Dodaj do ulubionych

Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać

IP: 83.2.10.* 31.10.06, 11:37
Pamiętajcie że 11 listopada jest święto i za to święto przysługuje nam dzień
wolny. Nie chodzi o to ze 11go nie pracujemy ale powinniśmy dostać inny dzień
wolny. Tak stanowi Kodeks Pracy. Sprawdźcie sami: 42.pl/u/n6P
Obserwuj wątek
    • Gość: nie prawnik Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 16:16
      Ale z drugiej strony w grudniu z okazji Bozego Narodzenia sa 2 dni wolne
      wypadajace w dni robocze wiec 1 dzien trzeba bedzie odpracowac.
      • Gość: :-) Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 22:44
        już nie trzeba - ustawa weszła w życie 30 października
      • Gość: hugo Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 22:29
        racja
    • Gość: gosc Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: 83.2.10.* 31.10.06, 22:51
      wolne moze bedzie ale nie w Adrianie
      • Gość: pracownik adriany Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: 83.2.10.* 31.10.06, 23:10
        moze byc i u nas tylko trzeba "im" dac do zrozumienia ze wiemy o tym przepisie i
        ze nie przejdzie im oszustwo jak chyba 2 lata temu. Sobota byla wolna a nastepny
        poniedzialek jak gdyby nigdy nic wszyscy do pracy i dopiero w trakcie co
        niektórzy zorientowali sie ze ten dzien jest traktowany jako nadgodziny.
        Oficjalnie adriana byla ok bo wolne dala a ze ludzie "chcieli" pracowac to
        pracowali. Tylko ze nikt ich nie poinformowal jak ten dzien nalezy traktowac.
        • Gość: BOLO Adriana Kosowizna IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.11.06, 17:13
          Jak Wam wszystkim się podoba bardzo "wykształcona", dwudziesto paroletnia kadra
          kierownicza?
          • Gość: Pracownik Re: Adriana Kosowizna IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.11.06, 17:16
            Cudowy facet. Młody, przystojny, inteligenty,dobrze ubrany. Tyle że sprawia
            dobre wrażenie!!!!!!!!
            • Gość: ja Re: Adriana Kosowizna IP: 83.2.10.* 11.11.06, 20:56
              o kim mowa
              • Gość: BOLO Re: Adriana Kosowizna nowy IP: 195.117.157.* 18.11.06, 11:38
                O kim mowa? Kurde tak to tylko obgadywać a jak coś to udają leszczy nie wiedzą
                o kim mowa! Laski za nim sikają, faceci zazdroszcza wszystkiego ale nikt nie
                wie o kogo chodzi! Popatrzcie jak bedziecie w robocie jak rano spokojnie ruchem
                magika idzie do biurowca!!!!
                • Gość: ktoś Re: Adriana Kosowizna nowy IP: 195.117.157.* 18.11.06, 13:33
                  Zejdzcie z tego chłopaka! Postępujcie jak on! Co zrobić zeby zarobic a sie nie
                  narobic!
    • Gość: ww Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:51
      niedajcie sie pracowalem tam 5 lat nawet na browinie niemoglem zniesc tego ze
      musialem zapieprzac za kogos bo ten ktos mial znajomego kierownika i myl mu
      samochod bylem naprawde dobrym pracownikiem brygadzista byl zemnie zadowolony
      ale nie moglem zniesc tych ukladzikow pomiedzy kierownikiem a pracownikiem
      • Gość: Ja Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 08:27
        Pytanie podstawowe - czy ktoś z Was był tak rozgarnięty i poszedł zapytać w
        kadrach co z tym wolnym za 11 listopada? Widać - NIE. Bo i po co jak mozna
        założyć wątek i sobie zółć wylać na forum. Co? Nie? W zamian za 11 listopada
        macie wolne 22 grudnia !!!!!!!
        I trochę odwagi - w biurach nie gryzą.....
        • Gość: A Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.echostar.pl 04.11.06, 19:50
          Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać...
          Buahahaaa, jakbyście to codziennie nie dawali się oszukać, pracując w takiej
          firmie.
          Pozdro,
          • Gość: były pracownik Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 08:58
            życzę Wam wszystkim powodzenia i tak Was w konia zrobią .pracwoałem tam ponad 10
            lat i znam bardzo dobrze ten zakład Teraz mając naprawdę lepszą pracę nie chce
            mi się wierzyć ze w takich męczarniach wytrzymałem.A za 11.11 w naszej firmie
            jest dzien wolny,NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ!!!!!!!!!!!!!POZDRAWIAM ROBOTNIKÓW Z ADRIANY
    • emka43 Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać 18.11.06, 15:18
      Moj maz pracowal w adrianie i refleksję z tego mam jedną: LUDZIE SZUKAJCIE
      INNEJ PRACY BO TAM PRACUJAC ZA KILKA LAT WASZ STAN ZDROWIA FIZYCZNEGO I
      PSYCHICZNEGO POZWOLI NA LEŻENIE PLACKIEM I NIC WIECEJ. To smutne ale tak jest :(
    • Gość: yyyy Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: 81.210.32.* 18.11.06, 17:30
      do emki bardzo podobala mi sie Twoja wypowiedz , ale moze poradzisz mi jak mam
      postepowac? mam42 lata, srednie wyksztalcenie techniczne , a pracuje fizycznie
      na produkcji za 600 zl, moim brygadzista jest osoba po zawodowce i nic tego nie
      zmieni , a gdzie ja znajde prace? bo do Angli nie wyjade zeby robic na
      ,,obcego,, murzyna
      • Gość: bol11- do yyyy Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: 81.210.32.* 21.11.06, 20:03
        Znam twój ból. Też pracowałem w adrianie. Refleksje są smutne. Kiepska płaca,
        robota jak za murzyna, terror psychiczny szczególnie przez przełożonych. I ta
        świadomość jak się budzę po śnie, że znów trza iść do roboty - tej roboty,
        szkoda gadać.Na szczęście dane mi było uwolnić się od tego kołchozu i teraz
        pracuje w całkiem innej branży. Skończyłem studia i w nowej pracy czuję, że
        jestem doceniany. Miałem trochę szczęścia przyznaję, że trafiłem na
        odpowiednich ludzi w odpowiednim czasie - w momencie gdy ręce odmawiały mi już
        posłuszeństwa, tak były spracowane i wykończone. Tobie życzę powodzenia w
        szukaniu innej pracy bo nie jest to praca na dłużej ( że tak poowiem
        zapchajdziura - jak nie ma innej to coś trza robić). Wiem, że jak człowiek
        starszy to gorzej z robotą, ale może pomyśl o świadczeniu jakiś usług , o
        robieniu coś na własną rękę - może jakieś usługi. Powodzenia . Trzymaj się.
        • kikosa5 Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać 03.12.14, 17:24
          Mój maż pracuje w Adrianie w Chełmnie i tam tez jest terror psychiczny zresztą co tu będę dużo pisać jest identycznie jak pan napisał (bol11-do yyyy ) szczerze to już on nie wytrzymuje psychicznie w tym zakładzie zwłaszcza przez brygadziste G........... nie bede mówić na głos nie wiemy co zrobic powarznie sie zastanawiam czy gdzies tego nie zgłosic tak nie moze byc
          • mars991 Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać 03.12.14, 22:34
            Nie wiem co chciałaś wskórać wypowiadając się w tym wątku który został założony i skończony 7 lat temu. Też mam bliską mi osobę która tam pracuje ale uwierz że tej patologii kierowniczej nie da się ruszyć. TVN nawet tego nie weźmie.
            • kikosa5 Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać 05.12.14, 13:37
              Nic nie chciałam wskurać tylko chodzi mi że przez tyle lat nic w tym zakładzie się nie zmieniło na lepsze tylko na gorsze. To jest straszne że kierownictwo traktuje ludzi jak nic, zero szacunku. I nie powiedziałabym że zupełnie nic nie można z tym zrobić
              • mars991 Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać 06.12.14, 20:39
                Wszystko w rękach samych pracowników, bez założenia związku zawodowego nie mają co startować do pana K.
    • Gość: Zenek Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: 83.2.10.* 18.11.06, 22:14
      Moi kochani szkoda słów na każdym kroku są w tym zakładzie łamane prawa
      pracowników.Najlepiej niech zamkną ten zakład bo i tak wszyscy fachowcy z tego
      zakładu i tak odejdą bo nikt za takie pensje nie będzie na nich
      tyrał!!!!Pozdrawiam pracowników!!!Zastanówcie się co robicie!!!
      • Gość: kinuh Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: 83.2.9.* 21.11.06, 18:34
        Jestem ciekaw gdzie są nasze pieniądze z funduszu socjalnego.Od kiedy pracuje w
        tym zakładzie(10 lat) to jeszcze ani razu nie otrzymałem ani grosza na tak
        zwane wczasy pod grusza a przecierz nam się należy.ODDAJCIE NAM NASZE
        PIENIĄDZE!!!!!!
    • Gość: lol Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: 81.210.32.* 26.11.06, 20:16
      nie narzekajcie niebawem dostaniecie talony cha cha , dostaliscie podwyzke i
      jeszcze zle
      • Gość: Robolik Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: 81.210.32.* 27.11.06, 12:42
        Podwyżke ktorą i tak na drugi dzień albo tego samego jeszcze zabrali. Wpadli
        bowiem na mądry pomysł, że pracownicy danego działu mają sami opłacać swoich
        majstrow a więc potrącają nam z pensji na brygadziste. Taka to była podwyżka.
        Tym to sie pan M.K. chwali jaki to on dobry itd. w prasie ale jak obcina
        nałogowo o tym już nie wspomniał. W sumie to nie wiem czy jest to zgodne z
        prawem no bo kto zatrudnił brygadziste JA? czy Adriana? A co do talonow to
        pewnie dostaniem po 250zł choć płacimy sumiennie na socjalne i guzik co
        niektorzy z tego mają. Ja nie mam dzieci więc dzień dziecka mi odpadł, paczki
        nie dostanę, zakończenia lata też nie było i talon za 250zł a gdzie reszta
        moich wpłaconych pieniędzy? I taka to firma, co do niektorych w biurze już
        dociera brak wykwalifikowanej kadry ktora uciekła najczęściej za granice,
        do "GORY" jeszcze to chyba nie dotarło. Panie M.K. to już nie te czasy kiedy
        ludzie stali pod bramą do pracy, teraz ludzie stoją z drugiej strony bramy aby
        uciec z niej. Moj bilet zabukowany jest na luty......powodzenia tym ktorzy
        zostaną.
        • Gość: pracownik Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.06, 19:23
          Mam pytanie, czy ktokolwiek z was stanoł kiedyś twarzą w twarz z M.K.
          bo ja tak i powiem wam ,ze ten człowiek ma anielską cierpliwośc w
          stosunku do pracowników. Zapomnijcie , minoł już czas kiedy to zakład
          szukał pracowników dzisiaj trzeba samemu zadbać o własny los, więc
          przestańcie pieprzyć bzdury o tym, że jest Wam tak zle bo może się
          okazać ,że M.K. powie mam dość i zamknie ten interes - czy
          zastanawiałeś się co wtedy zrobisz?
          Słowo do ludzi , którzy twierdzą ,że mają wyższe wykształcenie , a pracują
          na produkcji pod kierownictwem "średniaka",- nie dorastacie mu do pięt
          pod względem doświadczenia , jeśli jesteście tacy bystrzy to co tutaj
          robicie bo moim zdaniem to właśnie Wy jesteście tymi "średniakami"
          PS. Pozdrawiam M.K i kadrę Kierownicza - zwłaszcza w Kosie
          • Gość: DO PRACOWNIKA Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 08:40
            CHYBA SAM[a]JESTES Z ELITY KIEROWNICZEJ ZE TAK PIRDO.....ROBOLE W ADRIANIE SA
            NIEWOLNIKAMI.NIC ZLEGO SIE NIE STANIE JAK ADRIANE ZAMKNA,PRACY JEST PEŁNO TYLO
            TRZEBA SIE TROCH ROZEJRZEC.POZDRO.
            • Gość: ktoś Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: 83.2.11.* 29.11.06, 19:03
              kurde adriana utrzymuje ponat połowe cch i okolice więc jak ktoś nie chce tam
              robić to dowidzenia niech do innym zarobić na rodzine a nie pisać tylko
              potraficie-dziecinada!
              • Gość: weta Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:40
                sam jesteś dziecinada a ludzi do roboty coraz mniej!!!
    • Gość: jol Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: 80.51.140.* 26.12.06, 17:32
      wolne bylo 22 grudnia wiec o co chodzi
    • Gość: gośc Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.orange.pl 07.01.07, 18:02
    • Gość: gosc Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.orange.pl 07.01.07, 18:04
      czyto prawda że od 9 w kosie mają być tez 2 zmiany?? szwalnia tez?? a nad
      bowiną mają zamknąć? co o tym wiecie?
    • Gość: kaj Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: 80.51.140.* 07.01.07, 18:08
      proponuje abys poszedl do kadr i tam dostaniesz odpowiedz, pewna
      • Gość: ble Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: 80.51.140.* 08.01.07, 13:20
        W kadrach siedza bardzo malo poinformowane osoby bardzo malo nie znaja odp na
        podstawowe pytania a to juz niedobrze chociaz z drugiej strony to prywatnie
        mile panie
      • Gość: wiesio [...] IP: *.tvk.torun.pl 21.02.07, 11:46
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: wiesio [...] IP: *.tvk.torun.pl 21.02.07, 11:52
          • Gość: weta Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 15:35
            kogo jeszcze masz na myśli Wiesio?
    • Gość: jojo Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 23:29
      inne urzedy tez mialy wolne
    • Gość: jojo Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 23:30
      urzedy mialy wolne a my to murzyni
      • Gość: Robi [...] IP: 80.51.140.* 22.02.07, 11:43
    • Gość: Rysiu Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: 83.2.10.* 22.02.07, 15:50
      amerykę odkrył
    • Gość: as Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.07, 17:24
      aha
      • Gość: ala Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: 83.2.10.* 23.02.07, 18:39
        o tym było wiadomo juz kilka lat temu
        • Gość: poli Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: 89.231.151.* 04.12.14, 18:21
          kogo mać na myśli pisząc o tym nowym młodym kierowniku
          • bajadera1976 Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać 05.12.14, 12:54
            spojrz na daty tych postow to jakas kompletna prehistoria hahahahahhaah
            • Gość: zdzislaw dyrma Re: Pracownicy Adriany, nie dajmy sie oszukać IP: *.pl 05.12.14, 20:52
              :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka