11.03.16, 22:01
Burmistrz jest w porządku.To dobry i solidny gospodarz miasta. Jest prawdziwym szczęściem, że Chełmno ma takiego włodarza. Teraz wiem dlaczego burmistrz ma takie poparcie w wyborach. Jest po prostu dobry.
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: Burmistrz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.16, 06:47
      Jak dla mnie, twoja wypowiedz to dość logiczna intelektualna prowokacja. Rzeczywiście przy kolejnych wyborach podejmując decyzję, należy zastanowić się ile z tego co napisałeś jest prawdą i czym tak naprawdę kieruje się przy wyborze. Należy także mądrze wybierać radnych bo przecież burmistrz nie działa dla dobra naszego miasta samodzielnie i bez naszych dzielnych radnych miasto nie rozwijało by się tak jak dotychczas.
      • Gość: mieszkaniec2 Re: Burmistrz IP: *.chelmno.mm.pl 12.03.16, 08:55
        Hm, "nie rozwijało by się tak jak dotychczas" to znaczy modelowo i stanowiąc wzór dla innych miast. Czy to dotyczy także poziomu życia mieszkańców? Przypominam, że Ch. jest najbiedniejszym miastem w Polsce.
        Jak czytam wasze posty, to jestem dumny, ze tu mieszkam. Naprawdę.
        Idee fix burmistrza (targowisko dla handlujących na czarno, bez paragonów) wzniesie nas na wyższy poziom cywilizacyjnego rozwoju, nie mogę się doczekać.
        Następnym etapem może być kolejka linowa od Rynku wzdłuż Grudziądzkiej i Dworcowej do targowiska.
    • Gość: Do porzednika Re: Burmistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.16, 09:12
      Właśnie o to chodzi. O precyzyjne wyciąganie wniosków z dotychczasowej działalności burmistrza i radnych. Mam nadzieję, że właściwie wyciągnięte wnioski przełożą się na wyniki kolejnych wyborów. Wyborów w którym kryterium przecież to wujek, ciocia, babcia, dobry znajomy odejdą na dalszy plan a oceniać będziemy kandydatów tylko pod kątem ich dotychczasowej pracy w radzie i kompetencji.
      • Gość: do chelmno2016 Re: Burmistrz IP: *.chelmno.mm.pl 12.03.16, 11:55
        Do chelmno2016
        Już wiemy, ze jesteś wielbicielem burmistrza, wiemy, że jesteś przyjezdny - wobec tego nie zakładaj kolejnych wątków, tylko kontynuuj już zaczęte (przypadkowo przez ciebie)

forum.gazeta.pl/forum/w,635,160556363,160556363,Burmistrz.html

Przeczytaj regulamin, nie zaśmiecaj forum.

• chelmno2016 Re: Burmistrz 12.03.16, 21:10
      Przede wszystkim nie jestem "wielbicielem" burmistrza. Nie jestem także kimś kogo definiujecie jako tzw. "przyjezdny". Jestem od niedawna mieszkańcem Chełmna. Jestem także czytelnikiem forum. Lubię od podszewki dowiedzieć się co "w trawie piszczy". Burmistrz nie ma raczej dobrej renomy, przynajmniej wśród aktywistów forum. Stawiam więc pytanie, skierowane do socjologa, jak to możliwe, że włodarz miasta, którego namiętnie obsrywają mieszkańcy miasta wciąż wygrywa wybory. Są dwa rozwiązania, albo wybory są "fałszowane", albo mieszkańcy są.........no właśnie i to jest pytanie. Jacy są: może zaściankowi, może zawistni, a może tak po prostu głupi. Pozdrawiam wszystkich zdefiniowanych i tych niezdefiniowanych obywateli miasta na wielu wzgórzach.
      • Gość: Gosc Re: Burmistrz IP: *.bredband.comhem.se 12.03.16, 22:33
        Odpowiedz jest prosta Chelminiacy sa glupi i tyle mieli kilku kandydatow jednego a raczej jedna bardzo konkretna babke a wybrali no wlasnie a teraz narzekaja doslownie na wszystko i nagle nikt na niego nie glosowal
        • Gość: dzieki Re: Burmistrz IP: *.chelmno.mm.pl 13.03.16, 09:53
          Tym, co głosowali - młodzież na czas nie schowała dowodów, oni nie mają dostępu do internetu, ale do fal radiowych z Torunia i miłosiernych słów z ambony licznych chełmińskich kościołów. Są zdyscyplinowani, twardy elektorat, marszem z mszy do punktu wyborczego czwórkami szli. Nie maja dużych potrzeb, aby busik na działki był i na cmentarz. I tak, korzystając z tego ,że 3/5 mieszkańców olało to zagadnienie, zdominowali wynik wyborczy.
          Miałem nadzieję, ze skoro nieudolny jest tak dobry, że w cuglach wygrywa wszystkie wybory, to wezmą go do marszałkowskiego urzędu, albo na posła- a tu nic.
    • Gość: do poprzednika Re: Burmistrz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.03.16, 11:15
      Niestety, pisząc krytycznie o burmistrzu i radnych tak naprawdę piszemy źle o nas samych. Przecież gdyby nie nasze głosy to ludzie ci nie zasiadali by w urzędzie i nie podejmowali by decyzji z którymi ciężko się zgodzić. Piszecie, że swoje rządy zaczęli od dbałości o swoje portfele, podnoszą nam w nieskończoność podatki, opłaty za wodę, wywóz śmieci, rozwiązanie samowoli budowlanej realizowane jest z budżetu miasta czyli z naszych podatków (za zgodą radnych), piszecie o braku perspektyw dla młodych, braku koncepcji rozwoju miasta itp. ale musimy, jeszcze raz powtarzam uświadomić sobie, że i my niestety mamy w tym swój udział, bo albo idziemy na wybory i tak wybieramy albo nie idziemy czyli zgadzamy się na taki wybór.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka