Dodaj do ulubionych

pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10.09.05, 08:09
Witam
Panie doktorze prosze o pomoc bo juz nie wiem co mam robic.Moja mala
skonczyla 5 wrzesnia dwa miesiace,i juz poraz kolejny ma zmieniane mleko
zaczynalismy od nan 1 pozniej nutramigen pozniej bebilon pepti a terza bebiko
omneo.Nie ma zadnej alergi wiec nie wiem po co jej kazali jesc mleko dla
alergikow?Otoz od kilku dni bardzo dziwnie sie zaczowuje przez caly dzien spi
tylko po godzinie budzi sie z krzykiem i jest glodna zajada 120 ml mleka +
120 ml herbatki(ogromnie duzo).Po czym zwraca i zasypia a za godzine z
zegarkiem w reku budzi sie i jest to samo tylko ze ja jej nie daje juz tyle
zjadac bo przeciez peknie,wklada sobie raczki do buzi,jak ja biore na rece
to "mnie je" ma pofaldowane dziasla i na dolnych dziaslach ma taka biala
chrostke ale to jest raczej nie mozliwe zeby jej zabki rosly(tak mi sie
wydaje troche za wczesnie).Nie ma goraczki,przybiera na wadze co tydzien 230
gr nie wyglada na chora.W nocy tak do 0,00 jest "sajgon"pozniej spi 4 godz i
od nowa sie zaczyna.Moze to jest wina mleka?Dodam ze ma ogromne zaparcia a
jak juz zroi kupke to jest zielona i bardzo klejaca i ma ziarenka.Moze te
mleczka sa nie odpowiednie dla niej?Teraz pije bebiko omneo od
tygodnia.Prosze o pomoc bo juz nie daje rady z nia.
Obserwuj wątek
    • piotr-albrecht Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.09.05, 09:38
      Trudno mi powiedziec co to takiego jest, poza tym, że nie wiem po co były te
      ciągłe zmiany mleka, nie wiem także po co daje jej Pani tyle na raz do brzucha
      mleka a potem herbatki - czy nie wystarczy mleko? Jesli jedna na przestrzeni
      ostatnich dni zwraca coraz częściej i obficiej, stolce sa coraz mniejsze, i co
      zwymiotuje to natychmiast chce jeść a na dodatek zmniejszaja sie ostatnio
      przyrosty masy ciała to może to byc początkowy okres pylorostenozy czyli
      przerostowego zwężenia odźwiernika - wymaga to wykonania usg brzucha przez
      doświadczonego doktora zajmującego sie usg.
      • marta-21 Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.09.05, 17:18
        Mleczka zmieniali jej dlatego ze przy nanie Pani doktor stwierdzila ze mala
        boli przez te mleko brzuszek(jadla ogromne sumy tego mleka i przybierala co
        tydzien 400 gr)zmienila na nutramigen potem trafila do szpitala(bakterie w
        moczu,zapalenie ucha anemia?nie wiem skad ta anemia poniewaz jadla az za dobrze)
        lekarz zmienil jej na bebilon pepti bo jest pozywniejsze i smakuje jak mleko a
        nie jest ochydne tak jak nutramigen.Lezala w szpitalu tydzien i jakos nie
        pasowalo jej to mleczko problemy z kupa i nie najadala sie tym mlekiem ciagle
        glodna.I nie mam pojecia dlaczego jej dawali hypoalergiczne mleczka skoro nie
        ma zadnej alergi.Przy wypisie Pan doktor powiedzial ze mam kupic albo bebilon 1
        albo bebiko omneo obydwa sa dobre a wybor zostawia mnie i wybralam bebiko tylko
        chyba znow jej nie pasuje bo jak Panu pisalam budzi sie co godzine gladna.Daje
        jej herbatke bo chce najpierw wypija mleczko 120 ml i dalej placze wiec
        dorabiam jej jeszcze 30 ml bo myslalam ze jej za malo ale pluje i placze wiec
        robie jej herbatke i wypija 120 ml i zasypia odrazu.Wymiotuje max 3 razy na
        dobe,ja mysle ze to juz z przejedzenia te wymioty,po wymiotach nie chce jesc
        odrazu ale po godzinie krzyczy.Waga jest wporzadku przybiera,a moze to po
        szpitalu taka jest?Musze jej podawac siraliden,lakcid i hemofer moze nie
        toleruje ktoregos lekarstwa i tak sie dzieje.Niewiem Panie doktorze ale ja juz
        naprawde mam dosc i nie umiem jej pomoc,ona tez jest zmeczona juz ta sytuacja.A
        dodam ze w szpitalu miala robione usg brzuszka i lekarz nic mi nie mowil.Aha i
        jeszcze zauwazylam jak je to strasznie jej bulgocze w brzuszku,i ma przepukline
        pepkowa w pazdzierniku ma miec operacje bo jest ogromna moze to ma jakies
        znaczenie?Zna pan moze jakiegos dorego lekarza w gliwicach.
        Dziekuje za odpowiedz
        • piotr-albrecht Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.05, 16:33
          Siraliden jest straszny w smaku (można go zamienic na rozkruszany furagin) a
          żelazo może powodwac bóle brzucha, które niektóre dzieci "zajadają" jako sposób
          na uspkojenie. Sam pobyt w szpitalu też może pozostawiać przemijające, ale nie
          natychmiast, ślady. Takie szaleństwa jedzeniowe wyprawiają także czasem dzieci
          z refluksem żołądkowo-przełykowym. Niestety nie znam, lub raczej nie
          przypominam sobie nikogo w Gliwicach.
          • marta-21 Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.05, 23:33
            Dziekuje bardzo za odpowiedz.
            Pozdrawiam Marta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka