Dodaj do ulubionych

Chłopak chce żebym usunęła ciążę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 18:41
niedawno dowiedziałam sie ze jestem w ciąży,ojciec dziecka namawia mnie do
usunięcia a ja tego nie chce zrobić.Mówi ze zmarnuje sobie życie i jemu
takze.Co mam zrobić? Jak go przekonać do tego dziecka? Co byście zrobili na
moim miejscu? Prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Teresa21 Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: 80.51.54.* 02.06.06, 18:45
      Twoje dziecko czy jego?
      Kochana nie przejmuj się!
      A ile masz lat?
      • Gość: :((( Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 18:46
        mam 18 lat wiem ze to za predko na dziecko ale nie moge tego zrobic i chce je
        urodzic
        • Gość: Teresa21 Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: 80.51.54.* 02.06.06, 18:49
          To nie usuwaj rybko ;-)
          POzdr@WIam

• Gość: kochaniutka Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: 80.51.54.* 02.06.06, 20:37
            Ty to dziecko nosisz pod sercem wiec jesli chcesz tego to powinnas je urodzic.A
            Twoj chlopak zmarnowalby Tobie zycie gdybys usunela ta ciaze wiec nie rob
            tego...3maj sie
            • Gość: *...* Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 20:51
              Nie usuwaj ciązy!!! To morderstwo!!! Nowe małe istnienie jest pod twoim
              serduszkiem i nie zabijaj jego!!! Ono też chce żyć!!!!
    • Gość: bartus87 Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 20:56
      Nie usówaj, nie bądź głupia. Jeśli chłopak Cię kocha to zaakceptuje Ciebie i
      wasze dziecko. I nie posówaj się do morderstwa, to na zawsze pozostanie w
      Tobie. Mam nadzieję że jesteś rozsądną dziewczyna i daj temu dziecku żyć, tak
      jak Ci pozwolono żyć!!!!!!!!
      3maj sie
      Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję że podejmiesz rozsądną decyzję.
    • Gość: :((( Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:02
      dziękuje wam wszystkim za dobre słowa,ja napewno nie usune ciazy i jestem pewna
      ze on nie chce tego dziecka,boje sie ze zostane sama, a i jeszcze jest jeden
      problem jak powiedziec o tym rodzicom?boje sie ich reakcji
      • Gość: :) Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:51
        Nie matrw się. Jak masz zyć z człowiekiem który namawia ciebie do zabicia tez
        jego dziecko - nie warto. Może spotkasz na swojej drodze kogos odpowiedzialnego?
        Rodzice, hmm, musisz powiedzieć. Pewnie na początku nie będa zadowoleni, ale
        sama zobaczysz po czasie oszaleją na punkcie wnuka, wnuczki. Pozdrawiam
      • Gość: sexi rapercio:) Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.eranet.pl 07.08.06, 18:08
        nie usówaj ciąży ;powiedz to wszystko rodzicom i napewno zrozumieją :)
        a ile masz lat???
        pozdro
    • Gość: dropsik Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 23:14
      nie zrobią Ci nic przeceiz jestes ich dzieckiem badz dzielna!
      • Gość: evan Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 23:43
        ja rowniez jestem przeciwko aborcji ale wszyscy mniej wiecej Ci tu pisza ze
        bedzie wszystko ok i z tego co Ty piszesz Ty tez masz taka nadzieje ale chyba
        powinnas sobie zdac sprawe z kilku spraw,
        jesli ten chlopak nie chce miec tego dziecka wiec najprawdopodobniej jak sie
        ono urodzi on zniknie i bedziesz musiala sama je wychowac lub przynajmniej bez
        niego a nie trwa to miesiac czy dwa.....
        a pozostale to sa w duzej mierze zwiazane z tym pierwszym, zycie bez niego i
        conajmniej przez jakis czas bez innegoi czlowieka obok Ciebie,
        moze powinnas o tym tez pogadac z jakas samotna mloda matka, co ona czuje itp.
        chyba to lepsze niz to forum.............
        ale jesli masz dosyc sily i jestes tego pewna to pozwol swojemu dziecku ktore
        juz zyje w Tobie przyjsc na swiat
    • Gość: Magister Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: 80.51.54.* 03.06.06, 00:05
      nie usuwaj, ja nie chciałem dziecka teraz mam i nie wiedziałem że to tak
      zajebiste uczucie mieć kochane dziecko nikogo tak nie kochałem jak ja teraz.
      super. niema takich argumentów żeby usunąć nawt twój wiek
      • Gość: 123 [...] IP: 80.51.54.* 03.06.06, 08:53
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: ciotkaklotka Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 09:16
          Myśle, że koleś ma szanse dojrzeć, teraz jest w szoku. Oczywiście trzeba
          powiedziec rodzicom, jeśli masz pietra to może sprobuj za posrednictwem kogoś
          zaufanego. Nie daj się tylko namowić na malżenstwo "od zaraz" z ojcem dziecka,
          bo czasem rodzice lubią forsować takie rozwiązania. Pośpiech tego typu bywa
          dużym bęędem. nie skreślalabym faceta jeszcze, ale mowię, niech dojrzeje. A ty
          kup sobie kwas foliowy w aptece, nie rozpaczaj, nie ty pierwsza, nie ostatnia.
          Życie masz i tak przed sobą, a dziecko to wielkie szczeście. Wszystko inne da
          sie nadrobic.
          • Gość: ? Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: 80.51.54.* 03.06.06, 09:50
            a ile on ma lat?
    • Gość: :(((( Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:04
      on ma 24 lata a zachował sie jak dziecko,wiem ze jest w duzym szoku bo widac
      to po nim,jest gorzej załamany ode mnie
      • Gość: aaaaaaa Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.homechoice.co.uk 03.06.06, 13:16
        kochana Ciebie spotkalo najwieksze szczescie na swiecie,a nie tragedia!!Rodzice
        na pewno zaakceptuja Twoja decyzje i Twoje dziecko!Ich reakcja moze byc
        rozna,ale z czasem wszystko bedzie dobrze!Chlopakiem sie nie przejmuj,on tez
        zrozumie wszystko z czasem!Dasz rade i nie poddawaj sie!Nosisz pod sercem swoj
        skarb!
    • Gość: dedw Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 14:26
      wedlug mnie aborcja tylko wtedy, gdy mial miejsce gwalt!!! tylko i wylacznie!!!
      • k_kaminska Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę 03.06.06, 15:41
        Jestem niezwykle pozytywnie zaskoczona Twą postawa. Na prawdę!! Jesteś niezwykle odważna. To ważne, że nie chcesz, żeby dziecko musiało ponosić karę za Twoje i Twego chłopaka błędy. On sam jeszcze będzie żałował tego, ze kiedyś prosił Ciebie żebyś zabiła Wasze dziecko! Teraz głowa do góry! Musisz być bardzo silna dla siebie i dla maleństwa. Jeśli potrzebujesz jakiejś pomocy (jakiejkolwiek!) lub porady to napisz do mnie. Jestem psychologiem. Mogę jakoś pomoc np. przy rozmowie z rodzicami. Napisz do mnie na maila: k_kaminska@gazeta.pl
    • Gość: hfjgdsfdhs [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 18:35
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: lekarz Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 21:34
      powinniscie uwazac i sie zabezpieczac a nie dziecko urodzi dziecko
      • Gość: brrrrrrrrrr Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 21:45
        Załózcie rodzine,przecież będziecie rodzicami.Chyba że ten twoj facet miał cie
        tylko do stukania i nie chce brac na siebie odpowiedzialnosci.Sorry ale tak to
        wyglada.
        • Gość: habibi Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.brda.net 04.06.06, 10:43
          "dzieci sa zle,dzieci sa zle,dzieci sa zle,dzieci sa zle-zabroncie matkom rodzic
          dzieci,zabroncie matkom rodzic....." 18 lat?!a gdzie gumki i tablety?!nie jestem
          za "wyrzucaniem dzieci do smieci"ale jesli teraz jestes w takiej sytuacji to
          1-twoj facet jest do bani i nie jest niczego wart 2trzeba bylo pomyslec przed o
          konsekwencjach
          • Gość: Kasia Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:12
            Ja jak urodziłam synka miałam 16 lat.
            • Gość: :((( do Kasi Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:43
              chciałabym z Tobą pogadać i czegoś wiecej sie dowiedzieć, jak sobie radzisz itp
              mogłabyś mi podać jakieś namiary do Ciebie? prosze to dla mnie wazne
    • asiula997 Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę 07.06.06, 20:57
      Na pewno nie powinnaś się z tego powodu załamywać!Głowa do góry, w tych czasach
      naprawdę ciężko o dziecko-wiem coś o tym, pracuję, mam męża ale czas na dziecko
      jakoś się odwleka,a latka lecą-czasami mam myśli, że gdybyśmy "wpadli" to
      dziecko byłoby i już!A tak niestety liczy się tylko praca i praca, zwłaszcza
      jeśli się ją szanuje bo przecież ciężko o nią. Teraz można kończyć studia
      zaocznie, miałam kolezanki na studiach, które były młodymi matkami i uczyły się
      a teraz pracują i są zadowolone że mają dzieci!!! Nie przejmuj się, pamięaj
      czas jest łaskawy...:)))
    • Gość: :) Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: 81.* / 81.210.32.* 08.06.06, 21:31
      PRZECIW ABROCJI:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Urodź dzidziusia :) przeciez to maly człowieczek mała isttotka nic niezrobilą
      nikomu musi się narodzic:D:P:* I kościół jest przeciwko i my bądzmy:) ...:)
      Pozdrawiam życze powodzenia:)
    • Gość: sylwia Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.ols.vectranet.pl 09.06.06, 20:00
      nie usuwaj tej ciazy. To jest twoj najwiekszy skarb. Zobaczysz jak wszystko sie
      zmieni po porodzie-oczywiscie na lepsze! jezeli on ma 24 lata i nie chce dziecka
      tzn ze jest nieodpowiedzialny. Jezeli bedzie tak ze sie rozstaniecie, chociaz
      nic nie powiedziane to zobaczysz kiedy tylko urodzisz bedzie tyle osob wkolo ze
      zapomnisz o nim a poswiecisz czas dziecku. Mloda matka z dzieckiem to juz nie
      obiekt do wytykania palcami tak jak to bylo 10 lat temu. zreszta czy ja wiem czy
      18 lat to taka mloda:-) mysle ze jestes wystarczajaco dojzala i gotowa na to by
      urodzic. Zacznij sie juz cieszyc. wybierac imie myslec o jego szczesciu, jeszcze
      troche i poczujesz jak bije jego serduszko do ciebie a nie tylko twoje do niego.
      • Gość: :) Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: 81.* / 81.210.32.* 09.06.06, 20:05
        zgadzam sie z sylwią:)nie usuwaj dziecka,chłopak jest poprostu niedojżały
        ,martwi go to że dziecko bedzie tak zwaną związką między wami(chce sie pewnie
        jeszcze wyszalec)Nie patrz na niego jest to przeciez w wiekszosci twoja decyzja.
    • Gość: OKOŃ Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 02.07.06, 08:58
      usuń chłopaka !! dziwne że jego matka nie usunęła !!!
    • hera91 Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę 03.07.06, 13:29
      zrób tak, jak uważasz za słuszne,a ojciec dziecka może nie jest ciebie wart co?
      skoro namawia cie do aborcji ... :/ a jeśli nie chcesz tego dziecka to są
      przecież inne rozwiązania niż "usuwanie". można sie zrzec praw rodzicielskich,
      albo zostawić dziecko w szpitalu. wtedy masz bodajże jeszcze 6 tygodni na
      zmiane decyzji :)
      pozdro i 3maj sie ;)
    • Gość: ... Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 14:34
      ludzie boja sie finansów i obowiązku ale trzeba było mysleć przed...a nie teraz
    • Gość: Matka Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 11.07.06, 00:56
      Przede wszystkim nie ulegaj namowom chłopaka i nie decyduj się na aborcję.
      Zabicie dziecka będzie miało bowiem wpływ na całe Twoje życie. Być może Twój
      chłopak kiedy ochłonie pogodzi się z faktem, że zostanie ojcem... A jeśli
      nie... Cóż... Napewno są obok Ciebie inni ludzie, którzy mogą Ci pomóc, choćby
      rodzice. A chłopak, jeśli nie zaakceptuje Twojej decyzji o urodzeniu dziecka to
      jesteś jeszcze młoda - spotkasz kogoś kto pokocha Ciebie i Twoje dziecko. Bo
      dziecko w żadnym razie nie jest przeszkodą w ułożeniu sobie życia. Ja sama
      jestm mężatką i mam synka. I wiem, że dziecko to największy skarb. Kiedy Twoje
      dziecko przyjdzie na świat, poraz pierwszy się uśmiechnie, powie mama - to
      chwile, których nie da się porównać z niczym innym. Napewno nie zawsze będzie
      łatwo, będą i problemy, trudne chwile, ale chwil szczęśliwych jest więcej. Więc
      3-maj się. Życzę Ci wytrwałości i wiary, że wszystko skończy się dla Ciebie jak
      najlepiej
      • Gość: łADNA? Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 20:51
        Moim marzeniem jest zaadoptowac w przyszlości dziecko. Boję sie porodu i
        tyle... Zazdroszczę Ci tej odwagi, ze chcesz urodzic to maleństwo. Nie trać jej
        i nie słuchaj tego Twojego Chłopaka, któremu na Tobie
        prawdopodobnie "zależało". To on jest nieodpowiedzialny i w przyszłości, kiedy
        zostanie sam przypomni sobie to, co zrobił i na pewno będzie tego załował...
        Także wręcz Cie proszę nie rób tego, wychowaj to dziecko sama...może pomoga Ci
        rodzice...? Zobaczysz bedziesz miała sweet zycie i na peno tego nie
        pożałujesz... Jeszcze raz proszę dajj temu maluszkowi żyć...Napisz proszę jak
        się urodzi i kilka informacji o nim...Miło by mi było gdyby urodziła się
        dziewczynka i miała na imie Ilona, tak jak ja...Pozdrawiam i trzymam kciuki,
        nie poddawaj się...
    • Gość: VIKI_6 Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 21:59
      NIe zabijaj dziecka! Pokaz swojemu chłopakowi na stronach internetowych sposoby
      przeprowadzania aborcji może wtedy go sumienie ruszy! on chyba nie wie czego od
      ciebie rząda.Popieram Twoja decyzję,chociaz swoje dziecko urodziłam juz 16 m-cy
      temu wciąż pamiętam jakim wspaniałym uczuciem jest nosić w sobie maleńkie życie.
      A co do Twojej decyzji to jesteś bardziej dojrzała od niego, chociaż dziwie się
      w tym wieku facet powoli myśli o rodzinie. Mam nadzieję że wszystko sie ułoży i
      nie będziesz miała problemów z wychowaniem dziecka.Powodzenia.
    • Gość: Kuzwa Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: 81.* / 81.210.32.* 21.07.06, 09:28
      No co dobry sposob na uwiązanie sobie męża albo pieniądze co miesiac :/ Zmarnujesz kolesiowi zycie bedzie placil Ci kase za bachora albo zmusisz go do slubu. Nie twierdze ze on nie chce tego slubu, bo moze chciec :/ ale zenienie sie ze wzgledu na dziecko jest straszne :/
    • johnny36 Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę 30.07.06, 20:27
      Jeżeli usuniesz ciąże to stracisz honor bezpowrotnie.Chciałem zauwarzyć że
      dziecko wszak nienarodzone też jest już człowiekiem.Jeżeli nie chciałaś byćmłodą
      mamusią trzeba było o tym pomyśleć prze wspólnym uniesieniem miłosnym razem z
      twoim chłopakiem.Dziecko nie jest winne waszemu braku rozsądkowi,wyobrażni i
      odpowiedzialności ma prawo przyjść na świat.Chciałem tylko powiedzieć że już
      sama myśl o takim czynie o morderstwie bezbronnej osoby jest nie na miejscu i
      daleko ci tym samym do wzorowej postawy obywatelskiej ale jeżeli posuniesz się
      dalej stracisz honor i resztkę przyzwoitośći zabijesz niewinna osobe posuniesz
      się nie moralni e a zpunktu prawa popełnisz przestępstwo będziesz tego żałowała
      do końca życia STANOWCZE NIE.Zawsze należy liczyć się z konsekwencjami czynów
      jakiew popełniamy."Nigdy nie pozwól by strach przed działaniem wykluczył cie z gry"
    • Gość: milosz Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 30.07.06, 23:23
      nie sluchaj ich i zrob jak sama uwazasz-chyba wiesz co robisz?
      • Gość: miiisiunia Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 23:26
        ja na twoim miejscu tego chlopaka bym kopnela w dupe zaprzeproszeniem
        na swoje lata jest w ogole nieodpowiedzaialny! nie usuwaj, dziecko nie jest
        niczemu winne. Zobaczysz urodzisz i jeszcze potem bedziesz szczesliw ai dumna
        ze masz takiego dzidzusia;)nie sluchaj chlopaka idz za glosem serca;)
        • Gość: Sis Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 07:48
          ...no bo nie Ty pierwsza ,nie ostatnia.To nie jest łatwa decyzja. Aborcja
          niesie za sobą wiele niebezpieczeństw. Nie mozesz teraz przewidzieć swojej
          kondycji psychicznej,po tym co byś zrobiła.Nie jesteś za młoda na dziecko.
          Nie te czasy mała.Fagasa olej.Jak ktoś wyżej napisał,nie jest odpowiedzialny.
          Myślę,że to on zmarnowałby Ci życie.

...nie ma tego złego,co by na dobre nie wyszło...i to jest prawda.
          W moim życiu ta sekwencja się sprawdza.
    • Gość: XXL Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 02.08.06, 18:37
      15 lat temu byłem w takiej sytuacji jak TWÓJ chłopak. Gdy dowiedziałem się że
      jest w ciąży nogi mi się ugieły. Tylko raz zadałem jej pytanie czy rozważa
      aborcje-do dziś nie mogę sobie tego wybaczyć.Tego słowa(aborcja) nie powinno
      być w żadnym języku świata. JAk już urodzisz to napisz NAM o tym,przecież to w
      jakimś stopniu będzi nasze maleństwo. Chłopakiem się nie przejmuj nic nie rób
      może sam do tego dorośnie.
    • Gość: Nemesis Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: 81.* / 81.210.32.* 06.08.06, 14:49
      Czasem nie popełnij tego głupstwa. To przecież część Ciebie, więc pieprznij
      tatuśka w pysk może mu się poukłada.
      • Gość: >.. Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 22:04
        powinniście sie zapezpieczyć choćby prezerwatywą ale nie usuwaj ciąży
    • Gość: Nick Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 22:05
      Nie poradzę Ci nic. Powiem tylko, że kiedyś z żoną zdecydowaliśmy o usunięciu ciąży (ja zachowałem się jak gó..arz). Dziś mam tylko córkę, żona nie żyje. Musisz sama zdecydować. Myśl sercem, nikt Ci w tym nie pomorze. Cokolwiek byś zrobiła będziesz miała wyrzuty sumienia. Pozdrawiam, rób co Ci serce dyktuje.
      Nie patrz na osądy i opinie, to przeminie.
    • Gość: g Re: Chłopak chce żebym usunęła ciążę IP: 87.204.102.* 10.09.06, 22:19
      nie rob tego nigdy,chociaz usuniesz to juz nie "masz zycia"cale twoje mlode
      zycie bedzie to za toba "szlo"nie pozbierasz sie, zawsze bedziesz miec to przed
      oczami...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka