kropelkasnu 11.04.07, 12:02 Dziewczyny,czy udało się którejś z Was zamienić karmienie piersią na mleko w niekapku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mynia0 Re: pierś na niekapek-komuś się udało? 11.04.07, 12:04 oczywiście - ominęliśmy skutecznie etap butelkowy i na poczatku karmiłam piersią, a jak szłam do pracy to babcia dawała moje mleko w niekapku, a potem, jak już odstawiłam, został sam niekapek. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: pierś na niekapek-komuś się udało? 11.04.07, 12:10 Moja mała jest nadal na piersi,ale nie chciała nigdy żadnego smoka.Od 6 m-ca uczyłam ją pić soki z niekapka.Teraz ma 7 i dundzi z niekapka jak stara:))Zacznij od niekapka sportowego(taki między piersią,a butelką) to będzie łatwiej.Tylko nie nastawiaj sie na szybki rezultat,ale też nie poddawaj się za szybko:)Życze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: pierś na niekapek-komuś się udało? 11.04.07, 12:19 Co to jest niekapek sportowy? Możesz podrzucic jakąs konkretna firmę albo link? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii katka74 11.04.07, 12:28 Coś w tym rodzaju,ale nie mogę znaleźć tego o który mi chodziło. www.allegro.pl/item181194776_oknuby_ustnik_niekapek_szeroka_szyjka_12_.html photos.allegro.pl/photos/400x300/18/1825/182515/18251557/182515571 Odpowiedz Link Zgłoś
beta73 Re: pierś na niekapek-komuś się udało? 12.04.07, 20:52 Bardzo długo trwało ale udało się! Córka w ogóle bardzo długo nie chciała pić niczego poza piersią. Nauczyła się z niekapka w wieku 8,5 miesiąca ale nie mleko tylko herbatkę. Próby, próby i próby, codziennie. Najlepsze jest to, że soki jej nie smakowały, ale uwielbia herbatę, taką normalną "dorosłą" jej parzę ale słabiutką. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kakuba Re: pierś na niekapek-komuś się udało? 17.04.07, 11:43 ja po wielu nieudanych próbach z butelką ze smoczkiem znalazłam cos takiego: www.canpol.com.pl/products.php?lp=71&pd=148 i córcia zaakcepotwała taki 'dziubek' od razu nie mówiąc juz o tym, że najchetniej to ona by piła ze zwykłego kubeczka ;-) (o ile wogóle by cos wypiła przed rozlaniem zawartości) oddzielną sprawą jest zaakceptowanie zawartosci butelki.. poszukiwanie mleka które zastąpi mleko naturalne też trochę u nas trwało ;-) na początku było tak, że moje odciagnięte mleko ewentualnie dobry soczek - super a mleko modyfikowane - beee i przeczytaj uważnie informacje na niekapku o ile sie orientuję na niekapku Aventu jest napisane, ze nie nadaje sie do podawania mleka Odpowiedz Link Zgłoś