Dodaj do ulubionych

Co was ostatnio zachwyciło??

28.05.12, 13:23
Jakoś straszna pustka na naszym forum. Wszyscy chyba sie w książkach zagrzebali??smile
Tak więc moze zeby triche się rozruszać pochwalcie się tym co was ostatnio zachwyciło od czego nie mogliscie się oderwać??

Ja niedawno odkryłam Tess Gerritsen. Przeczytałam "Klub Mefista" pobiegłam od razu do biblioteki po inne książki tej autorkismile Teraz czytam "Mumie" z wypiekami na twarzy i rozdziawionym dziobkiemsmile) Niezbyt często zachwyca mnie ten rodzaj literatury ale to akurat jest the best!

No i druga rzecz od której nie mogłam się oderwać to "Kwiaty na poddaszu" i "Płatki na wietrze"
mie jest to z pewnością literatura wysokich lotów ale tak wciąga,że nie sposób odłożyc przed ujrzeniem ostatniej strony. A jeszcze długo po zakończeniu myśli się o bohaterach:

A wy pochwalcie się waszymi ostatnimi odkryciami...
Obserwuj wątek
    • god-of-a-shrinking-universe Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 28.05.12, 15:13
      Zdecydowanie ksiązki o Ellingu, autora o skomplikowanym imieniu i nazwisku (Ingvar Ambjornsen). Została mi jeszcze trzecia część i obejrzenie "nominowanego do Oscara" filmu. "Pokój" Emmy Donoghue nie pozwalał mi w nocy spać. "Kwiaty na poddaszu", zgadzam sie że nie jest to literatura wysokich lotów ale ja i taką lubię. Czytałam i się stresowałam. Bardzo mnie wciągnęła ale drugiej częśći jeszcze nie zakupiłam. Poczekam gdy będzie w promocji w Biedronie (tam zakupiłam część I)
      • inez21 Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 28.05.12, 16:09
        Wiesz ja po przeczytaniu pierwszej sądziłam,że już nic mnie nie zaskoczysad A jednak...druga również mrozi krew w żyłach i powoduje "zarywanie" nocysmile
        • inez21 Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 28.05.12, 16:10
          A "Pokój" mam dodany do przechowalni w Selkarze i w najbliższym czasie zamierzam kupić
    • jk3377 Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 28.05.12, 16:53
      hmmm, tak jak mnie ostatnio tu zazdroszczono, gdy zaczynalam przygode z Gerritsen, tak ja Tobie teraz troche zazdroszcze hhahh przeczytalam wszystkie juz i brakuje mi takich ksiazek teraz..

na razie czekam az stanieje najnowsz ksiazka lackberg na allegrosmile i wreszcie znow ja poczytamsmile
    • maniaczytania Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 29.05.12, 23:31
      "Magiczny ogrod" Sarah Addison Allen - lekka dosc, troche magiczna, mialam sobie podczytywac po pare stron, a tak sie wciagnelam, ze przeczytalam za jednym zamachem wink
      "Pod oslona nocy" Rachel Hore
      "Siostra" Rosamund Lupton - moze nie do konca, ze zachwycila, ale wciagnela bardzo, teraz zaczelam "Potem" tej autorki i tez wciaga jak nie wiem smile
      • greenwenus Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 30.05.12, 13:32
        Mnie tez wpadla w rece ksiazka Kwiaty na poddaszu i bardzo mna wstrzasnela cala historia w niej opisana. Na razie nie mam drugiej czesci ale zamierzam kupic.
        Ksiazki sisotra i potem mam w planach tez zakupic. Mam nadzieje, ze beda mi sie podobac.
      • anetapzn Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 30.05.12, 15:18
        Mnie ostatnio zachwyciła Mała matura, Janusza Majewskiego. Gorąco polecam.
        Poza tym Rącze konie, Cormaca McCarthy'ego
        • inez21 Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 30.05.12, 18:13
          A u mnie na półce czeka zarówno "Mała matura" jak i "Siostra" i "Potem" tylko czasu brak na wszystko teraz brnę przez Gerritsen a potem Wałęsowa czeka. Ach żeby tak miec więcej czasu albo jakis kurs czytania szybkiegosmile))
          • jk3377 Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 30.05.12, 18:28
            dziewczyny, to jak pozniej bedziecie chcialy moze sprzedac tę Lupton-to ja chetnie kupiesmile
    • anetapzn Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 12.06.12, 16:15
      Moje ostatnie odkrycie i ostatni zachwyt, to Czas w dom zaklęty, Katarzyny Enerlich.
      Polecam.
    • marghe_72 Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 12.06.12, 23:30
      inez21 napisała:

> No i druga rzecz od której nie mogłam się oderwać to "Kwiaty na poddaszu" i "Pł
      > atki na wietrze"
      > mie jest to z pewnością literatura wysokich lotów ale tak wciąga,że nie sposób
      > odłożyc przed ujrzeniem ostatniej strony. A jeszcze długo po zakończeniu myśli
      > się o bohaterach:

Przez Kwiaty przebrnęłam, ale druga cześć to jakiś koszmar.
      Nie pamiętam kiedy ostatnio czytałam coś tak głupiego.

Gerritsen może być
      • anetapzn Maniusia Marynia Maria - Maria Stępkowska Szwed 13.06.12, 09:09
        Wspaniała autobiografia, wspomnienia.
        Jest to przewspaniała saga rodzinna opowiadająca o życiu autorki, jej dzieciństwie, takim sielskim i anielskim, który spędzała w majątku rodziców, majątku, który niestety już dzisiaj nie istnieje, ale ważne, że pozostały wspomnienia, tych nikt nie odbierze.
    • mamalgosia Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 14.06.12, 14:50
      A ja zachwyciłam się tym:
      https://4.bp.blogspot.com/-KHcE1hIsgz0/ThTWmFDBqwI/AAAAAAAACvE/Bfm3tk1ZENo/s1600/1191_zapiski_niewidomego_taty.jpg
      I śmiech i wzruszenie, i podziw. Polecam!
    • maniaczytania Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 14.06.12, 20:13
      "Potem", "Potem", "Potem"
      piekna ksiazka, jeszcze lepsza od "Siostry", dla mnie - "walec emocjonalny"
      • maarcjanna Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 15.06.12, 11:37
        "Jedz, módl się, kochaj" Elizabeth Gilbert- jestem pod wrażeniem...
    • anetapzn Żona tygrysa - Tea Obreht 18.06.12, 10:50
      Rewelacja. Moje weekendowe odkryciesmile
      • joankawm Re: Żona tygrysa - Tea Obreht 24.06.12, 12:51
        Zachwyciło może nie, ale udało mi się spędzic miłe popołudnie z ksiażką Iwony Czarkowskiej "Słomiana wdowa". Zabawna i lekka lekura! Teraz czytam druga część "Kobieta do zadań specjalnych".
    • maniaczytania Czary w malym miasteczku - Marta Stefaniak 25.06.12, 20:20
      tu recenzja, chociaz czesc z Was juz ja nawet czytala wink
    • mamalgosia "Chłopiec z latawcem" 28.06.12, 09:38
      Nigdy nie przypuszczałam, że książka z Afganistanem w tle może mnie zainteresować.
      A ta mnie dosłownie pochłonęła
      lubimyczytac.pl/ksiazka/72178/chlopiec-z-latawcem
      A w dodatku podobno jest film
      • inez21 Re: "Chłopiec z latawcem" 28.06.12, 15:16
        lubimyczytac.pl/szukaj/ksiazki?phrase=tysi%C4%85c+wspania%C5%82ych+s%C5%82o%C5%84c
        A to jeszcze polecam tosmile równie dobre a według mnie nawet lepsze.
        • mamalgosia Re: "Chłopiec z latawcem" 19.07.12, 12:05
          tak, przymierzam się finansowosmile
    • anetapzn Lalka Anioła - Eduard Koczergin 16.07.12, 08:51
      Niesamowita pozycja. Aż trudno wyrazić wszystkie emocje, które towarzyszyły lekturze.
      Szczegółowa recenzja u mnie na blogu.
    • agata.em Re:a gdy zachwyci... 19.07.12, 18:55
      czasem mam tak,że jak mnie coś poruszy tak dogłębnie to ileś dni po zamknięciu książki nie zabieram się za nic innego,muszę wyciszyć w sobie powstały klimat. Przyjemne to bardzo.
      • stepniak.basia Re:a gdy zachwyci... 23.07.12, 18:13
        A lubicie kryminały?smile ja jestem pod mega wrażeniem książki „Krzyk pod wodą”, myślę sobie że to dzięki temu że jest dziełem dwóch autorów jest tak ciekawa i wielowymiarowa, tutaj można ściągnąć tutaj e-book www.xxlstock.com/search/product/?id=74184
        • zloty_piasek Re:a gdy zachwyci... 01.10.12, 00:59
          Lubie dobre kryminały

a ciezko o takiewink
    • 0mirka2 Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 05.08.12, 18:33
      Od wczoraj zachwyca i przeraża "Motyl" - L.Genova.
      www.biblionetka.pl/book.aspx?id=186738
      Bardzo polecam!
    • anetapzn Orkan na Jamajce- Richard Hughes 09.08.12, 09:51
      Za dużo by pisac o książce, szczegółowa recenzja u mnei na blogu, ale pozycja z typu tych klasycznych, ponadczasowych.
      Polecam.
    • anetapzn Wet. Moi wspaniali dzicy przyjaciele- Luke Gamble 23.08.12, 08:56
      Rewelacja, właśnie wystukałam recenzję na blogu.
    • anetapzn Anna German o sobie - Mariola Pryzwan 25.08.12, 08:25
      Wyjątkowa autobiograficzna ksiazka o artystce w 30. rocznicę jej śmierci.
    • anetapzn Agnes Grey- Anne Bronte 28.08.12, 12:42
      Jestem dopiero w połowie lektury, ale ksiażka jest niesamowita. Polecam.
    • jk3377 "Babunia" 31.08.12, 20:08
      https://s.lubimyczytac.pl/upload/books/104000/104046/352x500.jpg

Własnie skonczylam.
      Polecam wszystkim- a szczegolnie:

-molom książkowym-bo o przyjemności czytania jest, o zbawiennych jego skutkach, o wielu ksiązkach, ktore są warte czytania
      -piszącym ksiązki- gdyz cenne uwagi tam znajdziecie
      -dzieciom, które zapomniały o swoich rodzicach - starszym dzieciom głównie mających jeszcze zyjących rodziców, by poznały co myslą i czują ich samotni rodzice
      -starszym ludziom- by zobaczyli,ze w kazdym wieku mozna zacząc zyć
      -wspólczesnym- by sie przekonali, jak nam teraz zyje sie lepiej niz dawniej
      -wszystkimsmile
    • anetapzn Pamiętnik i inne pisma z getta- Janusz Korczak 06.09.12, 13:26
      Ksiazka zwalajaca dosłownie z nóg, całkowicie wymykajaca sie jakiejkolwiek ocenie. Każdy powinien ja przeczytac.
    • jo.nka Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 08.09.12, 07:11
      "Facet na telefon" A.J Gabryel. To erotyka, ale taka od której serce zaczyna pędzić, od której zupełnie nie można się oderwać, którą zmuszona byłam czyać mimo, że oczy kleiły się od snu.
    • anetapzn Dzień kłamstwa- William Brodrick 10.09.12, 15:16

• anetapzn Na ziemi obiecanej-E.M. Remarque 20.09.12, 13:30

• god-of-a-shrinking-universe Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 23.09.12, 10:09
      "Belcanto" Ann Patchett. Piekna powieść, pełna zachwycających postaci.
    • anetapzn Pocztówki z Kresów przedwojennej Polski- P. Jamski 04.10.12, 11:23
      Cudo. Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka