczane - bardziej sycące a mleka dla alergiow nie bo nigdy nie wiadomo czy dodatek nie spowoduje u dziecka reakcji alergicznej a skład mleka poZa tym i wartość odżywcza)witaminy) chyba wiele sie nie róznia , poza tym i tak potem wprowadzasz inne posilki - zupki kaszki itp , pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-albrecht Re: Nutramigen a mleko "następne" 06.06.05, 22:33 Można tak długo jak trzeba. Nutramigenu oznaczonego nr 2 nie ma w Polsce gdyz nie został tu jeszcze zarejestrowany Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: Nutramigen a mleko "następne" 07.06.05, 01:04 Dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś