kurak2776
20.11.06, 17:09
Witam,mam wielki problem z 14 miesięczną córeczką.Córka odmawia stałych posiłków tzn. obiadków i zupek.Jej dzień wygląda następująco zaczynając od nocy.
W nocy córka jest karmiona na śpiocha mlekiem bebiko3R,różnie czasem do 3 butelek nocnych w różnych ilościach.Niestety ilość mleka wypijanego na raz jest niewielka (60-120ml.)
Ostatnia karmienie nocne kończy się zazwyczaj ok.7-8 rano w ilości 90ml.
Potem dostaje kromeczkę chlebka z szyneczką-"podziubie"troszeczke i odmawia.Nastepnie dostaje danonka ,zje chętnie czasem dwa na raz.Potem ok.13 staram się jej dać zupkę lecz zazwyaczaj kończy się na dwóch łyżeczkach a czasem wogóle nie chce nawet spróbować.Próbowaliśmy zupek ze słoiczka jak i gowoanych w domku - efekt identyczny.
Ok.godz.14-pora drzemki,w czasie snu butla mleka w ilości 100ml.
Ok.16-17 pobudka i ponowna próba zupki -lecz ekekt podobny jak wcześniej.
(Jeżeli podczas drzemki, mleka nie damy efekt jedzenia jest ten sam-dzicko odmawia zupki)
Deserek ze słoiczka -bardzo chętnie zje w ilościach 130g.
Kaszek mlecznych odmawia,kolacja np. paróweczka cielęca-zje np. jedną malutką paróweczke.
W plasterkach poskubie troszeczkę serka żółtego oraz wędliny.
Dziwi mnie tylko jedno dlaczego dziecko chętnie zjada np. deserki a zupki odmawia?
Mleko pije tylko na śpiocha.
Bardzo proszę o jakieś rady,już nie wiemy co robić.
P.S córka waży 8.400 i ma 72 cm. ,badania robione,wszystko wyszło bardzo dobrze,lekarz stwierdził,że córka to mały niejadek,ale co ja mam jej dawać jeść ??? Przecież dziecko nie może żyć na mleku i na deserkack.
Proszę o pomoc
Dziękuję...