Dodaj do ulubionych

Nutramigen a mleko "następne"

01.06.05, 22:52
Karmię synka nutramigenem i nurtuje mnie pytanie, dlaczego zwykłe mleka są
początkowe i następne, a nutramigen tylko jeden? I wobec tego do jakiego
wieku się go stosuje? Z góry dziekuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • rybalon1 Re: Nutramigen a mleko "następne" 02.06.05, 09:27
      bo nutramigen jest dla alergików i karmisz nim dziecko tak długo jak bedzie
      trzeba , po jakims czasie możesz sprawdzic czy alergia minęła i spróbowac
      przejść na inne mleczko np Bebilon 2 w 7 miesiącu jesli dziecko zle toleruje
      nowe mleko wracasz do Nutramigenu , ja karmię tez alergika na mleko krowie
      Bebilonem Pepti ale tu jest mleko 1 i 2 i to chyba dlatego , ze Bebilon Pepti
      jest zdaje sie dla takich mniej alergicznych dzieciaczków - to chyba tak jakoś
      bedzie - tak mi się zdaje :-))))))))
    • anias29 Re: Nutramigen a mleko "następne" 03.06.05, 22:26
      Dzięki za odpowiedź. Ale mnie dalej nurtuje pytanie, dlaczego zwykłe mleka są
      początkowe i następne, dostosowane do zapotrzebowań roswijającego się maluszka,
      a nutramigen tylko jeden? Alergik też się rozwija i jemu też przecież zmienia
      się zapotrzebowanie...
      • rybalon1 Re: Nutramigen a mleko "następne" 05.06.05, 22:56
        te mleka następne są zazwyczaj zageszczane - bardziej sycące a mleka dla
        alergiow nie bo nigdy nie wiadomo czy dodatek nie spowoduje u dziecka reakcji
        alergicznej a skład mleka poZa tym i wartość odżywcza)witaminy) chyba wiele
        sie nie róznia , poza tym i tak potem wprowadzasz inne posilki - zupki kaszki
        itp , pozdr
    • piotr-albrecht Re: Nutramigen a mleko "następne" 06.06.05, 22:33
      Można tak długo jak trzeba. Nutramigenu oznaczonego nr 2 nie ma w Polsce gdyz
      nie został tu jeszcze zarejestrowany
    • anias29 Re: Nutramigen a mleko "następne" 07.06.05, 01:04
      Dziękuję za odpowiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka