Dodaj do ulubionych

Trasy "XC" w Chełmnie

29.05.12, 07:59
Witam wszystkich zainteresowanych tematyką mtb.
Jestem ze Świecia i chętnie poznam kogoś kto uprawia mtb.
Wiem że macie ciekawe trasy gdzieś przy amfiteatrze. Byłem tam jakieś 10 lat temu.
Przyznam że można się tam "pogubić". Ale są to ciekawe odcinki (z tego co pamiętam), w miarę wymagające i urozmaicone jak na nasze nizinne tereny.
Jeśli się ktoś znajdzie chętny do "oprowadzenia" to się możemy spotkać.
Nie chę nikomu tyłka zawracać. Poprostu umawiamy się na jakiś dzień, konkretną godzinę.
Ja przyjeżdżam "wsiadam" na koło i jadę za "przewodnikiem"
Wiem że w Chełmnie jest kilka osób czynnie uprawiających mtb, więc wydaje mi się że ktoś się powinien odezwać. Znane mi są nazwiska ale nie będę tu wymieniał.... bo być może nie życzą sobie tego

Pozdrawiam i z góry dziękuję za ewentualną pozytywną odpowiedź

Suchy
Obserwuj wątek
    • Gość: biker0 Re: Trasy "XC" w Chełmnie IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.12, 19:10
      Podlączam się do tematu.Też jestem chętny.
      • Gość: Mtb:) Re: Trasy "XC" w Chełmnie IP: 89.231.150.* 30.05.12, 22:01

Dużo tras Jest już Zarośniętych i nie da się ich Przejechać lecz są miejsca co da się przejechać.wiec To nie jest co 10 Lat temu:)
        A co do ludzi co Jeżdżą Mtb Jest Bardzo Bardzo mało:)
    • Gość: pawelcch Re: Trasy "XC" w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 31.05.12, 10:45
      Jeśli chodzi o trasę XC obok stadionu na której jakiś czas temu rozgrywane były zawody to przynajmniej w 80 % jest przejezdna - miejscami troszkę zarośnięta. Niestety bardziej trzeba uważać na szkła, których nie brakuje - szczególnie okolice schodów, obok mostka prowadzącego do stadionu.
      W przyszłym tygodniu mógłbym znaleźć czas.
      P.S. Na Diabelcach w Świeciu w stronę Sartowic są niezłe trasy ;)
      • suchykujpom12 Re: Trasy "XC" w Chełmnie 31.05.12, 23:01
        Cześć

80 % przejezdności to sporo - jestem chętny na spotkanie
        najlepiej by było się jakoś skontaktować mailowo lub telefonicznie.
        W tym tygodniu nie znajdę czasu. No może w niedzielę
        Jeśli chodzi o diabelce to niby masz rację. Ale wszystko zarośnięte. Młodzież teraz siedzi przed kompami zamiast latać po krzakach i wydeptywać. Tylko wędkarze nam udeptują trochę trasy.
        W okolicach Świecia też jest świetne miejsce ( parowa w Polskim Konopacie)
        Jest tam tyle do zjeżdżenia że najlepiej by było się wybrać z kimś i coś wybrać (tzn -wspólnie opracować jakąś "pętle". Są tam spore różnice wzniesień no i sporo odcinków wymagających w miarę przyzwoitej techniki jazdy. Odpocząć raczej nie ma gdzie- albo jest w dół albo w góre. No ale to kwintensencja mtb, tak właśnie ma być...

Pozdr
        • Gość: pawelcch Re: Trasy "XC" w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 01.06.12, 00:25
          W takim razie pisz na pirv (falco_peregrinus dalej małpa oraz wp.pl). W Chełmnie będę dopiero w poniedziałek po południu, więc wcześniej niż wtorek nie dam rady.
          pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka