makubata 06.10.08, 15:53 wyborcza.pl/10,82983,5771592,NIKE_2008_dla_Olgi_Tokarczuk_.html Znacie? Lubicie? Przymierzam się do "Dom dzienny, dom nocny", kiedys przeczytałam "Grę na wielu bębenkach". Warte polecenia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk3377 Re: Nike dla Olgi Tokarczuk 06.10.08, 16:57 jeszcze nie czytalam...kiedys sie skusze gratulacje dla niej,choc tu pewnie nie zaglada hahah Odpowiedz Link
pinkdot Re: Nike dla Olgi Tokarczuk 07.10.08, 16:13 Makubato..."Dom dzienny dom nocny" jest rewelacyjny! Niestety, moim zdaniem, "Biegunom" daleko do tych wcześniejszych książek Tokarczuk...Co nie znaczy, że nieprzyjemnie się czytało. Po prostu już tak mnie nie zachwycił. Odpowiedz Link
makubata Re: Nike dla Olgi Tokarczuk 08.10.08, 10:42 pinkdot napisała: > Makubato..."Dom dzienny dom nocny" jest rewelacyjny! Na pewno przeczytam Odpowiedz Link
jej_wysokosc_sardynka Re: Nike dla Olgi Tokarczuk 10.10.08, 13:13 Dobrze, że dostała tę nagrodę, szkoda że za tę książkę. Znam dobrze twórczość Olgi Tokarczuk, przeczytałam prawie wszystko, co opublikowała. Zachwycił mnie "Dom dzienny, dom nocny" - książka- sylwa, w której można znaleźć przepisy na dania z trujących grzybów, dwie powiązane ze sobą hagiografie, trochę opisów snów, krótkich form prozatorskich. Bardzo polecam też "Prawiek i inne czasy". Odpowiedz Link
moleslaw Re: Nike dla Olgi Tokarczuk 22.10.08, 09:38 "Prawiek" do kupienia od dziś w serii Polityki,już kupiłam i pewnie jeszcze nie raz przeczytam. Odpowiedz Link