anrietta 26.09.07, 23:42 Dziewczyny mam pytanie do Was. Szukam jakiegoś taniego mleka hypoalergicznego. Teraz karmię synka NAN 2 Ha, który kosztuje 20 złotych za 400 gram. A puszka starcza na około 3dni. Czy jest jakiś tańszy zamiennik? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matizka Re: tanie mleko HA 27.09.07, 22:08 Bebiko HA 2 - opakowanie kosztuje ok 16 złotych w piotrze i pawle (tam o dziwo, choć to delikatesy jest najtańsze). Można też kupowac w skelpach Marcpolu albo zadzwonić na infolinię do producenta Bebiko i zapytać gdzie dostarczają najbliżej Ciebie (ja tak zrobiłam i podali adresy konkretnych sklepów). I choć Bebiko nie ma super opinii tu na forum to mnie poleciła je najbardziej szanowana warszawska pani alergolog i rzeczywiście córce służy . Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
anrietta Re: tanie mleko HA 27.09.07, 23:01 matizka a czemu to mleko nie ma najlepszej opinii? Właśnie dziś kupiłam w Shlekerze paczkę na próbę za 16 złoty. Dokończę puszkę nanu i zobaczę jak synek zareaguje na bebiko. Mam nadzieje, że te zielone kupy sie kończą. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinak78 Re: tanie mleko HA 28.09.07, 08:07 Ja też podaję mojemu synkowi Bebiko HA 2 i mały bardzo je lubi. Kosztuje ok. 16 zł. Nie wiem czemu ma "taką" opinię ale ja nic złego nie mogę powiedzieć. Zauważyłam, że dużo rodziców kupuje NAN albo Bebilon. Nie wiem skąd się to bierze. Ja bardzo polecam Bebiko. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinak78 Re: tanie mleko HA 28.09.07, 08:10 I jeszcze jedno. Mleka dla alergików są po prostu droższe. Zwykłe Bebiko kosztuje ok. 8-9 zł, a hypoalergiczne ok.16 zł. Chyba że przejdziesz na sojowe - na receptę o połowę tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
anrietta Re: tanie mleko HA 28.09.07, 08:52 Hm... o sojowym nawet nie pomyślałam. A młody chyba nie jest na soje uczulony. Zobaczę jak na bebiko zareaguje. karolinak78 ceny mlek są makabrycznie drogie. A gdzie cała reszta dla malucha. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś