llidkao 31.07.08, 07:22 "Dom nad rozlewiskiem" oraz "Powroty nad rozlewiskiem" - świetnie się czyta. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk3377 llidkao 31.07.08, 08:13 a moze umiescisz te ksiazke w ktoryms dziale umieszczonym do gory? bo tak przeminie a tam bedzie do zermkniecia Odpowiedz Link
llidkao Re: llidkao 31.07.08, 08:42 nie wiedziałam, do którego działu wpisać. Bo to taka mieszanina. Ale skoro zatytułowałam wątek "na urlop" - więc daję do lekkich. Odpowiedz Link
makubata Re: llidkao 31.07.08, 09:31 A czy kolejność czytania ma tu znaczenie? Bo mam "Powroty" i nie wiem czy czekać az w bibliotece zwrócą "Dom" czy juz zacząć czytać? Odpowiedz Link
aniasia Re: makubata 31.07.08, 09:59 Kolejność ma znaczenie, najpierw "Dom...", a potem "Powroty...". Ja gdybym przeczytała odwrotnie to po "dOM.." już bym nie sięgnęła raczej, a takto rozbudza się ciekawość, co było wcześniej. Odpowiedz Link
llidkao kolejność 31.07.08, 10:04 wiesz co - wśród moich znajomych, którzy przeczytali, zdania są podzielone. Ale zdaje mi się, że zamierzenie autorki było: pierwsze Dom, a potem Powroty, bo w takiej kolejności powstały. Odpowiedz Link
makubata Re: juz chyba same tytuły daja znac jaka kolejnos 31.07.08, 10:35 Ha!No własnie spotkałam sie z różnymi opiniami. Niektórzy mówią, że "Powroty" najpierw... Ale jak sugerujecie zacznę od "Domu" Odpowiedz Link
llidkao Re: juz chyba same tytuły daja znac jaka kolejnos 31.07.08, 10:39 Zdania są różne, bo tak naprawdę akcja Domu jest współczesna, a Powrotów - to cofnięcie się w czasie. Dlatego uważam, że wcale tytuły nie sugerują kolejności. Moim zdaniem dobrze wybrałaś Odpowiedz Link