Gość: anonim IP: *.play-internet.pl 19.03.12, 16:46 Witam, czy orientuje się ktoś może, czy w naszym mieście bądź okolicach są do oddania szczenięta rasy golden retriever ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mp Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 17:56 do oddania jest wiele psów w schronisku........................... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: golden retriever IP: *.play-internet.pl 19.03.12, 18:18 tak, ale do tego trzeba podpisać umowy adopcyjne i przychodzi komisja, która będzie kontrolować co kilka miesięcy warunki w domu. to dobre, jednak na początek chciałabym rozejrzeć się za goldenkiem z warunków domowych, chciałabym byc z nim od małego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dex Re: golden retriever IP: 89.231.151.* 19.03.12, 18:32 A co to znaczy na 'poczatek" , znudzi sie to wezme nastepnego moze bedzie lespszy? Nie wiem czy wiesz , ale psaik to tez istota i zyje 10-15 a czasami i wiecej lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 19:07 kazdy pies schroniskowy tez kiedys miał dom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 00:00 W schronisku też często są szczeniaki ;> poza tym, czy zamierzasz źle traktować psa, że boisz się umowy adopcyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 23:38 Gosciu chce Goldena,moze to pies jakiego zawsze chcial, a wy sie czepiacie,ze ze schroniska nie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor wątku Re: golden retriever IP: *.play-internet.pl 27.03.12, 20:03 tak, to moja ulubiona rasa psa od wielu lat i w końcu mam odpowiednie warunki i predyspozycje, aby takiego utrzymac.. dziękuję za poparcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 19:38 no to na pewno nikt ci go za darmo nie da!!!taki golden z papierami trpoche kosztuje i watpie czy bedzie cie stac na taki zakup . nawet taki z nielegalnej hodowli tez kosztuje ok. 600 zl.jak tak bardzo chcesz to moge ci dac namiary , sam zreszta jestem posiadaczem takiego pieska i wcale ci sie nie dziwie ze masz takie marzenia bo to naprawde wdzieczne i kochane psiaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 20:20 Ja bym poprosiła namiary na hodowlę tej rasy :) Moje gg 5500770 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 16:29 sprobuje Ci opisac jego wyglad. masc kremowa, krepa budaowa (troche krotszy na nogach)siersc dluga podejrzewam ze Ci sie spodoba.ma jedna wade , jest bardzo wrazliwyi bedziesz musiala czesto odwiedzac weterynarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor wątku Re: golden retriever IP: *.play-internet.pl 08.04.12, 19:53 Arek, niby nie da za darmo, ale od tego roku jest ustawa, że nie możesz zarabiac na zwierzętach jeśli suka się oszczeni, a jest to dom, nie hodowla, musisz oddac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mskskama Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 19:20 tablica.pl/oferta/golden-retriever-kremowe-i-zlote-szczenieta-IDQFN3.html#27ce01fb proszę, hodowla w Swieciu . tablica.pl/oferta/golden-retriever-z-rodwodem-po-ch-pl-IDxre9.html#27ce01fb tablica.pl/oferta/szczeniaczki-golden-retriever-po-wspanialych-rodzicach-IDFk6f.html#27ce01fb i inne. A wy, ludzie, ogarnijcie sie. Przy kazdym watku jakiej docinki itd. Skad ktos moze wiedziec czy zalozyciela watku nie stac na takiego psa? kazdy ma jakies marzenia i zapewniam, kazdego na nie stac!!!!!! cokolwiek mialoby to znaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właścicielka Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 17:20 jeśli chcesz namiary, to w Kałdusie jest hodowla goldenów. Sama mam stamtąd psa. Mój szczeniach chociaż nie ma rodowodu jest po rodzicach championach. Za 600zł bez rodowodu, z rodowodem pewnie cos ok 1200zl - to są najniższe ceny tej rasy, ale jeszcze dochodzą spore wydatki jeśli chodzi o weterynarza z którymi musisz sie liczyc. tu poniżej masz stronę hodowli w Kałdusie ;) www.culmensis.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dex Re: golden retriever IP: 89.231.151.* 03.04.12, 19:39 Co to za hodowla , sprzedajaca szczeniaki po "champinach" bez rodowodu? Szanujaca sie hodowla , wyrabia szczeniaka rodowody, rejstruje w zwiazku kunologicznym. Wiem, sam posiadam psa z rodziny retrivier tylko, ze Labradora. Fakt, koszt psa jest duzy, choc psy tych ras sa warte tych i wiekszych pieniedzy. Co za tym idzie wklad finansowy w nie tez jest spory, chyba , ze ktos zamierza karmic psa resztkami ze stolu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dex Re: golden retriever IP: 89.231.151.* 03.04.12, 19:41 Na marginesie, polecam hodowle rasy Retrivier z pod Bydgoszczy, okolice Jaruzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.12, 20:03 a resztki ze stolu !!! to wg ciebie pomyje i ochlapy??przynajmniej w takim kontekscie to napisales. ja uwazam ze resztki ze stolu maja wszystko co pies potrzebuje . szeroki asortyment menu witaminy warzywa kosci naturalne itp.czy wg ciebie biedronkowe brykiety o smaku drobiu i wolowiny to szczyt marzen psa??wydaje mi sie ze chyba nie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właścicielka Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.12, 20:14 jeśli myślisz że dostarczysz psu resztkami od obiadu właściwą dawke witamin i potrzebnych mu do prawidłowego rozwoju składników to sie grubo mylisz!!!! tak samo jeśli dajesz mu do jedzenia karme najtansza z mozliwych zeby zaoszczędzic pieniądze kosztem zdrowia psa. To jest chore!! są karmy które nie kosztują może mało ale dostarcza twojemu psu wszystkie niezbedne mu składniki i witaminy. Psu powinno sie też dawać specjalne witaminy ktore mozna kupic u weta lub w zwykłym sklepie zoologicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dex Re: golden retriever IP: 89.231.151.* 06.04.12, 10:30 Thx, za poparcie. Owszem sa karmy ktore dostarczja psu odpowiednia ilosc itami, m.in. purina , jedna z najlepszych karm dla psow, ktora notabene do tanich nie nalezy. Druga sprawa , karmiac psa koscmi, i resztkami ze stolu , bardzije temu psu szkodzisz niz pomagasz. M.in. nadwaga, zle odzywianie , wiedz ,ze nie wszsystko co je badz tez nie czlowiek, moze zjesc pies... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 11:29 ja niestety musialem kupic !! nie wierz w to co ustawa mowi bo kazdy przepis mozna obejsc i tak w tym przypadku hodowca sprzeda ci obroze albo smycz za powiedzmy 1000zl a psa dostaniesz gratis suma sumarum na jedno wychodzi (polak potrafi). gratis to nawet kundelka nie dostaniesz .pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do arek Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 12:18 węc reaasumując jezeli kupiłes psa w typie rasy z pseudohodowli popełniłes przestepstwo,ale mało tego przyczyniełes sie do cierpienia wielu psów,bo jak te biedne stworzenia są traktowane w takich rozmnazalniach dla zysku to chyba tylko idioci nie wiedzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 16:14 po pierwsze : kupilem psa z legalnej hodowli.ojciec champion polski 2008 roku a po drugie nie pytaj mnie o traktowanie zwierzat w pseudo hodowlach bo ja po prostu nie mam z tym nic wspolnego. ze mna mozesz porozmawiac o karmieniu ,opiece zdrowotnej , tresurze psiakow rasy golden bo jak zreszta wiesz sa to bardzo wdzieczne ,grzeczne i mile pieski . lubia sie uczyc i chetnie pomagaja w pracy i na tej plaszczyznie mozemy wymieniac poglady :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s....m.... Re: golden retriever IP: *.play-internet.pl 15.04.12, 09:35 do czepialskich: autorka wątku pyta o psa konkretnej rasy bo takiego sobie zapewne wymarzyła,dobrocią serca jest adoptowanie psiaka ze schroniska,ale można mieć marzenia o posiadaniu takiego a nie innego psa.Coś w tym złego? Nowa ustawa chroni zwierzęta ,a obejście przepisów dobre jest dla pazernych hien,żałosne zarabianie na zwierzętach.Tylko hodowle z certyfikatem mogą sprzedawać psy,inni muszą oddać,wiec jeżeli komuś trafiły się szczeniaki to oddaje,choćby to była najrzadsza rasa trzeba oddać,no chyba że jest pazernym burakiem.Nie ma czegoś takiego jak jednorazowa domowa hodowla "och zarobie na szczeniakach"-zarabiaj sobą nie psami,takie coś to zwykłe pseudo. Zgłosiłabym coś takiego od razu.Gardzę takimi.Tfu. Także już dorosłego psa oddajemy za darmo,bo nie dość ,ze odbieramy mu dotychczasowy dom to jeszcze zarobić na tym?Nic tylko splunąć. Ale dla ludzi pewnego pokroju liczy się nie żywa istota a pieniądze.Niech idą być śmieszni gdzie indziej. Goldena można adoptować z fundacji(są też szczeniaki),poszukać w schronisku-tam nie trzeba płacić za danie psu domu. Pozdrawiam miłośników zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś