Dodaj do ulubionych

Nutramigen???

06.06.06, 12:45
Pewnie ten wątek już był - ale dla mnie to nowość...Dominika od tygodnia ma liszajki na buzi i nóżkach i wysypkę na brzuszku.
Dziś byłam u lekarki - zaleciła Nutramigen bo to może być uczulenie na mleko.Tymczasem dajemy jej od dawna NAN AR -
hypoalergiczne - i nie było kłopotu!!!
Czy to możliwe że się uczuliła na to mleko??? Już nie karmię jej piersią.
Czy lekarka mogła się pomylić??? Może to po prostu uczulenie na płyn do kąpieli lub proszek do prania??? (powiedziała że też to
możliwe...)
Jakie Wasze dzieci miały objawy uczulenia na mleko?
I ile kosztuje ten Nutramigen???
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: Nutramigen??? 06.06.06, 13:01
      Uczulic mleko może w każdej chwili. Podobnie inne środki. Dlatego najlepiej prać
      w proszku dla dzieci 1 sprawdzony, 2x płukać pranie. Kosmetyki im mniej tym
      lepiej- oilatum, krochmal. Czasem witaminy, a dokładnie substancje pomocnicze w
      nich zawarte moga uczulać np. Viganotl, cebiommulti. Jesli uczula mleko to w
      ciagu ok. 4 tyg. zmiany ze skóry powinny się cofnąc. Nie ma innej metody
      diagnostyki jak eliminacja alergenu i podanie silnego hydralizatu jakim jest
      Nutramigen- na recepte 50 % płatny, wiec o polowe tańszy od NAN-u. Czy tydzień
      temu wprowadziłas cos nowego?Kosmetyk , prosze, witaminy, herbatke ziołową?jesli
      nie to trzeba zmienic mleko i zobaczyc co się będzie działo. Objawy które
      opisujesz moga byc i objawem skazy białkowej. BEata
      • ares1976 Re: Nutramigen??? 07.06.06, 16:22
        Dziękuję!!!
    • 020106olka Re: Nutramigen??? 06.06.06, 20:21
      moja corka tez miala takie objawy to skaza bilkowa moze byc>czy twoje dziecko
      wiecej placze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka