IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 07:56
Spotykają się Warszawiak, Lublinianin i Ślązak, wspominają czasy wojenne. Warszawiak mówi, że służył w AK, walczył w Powstaniu Warszawskim, krył się między domami, gruzowiskami i niszczył niemieckie posterunki. Lublinianin na to - Ja służyłem w AK i wojnę spędziłem w lesie jako partyzant. Byłem dywersantem, wysadzałem tory i mosty. No i na końcu zaczyna opowiadać Ślązak - Ja też służyłem w AK, było strasznie gorąco i wszędzie piasek, a na czołgach mieliśmy napisane Afrika Korps...

Obserwuj wątek
    • Gość: do id... Re: AK IP: *.tvgawex.pl 05.04.11, 09:45
      jaki kawał taki .... idiota
      • Gość: gosc Re: AK IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.11, 10:12
        Nie jestem slazakiem - tylko Chelminiakiem od pokolen - a moj ojciec tez byl u Romla.
        • Gość: qwe Re: AK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 10:37
          Mój też był w Wermachcie, walczył na Froncie Wschodnim, a kuzyn dziadka był w Luftwaffe..., ale co to ma za znaczenie, nie ukrywam tego i nie uważam się za żadnego patriotę etc. Natomiast Ślązacy przedstawiają się jako wielcy Polacy, a fakty są takie, że większość ich przodków z własnej woli walczyła dla Niemca, podobnie przykład Zakopanego - miasta kolaborantów..., a jak przyjeżdżał JP2 to się jarali tą góralszczyzną, pobożnością, a wiadomo, że chodzi im tylko o kasę. Śmieszne jest to wszystko...:)
          No i ta cała autonomia, że oni mają ogromny przemysł, górnictwo, że od nich pochodzi bogactwo Polski... pfff , jest wręcz przeciwnie, to My do nich dopłacamy (emerytury górnicze, pomoc socjalna ), Polska to kraj węgla, torpeduje się projekty atomowe itp., elektrownie są węglowe, jako opał kupuje się mnóstwo węgla... to wytłumaczcie mi kurw. dlaczego w tym Węglowym Królestwie prąd taki drogi, a węgiel bardziej opłaca się importować???
          Dlaczego górnicy tak bardzo boją się prywatyzacji?? Gdyby byli tacy niezależni to nie obawiali by się przejęcia w prywatne ręce... tylko, że wtedy skończą się 14naste pensje, darmowy węgiel i inne przywileje, na które wszyscy łożymy. Taka jest prawda o tym "wspaniałym" Śląsku.
          • Gość: 456 Re: AK IP: *.chelmno.mm.pl 05.04.11, 17:18
            100 % racji, Śląsk z całym tym swoim górnictwem to wrzód na tyłku, a przedstawiają się jakby byli jakimiś zbawcami Polski, powinni się wreszcie obudzić - Czasy PRLu już dawno minęły, tylko niestety zostały przywileje, których kolejni czerwoni-demokraci nie potrafią znieść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka