Dodaj do ulubionych

Klub BMW Chełmno

IP: *.play-internet.pl 09.09.11, 13:21
Witam wszystkich miłośników BMW. Ponawiam wątek dot. organizacji spotów raz w tygodniu w jakimś miejscu by się spotkać. Może uda nam się tym raze uda nam się zwiększyć liczbę chętnych i utworzymy klub, ponieważ swoje kluby mają Świecie, Grudziądz, Chojnice to czemu i my nie możemy mieć??? A myślę, że w naszym mieście są naprawdę fani tej marki więc zaiteresowanych proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: e39 Re: Klub BMW Chełmno IP: *.tvgawex.pl 10.09.11, 08:47
      Poraz kolejny nic w tym mieście nie wypali, szkoda słów i czasu lepiej spotkać się normalnie bez zakładania jakiegoś klubu. Zobacz a klub świecki - rozpalił się jasnym światłem - koszulki strona forum i.....ostatnie wpisy miesiąc temu.... można się spotkać w jakimś miejscu i pogadać.
      • Gość: fan bmw Re: Klub BMW Chełmno IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 17:23
        pewnie zgadzam sie z Toba, pewnie w tym miescie nie wypali cos poważniejszego. Powazam jakies małe spoty. Tylko kiedy?
    • Gość: aassssaaal Re: Klub BMW Chełmno IP: *.tvgawex.pl 12.09.11, 10:24
      ja mam BMW E36 z 1991 roku, 316i benzyna 101 koni, wydech sportowy, sportowe zawieszenie, naklejki NOS na drzwiach, lampy klary, przyciemniane szyby, w bagazniku TUBA.

Jestem dresem, łysym, IQ 53 mje na testach wyszło.

BMW to najlepszy samochod
      • Gość: nie dres Re: Klub BMW Chełmno IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 22:50
        a ja mam siódemę, prawie 300 km i nie jestem dresem . BMW to nie tylko łyse drechy ignorancie
        • Gość: AUDI A6 3.0TDI 08' Re: Klub BMW Chełmno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 18:26
          bwm to auta dla plebsu i buractwa...
          kazdy sie z was beemkowcy w miescie smieje jak sie wozita tymi trupami , stare graty , najmlodszy to rocznik 95.
          kupta se cos innego no chyba ze wam nie wstyd :)
          • Gość: nie dres Re: Klub BMW Chełmno IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 22:02
            mówisz o swoim dieselku ? hahaha z ropą to na pole
            • Gość: AUDI A6 3.0TDI 08' Re: Klub BMW Chełmno IP: *.tvgawex.pl 15.09.11, 00:45
              ty baranie, z ropa na pole ?
              to sobie lej pelny bak co 500km a ja sie bede z Ciebie przy kasie smial , smiej sie ze mnie ze tankuje 2 razy rzadziej i ze twoja fura na benzyne nie jest w stanie mnie wyprzedzic :)
          • Gość: BMW fan Re: Klub BMW Chełmno IP: *.tvgawex.pl 13.09.11, 22:20
            Ropa to dobra ale do traktorów i lokomotyw a nie do samochodów i jeszcze Audi samochód PSEUDO luksusowy. A 3.0TDi 4.2TDi najbardziej NIEUDANE silniki grupy VAG. Znajomy pracuje w serwisie w Toruniu tego szrotu stoją tam całe tabuny wszystkie mają popękane wałki, korbowody, popękane tłoki, tak to jest jak się próbuje dorównać BMW mocą. Jeżeli diesel to tylko BMW - nowy silnik diesla 3.0d 400km montowany od 2012r. Auta z 96r?? W autach serii 5/7 dwu strefowa klima, ESP, ABS 6 poduszek, elektryka, itd....to STANDARD za który ty musiałeś pewnie dopłacić albo wogóle nie masz :)
            • Gość: AUDI A6 3.0TDI 08' Re: Klub BMW Chełmno IP: *.tvgawex.pl 15.09.11, 00:48
              gowno mnie obchodzi twoj znajomy co po zawodowce w serwisie pracuje (pewnie na pol etatu za 672zlote brutto)
              Ja sie woze moim audi, mam 205 koni i zadna wasze beema nie ma ze mna szans.
              w aucie mam totalny luxus, czuje sie w nim bardzo bezpiecznie a poleciec 250 jak trzeba to nie ma sprawy.
              Do 200 w 20 sekund tez mi odpowiada.
              Moja audi jest zajebista a kazda beebka ssie ! :-)
              • Gość: Jon Re: Klub BMW Chełmno IP: *.tvgawex.pl 19.09.11, 11:40
                Ropka jest do napedzania zetorkow :D Audi tez pseudo premiumka z napedem na przednie lapy, czasami na 4 kola ale to tez nic specjalnego..Do 200 tym audi w 20 sek ? troche poplynales kolego :D
                • Gość: tez mam iA6 chwale Re: Klub BMW Chełmno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.11, 22:06
                  Jakbys gnoju mial swoj firme i robił rocznie 80-90 tys km i mial troche oleju w glowie plus znal sie n ekonomii i potrafil liczyc , to skonczyl bys pierbolic farmzony ze ropa jest do traktorkow.

PS. kolo dwumsowe, turbina to rzeczy ktore sie psują jak ktos nie umie samochodem jezdzic. pozatym po przebiegu rzedu 400 tys km takie rzeczy maja prawo sie juz zepsuc.
                  Twoje auto na gazie raczej nie ma szans przejechac 400 tys km bez wymiany silnika.

tyle w temacie
                  • Gość: Jon Re: Klub BMW Chełmno IP: *.tvgawex.pl 19.09.11, 23:37
                    Nie gnoju synek bo bede musial Ci cos zrobic a nie chce. Znam sie na ekonomii i ni jak koszty eksplatacji brudasa(diesla) nie rekompensuja mi minimalnie wyzszych kosztow wydanych na PB. Cenie sobie przyjemnosc z jazdy stac mnie na to i nie bede rozmawial z takim zbulwersowanym chlopaczkiem co jezdzi brudasem i mysli ze ma cudo :D niestety zbyt tepy jestes zebys to zrozumial tyle w temacie.
              • Gość: gosc Re: Klub BMW Chełmno IP: *.ip.netia.com.pl 20.09.11, 09:31
                20 sekund i 200 to bez szalu jakbys napisal ze 300 to co innego. zadne osiagniecie.tatus kupil samochod a synek szpanuje
            • Gość: do BMW fan Re: Klub BMW Chełmno IP: *.tvgawex.pl 15.09.11, 00:52
              Jak widac powyzej - kolejny przykład burackiego kozakowania wiesniaka ze starej bmw serii 5 , fantazjuje tu o najnowszych silnikach BMW (oczywiscie ze są dobre), niestety kolego nie stac cie na taki wiec daruj sobie filizofowanie bo srednio tobie to wychodzi.
              A jesli mowa o Audi A6 to bardzo fajny samochod.
              Stanowi swoisty prestiz, BMW takze ale jednak beemki to samochody dla pedalow, lalusiów i dresiarstwa.
              Jak ktos taki nie jest a jezdzi bmw to na bank lubi techno , disco teki typu arena i tyle.
              Tacy juz sa ludzie ktorych jarają te graty.
              • Gość: gosc Re: Klub BMW Chełmno IP: *.ip.netia.com.pl 20.09.11, 09:24
                jak ja kocham takich pustych ludzi, którzy jednoznacznie oceniaja ludzi. Masz BMW jestes pedalem. Moze pomysl czasem co piszesz?. Znam wiele ludzi ktorzy maja rozne samochody, nie zawsze samochod swiadczy o człowieku. Czy myslisz ze jak ojciec kupi dresiarzowi audi a6 to co on on sie zmieni bedzie lepszy czy co? sa rozni ludzie, ktorzy maja rozne pasje. a Ty wlasnie pokazales jacy potafia byc z audi a6;)

Nie sztuka jest kupic nowy samochod, sztuka jest w stary tchnac zycie.
            • Gość: a Re: Klub BMW Chełmno IP: *.tvgawex.pl 15.09.11, 00:55
              oto przykład : otomoto.pl/bmw-316-tuning-e36-felgi-chrom-okazja-C20393634.html
              jak widze cos takiego w trasie to za kazdym razem beka pol godziny... wystarczy spojrzec na kierowce takiego cuda.
              Rynny w wydechu, ospojlerowane jakimis zywicami, zjebane lampy . w srodku niczym formula jeden....
              zal takich ludzi.
              psuja marke , a jest kilka fajnych beemek nawet.
              np E46 coupe wersja M3
    • Gość: bmw 525 Re: Klub BMW Chełmno IP: 46.77.0.* 14.09.11, 18:18
      Oczywiście ze przydałby sie taki klub w chełmnie. Tylko czy on wypali? A same spotkania bez zakladania klubu bylyby juz czyms fajnym. Ja jestem jak najbardziej za...
      • Gość: fan bmw Re: Klub BMW Chełmno IP: *.play-internet.pl 15.09.11, 10:40
        Widzę, że w naszym mieście a szczególnie na forum ludzie lubią urzeczywistniać swój prawdziwy iloraz inteligencji. Post nie dotyczył co myślicie o fanach BMW lecz o klubie, a tutaj dwie odpowiedzi tylko tego dotyczą.

Dla zainteresowanych proponuję spotkanie w niedziele o 20 tak gdzie ostatnio były spotkania, tam może uda nam się normalnie porozmawiać poza naszym pięknym forum.

Pozdrawiam
        • Gość: do szpanera od TDI Re: Klub BMW Chełmno IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.11, 10:59
          szpanerku z audi , masz 205 km ? Brawo, ja mam 286 km w silniku 4.0 w BMW 740 . W benzynie , nie w ropie. Ropa tak jak napisali koledzy powyżej nadaje się co najwyżej do traktorów... Auto na kredyt to i na paliwo nie stać :]
          A z wyposażenia : między innymi webasto ( o ile wiesz co to takiego|), lodówka turystyczna, podgrzewane siedzenia z przodu i z tyłu, funkcja masażu, bagażnik otwierany/zamykany z pilota oraz wszystko to co dla ciebie jest " luksusem" a nie warto się tym nawet pochwalić - bo w BMW serii 7 to standard... Więc odpuść sobie szpanowaniem audicą w ropie, bo sam siebie kompromitujesz.
          • Gość: cch Re: Klub BMW Chełmno IP: *.tvgawex.pl 17.09.11, 18:01
            trollu interenetowy z tdi odpusc sobie a wy fani bmw sami sobie psujecie opinie burakow itp po co w dyskusje wchodzicie ktos was podkreca i ma z tego ubaw.Sam jezdze stara e 36 1,8 z gazem (silnik na łancuchu) nie nosze dresów nie mam łysej pały,nie słucham disco(wrecz nie znosze tego) nie mam tuby w bagazniku ,nie mam głosnego wydechu,jedyna czescia tuningowana w aucie to ..gałka od zmiany biegów (nie orginalna pochodzi od ac schnitzera) reszte auta to orginalny sedan.Jezdze na gazie bo nie jestem człowiekiem ktory da sie okradac przez panstwo to juz moje 6 auto na gaz .Ja wiem zaraz sie podniosa głosy ze gaz silnik niszczy wiem to prawda po przebiegu 120 tys przetarl sie mieszek od zmiany biegów to ewidetnie wina gazu.Was posiadacze szczesliwych diesli pozdrawiam i przypomne wam o waszym kole dwu masowym ,waszej turbinie i innych pie...ch co sie psuja na gminnie w dieslach powiedzie to wina gazu niech tak bedzie
            • Gość: fan bmw Re: Klub BMW Chełmno IP: *.play-internet.pl 17.09.11, 20:13
              W końcu rzetelny i normalny do (cch) pozdrawiam
              • Gość: vw Re: Klub BMW Chełmno IP: *.106.wv.cust.t-mobile.co.uk 19.09.11, 21:28
                Mialem ok 5 lat temu scirocco z gazem,naprawde bardzo tanie paliwo,jedynym problemem po rocznej eksploatacji bylo dlawienie sie auta przy gwaltownym wcisnieciu pedalu gazu,ale to kwestia regulacji.
                Najlepsze w tym wszystkim jest to ze pompa paliwa nie dzialala w tym aucie,auto nawet w zime odpalalo na gazie -oczywiscie wiazalo to sie z nieco dluzszym kreceniem silnika,ale dawal rade,niestety na wiosne musialem wymienic rozrusznik -jedyne co nie wytrzymało!
    • thefect Re: Klub BMW Chełmno 19.09.11, 23:04
      Można coś zacząć. Tylko nie na forum...powód jak widać poczytaj wyżej. Moje auto BMW tunningu BRAK, xenony fabryczne.
    • Gość: gość Re: Klub BMW Chełmno IP: *.ip.netia.com.pl 20.09.11, 10:00
      Witam, kiedy jest planowane kolejne spotkanie? troche za pozno zaczałem szukac. byłbym wdzięczny za inforamcje.
      • Gość: fan bmw Re: Klub BMW Chełmno IP: *.play-internet.pl 20.09.11, 17:57
        Niedziela godz 19.00tak gzie wczesniej były spotkania. Zapraszam i do zobaczenia
        • Gość: hehe Re: Klub BMW Chełmno IP: *.chelmno.mm.pl 20.09.11, 18:16
          Oj ale debile na tym forum są. Jeden się jara że ma klimę dwustrefową w BMW, drugi że ma 205 koni w A6. A pewnie jeden i drugi żadnego samochodu na oczy nie widział. Bo ani dwustrefowa klima nie jest w standardzie w BMW ani A6 nie ma 205 koni tylko 224 albo 232. Bo nie wierze że mówimy o C7.
          • thefect Re: Klub BMW Chełmno 20.09.11, 22:04
            Począwszy od modeli serii 5 e39 (od 96r) jest ona w standardzie jako klimatyzacja lub klimatronik montowany w 99% aut, klimę na pokrętłach naprawdę ciężko spotkać w modelu e39, podobnie seria 7 już od modelu e32 montowana jako 2 strefowa a w modelach e38 już jako standard choć i tutaj znajdziemy jeszcze pokrętła w najuboższych modelach z początku produkcji. Opcjonalnie mogło być sterownie osobne dla tylnej kanapy za pomocą pokrętła które obsługują pasażerowie kanapy, jako opcja moje auto zostało wyposażone w to.
          • Gość: Jon Re: Klub BMW Chełmno IP: *.tvgawex.pl 21.09.11, 22:41
            Koles hehe posmiac to sie mozna z Ciebie doczytaj sobie jest dokladnie 204ps pewnie o ten silnik mu chodzilo.
            • Gość: AUDI A6 3.0TDI Re: Klub BMW Chełmno IP: *.tvgawex.pl 23.09.11, 15:26
              Dokładnie o ten.
              a tak na marginesie to was wszystkich prowokowalem beemkowcy.
              a wy sie zaraz zaczeliscie produkowac jak tacy fachowcy od wszystkiego.

BMW spoko, fajne samochody, dobre silniki, niektore sie sypia inne nic.
              Tak samo jak Audi . w mojej nic sie nie popsulo a przejechalem ponad 200 tys km na dzis dzien.
              Auto ma teraz niecale 280 tysiecy przebiegu (rocznik 2007) i jakos na nic nie narzekam.
              Cale koszty to przeglady , wymiany filtrow, olejow itp.
              Wypas w srodku jest pelny - klima dwustrefowa z regulacja dla tylnej kanapy tez jest. nic nadzwyczajnego tak naprawde. podgrzewane fotele to tez zaden szal. a jesli mowa o Webasto o posiadam takowe - w zimie swietna sprawa. W Finlandii przy -35 odpalal bez problemow.
              Pozdro dla Audikowcow i BeeMkoWców - nie dajcie sie tak prowokowac i uznajcie ze kazdy ma inny gust i nie kazdy chce miec BMW. ja jakbym chcial to bym jezdzil nawet i 750i ale po co mi to. Wole cos co mniej pali - i nie chodzi tu o to ze kogos stac czy nie stac na paliwo - bo samochod za 60 tys to tez tani nie jest. Niemniej nie mowcie zle o dieslu bo samo BMW robi swietne silniki tego typu i mozna je spotkac w naprawde wielu autach tego producenta, co swiadczy o tym ze naprawde niewiele osob uwaza te silniki jako auta do traktorow. w USA to nie jest popularne ale w CAŁEJ EUROPIE jak najbardziej .
              PS. Jak mi padnie dwumasa to sobie ją wymienie na nową. Koszt to 3000zł wiec tak naprawde niewielki.
              • Gość: do szpanera od TDI Re: Klub BMW Chełmno IP: *.ip.netia.com.pl 23.09.11, 20:04
                no i ? kogo obchodzą wypociny na temat twojego samochodu ? przeczytaj ze zrozumieniem tytuł wątku.
              • thefect Re: Klub BMW Chełmno 24.09.11, 00:54
                A tam zaraz prowokacja :) ktoś zadaje pytanie to trzeba odpowiedzieć. Niestety większość znajomych wieży ciągle w mity o autach diesla 99-00r co mają 170tyś :) bo od dziadka sprowadzony. Jeżdzisz dużo to diesel ja mało to benzyna bo nie od dziś wiadomo że diesel nie lubi być gaszony i zapalany i jeżdić często niedogrzany a takowy los miałby u mnie. Co do przebiegów przykłady można mnożyć np. e39 3.0d full opcja łacznie z TV ostatnie wydanie SHADOW LINE i przebieg 270tyś jak było naprawdę tak napisał, oprócz tego co zrobił :wtryski, sprzęgło + dwumasa, turbo przy 250tyś (na biednego nie trafiło) chciał być prawdomówny i....zero odzewu. Po 14 dniach skorygował przebieg i poszło w 3 dni za....7tyś więcej. Klient zachwycony był. Co do niedzieli to mam nadzieję że ktoś się pojawi ja wpadnę.
                • thefect Re: Klub BMW Chełmno 24.09.11, 00:56
                  A propos mój teść ma A6 ale benzyna on ma jakieś rasistowskie podejście do diesli no i do benzyn też chyba bo poniżej 2.0 to dla niego gokart jest a nie samochód i nawet się tym jeżdzi jakoś :)
            • Gość: tght Re: Klub BMW Chełmno IP: *.chelmno.mm.pl 24.09.11, 08:41
              W jakim modelu jest taki silnik? W C5 nie było 3,0 TDI, a w C6 są 224 i 233
              • Gość: as Re: Klub BMW Chełmno IP: *.tvgawex.pl 24.09.11, 13:02
                w wersji skandynawskiej
                • Gość: fan bmw Re: Klub BMW Chełmno IP: *.play-internet.pl 24.09.11, 14:50
                  Przypominam o spotkaniu o godz. 19. na parkingu na którym były poprzednie spotkania wszystkich zainteresowanych głównym wątek. Pozdrawiam i do zobaczenia
                  • Gość: fan bmw Re: Klub BMW Chełmno IP: *.play-internet.pl 24.09.11, 14:51
                    Oczywiscie spotkanie w niedziele 25.09
    • Gość: fan bmw Re: Klub BMW Chełmno IP: *.play-internet.pl 25.09.11, 13:31
      Przypominam o spotkaniu dzisiaj o godz. 19. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka