Dodaj do ulubionych

uwaga na staż

07.09.15, 18:42
Witam!!! Przestrzegam wszystkich przed pójściem na staż do sklepu warzywnego w Chełmnie przy ul. Młyńskiej obok kręgielni. Właścicielka jest tam bardzo nieuprzejma i opryskliwa w stosunku do pracowników, traktuje ich jak niewolników, pomimo tego, że są nimi starzyści i ma ich praktycznie za darmo. Pomiata nimi na zapleczu sklepu, a przy klientach zgrywa sympatyczną osobę. Są sytuacje, że krzyczy na starzystów i szykanuje ich, gdy jest coś nie po jej myśli. W trakcie pracy nie ma przerwy na to, aby sobie odpocząć i wogóle nie ma miejsca, żeby sobie gdzieś usiąść. Jest to bardzo poniżające i nieludzkie traktowanie, na które nie można pozostać obojętnym. Moim zdaniem czasy niewolników już się skończyły. Pozatym nie można liczyć tam na zatrudnienie po stażu, gdyż zatrudnia osoby tylko na pół etatu, aby wywiązać się z umowy pomiędzy nią, a urzędem pracy, po czym ich zwalnia i szuka nowych naiwnych starzystów. Proszę o dodatkowe opinie osób, które spotkały się z podobnym problemem w tym miejscu!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: uwaga na staż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.15, 19:16
      zrobic kupe do warzyw i zadzwonic do sanepidu i po sprawie moze sie nauczy szacunku
      • Gość: jaaa Re: uwaga na staż IP: *.tvgawex.pl 07.09.15, 22:44
        Ona jest straszna przy klientach tez krzyczy
    • Gość: ares Re: uwaga na staż IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.15, 07:44
      Tak samo jest w kwiaciarni na rynku przy poczcie
    • Gość: zyx Re: uwaga na staż IP: *.tvgawex.pl 08.09.15, 11:17
      Idź na staż do dowolnego marketu to sobie odpoczniesz!!!
      • Gość: Gosc Re: uwaga na staż IP: *.play-internet.pl 08.09.15, 11:27
        Podobnie jest na Skłodowskiej w sklepiku kolo szkoły masakra
        • Gość: gość franek Re: uwaga na staż IP: *.chelmno.mm.pl 08.09.15, 14:15
          Na Skłodowskiej to w ogóle woda sodowa uderzyła do głowy,zapomniała o swych młodych latach
    • Gość: leon Re: uwaga na staż IP: *.chelmno.mm.pl 08.09.15, 23:06
      a może to jest tak, że panienkom się zwyczajnie robić nie chce ?
      • Gość: Mariola Re: uwaga na staż IP: *.40.249.247.threembb.co.uk 09.09.15, 00:27
        Patrzac jakie mamy pokolenie umyslowych taboretow (mam na mysli roczniki od 97+) tez bym krzyczala. Kazda prawie bolca szuka, by najlepiej pachniala, nic nie robila i kazdy weekend spedzala w kokocku na dysce! Chloptasie tez siebie warci.
      • klientforum Re: uwaga na staż 09.09.15, 07:09
        Nie chodzi o to, żeby nic nie robić !!! Chodzi o godne warunki pracy! Gdyby każdemu z was należało się 15 min. przerwy przy całym dniu spędzonym na nogach, aby sobie coś zjeść, chwilę odpocząć i nabrać sił do dalszej pracy... i byście tego nie mieli, to ciekawe, czy wy byście na taką ofertę pracy przystali ??? Tam jest wyzysk człowieka do granic możliwości! Każdy ma określone zarówno jakieś obowiązki, z których trzeba się wywiązać, ale należą się także pewne prawa, których tam nie przestrzegano. Dotyczy to zarówno pracownika jak i pracodawcy!

• Gość: anonimowy Re: uwaga na staż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.15, 08:40
      Witam ja tam mialam staz i wie, jak mnie traktowala tez nie moglam ani zjesc ani odpoczac na kazde zawolanie bylam a jak os poszlo nie tak to mi sie dostawalo po uszach za cos czego nie zrobila, uwazajcie co muwicie i pijnujcie sie ja bym juz tam nie poszla jak stracila stazystke tovwydzwaniala do mnie zebym przyszla dopuki stazy nie bedzie myslala ze znakazla soebie naiwna osobe nie poszlam do niej wy tez ci ktudzy chca isc na staz to tam nie iccie trzeba ciezkie dzilwigac i wogule
      • Gość: xxx Re: uwaga na staż IP: *.tvgawex.pl 09.09.15, 10:39
        Anonimowy napisz to jeszcze raz uzywajac slownika
        • Gość: mieszkaniec Re: uwaga na staż IP: *.chelmno.mm.pl 09.09.15, 12:36
          Poziom wypowiedzi nierobów na pewno odzwierciedla umiejętności, chciałoby się brać dużą kasę i nic nie robić. Może jeszcze pomocnika z wachlarzem i kufel zimnego piwa co godzinę.
      • Gość: gość9 Re: uwaga na staż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.15, 20:54
        ja tam mialam staz i jest bardzo mila i sympatyczna jak komus sie nie chce robic to niech wogule nie przychodzi do pracy tyljo aiedzi w domu ja nie narzekam do tej pory mam fajne wspomiebia ze stazu i zaluje ze sie skonczyl vo mi sie dobrze pracowalo byl zgrany zespol i szlo sie dogadac poprostu nikt nie umi docenic ona szla na reke za kazdym razem
        • Gość: niktważny Re: uwaga na staż IP: *.chelmno.mm.pl 09.09.15, 21:25
          Wydaje mi się, że ktoś po prostu nie nadaje sie do pracy. Wszyscy myślą, że jak staż to nie trzeba nic robić. A tu błąd. To jest praca, masz się czegoś nauczyć, tylko, że kase dostajesz od urzędu pracy. A wątpie, że w sklepie ktoś całe 8 godzin pracuje, na pewno są jakieś wolne chwile. Warzywniak to nie biedronka.
    • Gość: mówię prawdę. Re: uwaga na staż IP: *.play-internet.pl 09.09.15, 22:13
      Jasne praca pracą i co dalej? wiadomo po co cię zatrudnia - żeby mieć darmową siłę roboczą, a ty się cieszysz jak głupia i co ci z tego przyjdzie ? Kto zyska wiecej? Zastanow sie? Zrobisz swoje i na razie, będzie następna kolejna naiwna i następna niestety takie mamy czasy ze pracy brak dlatego ludzie dają się poniżac i wykorzystywać aby chociaż zarobić troche grosza , ale tak naprawde kto na tym zyskuje??
      • Gość: Kiniula Re: uwaga na staż IP: *.play-internet.pl 10.09.15, 16:47
        Wiecie co mi jest brak słów na to co wy tu piszecie.. Ponieważ wiem co nie co od znajomych i ludzi na temat tego sklepu i osób które tam pracowały.. Jeden wielki brak słów klientom to wchodzi bez mydła a tym co pracują to jeździ jak się da.. Może co niektórym przypadła do gustu i może tak nie traktowała być może ma swoich pupilków. Na moje to nie można tak się dawać traktować bo każdy z nas jest człowiekiem a nie jeleniem..
        • Gość: klc Re: uwaga na staż IP: 89.231.149.* 10.09.15, 17:28
          Do roboty nieroby !!!!!!!!!!!!
          • Gość: gość franek Re: uwaga na staż IP: 89.231.151.* 10.09.15, 18:59
            Ja wszystko rozumiem że trzeba pracować wszędzie bo pieniądze same nie przyjdą,ale praca która daje satysfakcję i zadowolenie ,a nie jak tu niektórzy piszą że są poniżani i traktowani jak przedmiot. Jeżeli ma takie poniżanie miejsce to należy zgłosić do Urzędu Pracy który jest płatnikiem,jeżeli się potwierdzi mobbing i poniżanie to na pewno taki sklep nie dostanie już stażysty,tylko trzeba zrobić pierwszy krok i fama poleci ,nauczą się szacunku do człowieka.
            • Gość: ww Re: uwaga na staż IP: *.tvgawex.pl 11.09.15, 09:35
              obserwowałem kilka razy stażystów nie które osoby leniwe głupawe nie mają w swoich domach wykształconych nawyków do pracy np : gamoń ani raz w życiu nie wyniósł śmieci a lala nie umyła naczyń twierdzą że to robota starych lub wapniaków ,mają alergie na usłyszane polecenia służbowe !
    • Gość: stalyklient Re: uwaga na staż IP: *.opera-mini.net 12.09.15, 15:04
      Witam. Jestem stala klientkom tego sklepu i jestem innego zdania wlascicielka jest bardzo mila i sprzesawczynie tez do momenty pani. zawsze jak przychodzilam to za kazdym razem mialam razenie jak bys zakare stala za lada i obslugiwala klientow.. Bardzo nie mila nie lubilam przychodzic kiedy bylas na zmianie . zawsze odkad pamietam wszystkie panie co tam pracowaly i pracuja sa bardzo mile i zawsze doradza a ty zawsze nic nie wiedzialas..
      • Gość: Kiniulka Re: uwaga na staż IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.09.15, 16:58
        Zapytanie do autora wyżej mianowicie stałyklient o kogo dokładnie chodzi bo chyba tyczy się to jakiegoś sprzedawcy tak to odbieram skoro wychwalasz szefową
        • Gość: stalyklient Re: uwaga na staż IP: *.opera-mini.net 12.09.15, 18:53
          nikogo nie wychwalam tylko pisze jak bylo jak sie przychodzi na zakupy nawet do kazdego sklepu to wyczuje sie kto jest mily a kto nie....
          • Gość: klientka Re: uwaga na staż IP: 89.231.150.* 13.09.15, 13:53
            Też jestem klientką tego warzywniaka i powiem tak: właścicielka - starsza pani, widać że to taka słodka trucizna - udawanie miła na zewnątrz ale można na zapleczu spodziewać się, że szydło wyłazi z worka. Co do stażystek: broń nas Panie Boże przed takimi monstrami jak tam terminują.
            Po minie i sposobie obsługi widać, że to traktują nie jako staż ale galery dla kobiet / nie odnoszę się do warunków socjalnych zaplecza bo ich nie znam/ . Przecież nawet na pierwszy rzut oka widać , że one się do niczego nie nadają, błędne jest spostrzeżenie , że myślą /jeśli w ogóle myślą/ o Kokocku - bo co by miały tam robić? sprzątać? robić za tarana drzwi? - bo niezależnie od paskudnego wyglądu, z miną skazańca i brakiem figury , na nic liczyć nie mogą chyba , że nocą..... To wszystko nie odnosi się do zmieniających się pań z obsługi punktu kasowego, miłych, uśmiechniętych , takich normalnych.
            • Gość: klient3 Re: uwaga na staż IP: 89.231.150.* 13.09.15, 14:48
              Odnosząc się do komentarza wyżej, myślę, że akurat to nie jest prawda. Bywam czasem w tym sklepie( zgadzam się z tym, że obsługują co chwile inne pracownice) ale nigdy nie dały mi odczuć, że są głupie czy puste nie mówiąc już o ich figurach bo to zupełnie bezsensu.
              Widać, że się starają, są uprzejme.
            • Gość: 5dominik4 Re: uwaga na staż IP: *.cdma.centertel.pl 13.09.15, 15:14
              Witam Ją r?wnież jestem klientem tego warzywniaka i to od kilku dobrych lat i miłe panie nie dam nic powiedzieć złego na personel i towar w tym sklepie . Panie są bardzo miłe i zawsze doradczą z małymi wyjátkami ,( myślę o stażystach - no ale one się uczą ) Jednak moim zdaniem pani kt?ra rozpoczęła ten wpis mocno przesadziła i obraziła szefostwo tego sklepu - co nie powinno pozostać obojętne - myślę że jej po prostu nie chciało się pracować niestety droga od stażysty do szefowej jest bardzo długa a co niektórzy chcieliby ją skr?cić ! Radzę tej pani pomyśleć a potem działać a niewypisywać stek bzdur o niewinnych ludziach bo może się to obrucić przeciwko niej !!!
              • Gość: Kiniulka Re: uwaga na staż IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.09.15, 15:47
                Witam. Jeśli chodzi o osobę która rozpoczęła ten post to można się dużo zastanowić czy jest nią kobieta czy może mężczyzna bo jakoś jest napisany ogólnikowo.. A co niektórzy już zaznaczają ze jest to "PANI". Będąc klientem a będąc pracownikiem są to dwa inne znaczenia.. Nie powiem bo osoby sprzedające tam są mile choć na właścicielkę dała bym poprawkę bo idzie odczuć jak ktoś odgrywa bycie miłym a osoby pracujące "Stażyści" nie są alfą i omega oni się uczą nie są w stanie powiedzieć co jest twarde a co miękkie lub kwaśne a słodkie.. Od tego jest szefową by je nauczyć Ale skoro ona zamiast je nauczyć bo jest tam od tego to ona ma to w trzech literach!!!! Za to na zapleczu to najlepiej zgnoić.. Ja nie powiem każdą pracą jest ciężka czy jest się praktykantem stażysta czy zwykłym pracownikiem i też pracowałam w różnych miejscach i w różnych dziedzinach Ale nikt mnie tak na pewno nie traktował jak śmiecia i nie byłam zastraszania i nie było czegoś takiego by człowiek nie mógł odpocząć czy nawet w spokoju zjeść.. No ale jak ma się stażystów i zmienia się ich jak rękawiczki to renomy to ten sklep nie ma bo to już na pierwszy rzut oka widać że coś jest nie halo... Ja tak samo jak twórca tego forum jak i co niektórych osób tu piszących zgadzam się z nimi nie wolno dać się pozbaść bo nie robisz jako niewolnik tylko jako pracownik!!!!
              • Gość: gosc Re: uwaga na staż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.15, 20:06
                Witam ja tam mialam staz i potem dalej zostalam i moim zdaniem to szefowa tego sklepu jest mila i wyrozumiala idzie na reke jak cos wyjdzie nie tak i potrafi zrozumiec czlowieka ja mam mile wspomienie i nic nie powiem zlego na pracownikow ani na szefowa vo sa bardzo mile
    • Gość: gość 5 Re: uwaga na staż IP: *.play-internet.pl 13.09.15, 15:42
      Moim zdaniem to nie jest nic wymyślonego, że mają tam takie warunki pracy. Pisała tu o tym już nie jedna osoba, więc jest coś na rzeczy! Gdyby trafili na mnie to już mieliby sprawę o mobbing i tłumaczyli się w sądzie! Co co piszą inaczej to pewnie personel tego sklepu, który próbuje się teraz jakoś wybierać!!! 😊
      • Gość: klientka Re: uwaga na staż IP: 89.231.150.* 13.09.15, 16:13
        Jest coś w tym prawdy, że w tym Chełmnie to jeden bardziej popieprzony od drugiego. Bieda piszczy i wyziera z każdej dziury, ale jak o czymś realnym mówić, przyziemnym , to nagle odzywa się arystokracja szpagatowa , ę, ą, mądra jakby wszystkie rozumy pozjadała, obeznana, światła a słoma z butów wystaje. Sami sobie odpowiedzcie na pytanie czemu w tym grajdole jest taki syf i to z waszym udziałem.
    • Gość: gość 5 Re: uwaga na staż IP: *.play-internet.pl 13.09.15, 15:58
      Miało być, że próbują się teraz wybielić, a raczej jedną osobę o którą tu chodzi, czyli mam na myśli właścicielkę!!!
      • Gość: 5dominik4 Re: uwaga na staż IP: *.cdma.centertel.pl 13.09.15, 16:39
        Moja c?rka r?wnież pracowała w tym sklepie i naprawdę nie dam nic złego powiedzieć na warunki jakie tam ponują oczywiście pracować trzeba bo szefowa wymaga ale po to młody człowiek idzie do pracy ! Tam nikt nikogo nie zmusza do niczego ani nie terroryzuje !!! Dziewczyny mobbing czy wog?le rozumienie to słowo ? Ja nie wybielam szefowej tylko stwierdzam zaistniałe fakty ..,
    • Gość: ale lipa Re: uwaga na staż IP: *.free.aero2.net.pl 14.09.15, 05:50
      Do komentarza powyżej... Ty pewnie nadal tam robisz, że się tak podlizujesz!!! Albo jesteś jednym z pupilków właścicielki??? A nam tu piszesz, że niby matką jakiejś córki...?
      • Gość: 5dominik4 Re: uwaga na staż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.09.15, 07:16
        Ojcem a nie matką czytaj dokładnie i się nie podlizuje tylko pisze prawdę .
        • Gość: Zgadnij kto Re: uwaga na staż IP: *.play-internet.pl 17.09.15, 22:05
          Dobry wieczór po odczytaniu tego o to postu a mianowicie zmieszaniem z błotem Warzywniaka.. Jestem oburzona tym co tu padło na temat co rzekomo tam ma miejsce... Niestety pewna Pani A.. doskonale wiem która myśląc że w warzywniaku to jak za biurkiem nie narobi się była w błędzie bo podniosła parę skrzynek i obsłużyla kilku klientów to się zmęczyła..No tak jak nie ma się pojęcia o pracy i o handlu i zero przepracowanych lat to tak jest... Wiedząc co wybierała i czego się podejmuje ma czelność wypisywać to wszystko te wszystkie bzdury będąc opryskliwa za ladą stojąc tam za karę i wisząc na telefonie to nic dziwnego ze została zwolniona Bo mało który normalny pracodawca by wytrzymał z kimś takim więc za nim podejmiesz pracę zastanów się dobrze czy się nadajesz i podołasz zanim kogoś znów obsmarujesz..
    • Gość: prawda jest inna! Re: uwaga na staż IP: *.free.aero2.net.pl 18.09.15, 14:56
      Ok. W kwestii wyjaśnienia z tego co ja wiem od pani A. to nie było tak!!! Zaczęło się od tego, że osoba ta musiała iść na zwolnienie tzw. opiekę, bo zachorowała jej córka. Była tylko 4 dni, lecz rozzłościło to bardzo właścicielkę panią H.K. Już gdy była powiadamiania o zwolnieniu to była bardzo oburzona. Uznała,że to była wymówka, aby uciec przed pracą. Ciekawe, czy ona i jej dzieci też nigdy nie chorowali? Wątpię w to !!! Dopóki nie było takiej sytuacji to było wszystko ok. i do tego czasu pochwały w pracy. Po przyjściu padło pytanie, czemu nie była w pracy podczas zwolnienia lekarskiego, aby pomóc tam chociaż 2-3 godz. i zainteresować się jej sklepem. Dziewczyna przecież nie wynajmie sobie opiekunki, aby iść podczas choroby dziecka do pracy, ale tego życzyłaby sobie wielmożna pani właścicielka. Po powrocie do pracy wszystko obróciło się o 180 stopni. Zaczęło się dogadywanie, krzyki na zapleczu, wymyślone skargi do UP, itp. Chodziło o to, aby pozbyć się stażystki, która nie dała sobą pomiatać, bo gdyby to ona ją zwolniła to miała by problemy dotyczące nie wywiązania się z umowy z UP. Gdy oczerniła dziewczynę myślała, że problem rozwiąże się sam i UP ją zwolni. Na szczęście było inaczej i UP nie uwierzył w bujdy właścicielki. Stażystka została jej zabrana, a nie jak ona pisała, że sama ją zwolniła i podobno na razie nie dostanie innych. Wszystko mogło być inaczej, gdyby nie to poniżające traktowanie darmowego pracownika!!!
    • Gość: super Re: uwaga na staż IP: *.play-internet.pl 18.09.15, 15:24
      No i to mi się podoba... dobro zawsze wygrywa ze złem !!! Jak chce mieć kogoś do poniżania to niech chociaż za niego płaci sama !!! Bo tak to przeważnie bywa - wziąć za darmo, nie docenić i jeszcze najlepiej zgnoić człowieka !!!
      • Gość: nie :) Re: uwaga na staż IP: *.opera-mini.net 18.09.15, 19:19
        jak komus sie nie chce rb to nigdzie nie znajdzie pracy pieniadze same z nieba nie leca tak jak nie ktorym sie to wydaje.. zeby miec to trzeba robic a nie sie opie...c....
        • Gość: Kiniulka Re: uwaga na staż IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.09.15, 00:43
          Do opisu powyżej to akurat nie jest tak że Pani A nie chce się pracować ponieważ ona jest pracowita i chce pracować jest miła sympatyczna do ludzi i na pewno nie stała za ladą sklepu obrażona ani nie wisiała na telefonie bo znam ją bardzo dobrze bo jest moja przyjaciółką i aż denerwuje mnie to wręcz wkurza ze ktoś taki jak osoba powyżej czy nawet i co niektórzy co piszą tu ze się odbija itp to nie prawda na pewno nie ona bo nie dam na nią złego słowa powiedzieć ciężko jest też mi zrozumieć jak mogą być tacy ludzie jak ta pani z warzywniaka by tak traktować stażystów powinna się cieszyć i uczyć a nie terroryzować pracowników. Ale tak jest zawsze że gdy chce się pracować i pokazuje się z jak najlepszej strony to kłody rzucają pod nogi choć nie powinno tak być. Więc za min ktoś będzie chciał znów coś napisać głupiego to niech nie pisze wcale...
          • Gość: vv Re: uwaga na staż IP: *.opera-mini.net 20.09.15, 13:38
            jak by sie chcialo robic to by sie utrzymala a nie ze juz nie pracuje. nie raz przychodzilem i byla bardzo nie mila

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka