Dodaj do ulubionych

z nutramigenu na nan HA

25.01.06, 22:14
przeszłam za zgodą lekarza 4 dni temu...no wlasnie i wszystko byłoby ok bo
córa nutramigeny jadła 2 razy dzienie nawet po 300ml a teraz tego Nan Ha
wogóle nie chce jeść:( i tu moja rozpacz sie zaczyna bo już wszystkie sposoby
zachęcania wykorzystałam i zero efektu.
Na Nan-ie je tylko troche ok 150ml kaszki...a co z resztą mleka którą powinna
spozyc?Co mogę zrobić?No chyba że te 150ml wystarczy?
Doradźcie coś bardzo proszę!
Aga
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: z nutramigenu na nan HA 26.01.06, 08:47
      Daj dziecku spokój jak masz Nutramigen jeszcze to podawaj i za jakiś czas ponów
      próbe. MOże nie upieraj się przy NAN HA, jest bebilon HA, bebiko HA i spróbuj na
      spokojnie- mieszaj oczywiście oba mleczka- 1 miarka nowego, reszta starego, 2 m
      nowego reszta starego i tak do całkowitej zmiany. Nic na siłe, nie denerwuj się
      jak poje jeszcze kilka tyg. Nutre to nic sie nie stanie, a zmuszanie na siłe
      daje odwrotny skutek:-(Pozdrawiam, Beata
      • agap10 Re: z nutramigenu na nan HA 26.01.06, 20:26
        Nutramigenu juz nie mam. Nie upieram sie przy Nan-ie ...to był wybór lekarza.
        Dawkowałam wszystkie sposoby. Dziś nawet zrobiłam jej kakao na jej mleku i tez
        odmówiła-nawet łyka nie zrobiła:(
        Moze faktycznie zmienić mleko na n.Bebiko? Czy różnią się jakoś smakiem i
        zapachem?
        Dziękuje i pozdr Aga
        • bea-ta Re: z nutramigenu na nan HA 27.01.06, 08:38
          Rozumiem, że zalecił lekarz, ale to nie on decyduje co dziecko zje, ale ono
          samo. Jesli maluch nie chce mieszanki HA to nie warto sie upierac jelsi chetnie
          pił Nutramigen. Można spokojnie odczekać jeszcze pare tygodni i znów spróbować.
          Robiąc coś na siłe, albo ówiąc łagodniej zbyt mocno zachecając dziecko do nowego
          mleka uzyskasz efekt odwrotny i na widok butli i każdego mleka dziecko bedzie
          odwracac głowe. Moja rada więc - idź do lekarza po recepte i dalej podawaj
          NUTRE, a za kilka tyg. spróbuj z nowym mlekiem np. bebilonem HA, czy bebikiem
          HA. One się róznią w smaku minimalnie- wszystkie z racji hydrolizy białek i
          obniżenia laktozy są lekko gorzkawe. te które mają wiecej w składzie laktozy sa
          slodsze- na odwrocie puszki masz skład i zaw. laktozy. Może dziecko zasamkował
          gorzki nutramigen i trudno mu zaakceptowac nowy slodszy smak, albo weź pod
          uwage, że dzieci często odmawiaja czegoś co im szkodzi, wiec może warto jeszcze
          poczekać. Rozumiem, że pediatra poradziła, a le nie ona pije mieszanke a
          maluch:-)Zmieniając co chwile mleko narażasz dziecko na dolegliwości jelitowe i
          zniechecesz awogóle do mleka - wez to pod uwage, mam nadzieje, że Doktor
          potwierdzi moje zdanie:-)Beata
    • piotr-albrecht Re: z nutramigenu na nan HA 29.01.06, 11:26
      Wrócić do nutramigenu a jeśli wiek pozwala to mozna jeszcze podawac sinlac.
      • agap10 Re: z nutramigenu na nan HA 29.01.06, 19:12
        od wczoraj je wczoraj (rana) je juz tego Nana sama ...po ok 250ml ...wiec chyba
        juz zostawic?Juz nie chce mieszac
        • agap10 Re: z nutramigenu na nan HA 29.01.06, 22:29
          je 2 razy po 250ml samego Nan Ha z butli
          i kaszki 150ml na tym mleku.
          Czy taka ilośc (mowa o samym mleku-bo oprócz tego je obiady,serki itp)wystarczy
          14-mc dziecku?
          • bea-ta Re: z nutramigenu na nan HA 30.01.06, 08:44
            Wystarczy:-)Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka