Gość: monika IP: *.tkb.net.pl 19.09.03, 17:36 karmię moją 3 miesięczną córkę mlekiem NAN HA ale za nic w świecie nie zje jak nie dosłodzę troche glukozą mam pewne obawy czy jej to nie szkodzi? może ktoś mi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monizia73 Re: czy ktoś wie? 19.09.03, 17:41 powiem z własnego doświadczenie że nie ma czegoś takiego jak " za nic na świecie" po drugie skonsultuj to z lekarzem pediatrą podając mu dokładną ilość glukozy w dawkach dziennych podawana dziecku, pzdr Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: czy ktoś wie? IP: *.csfb.com 19.09.03, 20:01 A to sa jakies wskazanie, zeby dziecku podawac glukoze? Prawde mowiac nigdy o tym nie slyszalam, wiec mnie ciekawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: czy ktoś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 22:28 Pewnie chodzi o poprawe smaku, słodkie dzieci lubia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: czy ktoś wie? IP: *.nas6.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 21.09.03, 01:00 Zniszczysz jej zeby.Masz to jak w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: czy ktoś wie? 21.09.03, 13:58 Gość portalu: Aska napisał(a): > Zniszczysz jej zeby.Masz to jak w banku. Podpisuje sie pod tym. Poza tym zastanawiam sie,PO CO od poczatku zaczelas to mleko dosladzac.Dziecko na pewno by sie przyzwyczailo do smaku,a sklad mleka w proszku jest tak dobrany,zeby dziecko mialo swoje potrzeby witaminowo-bialkowe zaspokojone. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mam-darynka Re: czy ktoś wie? 21.09.03, 16:07 Gość portalu: lola napisał(a): > Pewnie chodzi o poprawe smaku, słodkie dzieci lubia. Dzieci lubia slodkie dopiero jak maja mozliwosc dowiedziec sie, ze slodkie istnieje :o) Moje dzieci nie dostawaly slodyczy (zadnych) dopoki nie poszly do przedszkola, gdzie zostaly "uswiadomione" ;o) przez inne dzieci i po raz pierwszy mogly sprobowac jak smakuje czekolada, cukierek itp. Ale poniewaz nigdy tego wczesniej nie mialy i w domu tego nie ma wiec do tej pory(syn - 12, corka - 7) slodyczy nie lubia. Jedynie lody. Wszystkiego mozna sie nauczyc - jedzenia slodkiego dla poprawienia samopoczucia rowniez. Potem tylko bardzo trudno sie tego oduczyc. Dla wielu doroslych latwiej jest rzucic palenie niz zrezygnowac z codziennej porcji "czegos slodkiego". Jesli mozesz, przestan dosladzac jak najszybciej. 3-miesieczne niemowle nie ma potrzeby jedzenia dosladzanego mleka. Uzebienie to jedna sprawa, a obciazenie potrzeba robienia sobie dobrze przy pomocy cukru to pozniej problem na cale zycie. Odpowiedz Link Zgłoś