Gość: oszukana IP: 89.231.149.* 07.06.10, 13:38 poszukuję dobrej firmy windykacyjnej czy ma ktoś jakieś namiary? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ghg Re: Firma Windykacyjna IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.10, 13:40 A chodzi o dług prywatny czy firmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Firma Windykacyjna IP: 89.231.149.* 07.06.10, 13:49 to jest dług prywatny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Firma Windykacyjna IP: *.chelmno.mm.pl 07.06.10, 13:57 to mało zdziała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnb Re: Firma Windykacyjna IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.10, 13:58 Nie polecam w takim razie firm windykacyjnych. Mają ograniczone prawa, weszła w życie ustawa, która nakazuje im - miłe, uprzejme, nie naruszjące dóbr dłużnika - negocjacje, które nie przynoszą efektów. Jeśli za często będą odwiedzać dłużnika, lub dzwonić do niego, ten ma prawo się na to "poskarżyć", a Ty jeszcze obciążona zostaniesz za nękanie. Oni tylko dopełnią formalności, nie zagwarantują Ci ściągnięcia długu, a swoje skasują. Poza tym nie wiem czy typowe firmy windykacyjne zajmują się prywatnymi długami? A masz jakiekolwiek potwierdzenie, że pożyczałaś tej osobie pieniądze? I duża to kwota? Może lepiej poszukać jakiegoś prywatnego "windykatora"? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Firma Windykacyjna IP: 89.231.149.* 07.06.10, 14:13 to w takim bądź razie gdzie mam szukać pomocy skoro mam potwierdzenie długu a nie jest to mała kwota dla mnie ok.5000zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Firma Windykacyjna IP: 89.231.149.* 07.06.10, 14:17 to w takim bądź razie gdzie mam szukać pomocy skoro mam potwierdzenie długu a nie jest to mała kwota bo ok.5000 zł:(a sami wiemy wiemy jak szybko działają nasze sądy i komornicy zresztą też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Firma Windykacyjna IP: *.centertel.pl 07.06.10, 20:27 sprawę możesz oddać do sądu, jeśli masz niezbite dowody na udzielenie pożyczki, a potem po wygranej w sądzie udać się do komornika z wyrokiem sądu, no chyba że dłużnik odda pieniądze szybciej, nie zapomnij też w pozwie dopisać o obciążeniu dłużnika kosztami postępowania sądowego. najlepiej udaj sie z tym co masz do jakiegoś radcy prawnego po poradę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Firma Windykacyjna IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.10, 20:33 Sam miałem podobną sprawę,W sądzie trwało to może niecałe 2 miesiące.Sprawa odbywa się zaocznie,wniosek pisze się na gotowym druku.Co do komornika to nie wiem jak to się odbywa,bo dłużnik oddał mi kasę jeszcze przed wyrokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nbn Re: Firma Windykacyjna IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 07:36 Yhm! Tylko przed sądem trzeba się też nieźle nagimnastykować, żeby udowodnić zaległość. Także "oszukana" najpierw udaj się do prawnika niech oceni Twoje szanse w sądzie. Jednak z tego co wiem, pisemne potwierdzenie o pożyczce powinno wystarczyć - chyba, że dłużnik będzie sprytny i będzie się wykręcał - a sposobów na to ma wiele, o których nie będę pisać. Jak najszybciej koleżanko do sądu, bo na windykację tylko stracisz czas. Z firmy windykacyjnej możesz np skorzystać po nieskutecznej egzekucji komorniczej - wykorzystać jako ostatnią deskę ratunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Firma Windykacyjna IP: *.chelmno.mm.pl 08.06.10, 17:47 ale firma windykacyjna zabiera tez jakąs kwote cos mi sie zdaje ze połowę kwoty odzyskiwanej wiec prosze sie zastanowic czy warto Odpowiedz Link Zgłoś