pina_colada88 12.04.12, 11:59 Powstala kontynuacja książek "Arabska żona" i "Arabska córka". Przeczytacie? Ja na pewno będę do tego dązyć www.proszynski.pl/Arabska_krew-p-31559-.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ona_007 Re: Arabska Krew 12.04.12, 18:08 Nie. Gorszego gniota niż Arabska córka w życiu nie czytałam . Odpowiedz Link
jk3377 Re: Arabska Krew 12.04.12, 19:21 po 'Arabskiej żonie' wiecej tej autorki nie przeczytam Odpowiedz Link
moleslaw Re: Arabska Krew 14.04.12, 12:45 Przyznaję bez bicia kupię!!! Jak wszystko o tej kulturze,niezależnie od wartości literackich. Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Arabska Krew 14.04.12, 17:29 Ja też lubię. Przeczytalam kilkanaście książek. U Tanyi jest tylko jedna rzecz, któa mi się nie podoba. Za dużo się dzieje smutnego. P.s. Moleslawie, skąd jesteś jeśli mogę się zapytać? Odpowiedz Link
nchyb Re: Arabska Krew 15.04.12, 09:30 znajoma mi pożyczyła, leży u mnie na kupce, a ja nawet nie mam ochoty się do tego zabrać po przejrzeniu kilku stron... Odpowiedz Link
moleslaw Re: Arabska Krew 15.04.12, 11:44 Jakby to delikatnie ..... wiesz to nie jest kryminał Odpowiedz Link
nchyb Re: Arabska Krew 15.04.12, 17:14 Miła Molesław, jakby to tak delikatnie... widzisz, kryminały bardzo lubię, ale to zaledwie pewnie jedna dziesiąta tego co czytam Arabskie klimaty bardzo lubię, z tego typu książek sporo przeczytałam, ta konkretna po prostu już od pierwszych ston mnie podnudzała i dlatego odłożyłam. Inna rzecz, ze zauważyłam, że z biegiem lat coraz bardziej robię się wybredna i chyba więcej książek wpada na półkę z napisem: niekoniecznie, jedynie na bezrybiu, w braku czegoś lepszego Być może, gdybym nie miała w danym momencie nic innego, to kto wie... przy okazji - przypomniał mi się ten watek: forum.gazeta.pl/forum/w,63251,111210550,111210550,KsiazkiOkobietach_arabskich_islamu_pokrzywdzonych.html i jeszcze przy okazji, przypomniały mi się książki: Pałac samotności - Soraya Esfandiary Bahtiary Z miłości do mojego króla - Farah Diba Obie książki autorstwa dwóch żon (w różnym czasie) jednego mężczyzny, szacha Iranu Rezy Pahlaviego. Jak znajdziecie, polecam... Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Arabska Krew 15.04.12, 14:32 Ja jakoś lubię, może dlatego, że "Arabska żona" to byla jedna z pierwszych książek od których zaczęla się moja przygoda na blogu. Odpowiedz Link