27.03.06, 19:07
Cze nasza Córeczka ma prawie 9 mies.. Karmię ją jeszcze trochę piersią lecz czuję że tym ona się nie najada. Do piątku pięknie
jadła kaszki i mleko. Niestety w sobotę zaczął się problem: nie tknie ani tego ani tego. Co robić? Przecież jest za mała żeby nie
pić mleka, a mojego na pewno jest za mało? Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ola1027 Re: ratujcie! 27.03.06, 19:10
      spróbuj sinlac firmy nestle. do kupienia w aptece bez recepty. zawiera witaminy
      jak mleko. jest słodki.
      • helga76 Re: ratujcie! 27.03.06, 22:19
        mozesz kupić sinlac, ale nie kupuj w aptece-po co przepłacać <koszt ok 26-28 zł>
        W Auchan widziałam po 19 zł, w realu po 21zł, podobno w makro jest jeszcze
        taniej.Moja córka ma 6,5 m-ca i tez odmawia picia mleka modyfikowanego, chociaż
        od narodzin była dokarmiana taką mieszanką. Od mojej znajomej:):) synek w wieku
        10m-cy odmowił picia mleka, lekarka zasugerowała aby podała mu zwykłe mleczko,
        dziennie po troszeczku a teraz ma 12 c-y i pije mleczko z woreczka/kartoniku.
        Wcześniej pił mleko sojowe - alergia.Nie mówię zebyś podawała, ale mozesz sie
        zastanowić nad tym:))) Ja mleka zwyklego na razie nie podałam swojej córce, ale
        w związku z tym ze ma zęby:))) na mleko modyfikowane, podaje jej -czasami-
        małego danonka 50g połączonego ze 100g jogurtu naturalnego bez cukru <danon>,i
        wcina ze hej.
        • koral777 Re: ratujcie! 28.03.06, 11:40
          Nie napisałaś czy odmówiła mleka i kaszki, czy BUTELKI???

Moja w wieku 5 mies odmówiła ja sądziłam mleka, po tygodniu walki zmiany smokków itp nakarmiłam ją łyżeczką i tak już zostało...... Pije soczki z butelki nadal chętnie, gdy poczuje że to mleko lub rzadka kaszka wypchnie smoka, nawet przez sen :-). Sprytna bestia.
    • iwona_rudzinska Re: ratujcie! 31.03.06, 21:46
      absolutnie nie zgadzam się z mamą, któa pisze o rozpoczęciu podawania mleka
      krowiego - to bardzo chybiony pomysł; musi Pani trochę poeksperymentować i
      wykazać dużo cierpliwości; można wprowadzić jakiś nowy posiłek na mleku
      modyfikowanym, można spróbować łyżeczką, można Sinlac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka