domana.0 09.12.07, 11:56 witam mam pytanie dotyczące mleka humana: czy zwykłą humanę 2 mozna zagęszczać kleikiem? doczytałam, że także zawiera skrobię, więc właściwie czym różni sie od humany 2 plus (oprócz smaku bananowego i prebiotyków)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domana.0 Re: humana a humana plus 09.12.07, 12:03 mam jeszcze jedno pytanie: karmię małą mlekiem humana plus 1 (za kilka dni skończy 4 miesiące)od dwóch dni i zauważyłam że dziecko właściwie prawie wcale nie woła o jedzenie, a jak daję butelkę, to je gdzieś do połowy a potem się zaczyna rozglądać i nie bardzo chce jeść. To oznacza ze jest zbyt syta po tym mleku i powinnam przejśc na humanę zwykłą? Dodam że karmię humaną plus ze wzgledu na to ze mała ulewa- choć prawdę mówiąc to mleko wcale nie gęstnieje pomimo skrobii i dziecko jak lewało tak ulewa dalej :-( Odpowiedz Link Zgłoś
domana.0 Re: humana a humana plus 09.12.07, 14:01 a może lepiej przejść na jakieś zwykłe mleko (bez skrobii) np bebiko i zagęszczać je po prostu kleikiem kukurydzianym. Mała ma tendencję do zaparć. Wcześniej dziecko jadło bebiko omneo, ale chciałam zmienic ze względu na cenę. proszę o poradę Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: humana a humana plus 09.12.07, 22:08 Ja bym została przy Humanie plus. Jedynie rozciągnełabym pory karmienia. Jeśli doatąd karmiłaś co 3 godziny, zacznij karmic co 3,5 albo co 4. Piszesz że mala nie wypija do konca, nie trzymaj sie kurczowo tabeli, jesli dobrze przybiera to widocznie potrzebuje mniej mieszanki. Odpowiedz Link Zgłoś
domana.0 Re: humana a humana plus 10.12.07, 11:35 wycofuje pytania. Dziecko dostało zatwardzenia po tej mieszance. Nie pomogło nawet skrobane jabłko ani trilac :-( co do por karmienia to ona nawet po 5 godzinach nie wołała jeść. Odpowiedz Link Zgłoś