Dodaj do ulubionych

internet bezprzewodowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 10:37
Witam. Nie mam mozliwości podłączenia sobie internetu
stacjonarnego , pozostaje mi tylko bezprzewodowy . Jaki polecacie ?
Era , Plus czy Orange ? Jaką prędkość ma taki internet ?
Obserwuj wątek
    • Gość: rafal Re: internet bezprzewodowy IP: *.chelmno.mm.pl 26.09.08, 11:11
      dużo zależy od miejsca, w którym mieszkasz. W okolicach Chełmna od strony
      Świecia te wynalazki łapią edge i prędkość jest znośna - ale nie licz na wielkie
      ściąganie przy użyciu takich rozwiązań. To zwyczajnie się nie nadaje.

Spróbuj zorientować się czy ten cały rywal net u Ciebie ma zasięg. Być może
      warto spróbować...
      Powodzenia :)
      • Gość: klokj Re: internet bezprzewodowy IP: 80.51.140.* 02.10.08, 20:14
        wogóle nie polecam internetu bezprzewodowego...
        • Gość: ... Re: internet bezprzewodowy IP: *.chelmno.mm.pl 03.10.08, 00:00
          moze napiszesz chociaz dlaczego ?
          mam w domu multimedie i net z playa chodzi i wiele szybciej.
          proste porownanie w kablowce mam pingi napoziomie ok 300 ms, w bezprzewodowce 120 ms, predkosc w playu zawsze ok 1000 kbit/s w multimedi miedzy 300 a 900 kbit/s.
          ostatnio gdzies widzialem test laczy bezprzewodowych i bylo porownanie do neostrady. neo miala tylko odrobine mniejsze pingi, ale przegrala w szybkosci ladowania stron www, ladowania plikow na ftp i w sciaganiu z ftp'a :)
    • Gość: dino Re: internet bezprzewodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 11:15
      Nie chce robić reklamy ale tak się składa że ja korzystam z usług ERY w tym
      temacie. Musze powiedzieć że internet działa całkiem szybko a mam abonament za
      40 pare złoty. Oczywiście nie ma mowy o ściąganiu filmów itp ale do podstawowego
      użytku jest w porządku. Jeśli chodzi o zasięg to podobnie jak z telefonem - w
      lesie trudno w mieście zero problemów.
      • Gość: Mir Re: internet bezprzewodowy IP: 80.51.140.* 26.09.08, 16:22
        Nie polecam Orange!!! Kopałem się z nimi po sądach o transfer!!!
        Ledwo ledwo EDGE! GPRS wszędzie, czyli lipa.
        • Gość: do Mir Re: internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 04.10.08, 23:26
          z jakiego powodu pan sie kopal po sadach i kto wygral?
          tak sie sklada ze mam pewne problemy z polaczeniami w internecie
          orange.
        • Gość: thefi Re: internet bezprzewodowy IP: 80.51.140.* 15.10.08, 22:03
          ORANGE to szambo potwierdzam. Mam w pracy 7,2Mb tyle płaci szef a ledwo 256kb/s wyciąga hehehe.
    • Gość: ... Re: internet bezprzewodowy IP: *.chelmno.mm.pl 26.09.08, 16:41
      Ja polecam necik z PLAY'a. sam taki mam. predkosc 1 Mbit/s, abonament 45 zl, umowa na 12 miesiecy, limit transferu 5 GB (ja mam 10 jako staly klient). Predkosc lacza sprawdzona za pomoca speedtest.pl na chocisza i na polnej to jakies 900-1000 kbit/s wiec idzie sciagac pliczki z predkoscia ok 100-120 kb/s. pingi sa w granicach 200-300 ms, wiec standardowo jak na bezprzewodowy net.
      aaa i w salonach Play mowia ze w chelmnie nie ma zasiegu, bo na ich mapce nie zaznaczyli jeszcze. calkiem niedawno postawilu u nas nadajnik 3G. w calym miescie jest full zasieg HSDPA (3G), i siega on np az do zegartowic :)
      • Gość: do .... Re: internet bezprzewodowy IP: 80.51.140.* 26.09.08, 17:50
        Napisz mi ile kosztuje w umowie na rok w Playu modem usb ? $5 pln,
        kusząca oferta? A są modemy PCMCIA ?
        • Gość: ... Re: internet bezprzewodowy IP: *.chelmno.mm.pl 27.09.08, 15:17
          modem usb (taki z wbudowanym czytnikiem kart micro sd + 1 gb karta w komplecie) kosztuje 49 zl.
          zreszta tutaj jest cennik: sklep.playmobile.pl/ecommerce/control/categoryinternetproduct;jsessionid=472AFDD46CBC7BC67DE6EC348DE63D6B.js21_6_eshop?rateId=PLAY_ONLINE@@@AB45

co do pingow to obecni sa na poziomie 100-120 ms, wiec bardzo ladnie jak na bezprzewodowke :) necik ten chodzi milion razy lepiej jak dziadostwo z multimedii, ktore mam na stacjonarnym kompie.
        • Gość: Rei Re: internet bezprzewodowy IP: *.eranet.pl 06.10.08, 08:01
          Ja mam neta z ERY, jestem z trzech stron otoczony lasem i korzystam z HSDPA 7.2,
          bo w Swieciu maja nadajniki 3G (tylko ERA!!!). Wczesniej mialem przeboje z
          Orange (krotki epizod) oraz iPusem (niestety az dwa lata), a Blueconnect
          skonfigurowalem raz i... po prostu dziala - w iPlus musialem conajmniej raz w
          tygodniu poswiecic kilka godzin na "odkurzenie" lacza, zeby dzialalo. Na probe
          polecam Blueconnect starter za 50 zl (tutaj zrzut:
          www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=f5c66f07d0709a90 ), dzieki takiemu
          rozwiazaniu mamy mozliwosc sprawdzenia zamiast pakowania sie w zobowiazanie, a
          poza tym, jesli jestes w zasiegu 3g (a jesli nie to wystarczy dokupic antene) to
          bierz ere, bedziesz miec modem to abonament bedzie za 39 zl + VAT, ale na czas
          nieokreslony, wiec jesli np. za dwa miesiace Plus wprowadzi nadajnik 3g obok
          twojego domu, to mozesz bez zadnych kar zrezygnowac z ery z jakims okresem
          wypodziedzenia (pewnie 1 miesiac).

A przy okazji, czy eywalnet juz zrealizowal inwestycje hotspot'a na rynku? A czy
          gdzies jeszcze poza Lucky Luke jest otwarty w CCH hotspot?
          • Gość: rafal Re: internet bezprzewodowy IP: *.chelmno.mm.pl 06.10.08, 09:50
            wybacz, że się czepiam, ale...
            nie lucky luke tylko lucky luck :P

co do bc - aktualnie chyba wciąż najlepsza tego typu oferta...
            • Gość: gosc Re: internet bezprzewodowy IP: *.eranet.pl 06.10.08, 10:01
              Jasne :) Przejezyczenie
          • Gość: do Rei Re: internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 08:00
            Nie tylko era ma 3G w swieciu oraz w chelmnie bo Play takze. w playu zasieg jest znacznie wiekszy bo nei konczy sie jak w przypadku ery po wyjezdzie z miasta. ostatnio jadac do torunia w telefonie 3g stracilem dopiero w zegartowicach.
            W playu mamy tez mozliwosc sprawdzenia internetu. kupujemy, placimy i testyujemy. jezeli cos nam nie podejdzie to w coagu 7 dni od zakupy mozemy zrezygnowac bez zadnych konsekwencji, a play zwroci kase za modem, aktywacje i abonament.
            • Gość: olek Re: internet bezprzewodowy IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.08, 08:39
              No ok a jaki limit sciagania ma ERA? Tez 5GB? Bo jak mniej to kaszana.
              • Gość: Gosc Re: internet bezprzewodowy IP: *.eranet.pl 07.10.08, 17:30
                Maksymalny limit ery to 11 GB
                • Gość: ania Re: internet bezprzewodowy IP: *.gprs.plus.pl 18.10.08, 23:21
                  ja mam IPLUS i jest beznadziejny....
                • Gość: .... Re: internet bezprzewodowy IP: 89.231.149.* 22.10.08, 09:14
                  Internet bezprzewodowy na dzien dzisiejszy jest kiepski. Nie ma
                  znaczenia czy to Era czy BC . Rozmawianie na ten temat jest zbędne.
                  Jesli nie ma takiej potrzeby to go nie brać . Na marginesie mam
                  PLUSA heh to jest dopiero masakra ..
                  • Gość: rafal Re: internet bezprzewodowy IP: *.chelmno.mm.pl 22.10.08, 11:21
                    sorry Winetou, ale gadasz głupoty :)

oczywiste jest to, ze żadna sieć bezprzewodowa (mówię to również o rozwiązaniach
                    typu wifi) nie jest w stanie zastąpić w tej chwili dobrego kabla. Ale nie ma
                    sensu gadać? Ależ jest! Najwyraźniej niewiele miałeś do czynienia z różnymi
                    rozwiązaniami (tak na marginesie - Era i BC to to samo :P).

Oferty sieci komórkowych mają swoje zalety. Wciąż rosnący zasięg, coraz lepsze
                    nadajniki, coraz ciekawsze ceny a przede wszystkim - MOBILNOŚĆ, która coraz
                    częściej jest wymagana.

Także jeśli już coś publicznie przekreślasz - podaj fakty. Rzucić kamieniem
                    każdy potrafi.
                    • Gość: jajo Re: internet bezprzewodowy IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.08, 17:55
                      chce dalej kontynuować ten wątek, i proszę o dalsze opinie jaki
                      internet bezprzewodowy najlepiej.
                      Z powyższych wypowiedzi wnioskuję, że PALAY.
            • Gość: :) Re: internet bezprzewodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.08, 11:57
              za aktywacje play nie zwraca-ale to i tak 9zł
    • Gość: kosmo Re: internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 09:18
      Nie bardzo wierze w Play,jest zbyt swiezy i promocje sa kuszaca az
      nazbyt. jestem prawie pewny ze realia nie sa takie kolorowe. poza
      tym jak juz bylo wspominane plus ma slaby internet a play dzierzawi
      od niego nadajniki chyba, takze dlaczego mialby byc lepszy?
      zdecydowanie polecam ERe, moze faktycznie maja niski limit ale
      zawsze to pewniak,ze kupujesz cos co latami pracowalo na swoja marke-
      mowie tu o BC.
      • Gość: ... Re: internet bezprzewodowy IP: 89.231.151.* 29.10.08, 12:10
        Play ma tez swoje nadajniki 3G, i to wlasnie na nich dziala internet. tylko i wylacznie na nadajnikach play, a nie dzierzawionych.
        • Gość: wujeaaaaaa Re: internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 17:02
          trezba wziąc pod uwage ze jest to internet bezprzewodowy czyli taki
          z ktorym mozemy sie poruszac ,co moze nam zagwarantowac play? 40 %
          pokrycia kraju? jakie 3 g? do 1mb? gdzie era ma do 7,2 zapominamy co
          jest tu najbardziej istotne
          • Gość: gosc Re: internet bezprzewodowy IP: 89.231.149.* 30.10.08, 10:09
            No dobrze w takim razie co wybrac bo nie doszlismy do setna.. Jaka
            firma zapewni dobry szybki internet na miejscu ????????????
          • Gość: ... Re: internet bezprzewodowy IP: 89.231.151.* 30.10.08, 12:58
            taaaa, pokaz mi to 7,2 mbit/s w chelmnie, hehe. nie ma to jak dobre haslo marketingowe ktore do rzeczywistosci ma sie nijak. orange tez ma niby 7,2 a chodzi jak modem 56 kbit :P
            wiesz co to jest 3G ? play z zalozenia jest siecia 3 generacji i takie wlasnie swoje nadajniki stawia, sygnal GSM dzierzawi od plusa.
            • Gość: wuuuueeeeeeej Re: internet bezprzewodowy IP: 80.51.140.* 30.10.08, 22:35
              nie ograniczam sie tylko do chelmna tylko do calej polski w chelmnie
              potrafi smignac do 3,6 to i tak jest zdecydowanie lepiej.pzdr
    • Gość: a moze Re: internet bezprzewodowy IP: 92.11.20.* 02.11.08, 11:41
      Ja mam z T-mobile i jest calkiem dobry polecam 3.6 Mb wystarczy no i moge do parku isc na skype pogadac:) tyle ze w cch nie ma T-mobile oj szkoda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka