Dodaj do ulubionych

Niechce mleka z butelki

16.09.03, 23:37
Czesc ja z takim pytanie jak przekonac moja niunie do picia mleka z butli
dodam ze herbatke i soczek wupije tylko gdy poczuje ze to mleczko zaraz
protestuje a chcialabym zeby w dzien wypila mi mleko z butelki.Na kolacje i
na sniedanie zjada kaszki dosyc geste z lyzeczki. Natomiast podawac same
mleko lyzeczka to jest naprawde trudne poniewaz mleko laduje wszedzie tylko
nie u niej w buzi.podpowiedzcie cos.
Obserwuj wątek
    • aga173 Re: Niechce mleka z butelki 21.09.03, 20:21
      Sory że tak późno Ci odpisuję.Ja walczyłam z moim Kacperkiem odkąd skonczył 5 m-
      cy(mało przybierał i sam odstawia się od piersi)i dopiero 19.09. wypił pierwszy
      raz mleczko z butelki (sukces po 2,5 miesiąca)Sam zaczął ale chyba był głodny
      nie jadł ok.5 godzin nic.Ale właśnie od piatku pije mleczko z butelki AVENT
      (polecam)i tak jest do dzisiaj mam nadzieję że tobie też się uda.POWODZENIA

www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=621&w=7725471
    • 11ulla Re: Niechce mleka z butelki 21.09.03, 21:09
      a może Twoja mała kobietka już ma charakterek i byle czego nie bierze do buzi
      hihihihi
      moj synek pluł mleczkiem ProSobee i musialam zmienic, teraz pije Bebilon Pepti
      (według mnie obrzydliwe tfu, tfu) i co lepsze smakuje mu!
      Może smak mleczka jej nie pasuje?

nie napisałas ile m-cy ma twoja malutka, ale jak ma powyzej 8 to myslę, ze
      mleko nie musi być w czystej postaci i możesz cały czas karmić kaszką. a w
      któryms momencie może posmakuje jej czyste mleko...ważne żeby dostała swoją
      porcję mleka, a już na gęsto czy na rzadko to chyba mniej ważne

A jak jest całkiem malutka, może spróbuj dodawać do mleka trochę kaszki tak
      żeby zmienic smak (ja np daję dwie płaskie łyżeczki na 150ml wody i to jest
      takie gęstsze mleko i moj mały chętnie to pije)
      pozdrawiam
      ulla i maurycek (06.04.2003)
    • skylight Re: Nie chce mleka z butelki 23.09.03, 14:21
      Moją dziunie przestawiałam z piersi na butle cały miesiąc ! Ona wogóle nie
      chiała ciągnąć, a jak wlewałam jej do buzi to strasznie płakała. Już miałam
      chwile zwątpienia i chciałamkupić inne mleko (dawałam NAN)aż nagle nie wiadomo
      dlaczego wypiła całą butlę, po całym miesiącu prób....
      Każde dziecko jest inne, moja teraz nie chce np.wogóle pić z kubka- niekapka
      (ma już niemal 8 mies.) a próbuję od kiedy skończyła 4 mies. ! Także sama
      widzisz - nie jest łatwo !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka