Gość: ja IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.01.14, 18:43 Co sądzicie o pomyśle lokatorów z Biskupiej,żeby złożyć petycje o zlikwidowanie dyskotek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cheminiak Re: Spichlerz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.14, 19:13 Co maja lokatorzy z biskupiej do dyskotek w chelmnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spichlerz! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.01.14, 19:31 Nie w Chełmnie tylko w spichlerzu ci co mieszkają na tej ulicy wiedzą a ty jak nie wiesz o co chodzi to nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cheminiak Re: Spichlerz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.14, 19:39 To trzeba bylo napisac dyskoteki a nie dyskotek ...bo to sugeruje likwidacje wszystkich dyskotek to raz ! Dwa !Po czym poznalas ze nie jestem mieszkańcem Biskupiej ? "Zoonk" doskonale wiem o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spichlerz! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.14, 20:04 Ok więc chodzi o dyskoteki w psichlezu,chce wiedzieć czy jest więcej takich osób które mają jakiś sprzeciw co do tych Dyskotek,myślę że jeśli znajdzie się więcej osób z ul.Biskupiej którym nie podobają się tego typu imprezy to można coś z tym zrobić,ci którzy mieszkają na innych ulicach to nie mają pojęcia co przechodzą tu ludzie którzy w weekend chcą odpocząć,a nie słuchać pijanych gowniar które krzyczą na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chełminiak Re: Spichlerz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.14, 20:31 Nie zamyka sie dyskoteki z powodu kilku halasliiwych gowniar ,tylko wzywa sie policje i zawiadamia sie o zaklócaniu porzadku publicznego. Przeciez nie zamyka sie stoku narciarskiego tylko dlatego ze ktos zlamal noge, lub kąpieliska z powodu topielca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spichlerz! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.14, 21:03 Policja jest tu z 10razy w ciągu jednej imprezy ci to nic nie daje,a ty chyba nie masz pojęcia o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spichlerz! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.01.14, 21:19 Przecież nie chodzi o zamknięcie lokalu tylko zlikwidowaniu imprez jeśli właściciel tego lokalu nie dba o to to widocznie nie zależy mu na tych dyskotekach nie chodzi tu o muzykę bo to akurat mi nie przeszkadza tylko tych cepów co się drą na zewnątrz wystarczy że będzie normalny ochroniarz i dyskoteka zamknięta wchodzisz do środka i siedź albo przychodzisz się bawić albo wychodzisz palisz faję i idziesz do domu bo wstępu już nie masz. A ty jeśli piszesz że mieszkasz na tej ulicy to się dziwie czyli wychodzi na to że ludzie z góry założyli że z tym nic już się nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Spichlerz! IP: *.chelmno.mm.pl 06.01.14, 00:19 Współczuje ludziom, którym to doskwiera. Jako lokatorzy macie duży wpływ na to co dzieje się na Waszej ulicy. Proponuję powołać komitet złożony z rozsądnych osób, porada u prawnika i podjęcie konsekwentnych działań dla swego zdrowia i równowagi psychicznej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spichlerz! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.01.14, 00:40 dlatego założyłem ten post,żeby zobaczyć czy ktoś napisze rozsądnie i pomoże coś z tym zrobić,bo człowiek może dużo wytrzymać ale są granice i na pewno nie jedna osoba przyzna mi rację(z tej ulicy)bo nie tylko ja mam tego dość i nie tylko ja mam małe dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Spichlerz! IP: *.chelmno.mm.pl 06.01.14, 00:50 nie jesteś bezradny - masz prawo do życia i odpoczynku na swój sposób i załatwisz to szybko, tylko potrzebna jest konsekwencja. Rozumiem Cię doskonale - nieszczęśliwie trafili mi się ostatnimi czasami sąsiedzi na chwilowych rentkach i zasiłkach - masakra... bajla bajla do białego rana... Ludzie pracujący i rodzina funkcjonuje na dyktando szemranego towarzystwa - uwierz, można to zmienić .. tylko potrzeba determinacji! ale efekty są - współczuję dzieciątku, bo zapewne odczuwa nerwy mamy :) trzymam kciuki za sukces i daj znać jak się sprawy mają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulinek Re: Spichlerz! IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.14, 11:31 Robienie z igły widły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spichlerz! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.01.14, 12:22 Do bulinek jak chcesz to będę chodził przy każdych wolnych dniach pod oknami u ciebie i będę wykrzykiwał k...a ty sz...o s.......aj i różne takie od godziny 22-ej do 3-ej w nocy zobaczymy czy napiszesz robienie z igły widły jak tak ci się podobają takie krzyki to się nachlej w domu i sobie krzycz aż się po...sz a ten post jest kierowany do ludzi z biskupiej a nie do jakiegoś głąba z końca miasta czy z innej ulicy gdzie te krzyki nie sięgają i niema pojęcia co tu ludzie przeżywają podczas każdej syfiastej imprezy bo inaczej tego nie idzie nazwać po tygodniu pracy ja chcę odpocząć a nie słuchać w nocy niepełnoletnich dz...k albo pochlanych czubów co udają że co to nie oni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Spichlerz! IP: *.tvgawex.pl 06.01.14, 00:45 Zaraz pojawią się posty młodzież musi się wyszumieć. Ciekawe czy u państwa pod oknami byłoby tak fajnie jak ktoś krzyczy i to raczej nie Mickiewicza o 2giej w nocy. Policja jest tu co dyskotekę po 3-4 razy, teraz zima to w środku siedzą ale poczekamy aż się ociepli i się znowu zacznie. Odnośnie interwencji Policji, byłem świadkiem jak legitymowali kompletnie pijaną 16 latkę jak się okazało. NIE PADŁO PYTANIE KTO SPRZEDAŁ ALKOCHOL!!! Jakby ze 2 sklepy straciły koncesję to z całą pewnością byłoby lepiej na naszych ulicach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Spichlerz! IP: *.chelmno.mm.pl 06.01.14, 00:55 w mieszkańcach, którzy chcą to zmienić jest duża siła! Naprawdę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spichlerz! IP: *.opera-mini.net 06.01.14, 18:25 współczuję mieszkańca ul. Biskupiej. Miałam okazję posłuchać co się tam dzieje. Dziwię się ze oni jeszcze wytrzymują ten hałas, wyzwiska itd. Nieletni osobnicy sięgają po różnego podaj używki a wtedy odwala każdemu z osobna. Także zrobcię coś z tym. Mam nadzieję ze dacie radę. Trzymam kciuki:-) Powodzenia.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ja Re: Spichlerz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.14, 18:39 nie chodzi tu o muzykę bo to akurat mi nie przeszkadza tylko tych cepów co się drą na zewnątrz to twoj cytat !!1 a moja odp to : Wlasciciela lolalu goowno obchodzi co dzieje sie na zewnatrz ! tak jak ktos napisal wyzej od interwencji jest policja i tyle !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spichlerz! IP: *.opera-mini.net 06.01.14, 18:53 już jeden lokal zamknięto przez takie hałasy. A ten będzie kolejny. Także dla chcącego nic trudnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marex Re: Spichlerz! IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.14, 18:57 Najlepiej....Pozamykajcie wszystkie restauracje,bary,puby!!!! Jeszcze troche to chełmińska młodzież w piwnicach bedzie sie bawić. Dajcie tym młodym ludziom trochę swobody bo przecież sami świętymi za dawnych lat nie byliśmy .Apel o wyrozumiałość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spichlerz! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.01.14, 19:08 Dobrze w takim razie otwórz lokal koło siebie i niech ta hołota się tam drze zobaczymy co wtedy napiszesz i wisi mi akurat to że nie będą mieli gdzie się bawić bo to nawet nie jest zabawa pisałem że muzyka mi nie przeszkadza ale jak te debile co chwile otwierają drzwi i zamykają to tą muzykę słychać bardzo głośno i wtedy też jest hałas czyli właścicielka tego lokalu powinna coś z tym zrobić jak nie rozumiesz tych postów i tak prostych spraw to nie pisz bo to jest śmieszne a jak zlikwidują kolejną dyskotekę to może do tych młodych cepów coś dotrze a jeszcze jedno właścicielki nie interesuje bydło na zewnątrz ale to że niepełnoletni wchodzą tam i chleją tego też nie widzi przychodzą na zabawę to niech się bawią a nie co chwilę wychodzą jakby mieli sraczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Spichlerz! IP: 89.231.148.* 06.01.14, 22:10 Przepraszam - byliśmy młodzi, ale nie pamiętam aby ktoś tak skandalicznie się zachowywał. Nikt nie był święty, to prawda... ale tu nie ma co porównywać :) Panie Ja - Bierzcie sprawy w swoje ręce i działajcie. Dyskoteki nie powinny znajdować się w sąsiedztwie domów mieszkalnych, gdzie żyją ludzie, którzy po pracy chcą odpocząć. To wcale nie jest długa droga, trzeba działać i już nie tłumaczyć się... głową muru nikt nie przebije, a dziwne wpisy będą się pojawiać.. bo to dziwne forum... Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chelminiak Re: Spichlerz! IP: *.chelmno.mm.pl 06.01.14, 22:28 Za komuny zabaw bylo znacznie wiecej i nikomu nie przeszkadzalo, bralem w nich udzial, powiem bylo glosniej i chuczniej po prostu wiara sie bawila na maksa i nikt nie biadolil, a zabaw w miescie w soboty i niedziele bylo w kilkunastu miejscach w Chelmnie to byly piekne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Spichlerz! IP: 89.231.148.* 06.01.14, 22:41 Hallo hallo - to se ne wróti !!!!- bo to były inne czasy, życie wiodło się bezstresowo - czy się leżało, czy siedziało to się należało... dziś idąc do pracy trzeba funkcjonować na wysokich obrotach i kiedyś trzeba odpocząć... Ja nie powiem, też korzystało się z wszelkich uciech, ale bez rzucania się w oczy, dddduuuuużżżżżoooooo kulturalniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spichlerz! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.01.14, 22:45 No właśnie (bawiliśmy się ) bawić a robić burdy koło okien to dwie różne sprawy jak już ktoś odpisuje w obronie spichlerza to z głową bo na razie te od piski robią same na nie korzyść spichlerza i tak jak ktoś napisał że trzeba działać tak zrobię bo tu zawsze znajdzie się ktoś mądry koniec tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spichlerz! IP: *.opera-mini.net 06.01.14, 22:49 Właśnie. Bo kiedyś było inaczej. Teraz gó...ary na takich imprezach zachowują się jak pustaki, dra ryje nie patrząc na to czy mieszkańcy Biskupiej i okolic chcieliby sobie iść spać w spokoju. Bo przeciesz takie zachowanie jest bardzo fajne. Ale tylko dla nich nie dla innych. Co niektórym się w głowie po przewracalo. Mieszkańcy tej ulicy bierzcie sprawy w swoje ręce! Napewno się UDA:-):-):-):-):-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Spichlerz! IP: 89.231.148.* 06.01.14, 23:00 Współczuję osobom mieszkającym w tym rejonie. Na miejscu pana - Ja - już dziś miałabym obczytane wszystkie wątki w Internecie -pt. zasady funkcjonowania dyskotek w mieście, odpowiedzialność właścicieli, itp... Bo to daje jakiś trop i punk zaczepienia, wizyta u prawnika i działanie....... szybkie działanie :) chyba za długo pozostawaliście bezczynni i to doprowadziło to takich odchyleń......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spichlerz! IP: *.opera-mini.net 06.01.14, 23:10 Mieszkanka - Nie ma się co dziwić. Ludzka cierpliwość kiedyś się kończy. Wkońcu ile. W Każdy piątek i sobote jest to samo. Czasami interwencja policji nic nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Spichlerz! IP: 89.231.148.* 06.01.14, 23:20 jak jedna interwencja nie daje efektu, dzwoni się po następną, kolejną i kolejną.. im więcej zapisanych interwencji tym lepiej dla lokatorów... to takie proste.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spichlerz! IP: *.opera-mini.net 06.01.14, 23:23 Racja. Także do dzieła:-) Trzeba to wyjaśnić:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spichlerz! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.01.14, 23:27 Tak tylko nikt nie będzie siedział całej nocy na fotelu i czekał na kolejna zadymę żeby znowu zadzwonić bo coś się tam dzieję ja chcę spać a nie czuwać czy to tak ciężko pojąć czytając niektóre głupie odpisy to nie wiem czy czasem ktoś po szkołach specjalnych mi nie odpisuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Spichlerz! IP: 89.231.148.* 06.01.14, 23:34 chyba wyrwałeś się z drzemki??? ........... pierwsze kroki to złożenie skargi zbiorowej mieszkańców ulicy do Biura działalności gospodarczej i zezwoleń (lub podobnego z nazwy) do Urzędu Miasta oraz na policję... ( konieczne egzemplarze z potwierdzeniem ) i do działania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no jo Re: Spichlerz! IP: *.t-mobile.co.uk 06.01.14, 23:43 Jak zlikwidują dyskotekę w spichu,to gdzie Chełmiński element będzie się bawił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spichlerz! IP: *.opera-mini.net 06.01.14, 23:49 Jeszcze istnieją imprezy w Kokocku. Tam wpuszczają każdego nawet gorące 13 he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spichlerz! IP: *.chelmno.mm.pl 08.02.14, 15:38 wystarczy zrobić prządek przed spichlerzem z tymi ćpunami i będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spichlerz! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.01.14, 23:55 Właśnie czytałem trochę na ten temat i już wiem co robić myślę że niedługo skończy się ta męka mieszkańców jeśli odpisuje jakiś mieszkaniec Biskupiej to proszę napisać czy był przeprowadzany wywiad środowiskowy na tej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Spichlerz! IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.14, 20:16 nic mi nie wiadomo na temat wywiadu srodowiskowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emila Re: Spichlerz! IP: *.as13285.net 09.01.14, 00:22 ludzie lubia stwarzac problemy.dzis narzekaja na halas a jutro beda narzekac ze chelmno umiera i nie ma nawet gdzie wyjsc i sie pobawic.rozumie ze komus moga przeszkadzac rozkrzyczane malolaty ale czy tam bedzie dyskotyka czy tez nie palic w srodku nie mozna i ludzie i tak beda wychodzic na zewnatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Spichlerz! IP: *.as13285.net 20.01.14, 13:56 Imprezy w spichlerzu, jak najbardziej mogą zostać. Lecz najważniejsze jest kto się tam bawi, z tego co zauważyłem przejeżdżając nie raz w weekendy ulicą Biskupią, bawi się tam margines Chełmna dla którego kultura jest obca, nie potrafią się wybawić w sposób właściwy. Tacy ludzie też muszą się gdzieś wyszaleć i wykrzyczeć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: Spichlerz! IP: *.play-internet.pl 20.01.14, 14:14 tak jestem za. zamknijcie wszystko włacznie z wjazdami do tej dziury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onaaa Re: Spichlerz! IP: *.chelmno.mm.pl 20.01.14, 22:06 Same gó...ary tam chodzą! szokk gdzie są matki!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Spichlerz! IP: 89.231.149.* 22.01.14, 00:33 matki piją z curkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Spichlerz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.14, 23:00 greg, nie wiem kim jesteś, ale pewnie nie zaliczasz sam siebie do "marginesu", który zauważasz przejeżdżając wieczorkiem swoją furą, a i kultura nie jest Tobie obca, bo Ty jesteś przecież tym lepszym człowiekiem. W imieniu tego marginesu dziękuję Tobie za to, że rozumiesz "takich ludzi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Spichlerz! IP: *.as13285.net 21.01.14, 14:03 No jak najbardziej się nie uważam, nie latam nachlany po ulicy pod spichlerzem, nie rzucam sie do przypadkowych ludzi. Nie wydzieram się w niebo głosy ludzią pod oknami. Jak chcę sie pobawić, wolę wybrać inne miejsca i z innymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........... Re: Spichlerz! IP: *.chelmno.mm.pl 21.01.14, 18:01 moim zdaniem to jedno wielkie mordobicie i speluna, która już dawno powinna być zamknięta. A to, że właściciela nie obchodzi co się dzieje na zewnątrz, to jest chyba coś nie w porządku.. Powinna wiedzieć również co dzieje się w obrębie lokalu ! Powodzenia w likwidowaniu tego gów..na Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Spichlerz! IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.14, 19:33 niesympatyczna obsługa ale --'' jaki pan taki kram'' czy tam odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zachwycony Re: Spichlerz! IP: *.chelmno.mm.pl 22.01.14, 21:19 hm... Lubię tam chodzić bo moje oko przyuważyło pewna damę w czarnych długich włosach czy wiecie kto to? Chodzi z taką blondynką nie zła lala:_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zez Re: Spichlerz! IP: *.chelmno.mm.pl 23.01.14, 20:54 damę tam poznałeś, mówisz... he he - to szybko się organizuj, zanim ten przybytek ulegnie rozproszeniu we mgle.......... ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zachwycony Re: Spichlerz! IP: *.chelmno.mm.pl 23.01.14, 21:49 Co masz na myśli ? Fajne dupa z tej czarnulki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spichlerz! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.14, 15:44 a ile ta czarnulka ma lat 16 czy 17 ha ha ha dobre ...DAMA:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zachwycony Re: Spichlerz! IP: *.chelmno.mm.pl 27.01.14, 16:10 tak:) jest sexi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chelminiak Re: Spichlerz! IP: *.chelmno.mm.pl 08.02.14, 22:44 Zorganizowac raz w tygodniu dyskoteke w kinie rondo i bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lary Re: Spichlerz! IP: *.opera-mini.net 15.02.14, 00:41 witam kazdy cisnie ta baske ale ja jako mlody gdzie mam isc????,w cch po za kregielnia dla smietanki nic nie ma.a jak naciskacie do zamykania to potem placzecie ze w cch nic nie ma.zalamka.w cch to tylko banki lumpiki i mode in czajna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Spichlerz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.14, 10:58 zabawa z klasą ,zakończona darmowymi pokazami ksw na ulicy przed lokalem -niestety szybko zakończone przez policje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzialena Re: Spichlerz! IP: *.play-internet.pl 28.03.14, 13:13 Do spichlerza chodzi jedna wielka patologia ! Własciciel nie wie jak pozbyc sie tej patoli, podwyzszenie cen piwa i platny wstep nic nie dały :) ale za to towarzystwo ze spichlerza teraz UCZESZCZA do kregielni na druga sale bo jest bezplatny wstep i tam tez juz na drugiej sali robi sie patologicznie ! masakra ... obok spichlerza to strach przejsc w trakcie imprez a co dopiero tam wejsc ... ale gdyby zlikwidowac NIEKULTURALNE i chamskie towarzystwo ze spichla to na pewno bar cieszylby sie duza liczba normalnych klientow...- tak jak wszedzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: discgirl Re: Spichlerz! IP: *.centertel.pl 30.03.14, 05:34 niech żyje disco i zabawa Odpowiedz Link Zgłoś