IP: *.culm.net 04.02.07, 21:10
W tym roku kończę szkołę i wybieram się na studia.Jaka uczelnia w kujawsko-
pomorskim jest najlepsza?
Obserwuj wątek
    • Gość: uks Re: studia IP: 83.2.10.* 05.02.07, 00:21
      Rydzykowa..
      kierunek: manufaktura moherowego beretu
    • Gość: sqn Re: studia IP: 82.146.252.* 05.02.07, 01:38
      były ATR, obecnie UTP
    • Gość: szamanka Re: studia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 09:07
      UMK ma się rozumiec:) Pozdrawiam!
      • Gość: studentka Re: studia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:49
        UKW tam studiujesz realnie nawet zaocznie a nie jak na prywatnych.
    • Gość: renata Re: studia IP: *.culm.net 10.02.07, 12:29
      zgadzam się z poprzedniczką,UKW
    • Gość: m Re: studia IP: 80.51.140.* 10.02.07, 13:48
      "Uniwersytet" Kazimierza Wielkiego, to wielka kpina, a nie uczelnia. Polecam
      UMK, AM lub ATR - zależności od zainteresowań i uzdolnień.
    • Gość: studentka uniwerq Re: studia IP: 80.51.140.* 10.02.07, 18:00
      Na jakim kierunku chcesz studiowac???

UMK od zawsze cieszy sie renomą! nie trzeba reklamowac!!!
      ATR - raczej mozna się pozalic, a kierunki tez chyba nie dla ciebie!
      WSB - jesli interesuje cie bankowosc, rachunkowosc, finanse, marketing itp. to
      POLECAM (mimo,ze to szkoła prywatna, wykladowcow masz z UMK,wiec odpowiedni
      poziom!)

Chcesz wiedziec wiecej - pytaj ;)
      • Gość: studentka Re: studia IP: 80.51.140.* 10.02.07, 22:20
        polecam Uniwersytet Kazimierza Wielkiego,wykładowcy w porządku choc
        wymagający,zajęcia głównie na jednej ulicy czyli chodkiewicza(nie ma biegania"
        jak na ATRze) mnóstwo specjalnosci pedagogicznych i nie tylko.
        • Gość: haha Re: studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 11:35
          UKW zrobiony na siłę, od tak z roku na rok bez przygotowania, zasług,
          historii!!! pożal się boże toc to nie uniwersytet tylko zwykła szkoła wyższa!!
    • wyssana.z.palca Re: studia 11.02.07, 09:45
      UKW istnieje dopiero kilka lat i jeszcze renomy nie zdazyl sobie wyrobic. wielu
      absolwentow jeszcze nie wypuscil, wiec do konca nie wiadomo jaki jest tam
      poziom i jak ludzie po tej uczelni radza sobie w pracy. na ocenie tego
      uniwersku potrzeba jeszcze kilku lat... jesli chodzi o uniwerek to UMK. od
      kilka lat w czolowce polskich uczelni. aczkolwiek, po co sie ograniczac tylko
      do kuj.-pom? :)
      • Gość: studentka ukw Re: studia IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.02.07, 09:52
        Nie mogę sie z Tobą zgodzic, że UKW nie ma renomy. Jeżeli tak mówisz to znaczy,
        że nie masz żadnej wiedzy na temat tego uniwersytetu. Uczelnia ta istnieje
        długo i jest jedną z najlepszych uczelni pedagogicznych. Poziom nauczania jest
        bardzo wysoki, wiem bo studiuję tam już 2 rok a przedtem studiował tam mój
        brat, który jest teraz nauczycielem w chełmińskim ogólniaku. Jeżeli chodzi o
        UMK to oczywiście - jedna z najlepszych uczelni w naszym kraju, z wielkimi
        tradycjami, ale jako studentka UKW nie pozwolę mówic o mojej uczelni, ze nie ma
        renomy!!! Myślę, ze moi koledzy o koleżanki z Chodka mnie popierają! Pozdrawiam
        wszystkich wybierających sie na studia wyższe! Życzę trafnych decyzji!
        • Gość: do studenki UKW Re: studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 11:37
          to że twój brat uczy w ogólniaku to raczej nie ma się czym chwalić!! a renoma
          to cos więcej niż ocena studenki która musi się trochę pouczyć na 2 roku!!
          • Gość: Tomasz Re: studia IP: 83.2.10.* 12.02.07, 12:57
            UKW to najlepsza uczelnia pedagogiczna w tym wojewodztwie - UMK jest malutka
            przy tej bydgoskiej uczelni (mam na mysli pedagogike oczywiscie). I to jest
            fakt, a nie moja opinia - kazdy kto sie zna na tym wam to powie. Pozdrawiam
          • Gość: studentka ukw Re: studia IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.02.07, 14:43
            To proszę podaj definicję "renomy". Pozdrawiam!
            • wyssana.z.palca Re: studia 12.02.07, 16:01
              no wiesz, renome to ma UJ, UW, UAM a UKW.. no prosze Cie bardzo. jest chociaz w
              pierwszej 10 w rankingach? to, ze Twoj brat po ukw uczy w liceum... prosze Cie.
              po kazdej uczelni mozna sobie uczyc w liceum. i tak w ogole w naszym
              wojewodztwie sa dwie wyzsze uczelnie panstwowe, wiec ta sila rzeczy MUSI byc
              dobra, jak wezmiemy pod uwage ze ma jedna konkurencje... na renome uczelnia
              musi pracowac co najmniej kilkanascie lat.. wiec daruj sobie te frazesy.
              • Gość: zniesmaczony Re: studia IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.02.07, 16:28
                W rankingu uniwersytetow z tego co wiem UKW jest na zaszczytnym ostatnim miejscu
                (chyba ze juz jest nowy ranking i cos sie zmienilo ale watpie). Uczelnia ta jest
                naprawde przykra i nie wiem dlaczego zwie sie Uniwersytetem. Pani Hyla-Makowska
                przesiedziala w sejmie dwie kadencje i za pieniadze podatnikow przez tyle lat
                zebrala tylko zeby AB bylo uniwerkiem. A co sie po zmianie nazwy procz
                legitymacji i podniesionym poczuciu wlasnej wartosci studentow tej smiesznej
                uczelni zmienilo ? Nic. Chyba ze sie myle. Mysle, ze mimo wszystko UKW pozostalo
                nadal WSP, ksztalcacym osoby ktore nadaja sie jedynie do nauczania w szkolach
                srednich. Oczywiscie zdarzaja sie wyjatki, ale jedna jaskolka wiosny nie czyni.
                • Gość: XXX Re: studia IP: *.tvgawex.pl 13.02.07, 13:07
                  z tego co mi wiadomo najwyzej w rankigu jest UTP(były ATR)
                  • Gość: zniesmaczony Re: studia IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.02.07, 15:24
                    z tego co mi wiadomom to UTP nie jest w rankigu uniwersytetow bo od kiedy ATR
                    zostal uniwersytetem nie bylo nowego rankingu jeszcze hahah
                • coooler1 do zniesmaczonego 15.02.07, 11:35
                  Zanim wydasz jakąś opinię zastanów się, bo może okazać się ona krzywdząca.
                  Jestem studentem właśnie UKW i stwierdzam, że nie jest źle. Tu nie ma taryfy
                  ulgowej, przynajmniej na kierunku na jakim ja jestem.
                  Jest to uniwerek najmłodszy w Polsce i wiadomo, że potrzeba jeszcze troche
                  czasu aby wyrobił on sobie pewną renomę. To nie jest kwestia jednego roku, ani
                  nawet dwóch.
    • Gość: ehem Re: studia IP: 83.2.8.* 13.02.07, 15:31
      UKW istnieje krótko..
      I nie wszystko jest na jednej ulicy...Czasem trzeba gdzieś jechać..
      Poza tym- zależy od kierunku..
      I nie wszyscy wykładowcy są fajni..
      Nie wiem,kto tam wyżej coś takiego napisał
      • Gość: llll Re: studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 11:15
        Renoma to min poziom nauczania, osiągnięcia profesorów,studentów, poziom i
        zasięg badań,współpraca międzynarodowa, zdobywane geranty, kariery studentów
        opuszczajkących mury, jakość nauczania oceniana na konferencji rektorów
        uniwersytetów polskich, itd.
        To że Akademia Bydgoska była oceniana wysoko jako akademia, nie znaczy, ze jako
        uniwersytet może ona konkurować z innymi uniwersytetami!! jeśli masz
        wątpiliwość najpierw zapoznaj się czy m rózni się akademia od uniwersytetu!!!!
        potem mozna dyskutować!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka