IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.08.13, 22:27
Za chwile wybory .Znajdzmy kogos kto by nas godnie reprezentowal i walczyl o stworzenie nowych miejsc pracy i inwestycje majace wplyw na rozwoj miasta. Odwolajmy z rady miasta nauczycieli oni sie nie sprawdzili. Jak do tej pory to jedyne co sie w miescie rozwija to ilosc nowych marketow. Lokalni sklepikarze umieraja, zatrudnieni w nich traca prace . Wybierzcie godna rade i i burmistrza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Radny Re: Burmistrz IP: *.centertel.pl 09.08.13, 05:54
      Kogo więc Panie Mariuszu,by Pan proponował? Rzucajmy kandydatury!
    • Gość: cch Re: Burmistrz IP: 57.90.36.* 09.08.13, 06:35
      Żadnych lekarzy, nauczycieli (szczególnie w-fistów) i służb mundurowych, zawiedli mnie
      • Gość: piekarz Re: Burmistrz IP: *.play-internet.pl 09.08.13, 08:24
        Ja będę dobrym kandydatem. Mój kumpel brukasz będzie mnie zastępował ...
    • Gość: do chelminiaka Re: Burmistrz IP: *.chelmno.mm.pl 09.08.13, 09:04
      A ja myślałem, że nowe miejsca pracy tworzą właściciele firm a nie radni. Oni mogą tworzyć miejsca pracy w jednostkach im podległych np. w urzędzie. Ale na wzroście biurokracji chyba nikomu nie zależy. Pomyliłeś adresy kolego.
      • Gość: No nie Re: Burmistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.13, 09:22
        No nie wg mojej wiedzy tworzenie miejsc pracy wiąże się też z terenami inwestycyjnymi . ulgami...U nas ich się nie tworzy ... no chyba że pod kolejny market lub galerię dla żony.... więć ciężko gdzieś inwestować....... nie ma strefy jak choćby w Świeciu czy nawet jak obecnie tworzona w Unisławiu....

taka dziwna polityka włodarzy, niby nie ma gruntów w Chełmnie a - np. teren pod Kałdus przeznaczony został w planie pod budownictwo rezydencjonalne, ale właściciele wczesniej musza wszyscy połaczyć swoje grunty by móc je potem dopiero dzielić. Wiemy , że to w Polsce utopia , przeszłość komunistyczna , scentralizowana gospodarka już dawno minęła...a w Chelmnie na milionerów którzy będa chcieli kupić wielką działkę długo przyjdzie nam czekać....... taka to polityka ... blokująca chyba ten teren...na długo
        Za chwilę ktoś powie , że to radni uchwalaja plan miejscowy... ale niestety uchwały przygotowuje burmistrz ... oni tylko jak widać na video grzecznie głosuja... nie daj Bóg niech się tylko P. radny Wrażeń o nic nie pyta..... bo może go spytają czy lubi, czy nie lubi.... albo jeszcze inną odpowiedź dostanie ( może mniej miłą , może niekoniecznie na temat)

Nie robi się wg mnie w tym mieście nic by przyciagnąć inwestorów, czy turystów, stworzyć im bazę... no i chyba , ze ich bazą mają być jedynie ogródki piwne na rynku.....

Ludzie obudźcie się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Marazm prowadzi do ruiny..
        • Gość: no nie no nie Re: Burmistrz IP: *.opera-mini.net 16.08.13, 03:23
          Jeżeli to prawda, to akurat na rezydentów tych rezydencji to wpłynie znacznie na skrócenie ich antihumanité, gdyż Celuloza-Mondi zabije ich na oskrzela i płuca...;-)
    • Gość: Anioł Re: Burmistrz IP: *.centertel.pl 10.08.13, 03:51
      Jaka strefa w Swieciu? W ktorym miejscu? W Unislawiu? JAkas utopia. Kaldus nie nalezy do Chelmna,tylko do gminy.Co za brednie tu wypisujesz?
      • Gość: oc Re: Burmistrz IP: *.chelmno.mm.pl 10.08.13, 13:20
        oto ELITA naszego miasta ,czy oni moga zmienic zycie naszego miasta na lepsze?
        burmistrz -nauczyciel WF
        radny Piotrowski -nauczyciel emeryt,Kordowski-nauczyciel WF,DZikowski- nauczyciel,Stachewicz- nauczyciel,Blazejewicz -nauczyciel,Konowalik -nauczyciel emeryt,Jurczak-nauczyciel emeryt,Gizynski-nauczyciel,Wozny nauczycielWF dyr, na 15 radnych 9 nauczycieli.,reszte dopowidzcie sobie sami !!!
      • Gość: Do Anioła Re: Burmistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 13:23
        Co z Ciebie z anioł , że nic nie wiesz......
        to Cie oświece chociaz pewno powinno być odwotnie...

Sterfa - W Sulnówku ( tam maja szczęście bo gmina Świecie i miasto to jedność jeżeli nie wiesz drogi aniele)
        W Unisławiu - są plany by ją stworzyć po rozbieranej właśnie Cukrowni ( przeleć się to zo-
        baczysz)
        Teren pod Kałdus tzw. ulica Gorczyckiego jest ( przynajmniej do niedawna była ) w mieście Chełmnie, nie dziwię się Aniele drogi , że nie widzisz tego z góry , bo tam gorzej jak w Kałdusie, gdzie chociaz asfalt położyli.... za w mieście Chełmnie - biały tłuczeń........ takie to miasto , co se kosteczkę polbrukową na granitową gdzieniegdzie wymienia ......... a dalej .. pewno z urzędu nie widać..... obłęd....... no może Ci z Gorczyckiego w międzyczasie przyłączyli się do gminy Chełmno.......... nie wiem...co by jednak wcale nie dziwiło...
        • Gość: noone Re: Burmistrz IP: *.um.bydgoszcz.pl 16.08.13, 10:19
          przestań kropkować ;(

klawisz Ci się zaciął?!
    • Gość: do oc Re: Burmistrz IP: *.chelmno.mm.pl 10.08.13, 14:27
      A kogo byś widział w radzie? I jak chcesz ich przekonać żeby startowali w wyborach?. A może myślisz o sobie i sądzisz, że źle pisząc o innych masz większe szanse.
      • Gość: mlody Chełminianin Re: Burmistrz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.08.13, 02:43
        Coś Państwu powiem jestem już dłuższy czas bezrobotny i widzę że w Chełmnie to tylko wegetacja nas czeka,żadnego rozwoju ani przyszłości i nawet poszanowania dla ludzi.Każdy żyje sobie swoim życiem i ma gdzieś co się dzieje,a my jesteśmy bardzo spokojnym narodem i na wszystko się godzimy i przyklaskujemy.Wszystko jest w porządku nic się nie stało a nam na terenie Chełmna mówią po co tu siedzicie jedzcie za pracą do Bydgoszczy,Gdańska,Warszawy do Torunia już nie.A Nas młodzych trzyma chyba małomieszczaństwo i przywiązanie do rodziny bo władze Chełmna to chcą nas wyplenić z tego miasta.A Kononowicz przewidział nie będzie niczego...
        • Gość: Młoda Chełminianka Re: Burmistrz IP: *.tvgawex.pl 14.08.13, 11:34
          Taka prawda. Wszystko brnie ku klęsce. Jak tu się wybić chociażby na poziom względnego bytowania jak nie ma pracy. Co pokaże przyszły czas? chyba nic lepszego. Gdzie strefy? Gdzie miejsca pracy? Ile można się pocieszać, że będzie lepiej?
          • Gość: już po wszystkim Re: Burmistrz IP: *.chelmno.mm.pl 14.08.13, 13:31
            Teraz, to tak, jakby po stosunku prezerwatywę założył...
            • Gość: jk Re: Burmistrz IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.13, 00:46
              fakt, nie ma terenu na inwestyce ale dlaczego tak jest? a mianowicie tam gdzie włodarzom na czym kolwiek zależy poza własnym stołkiem jest miasto i gmina ale naszym było za ciężko no i rozdzielono miasto od gminy powstały 2 oddzielne twory którym wzajemnie na sobie kompletnie nie zależy no i co także za tym idzie dwie oddzielne armie urzędników ale jak się chciało brac tylko pensje za nic nie robienie to tak właśnie będzie, Chełmno nigdy nie miało szczęścia do dobrych władz, jak siegam pamiecią to burmistrzami byli tylko i wyłącznie nauczyciele lub wojskowi czyli ci którzy się kompletnie do tego nie nadają, w swieciu burmistrzem jest osoba wywodzaca się z biznesu i wie o co chodzi a u nas? burmistz nauczyciel radni praktycznie sami emeryci którzy sobie dieta do emeryturki dorabiają, osobiście nie mam nic przeciw emerytom i nawet ich działanie rozumiem ale na tym traci miasto i już wkrótce zostanie zaorane no chyba ze cos się zmieni na co się nie zanosi.
              Rozumiem tych którzy stad uciekają, nic dobrego ich tu nie spotka i gdybym kilka lat temu przewidział to co się dziś tu dzieje to tez bym w tym miescie -widmo nie mieszkał
              • Gość: kierowca Re: Burmistrz IP: *.158.217.209.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.08.13, 22:48
                Po prostu Burmistrz sie wypalil, brak w chelmnie nowych inwestycji, domy socjalne, nowych miejsc pracy, wypoczynku kultury i sportu tj. kino teatr, drogi rowerowe, masowego wypoczynku np. jezioro starogrodzkie, bulwary na wisle. Reanimowac na nowo Osrodek Sportu i Rekracji.
                • Gość: ;( Re: Burmistrz IP: *.chelmno.mm.pl 17.08.13, 01:03
                  ja chcem być burmistrzyniom - zrobię wszystko, aby klientów opieki społecznej było mniej bo pracy w tym mieście by się trochę znało - a mnie mierzi to, że ja ciężko pracuję , a inni się wysypiają i za friko mają żywot zapewniony ... mi się to nie podoba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka