moniszek1 19.04.06, 11:32 ile razy w ciagu dnia mozna dodac do mleka kleik? corka słabo przybiera na wadze, ma 4,5 m, jest alergikiem. Pediatra zalecił wprowadzenie kleiku, ale umknelo mi ile maksymalnie moge go podawac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elai1 Re: ile razy kleik? 20.04.06, 22:55 Nie jestem ekspertem, ale spróbuj może na razie jeden posiłek mleczny z kleikiem ryżowym/kukurydzianym na przemian co 2 dni inny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniab_24 Re: ile razy kleik? 21.04.06, 15:22 Mój synek ma tez problem z przybieraniem na wadze i tez jest alergikiem. Dostałam zalecenie od lekarza, żeby dodawać kleik / kaszke do każdej porcji mleka co tez czynię do tej pory (mały ma juz 11m). Rano i na noc daje kleik/ kaszkę (tak dla mnie to to samo) kukurydzianą (u mojego małego ryżowa w nadmiarze powoduje zatwardzenie), a po południu daje kaszkę ryzowo - owocową. Dla malucha 4 - 5 miesięcznego mozna juz znaleźć odpowiednie kaszki. Na początku nie syp tylko za duzo, żeby dziecko sie przyzwyczajało do smaku, a potem stopniowo zwiększaj porcję. No i dziurka w smoczku tez ważna. Odpowiedz Link Zgłoś
moniszek1 Re: ile razy kleik? 26.04.06, 22:39 i jeszcze jedno pytanie - jakie objawy alergiczne mogą wystąpić po jednorazowym podaniu kleiku? wydaje mi się, że zwiekszyła się wysypka (córka ma niezaleczony azs), czy powinnam zaobserwować coś jeszcze, żeby stwierdzić, czy kleik uczula? Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_rudzinska Re: ile razy kleik? 26.04.06, 22:52 może być tylko wysypka, a także inne objawy np. kolki, biegunka Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_rudzinska Re: ile razy kleik? 26.04.06, 22:58 wszelkie nowości należy wprowwadzać stopniowo, a więc na początek dodawać kleik do mleka aż do osiagnięcia ilości zalecanej w przepisie; myślę, że na początek jedna porcja dziennie, potem w zalezności od efektu Odpowiedz Link Zgłoś