andziaos odłozyłam MUller na zaś, wpadłam w Oko świata:) 14.11.09, 01:09 Maxa Cegielskiego. jak na razie super! Odpowiedz Link
brightwitch Moja siostra, moja miłość 20.11.09, 20:07 Ciężko mi się czyta. Straszna cegła, jakaś taka niewygodna. Sama historia nawet nie jest zła. Odpowiedz Link
kamkap Re: McCarthy Cormac Droga 21.11.09, 13:52 Nie mogę się oderwać. Wizja świata po jakimś kataklizmie. Historia prosta, ale bardzo sugestywna. Przerażająca. Odpowiedz Link
mimbla.londyn Re: Co aktualnie czytacie? 2009 21.11.09, 23:15 Akunina , i czekam na jakies objawienie ksiazkowe, takie wiecie - zeby sie az "zaczytac", zachlysnac i dac zaczarowac Moze cos polecicie? Odpowiedz Link
brightwitch Samozwaniec 24.11.09, 17:07 "Tylko dla kobiet" oraz "Tylko dla mężczyzn". Już kiedyś czytałam, ale teraz sprawia mi to więcej frajdy. Odpowiedz Link
brightwitch "Czy pani mieszka sama" Samozwaniec 26.11.09, 19:35 Fajna. Przyjemna lektura. Mam fazę na Samozwaniec, cały stos jej książek już na mnie czeka Odpowiedz Link
moleslaw Sapkowski A "Ostatnie życzenie" i "Miecz przezna 29.11.09, 12:47 czenia" przede mną jeszcze cała saga o Wiedzminie no i "Trylogia husycka" czeka już na półce.Dzisiaj oglądałam "Żmiję" pewnie sobie kupię,sam Afganistan na mnie działa jak magnes,plus nazwisko autora,temu nie mogę się oprzeć. "Wiedzmina" dostałam jako prezent na urodzenie córeczki,"Trylogię" na urodziny ciekawe co dostanę na gwiazdkę??? Odpowiedz Link
moleslaw Re: Szwaja'Gosposia prawie do wszystkiego';-) 30.11.09, 07:51 Warto??? Zastanawiam się,nad tą książką,miałam nawet w ręku w Empiku ale odłożyłam. Odpowiedz Link
jk3377 Re: Szwaja'Gosposia prawie do wszystkiego';-) 30.11.09, 11:07 wiesz co, polykam ja wrecz...tak szybko sie czyta...temat ciekawy, choc typowo szwajowsko napisany...lekkie latwe ale wciagajace bardzo. Odpowiedz Link
moleslaw Re: Szwaja'Gosposia prawie do wszystkiego';-) 03.12.09, 07:36 Ma być lekko,łatwo i przyjemnie skuszę się. Odpowiedz Link
kamkap Re: Niech się rozpęta burza Leena Lander 07.12.09, 12:41 Niech się rozpęta burza Leena Lander Bardzo mi się podoba. Thriller psychologiczny. Finlandia. Czyli to co lubię Odpowiedz Link
brightwitch Chmielewska "Krętka Blada" 08.12.09, 21:00 To moje drugie podejście do tej książki. Za pierwszym razem odpadłam po kilkunastu stronach, nie mogłam przez ten styl przebrnąć. Teraz doczytałam do połowy, czytam nawet z zainteresowaniem, ale to niestety nie jest to, co tygryski lubią najbardziej... Szkoda, że "stara" Chmielewska już nie wróci Odpowiedz Link
brightwitch Chmielewska "Drugi wątek" 13.12.09, 12:08 Drugie podejście, bo poprzednim razem dałam sobie spokój. Teraz się zawzięłam i przeczytałam do końca... Nuda! Odpowiedz Link
kamkap Re: Mankell Comedia infantil 13.12.09, 12:37 > Drugie podejście, bo poprzednim razem dałam sobie spokój. Teraz się zawzięłam i > przeczytałam do końca... Nuda! to po co się męczyć ? Ja Chmielewską uwielbiam, bezkrytycznie, tą nową też. Czytam Mankella Comedia infantil. Zupełnie inny niz kryminalny, ale podoba mi się. Gołowkinę na razie odłożyłam, ale po Mankellu czytam dalej, bo podoba mi się bardzo. Odpowiedz Link
brightwitch Re: Chmielewska 15.12.09, 11:27 > to po co się męczyć ? Bo ja lubię Chmielewską, ale nie bezkrytycznie. Chcę czytać nowe jej książki, ale niewiele mogę poradzić na to, że są słabe. Ubolewam nad tym i czytam. Bo chcę, nawet jeśli się męczę Teraz czytam "Rzeź bezkręgowców" - też po raz drugi, bo po pierwszym razie niewiele zapamiętałam. To charakterystyczne dla nowych powieści Chmielewskiej - zlewają się albo całkowicie uciekają z pamięci. Szkoda, bo aż do mniej więcej 1993 roku jej powieści są rewelacyjne. Potem - gwałtowny spadek. Odpowiedz Link
kamkap Re: Chmielewska 15.12.09, 16:28 no, ja też uważam, że jej nowsze książki są dużo gorsze, ale mnie i tak się podobają Odpowiedz Link
brightwitch Re: Chmielewska 16.12.09, 09:20 Mnie niektóre nowe też, chociaż w tych najnowszych denerwują mnie krytyczne uwagi o homoseksualistach. Każdy może mieć własne zdanie, ja nie mówię, ale żeby tak w każdej książce pisać okropne rzeczy o gejach? To taka mała fiksacja, ale dość uciążliwa dla czytelnika, któremu cudze potrzeby seksualne nie spędzają snu z powiek W każdym razie dawne książki są wspaniałe i taką Chmielewską chcę znać, więc błędy i wypaczenia wyrzucam z pamięci. Odpowiedz Link
brightwitch Chmielewska Zbieg okoliczności 21.12.09, 10:48 Źle się nie czyta, ale trochę się gubię w tych Chmielewskich Odpowiedz Link
kamkap Slaughter Karin Przywilej skóry 21.12.09, 12:07 czyli kolejny skandynawski kryminał Odpowiedz Link
moleslaw Rembrandt,wojna i dziewczyna z kabaretu 26.12.09, 16:45 Manuli Kalickiej - świetna Odpowiedz Link
brightwitch Re: Co aktualnie czytacie? 2009 28.12.09, 10:46 "Matki Polki lęki, jęki i Potwory" (kolejny blog w wersji książkowej) - przyjemna lektura, ale trochę denerwują mnie literówki i źle postawione przecinki. Odpowiedz Link
annie_28 Re: Co aktualnie czytacie? 2009 15.07.10, 18:37 Serdecznie zapraszam na stronę www.webook.pl/z,annie28 Można oceniać książki,sprawdzić swój gust literacki, komentować, pisać recenzje, planować co przeczytać oraz wdawać się w dyskusje o książkach Jest też dużo dodanych przedpremierowych książek Ponadto fora dyskusyjne o zainteresowaniach i tematach odchodzących od literatury :] Szczerze polecam !!! Odpowiedz Link
jk3377 Re: Co aktualnie czytacie? 2009 15.07.10, 19:23 ojej,a czemu w tak starym zapomnianym watku? juz jest swiezszy hahah Odpowiedz Link