Dodaj do ulubionych

Burmistrz- ECWM

IP: *.ip.netia.com.pl 02.04.14, 08:50
Panie burmistrzu dlaczego pan znowu z rzuca odpowiedzialnosc na innych za jezioro ,przeciez to p.jest przewodniczacym Rady Fundacji ,a komisja rewizyjna sklada sie z pracownikow urzedu ,ponadto pracownik wydzialu urzedu prowadzi ksiegowosc Fundacji ,dlatego o wszystkim pan wiedzial o kondycji finansowej Fundacji .Dlaczego p.nie reagowal chyba ze o to chodzilo ,to w takiej sytuacji dzialal p. na niekorzysc FUNDACJI?
Obserwuj wątek
    • Gość: ktr Re: Burmistrz- ECWM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.14, 12:46
      Skoro już zadajemy pytania, to jestem ciekaw, ile czasu dostał CHDK na doprowadzenie do sytuacji gdy ECWM będzie wychodziło na zero ?
      I jeśli po wyznaczonym czasie efekt zamierzony nie zostanie osiągnięty, to kto poniesie odpowiedzialność ?

Co więcej, mam nadzieję, że Hann Munden nie zgodzi się na przejęcie ECWM przez miasto. Od tego, już tylko krok na ogłoszenie o przetargu na SPRZEDAŻ ECWM, bo skoro fundacja nie potrafiła zarządzać obiektem hotelowym, skoro CHDK nie potrafi zarządzać (to już przecież wiadomo, bo skąd niby tam ma być taka umiejętność), to wniosek nasunie się prosty. Trzeba będzie sprzedać i pozbyć się problemu. Wtedy pewnie obiekt zacznie funkcjonować ;) Ciekawe czy już wiadomo kto ma kupić ;)))))
      Po takiej sprzedaży wątpię aby UM oddał partnerom z Hann Munden ich wkład.
      Funkcjonowanie ECWM to moim zdaniem jeden wielki wstyd dla miasta, które pokazuje, że nie problem w tym, że jesteśmy biedni bo nawet jak coś dostaniemy za free to nie potrafimy potem z tego korzystać. Zmarnowane pieniądze, no ale to nie nasze to co nas to......żal.pl
      • Gość: No Re: Burmistrz- ECWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.14, 14:14
        Już chyba długo CWM to była .. sala do wynajęcia na wesela.. jak je rozliczano nie wiem ,ale przecież Fundacja nie musi zarabiać, czy działał tam hotel to już chyba miasto wie najlepiej , jak się to odbywało, jak było reklamowane chociażby na stronie miasta , jak działa PROMOCJA ... więc do kogo żale , nie wiem skąd optymizm i myślenie, że teraz odbędzie się to" bez uszczerbku"
        Nie podejrzewam by CDK był nastwiony na zyski , przecież tam chyba nie ma żadnego ekonomisty czy menadżera.. chyba , że wszystko zrekompensuje bardzo gorące UCZUCIE opisywane w CZCh . Ale droga do sprzedaży wydaje się bliska, już kiedyś słyszałem o zakusach o sprzedaż działaczek pod domkami , pawilonem , pieniędzy n wkład w remont Grudziadzkiej pewno brakuje, z kredytami kolejnymi pewno krucho, więc się szuka co by sprzedać... wyzbywanie się tego ośrodka na części to katastrofa , nikt nie będzie mógł tam NORMALNIE funkcjonować i nigdy nie będzie to atrybutem dla naszego miasta...

Najzabawniejsze jednak w tym wszystkim wydawało mi się stwierdzenie w CZ Ch pewnego radnego, że miasto ma przejąć majątek fundacji a pozostawić jej długi. Rzeczywiście iście optymistyczne podejście . Wydaje się chyba niemożliwe , aby współrządząc majątkiem Miasta przez wiele lat nie znał realów rynku, i nie widział, że kredyty fundacji zapewne są wpisane na hipotekę nieruchomości i żaden bank nie jest samobójcą, by zgodzić się by fundacja oddała majątek i dobrymi chęciami spłaciła zadłużenie.

Ludzie może należy optymizm zamienić na realizm?
        • Gość: ola Re: Burmistrz- ECWM IP: *.ip.netia.com.pl 02.04.14, 15:19
          Czy to prawda ze po rezygnacji ze stanowika pani Prezes burmistrz majatek wart ponad 3 mln przekazal pod kierownictwo pani kucharce ?
          • Gość: Chyba Re: Burmistrz- ECWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.14, 16:21
            Chyba chodziło by rządziło uczucie a nie sól i pieprz
          • Gość: aga Re: Burmistrz- ECWM IP: 89.231.148.* 02.04.14, 16:24
            Prawda ha ha
            • Gość: obcy Re: Burmistrz- ECWM IP: *.chelmno.mm.pl 02.04.14, 18:34
              Szanowni piszący, albo jesteście bardzo młodzi albo już tacy zwietrzali, że pamięć was zawodzi.
              Czy nie znacie z niedawnej historii / tego miasta także/ sposobu zawłaszczania, przez co bardziej szczwanych i mających możliwości majątku zakładów po tym brzydkim PRLu? Po woli, systematycznie obezwładniano produkcję, redukowano pod kryptonimem braku zbytu załogi, przejmowano zaopatrzenie i zbyt, aplikowano taki pavulon zakładowi, potem sterowana upadłość i wykup przez "kosmitów" resztek po zakładzie. Tak rodzili się "byznesmeni" na ruinach PRLu. Coś mi się wydaje , że podobny zapaszek ciągnie od ECWM.
              • Gość: xx Re: Burmistrz- ECWM IP: 89.231.148.* 02.04.14, 20:02
                Wstyd p.Burmistrzu niech pan powie co zrobiles dobrego dla tego miasta przez te 12 lat?
                • Gość: 22 Re: Burmistrz- ECWM IP: *.ip.netia.com.pl 03.04.14, 09:46
                  Panie radny Stachewicz krytykujesz pokoje w ECWM teraz ,to co robiles do tej pory ?przeciez masz swojego burmistrza mogles przekazac uwagi a nie brac tylko diete?
                  • Gość: KTO Re: Burmistrz- ECWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.14, 12:52
                    A kto miał NADZÓR nad tym remontem w imieniu inwestora ( UM Chełmna ..) czy te same osoby co NADZOROWAŁY przeniesienie targowiska i remont Grudziadzkiej ??? Może trzeba wymagać od pracownikow lepszych standardów pracy ??? Może od kolegów ciężej ......
                    • Gość: kolo Re: Burmistrz- ECWM IP: 89.231.148.* 03.04.14, 16:49
                      Radny Stachewicz specjalista od wszystkiego przez tyle lat i nie widzial zaniedban -burmisteza?
    • Gość: roman Re: Burmistrz- ECWM IP: *.chelmno.mm.pl 05.04.14, 11:01
      Wstydze sie ze kiedys temu panu zaufalem.Juz nigdy ani ja i moja rodzina na tego czlowieka nie zaglosuje.
    • Gość: ... Re: Burmistrz- ECWM IP: *.chelmno.mm.pl 05.04.14, 13:33
      To co się dzieje to jest szok. Nie rozumiem jak można doprowadzić do takiej sytuacji. A co stanie się z ludźmi co tam pracowali, i nie do końca byli świadomi takich oto czynów ?!
      • Gość: :) Re: Burmistrz- ECWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.14, 14:42
        Po mnie choćby potop!
        ECWM
        Targowisko na rynku
        Tereny po FAM
        Supermarkety
        Mało?
        • Gość: :( Re: Burmistrz- ECWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.14, 21:02
          Podobno to prezes (były od kilku lat) "narobił" długów. I co dalej? Zamknęli go? Nikt nie postawił człowiekowi zarzutów! Nikt zapewne nawet nie wysłał zawiadomienia do prokuratury, bo niby z jakiego powodu.
          To jak panie burmistrzu i panowie radni może jakieś przepraszam w lokalnych mediach? Może dziękujemy panie prezesie, dopóki był pan była nadzieja.

Teraz nawet nadziei nie ma, nie tylko na przeprosiny niestety.
          • Gość: Czy Re: Burmistrz- ECWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.14, 21:38
            Czy to prawda , że Centrum ma zarządzać sekretarka z CHDK ?? Prawa ... ręka dyrektora??

I to jeszcze z uczuciem ???
            O co tu chodzi???
            Czy to jakiś dowcip na 1 kwietnia???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka