25.03.13, 10:01
Hej ludziska!! Co prawda wiosny za oknem nie widać.U nas jeszcze kilkumetrowe zaspy leżąsad Ale może my dajmy przykład pogodzie i rozruszajmy trochę nasze forum!!!!! Bo niedługo nas zlikwidująsmile
Czemu nic nie piszecie?? Czyżby porządki przedświąteczne tak was pochłonęły??? Szczerze to mi się nawet sprzątać nie chcesad( Zimno i śnieg za oknem brrrr.
Napiszcie co przeczytaliscie ostatnio powalającego???
Bo ja:
"Skrywana przeszłość" Anny Birger-przybierałam się juz od jakiegos czasu,bo mama i siostra mi rekomendowały,że rewelacja. No ale rzeczywistość przerosła moje oczekiwania. Książka powalająca,inna niż wszystkie,przerażająca. Może literacko czasami kuleje ale treść to przykrywasmile
Głowna bohaterka wychodzi za mąż za Niemca przez co zrywa kontakt z babcią. Po jakimś czasie otrzymuje telegram o śmierci babci. Wraca do Polski, dostaej w spadku pamietniki babci z czasów wojny...i to odmienia jej życie.
Polecam na czas przedświateczny...zapomnicie o porządkach i śniegu za oknemsmile)
Obserwuj wątek
    • joankawm Re: Wiosna 25.03.13, 16:46
      Masz racje Inez, straszna posucha na forum! Ja ostatnio czytałam Uliczkę aniołów Sheili Roberts i musze powiedziec, że bardzo lubię książki tej pisarki. Nabyłam ostatniojej nowośc "Słodsze niz czekolada" (cena tylko 10 zł) i czeka ona sobie w kolejce. Czytałam też dwie książki Katarzyny Michalak, która nie cieszy się uznaniem na tym forum. Ale "Mistrz" i "Sklepik z niespodzianką" trafiły zdecydowanie w moje gusta czytelnicze. Miałam też ochotę na Skrywaną przeszłośc A. Birger, ale boję się, że tematyka mnie zbyt przygniecie.
      • jk3377 Re: Wiosna 26.03.13, 07:57
        A ja proszę o spokoj, bez nerwówwink
        Nasze forum dlatego jest tak lubiane,ze nawet gdy na nim sie za wiele nie dzieje, to i tak jestesmy razem, bo wiemy,ze czytamy, wpisujemy co czytamy, nikt nikogo do niczego nie zmusza i nie popedza. Wiec na siłe rozmow tez nie bedziemy prowadzic.
        Od lat istniejemy tak, i nikt nas nie bedzie zamykał, prosze takich tez nie wyglaszac.

Wiosna? Jaka wiosna? U kogo i gdzie?
        U mnie zima, mróz i jedynie słonko sie pojawilo.
        Mnostwo zachorowan jest, no i przed swietami, wiec ludzie za wiele czasu nie mają.

Nie napręzajcie się, pozdrawiam Was Molebig_grin
        • inez21 Re: Wiosna 26.03.13, 10:01
          Wyluzujsmile To był tylko taki żarciksmile Bo fajnie byłoby tu zajrzeć każdego dnia i znaleźć nowe posty ale nic na siłęsmile)
          • greenwenus Re: Wiosna 27.03.13, 22:28
            Ja tez tu lubie zajrzec i poczytac a najczesciej tylko po to zeby wpisac co akurat czytam i co Wy czytacie.
            U nas tez wiosny nie widac choc mieszkam w Londynie. Takiej dlugiej zimy to tutaj jeszcze nie bylo.
            Inez dzieki za polecenie tej ksiazki. Poszukam na pewno w bibliotece.
        • nchyb Re: Wiosna 28.03.13, 07:04
          > Wiosna? Jaka wiosna? U kogo i gdzie?

ano właśnie...
          u mnie wczoraj snieg jeszcze padał, szykują się prawdziwe białe świeta, tyle że wielkanocne smile

Ale pocieszę was, że to nie jest jakaś specjalna anomalia, to sie co jakiś czas zdarza.
          Właśnie przeglądałam zdjęcia z dzieciństwa, mam takie dokładnie z 27 marca sprzed 30-kilku lat - śnieg, sanki i bałwanki a była to Niedziela Palmowa. Więc nic nowego, to już było smile

I byle do lata...
        • maniaczytania Re: Wiosna 30.03.13, 08:21
          Jk - ale kto tu nerwowy wink Wiecej luzu prosze - to chyba przez to, ze zima nie chce odejsc wink
          A dzisiaj przestawiamy czas na letni - wreszcie big_grin
          • nchyb Re: Wiosna 30.03.13, 14:35
            prywatnie wolałabym, żeby raz a dobrze ten czas zmienili i później co pół roku przy nim nie majstrowali...
      • maniaczytania Sheila Roberts i ... 30.03.13, 08:28
        Sheili Roberts czytalam "Uliczke aniolow" wlasnie i "Strajk na Boze Narodzenie" (polecam!), bardzo mi sie podobaja ksiazki tej pisarki, mam nadzieje, ze wyjdzie u nas wiecej powiesci jej autorstwa (a napisala juz calkiem sporo).
        Podobnie (choc to takie tylko bardzo ulotne leciutkie wrazenie) podobaja mi sie powiesci Sarah Addison Allen - male amerykanskie miasteczka, ciekawe bohaterki, lekka domieszka ... magii wink Przeczytalam na razie dwie - "Magiczny ogrod" i "Slodki swiat Julii" i bardzo, bardzo mi do gustu przypadly smile
        • joankawm Re: Sheila Roberts i ... 30.03.13, 21:58
          Nic nie czytałam Sarah Edison Allen, ale czuję, że pora to nadrobic!
          • joankawm Re: Sheila Roberts i ... 30.03.13, 22:00
            pardon, Addison smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka