Dodaj do ulubionych

Witamy nową panią ekspert :))

01.03.06, 10:04
Witam i od razu podrzucam watek z moim pytaniem- może pani coś poradzi..:)
Dziekuję
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=632&w=37569729
Obserwuj wątek
    • iwona_rudzinska Re: Witamy nową panią ekspert :)) 01.03.06, 20:46
      Bardzo dziękuję za serdeczne powitanie, ale proszę o przybliżenie problemu[ów]
      dzieci, jeżeli mamy się bliżej poznać. Czekam na listy. Pozdrawiam.
      • mama2gnomic Re: Witamy nową panią ekspert :)) 02.03.06, 09:58
        W poprzedniej wypowiedzi wkleiłam link z pytaniem ale postaram sięwyłuszczyć
        sparwe raz jeszcze. Dziewczyny 27.02 skończyły 8 m-cy; ich wagi sprzed 1,5
        miesiąca to 2030/7140g i 2880/7600g (dziś będę znała bardziej dokładne więc
        podrzuce jeszcze); od urodzenia maja problemy z gazami- dostawały Espumisan,
        Esputicon i wszystkie chyba mozliwe inne bezreceptowe wynalzaki- obecnie Gripe
        Water;Nic nie pomagało więc uderzylismy do znanej instancji w celu konsultacji-
        okazało się po zbadaniu kału, że mają nadwrazliwość na laktozę i zaleceniem
        było, żebym przed karmieniem odciągała 10-15 ml, a w razie ewentualnego
        dokarmiania- Nutramigen; Pomogło o tyle, że konsystencja kupsk stała się
        normalna-pakowata, juz nie rozwolnienie; Kiedy przyszło do rozszerzania diety
        zaczął się problem bo nie było takiego dania po którym znów nie męczyłyby je
        gazy; teraz sytuacja wygląda tak, że Iga- ta większa nie męczy sie już za
        bardzo, natomiast Zoska ma koszmarne noce- bo właśnie wtedy zaczyna się problem-
        budzenie z popłakiwaniem, prężenie; od 5 już nie może spać; po obudzeniu
        natomiast jest wszystko ok-tylko kupy juz nie papkowate tylko takie bardziej
        foremne- jak placek plasteliny-miękkie ale widać że nie przychodzą łatwo :)
        Obecnie jedzą ok 8, 12.30-13, 16i 19.30: rano cyc, w południe słoik (puree
        jarzynowe z królikiem lub indykiem Hippa), potem butla Nutramigenu-150ml i na
        wieczór Nutramigen z kaszką (dla Zośki sam)-tez 120-150 ml; czasm ok 14 zjedzą
        jeszcze jabłuszko lub gruszkę ale nie zawsze chcą; zastanawiam się jak mogę
        pomóc Zosi- próbowaliśmy pobrac mocz na posiew ale 5 razy wyszło do luftu-
        bakteriuria-nie dajemy rady ; no i czy tego mleka nie jest za mało??
        Z góry dziekuję :)
        Pozdrawiam
        PS- wciąz czekamy na pierwsze zeby :)
        • iwona_rudzinska Re: Witamy nową panią ekspert :)) 03.03.06, 19:13
          Może spróbować trochę soków owocowych [o nich Pani nie wspomina] lub Lacidofil.
          Natomiast badanie ogólne i posiew moczu nigdy nie zaszkodzi, bo zakażenia
          układu moczowego też mogą być przyczyną niepokoju, zwłaszcza podczas oddawania
          moczu
          • mama2gnomic Re: Witamy nową panią ekspert :)) 05.03.06, 09:58
            Soków nie chciałam dawać bo to słodkie i potem próchnica murowana :) A ma Pani
            może jakiś patent na pobranie moczu na posiew? My juz tyle razy próbowaliśmy,
            że niedługo zbankrutujemy!!! Wciąz bakteriuria....
            • iwona_rudzinska Re: Witamy nową panią ekspert :)) 06.03.06, 17:53
              dlaczego Pani ma tak złą opinię o sokach? jeśli boi się Pani próchnicy to
              proszę, aby dziewcynki po wypiciu soku wypiły trochę wody
              • mama2gnomic Re: Witamy nową panią ekspert :)) 07.03.06, 11:02
                Wody nie chca za nic- sprytne te moje córy :)
              • mama2gnomic Re: Witamy nową panią ekspert :)) 07.03.06, 11:03
                A Zosia dzis miała takie bóle brzucha, że ąz drgawek dostała :( Dałam
                Spascupreel i Nurofen-2,5 ml i dopiero sie uspokoiła....
                • iwona_rudzinska Re: Witamy nową panią ekspert :)) 09.03.06, 19:01
                  to może coś z koprem włoskim?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka