Dodaj do ulubionych

Zapierajace soczki

10.03.07, 14:10
witam, chcialam sie Was doradzic, bo moj 6 miesieczny synek ma zaparcia nawet
po soczku jablkowym. Probowalam juz fiormy hipp te co sa opisane jako
rozluzniajace i gerbera, ale nic z tego. Myslicie ze moze przecierowe nie
beda dzialac zapierajaco? Doradzcie cos. Dzieki
Obserwuj wątek
    • bammbi Re: Zapierajace soczki 11.03.07, 10:53
      podawaj moze suszone śliwki (słoiczki małe z gerbera), gruszkę, jabłko skrobane
      łyżeczką nie koniecznie soczek albo jabłko tarte świeże nie ze słoiczka, banany
      zapierają, podawaj herbatkę rumiankową rozluźnia kupki
    • magda762 Re: Zapierajace soczki 12.03.07, 10:05
      U nas soczek nie pomagał. Podawałam śliwkę suszoną (ze słoiczka) gruszki, tarte
      jabłko, sok z surowej marchewki (zetrzeć na tarce, przecisnąć przez gazę i
      podać; można łyżeczką).U nas z kupami raz było lepiej, raz gorzej.
      Słuchaj, warto przemyśleć co powoduje zaparcia.
      U nas problem był w zbyt dużej dawcę wit. D3. Oczywiście pomogło mi forum, a
      nie mój pediatra. Dopiero jak powiedziałam Pani doktor, że może to wit. D3, to
      stwierdziła, że "rzeczywiście zbyt duża dawka". Odstawiliśmy wit. D3 i pomogło.
      Pozdrawiam Magda
      • agag76 Re: Zapierajace soczki 12.03.07, 10:27
        Magda, a ile dawalas tej witaminy D3? Nam lekarka kazala dawc 2 krople plus 2
        krople Vibovitu. A zaparcia to nawet jabluszko powoduje wiec.... Nie wiesz moze
        czy takie surowe jablko skrobane lyzeczka i podawane bezposrednio dziecku
        dziala rozluzniajaco? Ja slyszalam ze jest nawet roznica miedzy tartym, a
        skrobanym jablkiem.
        • magda762 Re: Zapierajace soczki 12.03.07, 10:59
          Ja też słyszałam, że lepiej skrobać łyżeczką, a nie trzeć. Nie wiem dlaczego,
          ja tarłam łyżeczką.
          Co do wit. D3 to podawaliśmy 2 krople + wit. zawarta w mleku - tu jest problem,
          bo zależy ile dzidzia wypija. Najlepiej przeliczyć ile mleko zawiera wit. D3
          pomnożyć przez ilość wypijanego i będziesz miała dawkę, którą dostaje.
          Nie pamiętam już teraz ile powinno dziecko dostawać wit. D3. Wrzuć w
          wyszukiwarkę, tego jest sporo. Nam bardzo pomogły rady "Bea-ty"
          Magda
          • agag76 Re: Zapierajace soczki 13.03.07, 11:34
            Bardzo Ci dziekuje za pomoc. Pozrawiam serdecznie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka