Dodaj do ulubionych

Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam

IP: *.torun.mm.pl 19.10.10, 20:48
Witam Państwa.
Wesele wyprawiasliśmy w Domu Gościnnym Pod Górą 9.10.2010. Całe szczęscie, że nie czytamy forum chełmińskiego, a wyboru dokonaliśmy na podstawie opini przyjaciół jak i własnej intuicji. Z Panią Sz. ustaliliśmy wszystko w szczególach przed weselem co spowodowało brak jakichkolwiek niedomówień. Problemy wynikają przeważnie z braku jasnych ustaleń. Obejrzeliśmy dokładnie Pensjonat i bardzo nam się spodobał. Nie ma co ukrywać w Chełmnie nie ma obiektu, ktory na czas "weekendu weselnego" pozostawałby wyłącznie do dyspozycji gości. Pensjonat jest ładny, czysty, pokoje i ogród bardzo zadbane. Ze względu na fakt, że mieszkamy obecnie poza Chełmnem ważnym dla nas elementem był rzeczowy i miły kontakt telefoniczny z właścicielką. Naprawdę czuliśmy duże zaangażowanie z Jej strony i siłę doradczą w wielu kwestiach. Co do samego wesela -miejsce klimatyczne, wystrój super, kwiaty przepiękne. Jedzenia przepyszne i w ilosciach przekraczających mozliwości gości ;)) Zostało tyle, że mielismy czym obdzielić rodzinę. Wszystko ma koniec dostaliśmy ładnie zapakowane i zawekowane. Naprawdę nie znalazłam osoby która nie pochwaliłaby jedzenia. Ciotki co chwila biegały za Panią Ewą z prośbą o przepisy. Obsługa - swietne, ładne, uśmiechnięte dziewczyny, przy tym pełne profesjonalizmu podczas pracy.
Musze jeszcze wspomnieć o krojeniu tortu, bo wątek poprzedni nawiązujący do tego tematu, wpowadził mnie w zdumienie. Czy to pokroi Panna Młoda czy kelnerka to rzecz gustu. Chciałam zrobić to sama, ale po pierwszej warstwie tortu zrezygnowałam i oddałam w ręce czekającej i chętnej zrobić to za mnie kelnerki. Ogólnie czuliśmy się wszyscy świetnie. Goście bawili się super i nikt nie był niezadowolony. Szczerze polecam to miejsce. Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję właścicielom Pensjonatu Pod Górą.

Nawiazując do poprzedniego watku - niezadowolonej Panny Młodej - powiem tak. Łatwo w sposób anonimowy ubliżac i pisac co się chce na forum publicznym bez jakichkolwiek konsekwencji. Skoro jednak ktoś podaje miejsce i nazwisko Wlaścicielki - sam powinienen miec na tyle odwagi by napisac swoje dane. Teksty typu "byłam kiedyś tam i bardzo mi się nie podobało" - są śmieszne. Pisze je zazwyczaj grupa ludzi , która najwidoczniekj sama w życiu nic nie osiągnęła - a sukces Pani Sz. - zapewne wypracowany przez lata ciężką i pełna wyrzeczeń pracą -boli wielu.
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Re: Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.10, 22:05
      Może to jest zasługa poprzedniego wątku?
      • Gość: gość K Re: Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam IP: *.torun.mm.pl 19.10.10, 22:21
        Nie potrafię na to pytanie odpowiedzieć, bo nigdy przedtem nie miałam okzji być na weselu w Pensjonacie. Aczkolwiek trzech znajomych nam to miejsce poleciło...
        • Gość: amenthotep Re: Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam IP: 83.238.159.* 19.10.10, 23:32
          a ja byłem, fajnie było. I do tego ze świecia jestem i po ryju nie dostałem:)
    • mycch Re: Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam 20.10.10, 02:50
      > Nawiazując do poprzedniego watku - niezadowolonej Panny Młodej - powiem tak. Ła
      > two w sposób anonimowy ubliżac i pisac co się chce na forum publicznym bez jaki
      > chkolwiek konsekwencji. Skoro jednak ktoś podaje miejsce i nazwisko Wlaścicielk
      > i - sam powinienen miec na tyle odwagi by napisac swoje dane.

Cóż za brak konsekwencji - krytykującej zabrakło odwagi... A gdzież podziała się Twoja odwaga, anonimie K.?

Napiszę przewrotnie: łatwo w sposób anonimowy kadzić... :P
      • Gość: . Re: Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam IP: 89.231.150.* 20.10.10, 06:58
        Żałosne....ciotki biegały za pania sz po przepisy ,czyli wesele bylo tak nudne ze goscie zamiast sei bawic, chodzili po przepisy.... Albo nie umieja sie zachowac twoi goscie skoro pojawiaja sie takie incydenty
        • Gość: KONI Re: Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam IP: 57.90.36.* 20.10.10, 10:04
          A co w tym złego, że jakieś ciotki zachwycone jedzeniem pytały o przepis Panią Sz.

Jeżeli w takim zachowaniu widzisz coś niestosowniego i od razu dopisujesz sam sobie historię typu -że nie potrafi się ktoś zachować albo że wesele było nudne -Pytam co Ty widzisz w tym złego?

Czytam całą korespondencję i widzę, ze ktoś niepotrzebnie starał się wyrazić pozytywną opinię - i tak zostanie "{zjedzony" przez zagorzałych przeciwników - którzy ani razu zapewne nie byli w tym miejscu - ale pierwsi są do ocen.

Dziewczyna napisała, że zabawa była przednia - i proszę to uszanować i tyle
          • Gość: Veno Re: Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam IP: 57.90.36.* 20.10.10, 10:07
            Żałosne....ciotki biegały za pania sz po przepisy ,czyli wesele bylo tak nudne ze goscie zamiast sei bawic, chodzili po przepisy.... Albo nie umieja sie zachowac twoi goscie skoro pojawiaja sie takie incydenty

Jejku, jak można takie głupoty pisać.

Zastanów się raz jeszcze co napisałeś :)

• Gość: koni /veno Re: Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam IP: 89.231.149.* 20.10.10, 22:54
              frajerze sam ze soba piszesz??
              twoje ip widnieje a pseudonimy sie zmieniaja ciemna maso!!
    • Gość: a ja nie polecam Re: Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 13:05
      • Gość: fox Re: Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam IP: *.chelmno.mm.pl 20.10.10, 21:48
        Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        To jest dobre;D widać,że właściciele "Domu Gościnnego" na ul. Podgórnej sobie chcą renome podnieść, no po poprzednim watku musza się zrehabilitować;D Przecież i tak wszyscy, którzy tam pracowali i nadal pracują wiedzą, że kupuje się tam mięso, nie na tyle gości ilu ma być, a do tego szefowa jeszcze oddziela część i rzuca tekstami do kucharek typu " to prostacy im musi tyle starczyć". a reszta idzie do zamrażarki;D jeśli Ci się podobało;) hahaha to gratulacje!!! widocznie jesteś naiwny(a) i można Cie nieźle oskubać a Ty i tak bedziesz zadowolony(a) ;) Grunt, że Ci sie podobało ;D
        • Gość: mąż Re: Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam IP: *.chelmno.mm.pl 21.10.10, 10:42
          mieliśmy tam miec wesele, lecz zasięgnąłem z żona opinii na temat tego domu weselnego i zrezygnowaliśmy, zbyt duzo negatywów, zresztą dowiedzieliśmy się że ludzie coraz częściej odwołują tam wesela, podobno do konca roku maja tylko 2, cos w tym musi chyba byc.w kazdym razie my mamy sale w stolnie. jedzenia dużo i bardzo przyzwoicie.
          • Gość: gość k Re: Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam IP: *.torun.mm.pl 21.10.10, 18:43
            Nie wiem jak bywało. Tylko uczciwie wyraziłam swoją opinię. Nie zostałam oskubana.
            Nie oczekiwałam komentarzy. Anonimowo całkeim też nie piszę, podałam dokładną datę wesela;)
            • Gość: do gościa k Re: Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam IP: 46.112.40.* 21.10.10, 19:57
              To bardzo miłe że ktoś potrafi szczerze docenić wysiłek i trud ludzi którzy są odpowiedzialni za zorganizowanie tego typu imprezy,ale odradzam wyglaszania tego typu opinii na chełmińskim forum przecież ogromny odsetek użytkowników to bardzo chełmińscy a więc prości ludzie i ich komentarze są bardzo żałosne.Cieszę się że ten wyjątkowy dzień się Państwu udał i życzę wszystkiego dobrego. Do reszty forumowiczów-z utęsknieniem czekam na wsze błyskotliwe i nie zaskakujące komentarze.
    • Gość: obiektywna Re: Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam IP: *.tvgawex.pl 22.10.10, 18:06
      gdyby pan nie był sąsiadem, to by pana inaczej potraktowali ....a to że ma pan zachwalać to już pana sprawa........każdy ma prawo do oceny !
      • Gość: ki Re: Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam IP: *.chelmno.mm.pl 22.10.10, 18:43
        Ludzie, którzy sie podejmą prowadzenia takiej "instytucji" powinni prowadzić ja tak jak trzeba, solidnie wywiązując się wobec klientów.Robić coś z pasją a nie tylko patrzec na czym to oszukać i kombinować żeby jak najwięcej zarobić szmalu. zreszta cos w tym musi byc bo do konca roku maja tam tylko 2 wesela(to tak dla wiadomości) czyli chyba cos jest nie tak? ludzie odchodzą wiec czas zacząć interesy robic uczciwie drodzy panstwo
    • Gość: Kasisko75 Re: Dom gościnny Pod Górą - gorąco polecam IP: *.tvgawex.pl 22.10.10, 22:03
      Witam,
      byłam na tym weselu. W pełni potwierdzam opinię Pani Młodej K. Jedzenia było tyle, że nie sposób było wszystkiego zjeść. Dania podane apetycznie i estetycznie. Kelnerki spisały się w pełni. Szefowa również sama interesowała się gośmi. Dbała o wszystko podczas wesela. Osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń. Byłam w tym Domu Gościnnym po raz pierwszy i jestem bardzo mile zaskoczona. Nie sądziłam, że to tak urocze miejsce. Również gorąco polecam to miejsce.
      Prawda jest taka, że "jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził." I znajdą się tacy, co będą zadowoleni i tacy, co wyrażą swoją negatywną opinię. I nie ma się co dziwić. Jednakże, aby uniknąć rozczarowania podczas uroczystości radzę zawsze wszystko dokładnie ustalić przed imprezą. Czy to w tym, czy innym lokalu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka