Dodaj do ulubionych

Do Pani Beaty - pytanie

23.02.06, 14:27
Moja corka 1,5 godizny po jedzeniu zaczyna sie zawsze wiercici i prezyc
podejrzewa ze sa to kolki. W zawiazku z tym mam pytanie czy Esputikon mam jej
podawac regularnie czy tez tylko w momencie prezenia i czy podawac jej lepij
herbatke Hipp z rumianku czy z kopru? Bardzo prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: Do Pani Beaty - pytanie 23.02.06, 14:53
      Krople Espumisan, Infacol, Bobotic, Esputicon nleży podawac regularnie, aby
      był efekt. Dobrze aby maluch był częściej układany na brzuszku- wtedy jest
      naturalny masaz i łatwiej dziekcu sie wyprukac niz jak lezy na plecach jeszcze
      pozawijany w roki, spiworki itp. Ruch wzmaga prace jelit i ułatwia wydalanie
      gazów, podbnie jak masaz brzuszka. Herbatke tez mozna podac - z kopru, plantex
      lub sa mieszanki apteczne np. bobofen - dawkowanie na opakowaniu. Beata
      • magdula12 Re: Do Pani Beaty - pytanie 23.02.06, 16:07
        Bardzo dziekuje za odpowiedz, chyba na razie bede starala sie ukladac ja
        czesciej na brzuszku. Nie wiem czy regularne podawanie esputikonu
        nie "rozleniwi" jej jelitek i potem sama nie bedzie chciala puszczac baczkow:)
        Czy Pani zdaniem herbatki Hipp sa godne polecenia czy lepiej kupic te mieszanke
        bobofen? Pozdrawiam Magda
        • bea-ta Re: Do Pani Beaty - pytanie 24.02.06, 07:46
          jesli ma pani zdrowy rozsądek to można stosoaac herbatke, ale robic ja
          delikatna, bo one są słodkie, a czasem zawieraja sacharozę- cukier krystaliczny.
          Dlatego aby nie przyzwyczajac malucha do slodkiego, które może zmniejszac
          apetyt, powodowac otyłośc i psuc zęby które się pojawia lepiej kupic popularny
          plantex, kopruś( to samo co plantex), czy bobofen i parzyć wg. przepisu.Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka