Gość: mama IP: 89.231.149.* 26.03.10, 20:41 Witam! czy ktos z was korzystał z płatnej Sali Rodzinnej po porodzie w naszym szpitalu? jak tam jest? warto zapłacić 100zł za dobę? czy często jest zajęta? pozdrawiam i dziekuję za wszelkie info! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: em Re: Sala Rodzinna ZOZ Chełmno IP: *.chelmno.mm.pl 26.03.10, 20:57 Ja korzystałam. Według mnie warto z kilku powodów: - własna łazienka i toaleta blisko łóżka - leży się samej z dzieciątkiem na sali... w razie czego ani Twoje dziecko nie budzi innych, ani inne Twojego - jeśli nie masz ochoty na odwiedziny, to jesteś sama z maluszkiem, nie ma męża współlokatorki - jeśli masz ochotę cały dzień siedzieć z mężem to nie przeszkadzasz współlokatorce - mąż/partner/mama/ktokolwiek może zostać z Tobą na noc - jeśli masz ochotę, to możesz słuchać radia, obejrzeć film itd... nawet w środku nocy (choć akurat z tego pewnie rzadko kto korzysta) Ja polecam, byłam bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Sala Rodzinna ZOZ Chełmno IP: 89.231.149.* 26.03.10, 21:02 dzięki, to chciałam wiedziec:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Sala Rodzinna ZOZ CheĹmno IP: 212.2.96.* 26.03.10, 20:59 Jak najbardziej tak,jak poprzedniczka napisała,łazienka z prysznicem z hydromasazem,kozko dla partnera,tv,garderoba i przede wszystkim jestes sama mozesz odpocząć po porodzie nikt Ci nie bedzie przeszkadzał:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Sala Rodzinna ZOZ Chełmno IP: *.chelmno.mm.pl 26.03.10, 21:03 ... a to czy często jest zajęta to pewnie sprawa indywidualna, jak ja korzystałam, to nie było chętnych akurat a jak tam jest... duża czysta sala z nowym regulowanym łóżkiem (oparcie można podwyższyć, obniżyc), małą kanapą dla osoby towarzyszącej, czajnikiem, radiem, tv z dvd, pomieszczeniem na kurtki, buty itd oraz łazienką (wc, prysznic umywalka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Sala Rodzinna ZOZ Chełmno IP: 89.231.149.* 28.03.10, 10:19 No, juz to że jest własna łazienka z prysznicem to chyba największy plus...cóż, trzeba do lipca uzbierać kaskę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy tatuś Re: Sala Rodzinna ZOZ Chełmno IP: 89.231.150.* 29.03.10, 22:06 Do argumentów podanych powyżej dodałbym jednen, jak dla mnie chyba najważniejszy. Warto wziąć salę rodzinną od samego poczatku tj. od przybycia z pierwszymi bólami na oddziale. My tak zrobiliśmy. Mogłem być z żoną w ciężkich bólach i ją wspierać, nikomu nie przeszkadzając. Być z żoną w takich chwilach - bezcenne. Na samą porodówkę mogła pójść już w ostatniej chwili. A kasa - z perspektywy wydatków związanych z narodzinami bobasa nie jest aż tak wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhgf Re: Sala Rodzinna ZOZ Chełmno IP: 188.33.25.* 30.03.10, 12:30 Ja leżałam z córką w jednoosobowej sali.........faktycznie jest to bardzo konfortowe,ale po co Wam jakieś tv z dvd i tak dalej???? Idziecie tam oglądać filmy czy opiekować się dzieckiem??Prysznic jak najbardziej się przydaje,bo jak miałam iść do łazienki wziąść prysznic to na samym wejściu już mi się odechciewało jak panienki z brzuchami spalały tam 2 paczki papierosów dziennie i robiły wielką łaskę żeby zamknąć okno,bo akurat była to zima.Wiadomoo,że opieka męża się przydaje zwłaszcza po cesarce,ale bez przesady:) Odpowiedz Link Zgłoś