Dodaj do ulubionych

Jaką butelkę polecacie na początek dla noworodka?

12.07.07, 14:21
Jak w temacie. Proszę doświadczone mamy o informację, jakie buteleczki się
sprawdzają, jak duże dla kilkutyg. dzieciaczka. Polećcie też proszę smoczki,
jakiej firmy, jaki rodzaj sprawdza się wg Was najlepiej.
Balonik Canpola zachęca mnie funkcją sterylizowania w kuchence mikrofalowej,
ale ie wiem czy ma jakąś funkcję antykolkową. Czy w ogóle ta funkcja jest
istotna i czy się sprawdza w użyciu, czy to tylko taki chwyt reklamowy.
A może buteleczki Aventu?
Ja jeszcze czekam na przyjście Malucha, ale chciałabym już to wszystko kupić.
Praktycznie od początku będę karmić butelką, ze względu na poważne problemy z
piersiami przy karmieniu pierwszej córeczki. Dzięki z góry za cenne rady!
Obserwuj wątek
    • agnieszkaw19 Re: Jaką butelkę polecacie na początek dla noworo 12.07.07, 15:09
      ja używałam aventu i do teraz uzywam synek ma 8 miesięcy. Jestem b. zadowolona,
      smoczek antykolkowy, synek nie miał kolek. pozdrawiam
      • moni_30 Re: Jaką butelkę polecacie na początek dla noworo 12.07.07, 17:36
        Ja polecam butelki antykolkowe Dr Brown's
        • monis1986 Re: Jaką butelkę polecacie na początek dla noworo 12.07.07, 18:39
          polecam avent i dr Brown`s, jednak ostatnio kupilam chicco ze smoczkiem
          anatomicznym i rowniez nie narzekam
    • moniawro Avent 12.07.07, 21:00
      A z czystym sumieniem mogę polecić butelki i smoczki do butelki i smoczki
      uspokajające firmy Avent. My używam,y ich od samego początku i nie mam do tej
      Firmy żadnych zastrzeżeń.
      • annika23 Re: Avent 12.07.07, 21:27
        Zdecydowanie avent!!!Tym bardziej że wszystkie części ładnie pasują i można np.
        z takiej buteleczki łatwo zrobić kubek niekapek:)
    • mariken tommee tippee!! 13.07.07, 10:34
      smoczek jak pierś, nawet dzieci, które nie chciały pić z butelki przekonały się
      dopiero do tommee tippee! są np na allegro.

joaska
      • nnn75 Dr Brown's 14.07.07, 22:04
        polecam od 7 miesięcy używamy :)

pozdrawiam
        MAgda
        • mama_wiktorka AVENT - to najlepsze butelki na swiecie...!!! 15.07.07, 09:45
          uzywałam róznych chicco, nuby, szklanych, canpola itd i avent wygrał. Od ponad
          roku używamy tylko tych butelek;)

pozdrowionka
          • cytrusowa no a ja 15.07.07, 20:37
            polecam NUKA.

sa antykolkowe, ksztaltem jak piers kobiety.

ja karmie moje male od poczatku butelkami Nuka, smoczkami rowniez.

w Pl widze, ze bardzo modny jest Avent, nie wiem jaki jest - nie uzywalam.
            przy moich blizniaczkach to zbyt duzy wydatek - skoro moge miec cos prawie
            identycznego za wiele nizsza cene, czemu nie.
        • dragonflyyy Dr Brown's rewelacja 16.07.07, 00:39

polecam
        • czaranna Re: Dr Brown's 19.07.07, 23:27
          ja również polecam. jest świetna, synek nie ma kolek, ulewa mu się rzadko.
          naprawdę świetna butla
    • nadii19 Stanowczo Avent!! 16.07.07, 08:53
      Ja stosowałam kilka rodzaji butelek i najbardziej Małemu podpasowały butelki z
      Aventa,są naprawdę dobre i w dodatku przeciwkolkowe.Pozdrawiam
    • ala1110 Re: Jaką butelkę polecacie na początek dla noworo 16.07.07, 16:04
      Ja od samego początku karmię małą Aventem i tak jest do dziś. Mleczko tylko i
      wyłącznie z tej butelki – zmieniał się tylko smoczek na większą dziurkę. Mała
      nie miała ani razu kolki. Za to wodę, herbatkę czy inny napój pije z małej
      butelki Canpolu. Tak jej jakoś podpasowała, bo może sama ją trzymać i pić kiedy
      ma na to ochotę. Ma teraz 11,5 miesiąca i niestety mleka nie wypije z innej
      butelki niż Avent a wody niż Canpol.
      • edynia3 Re: Jaką butelkę polecacie na początek dla noworo 17.07.07, 18:27
        a powiedzcie Mamy- ile na początek 2ie? 150ml i 250ml?? czy może więcej
    • arabell1 Re: Jaką butelkę polecacie na początek dla noworo 17.07.07, 19:04
      Ja od początku stosuję butelki "Canpol Babies" i jestem z nich bardzo
      zadowolona. One mają system antykolkowy. Mały prawie wcale nie miał kolek. Do
      dzisiaj pije tylko z tych butelek, jedynie zmieniam smoczki.
      • ala1110 Re: kilka butli 17.07.07, 21:25
        Ja na samym poczatku mialam 1 buletke 125ml i z perspektywy czasu wiem, ze to
        malo. Zwlaszcza jesli chodzi o nocne karmienie, kiedy to karmilam mala co 3
        godziny i za kazdym razem musialam isc do kuchni umyc ja, wyparzyc i nalac
        wode, aby stala w podgrzewaczu i czekala na kolejne karmienie. I tak co 3
        godziny. Teraz mam 3 butle, kazda z woda i kiedy mala jest glodna to ja karmie
        jedna i do podgrzewacza wsadzam kolejna nie poswiecajac nocy na manewry w
        kuchni. Myje je rano wszystkie.
        • judtytkat Re: kilka butli 18.07.07, 09:19
          Ja w końcu zamówiłam sobie na allegro zestaw z Aventu - zestaw startowy, składa
          się z 2 butelek 125, 2 butelek 250, do tego dołączony jest smoczek (od 0 do 3
          mies)i szczotka do mycia butelek.
          • edynia3 Re: kilka butli 18.07.07, 12:57
            a do szpitala ile wziąć ze sobą- 1dną, 2ie- ile ml??
            Dziękuję z góry za odpowiedz i powyższe rady
    • mycha456 Re: Jaką butelkę polecacie na początek dla noworo 19.07.07, 22:08
      Hej!

Ja polecam butelki i smoczki Dr.Brown naprawdę mój synuś ani raz nie zapłakał z
      powodu kolki.Butelki testowały wcześniej moja siostra i przyjaciółka.A co do
      sterylizacji to ja tylko przelawam butelki po myciu wrzącą wodą,bo uważam,że
      nie ma co przesadzać z tą sterylizacją :)
      • jovanka_lena Re: Jaką butelkę polecacie na początek dla noworo 27.07.07, 14:22
        polecam butelki z rurka w srodku takie jak dr browna bo one zupelnie nie
        pozwalaja na dostanie sie powietrza do brzuszka, wiem ze w irlandii mothercare
        i inne firmy wziely sie na sposob i maja tez te butle z rurka, sa genialne

polecam od razu 250ml plus jesli jes wybir to niskie z szerokie a nie wysokie a
        waskie bo sie lepiej mleko wsypuje
    • kacpen1 Re: Jaką butelkę polecacie na początek dla noworo 26.07.07, 21:49
      JA polecam butelki Avent.SUPER
    • ala1110 Re: bez butelek 28.07.07, 20:46
      W naszym szpitalu nie pozwalano karmic z wlasnych butelek i wlasnym mlekiem.
      Jesli chcialam nakarmic mala musialam poprosic o to polozna, ona podgrzala
      przygotowane wczesniej mleko i to jej dawalam.
    • beja26 Butelka Dr.Brawn's a smoczki Aventu 28.07.07, 23:18
      Te butelki naprawde są superr - kupiłam je ze względu na kolki jakie miała moja
      córekacz i naprawde pomogły, przerobiłam Aventu, Campola a te jej akurat
      pomogły w kolkach naprawde!! Wczoraj skończyła cztery miesiące i nadal z nich
      pije zmieniam tylko rozmiar smoczka do nich. One dla nas są superr!! Nie trzeba
      ich wygotowywać są naprawde superr w utrzymaniu czystości myje je szczotka do
      butelek i raz dziennie yparzam zalewajac wodą. A smoczki ojej Haniutkowi
      odpowiadaja Aventu sylikonowe też są dostosowane do wieku dziecka:))
      Pozdrawaim Aśka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka