Gość: _milenka_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 11:11 Piszice czy pojechanie na wymiane młodzieży ma sens czy raczej nie... Może ktoś z was ma już był na niej i chciałby napisać jak tam było to piszcie jak najwięcej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: _milenka_ Re: Wymiana młodzieży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 11:13 nie pojechanie tylko wyjazd <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biała Re: Wymiana młodzieży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 11:13 milenko troszke śmiesznie napisałaś pojechanie hahaha pozdro dla ciebie laska papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Wymiana młodzieży IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 19:13 Byłem i wiem. Fajnie spędzony czas. Napewno dużo lepiej niż na jakiejś koloni czy biwaku. Bez przerwy coś robisz. Rozrywki jest mnóstwo. A najfajniejesze są wieczory. Mam nadzieje, ze sie domyslacie dlaczego. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wymiana młodzieży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 20:47 a wyjasnijcie mi,na czym to polega?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Wymiana młodzieży IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 22:12 Na wymianie polsko-niemieckiej było tak. Wyjeżdżasz do Niemiec. Tam przydzielają Ci osobę, u której śpisz, żywisz się, z którą wychodzisz do szkoły itd. W szkole oraz wolny czas możesz spędzać z resztą osób z Polski, które tam pojadą. Oni zapewniają Wam tam różne rozrywki. Ogółem jest fajnie. Następnie ja kilka miesięcy Niemcy przyjeżdżają do Polski. Nocują w Europejskim Centrum Wymiany Młodzieży. Tam też ich żywią. Ty tylko czasami zapraszasz "swojego" Niemca na kolację, czy też obiad. Zależnie od tego ile macie czasu itp. Tutaj również są zapewnione różne rozrywki. Zwiedzanie ciekawszych miast, miejsc, ogniska...różnie. Wolny czas, który Wam zostaje organizujecie sobie jak tylko się Wam podoba. Świetna okazja by podszlifować swój angielski bądź niemiecki. Polecam wymianę. Naprawdę mile spędzony czas. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania z chęcią na nie odpowiem. Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestniczka Re: Wymiana młodzieży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 16:35 Ja tez byłam i powiem tylko tyle,ze było swietnie.jezeli chodzi o te wszystkie wycieczki to były nudne(chyba kazdy był w bydgoszczy czy Gdansku),wieczory za to super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Wymiana młodzieży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 13:14 wieczory na wymianie sa swietne tylko wiecznie jestes zmeczony Odpowiedz Link Zgłoś