Dodaj do ulubionych

numer 7218

IP: 188.33.66.* 16.03.10, 13:11
Wypisuje do mnie sms-y,jest namolny.Mimo tego, że nie odpisuje to dalej
pisze.Jestem pewna,że to naciągarstwo bo koszt smsa to 2,44zł. Nie dajcie się
naciągnąć, najlepiej wcale nie odpisywać!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: numer 7218 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 13:54
      muszisz napisac majla takiego
      zanowni Państwo,

zwracam się do Państwa z prośbą o usunięcie mojego numeru telefonu xxx xxx xxx z Państwa bazy danych – dziś otrzymałem z nr xxxxx smsa, z tego co udało mi się ustalić nr należy do Państwa. Nigdy nie zamawiałem u Państwa ŻADNYCH usług, nie brałem udziału w żadnych konkursach i nie mam bladego pojęcia w jaki sposób weszli Państwo w posiadanie mojego numeru – domniemam iż zostało to zrobione całkowicie bezprawnie. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych ( Dz.U. 1997 Nr 133 poz. 883 ) mam prawo do ich edycji a w szczególności do ich USUNIĘCIA, jeśli natomiast stwierdzę iż w dalszym ciągu przetwarzają Państwo moje dane (zwłaszcza wymieniony wyżej nr telefonu, bądź niniejszy adres e-mail) lub udostępnili Państwo moje dane podmiotom trzecim całą sprawę zgłoszę do Głównego Inspektoratu Danych Osobowych z informacją o posiadaniu nieautoryzowanej bazy danych, w szczególności jeżeli odkryję iż została naruszona ustawa o ochronie danych osobowych będę zobowiązany do powiadomienia o tym fakcie odpowiednich organów ścigania.

na adres majlowy wapster@wapster.pl
      to nie beda ci juz wysylac ja tez tak mialam
      • ludmilka88 Re: numer 7218 24.03.10, 10:51
        chciałam Ci Ania podziękowac za umieszczenie tej treści listu,bo niestety do
        mnie też zaczął ktoś pisać z tego nr o podobnej treści,że mam 4 zdjęcia do
        odebrania,jak już wysłałam odpowiedź POBIERZ ten ktoś zaczął dalej ciągnąć czy
        chcę poznać nadawców?, czy mój tel odbiera mms-y,co było już dla mnie
        podejrzane,nie odpisywałam a na następny dzień dostałam sms-a o treści:"co się
        stało dlaczego nie odpisujesz" myślałam ze może wystąpił jakiś błąd w sieci i to
        ktoś z moich znajomych do mnie pisze i tak wysłałam jeszcze 3 sms-y,aż
        zrozumiałam ze ktoś mnie na ciąga szybko skoczyłam na neta i znalazłam to
        forum:)Zastosowałam się do twojej rady i dostałam nawet maila z przeprosinami z
        WapStera i jest już cisza:D jeszcze raz dzięki:))
        • Gość: ania re ludmilka88 Re: numer 7218 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 11:25
          nie ma za co trzeba sobie pomagac warto czasem czytac wykop.pl tam sa fajne rzezczy tam zanlazlam wlasnie takie cos co napisalam tresc majla i jest jeszcze spis telefonow (jest ich wiele)tego samego typu kiedys je tu umieszcze .Pozdrawiam
          • Gość: lol Re: numer 7218 IP: *.146.127.148.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.01.11, 18:28

boze ludzie przeciez to wiadomo ze nr 7218 to koszt smsa 2,44 nr 71xx to koszt 1,22 nie wiem <hahaha> czy wy jestescie tacy tempi czy co? chca niech sb pisza w koncu przestana jezeli nie bd odpisywac <zalamka> pozdro!
    • Gość: Iza Re: numer 7218 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 14:02
      Radzę nie odbierać takich telefonów !Ja mam zwyczaj,że nie odbieram
      tel i sms-ów od nieznanych mi nr tel.
    • Gość: d Re: numer 7218 IP: 94.254.193.* 16.03.10, 19:22
      Niestety, też dałam się naciągnąć.Najlepiej w ogóle nie odpisywać, nawet, że ma
      się odczepić.Pewnie na tym zarabia pajac jeden!
      • Gość: ania Re: numer 7218 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 19:32
        to nie pajac napiszcie takiego majla to wapster bo mam spis jaki numer spamowy to kto bylo kiedys na wykopie wykasuja wasz numer z rejestru i po sprawie wiecej takich smsow nie dostaniecie
    • Gość: ja Re: numer 7218 IP: *.centertel.pl 16.03.10, 19:54
      kazdy numer zaczynający się np od 71xx, 72xx, 79xx, jest płatny (po
      drugiej liczbie w numerze wiadomo jaki jest koszt smsa, np 7218,
      koszt 2 zł netto+vat). na takie smsy najlepiej nie odpowiadać (chyba
      że ktoś chce), po jakimś czasie gdy nie odpowiadasz dają sobie
      spokój z ich wysyłaniem.
    • Gość: SAURONWIELKIPANMOR Re: numer 7218 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.10, 22:40
      Mnie ciekawi skąd wogóle ten pie...ny szmaciarz ma mój numer. Kiedyś numer
      7218 napisał domnie byśmy popisali a ja mu odpisałem żeby spie...ł ale czy to
      mu wystarczyło? Nie nadal mnie nęka. Gdyby kosz sms'a pod ten numer był tańszy
      to jechał bym go ile wlezie. Założę się że to jakiś zamaskowany gwałciciel, lub
      obłąkany gwałciciel. Radzę nieodpisywać temu szmaciarzowi na sms bo kosz wynosi
      2,44.
    • Gość: Asio Re: numer 7218 IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.06.10, 10:58
      Dajcie spokój ludzie! Nigdy nie powinno się odpisywać na takie
      smsy!! Nawet jak napiszesz mu spier...j, to już dajesz mu zarobek!
      A nękać nie przestanie! Ja takie smsy od razu usuwam. A skąd mają
      Wasze nr? Zastanówcie się, czy nie braliście kiedyś udziału w jakimś
      konkursie smsowym, np. wysyłając smsa do Radia Zet, czy do RMF czy
      jakiś kod z nakrętki czy cokolwiek podobnego? I już macie odp. Po
      prostu wymieniają się danymi i tyle.
      • Gość: kjhk Re: numer 7218 IP: *.ip.netia.com.pl 03.06.10, 11:46
        Masz rację, to z tych wszystkich konkursów typu "wygrałeś BMW!!!!!!!!"
        i innych.
    • Gość: xx Re: numer 7218 IP: 77.223.238.* 07.06.10, 23:17
      masz racje mnie juz tez wku...ia
      • Gość: xyz Re: numer 7218 IP: *.allegro.pl 23.08.10, 19:39
        www.playmobile.pl/resources/pdf/Numery_Specjalne.pdf znaleziona lista o
        której już tu wspominano
        • Gość: mira Re: numer 7218 IP: *.chelmno.mm.pl 23.08.10, 21:00
          A czy moze ktos poradzić, co zrobić zeby nie otrzymywać na swoja
          pocztę reklam a szczególnie bankowych?
          • at31sta Re: numer 7218 24.08.10, 21:23
            Tak. Założyć konto komercyjne (tzn płatne). W przypadku kont darmowych (onet,
            wp, gmail itp.) jest to niemożliwe ponieważ otrzymywanie reklam od firm
            udostępniających konto (lub za ich pośrednictwem) jest kluczowym warunkiem.
            • Gość: iwonka Re: numer 7218 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 20:49
              Witam! mam taką nietypową sprawę. Chciałabym się dowiedzieć jak to jest że ktoś może wysyłać sms-y z numeru np. 7218 ale jako prywatna osoba nie automat
              • Gość: Niewiem Re: numer 7218 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 20:18
                Normalnie -> idziesz do pracy, siadasz przed komp. i odpowiadasz na sms.... za 10 - 14 złotych na godz.(brutto)
    • Gość: Janina Re: numer 7218 IP: *.toya.net.pl 12.09.10, 10:30
      To coś
      www.7218.pl/
      Organizatorem usługi „SMS Czat Towarzyski” jest VIA Entertainment Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Chałubińskiego 8, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w XII Wydziale Gospodarczym Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS 0000221930, kapitał zakładowy 1 000 000,00 PLN (w pełni opłacony), nr NIP 526-28-23-277, zwany dalej VIA
      Regulamin tego czegoś
      www.wapster.pl/regulamin%20czat_towarzyski_2008.html
      pkt 15
      W przypadku, gdy Użytkownik nie jest zainteresowany otrzymywaniem komunikatów SMS będących elementem realizacji Usługi, winien wysłać SMS-a o treści „STOP” na numer specjalny 2800 (koszt zwykłego komunikatu SMS zależy od aktualnej taryfy posiadanej przez Użytkownika) lub wysłać e-mail na adres: wapster@wapster.pl albo skontaktować się telefonicznie pod numerem (22) 331 93 38 lub wysłać faks na numer (22) 331 93 94. W takiej sytuacji Organizator powstrzyma się od wysyłania komunikatów, chyba że Użytkownik ponownie przystąpi do korzystania z Usługi.
    • malxik Re: numer 7218 10.01.16, 19:33
      heh, nie wiem skad maja mój numer telefonu, zabronione przetwarzanie mam oczewiscie z notką a i tak z tego numeru przychodzą sms'y raz na tydzień, co mam zrobić? udać sie do salonu czy cos innego?
      • Gość: fgujk Re: numer 7218 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.16, 20:17
        www.wapster.pl/regulamin_czat_towarzyski.pdf
    • samon210 Re: numer 7218 11.01.16, 14:59
      Wyslij sms o tresci start blokada na 8888 kos sms 0 zł
    • Gość: Kaśka Re: numer 7218 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.16, 10:38
      o jezu ale się naśmiałam haha... SKĄD MA MÓJ NR ? Stąd, że wysyłacie sms-y na jakieś POMAGAM, konkursy krzyżówki a liczy się to z tym, że akceptujecie regulamin przetwarzania swojego numeru .
      ODPISUJE MU A ON DALEJ PISZE: Naprawdę jesteście tacy tępi..? Przecież to maszyna !!! a to odpisywanie sprawia, że zabierają Wam kasę, aa wysłanego sms-a nic więcej. Na to wszystko jest prosty sposób- idziesz do operatora, blokujesz sms-y premium i nie możesz ani wysyłać ani odbierać takich sms-ów.
    • niunieczka222 Re: numer 7218 15.05.16, 11:07
      ha ha ha namolny! bingo! to zbok ! pisze bzdury a na pytanie czy mawkleic swoja fotke wkleja piekna czerwona mokra muszelke hi hi hiiiiiiiiiiiiiiiii ku uciesze co niektorych staruchow z obwislym ...brzucem ha ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    • niunieczka222 Re: numer 7218 18.05.16, 17:49
      bidulek z zapyziałego Chełmna ha ha ha zbiera kasę na rachunek w hotelu z przepiękna niunią! niech zbiera dalej ,może wreszcie uzbiera i zawita do zg ha ha ha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka