romi
09.08.05, 11:40
Panie doktorze proszę o poradę.Moja córeczka ma prawie 2 i pół miesiąca. Od 6 tygodnia życia karmie ją Nutramigenem. Od paru dni robi śluzowate,czasem pieniste kupki,płacze bardzo po ich zrobieniu tak,że trudno ją uspokoić. Płacz jest momentami piszczący.Pediatra stwierdził,że ten płacz to z wysiłku.Rzeczywiście Mała się musi nieźle nastękać zanim zrobi kupkę,ale ja myślę,że to może jakieś bakterie.Poję ją miedzy posiłkami przegotowaną mineralną wodą.Dziennie wypija około 100 ml.Kiedy są upały więcej.Dodatkowo dostaje Sab Simplex na kolki,bo miała straszne od rana do wieczora zanim przeszliśmy na Nutramigen.Teraz dostaje co drugie karmienie zamiast 15 kropelek 10 profilaktycznie.Kolki ustały.Poza tym na buzi i na karczku pojawiły sie krosteczki.Wygląda to jak kaszka pod skórą,czasem się zaczerwienia i wychodzą bardziej wyraźne czerwone krosteczki.Pediatra przepisała na to Cortineff,twierdząc,że to uczulenie na coś(ale na co ?)albo od mechanicznego tarciao ubrania,prześcieradełko.Zaczerwienienie zniknęło,ale kaszka pod skórą nadal jest. Proszę o poradę co to może być i jakie badania powinnam zrobić.Pozdrawiam.