Dodaj do ulubionych

Wypadek Autobusu

IP: *.netia.com.pl 16.01.09, 11:04
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,3-osoby-zginely-w-tragicznym-wypadku-k-Chelmna,wid,10755953,wiadomosc.html?ticaid=17554
[*]
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Wypadek Autobusu IP: *.xdsl.centertel.pl 16.01.09, 11:28
      [*] wyrazy współczucia dla rodziny...
      • Gość: jhjh Re: Wypadek Autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 12:55
        A wiadomo coś więcej np. jakiej relacji był ten autobus, czy on wyjeżdzał z chełmna czy jechał do naszego miasta.
    • Gość: www Re: Wypadek Autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 13:17
      Klikni na pierwszy post;wiadomości.pl...Tam jest wszystko.
      • Gość: tvn24 Re: Wypadek Autobusu IP: *.chelmno.mm.pl 16.01.09, 13:33
        www.tvn24.pl/12690,1581770,0,1,tragiczny-wypadek-w-watorowie,wiadomosc.html
        A swoją droga dlaczego tam jest śnieg na jezdni? Przecież przestało
        padać wcześnie, czyżby pługopiaskarki nie nadążyły? Z drugiej
        strony, jazda zima wymaga szczególnej uwagi i tak naprawdę nikt z
        nas nie wie, kiedy koła straca przyczepność. Apeluje o rozwagę.
        Wyrazy współczucia dla rodziny. Podobno zginęła matka i 2 córki.
        • Gość: XXX Re: Wypadek Autobusu IP: 77.245.246.* 16.01.09, 14:09
          ZGINĘŁA MATKA DWIE CÓRKI ,A JEDNA BYŁA CIĘŻARNA....
          • Gość: wiedząca Re: Wypadek Autobusu IP: 77.245.246.* 16.01.09, 14:14
            Nieprawda z tą ciążą!!Ludzie nie wiedzą na pewno i rozsiewają ploty Wstyd..
            • Gość: numer Re: Wypadek Autobusu IP: *.swc.vectranet.pl 16.01.09, 16:02
              czy ktoś wie jaka relacja jaki kurs byl autobusu, o której godzinie?
              • Gość: xxx Re: Wypadek Autobusu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 16:21
                "Jaki kurs" - już myślałem, że były zakłady na autobus
    • Gość: 888 Re: Wypadek Autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 16:39
      Jechał do Bydgoszczy, o 9 czy tak jakos wyruszał z Chełmna.
      (*)(*) (*)
      • Gość: pomek Re: Wypadek Autobusu IP: *.chello.pl 16.01.09, 16:49
        [*]
        • Gość: kierowca Re: Wypadek Autobusu IP: *.sol2.cable.ntl.com 16.01.09, 17:00
          wspolczuje rodzinie kobiet ktore zginely. Nie zapominajmy tez o
          kierowcy autobusu, takie zeczy pozostawiaja slady na psychice nawet
          jezeli nie byla jego wina.
    • Gość: ;( Re: Wypadek Autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 17:40
      wszyscy zgineli;(;( a z ta ciaz to prawda!!!!!1
      • Gość: IZA Re: Wypadek Autobusu IP: 89.127.168.* 16.01.09, 17:47
        [*] KONDOLENCJE DLA RODZINY
        • Gość: 3333333333333333 Re: Wypadek Autobusu IP: 89.231.150.* 16.01.09, 19:49
          kondolencje dla rodziny
        • Gość: ciekawska Re: Wypadek Autobusu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 19:54
          No niestety droga na tyn odcinku nie była posypana ani odśnieżona
          Zauważyłam to jak wychodziłam rano do pracy zostawiając swój
          samochód w garażu Wiedziałam że warunki są trudne ale nie
          przypuszczałam że dojdzie do takiej tragedii Pług przejechał z rana
          w tą i spowrotem nie odśnieżając ani nieposypując drogi (skandal!!!)
          I ZNOWU TŁUMACZENIA ZIMA - NAS ZASKOCZYŁA ?! KONDOLENCJE DLA RODZINY
          • Gość: ninka Re: Wypadek Autobusu IP: *.gprs.plus.pl 16.01.09, 20:02
            kondolencje dla rodziny i znajomych
            • agga0123 Re: Wypadek Autobusu 16.01.09, 20:05
              Kondolencje dla rodziny , szczere taka tragedia , to były młode dziewczyny miały przed sobą tyle życia .
    • Gość: ooo Re: Wypadek Autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 21:02
      Fakt! Droga na tym odcinku nie była wogóle ruszona! Kobieta kierująca nissanem miała w tym wypadku najwięcej winy. Nie dostosowała prędkości do warunków jakie tam panowały. Do tego dochodzi brak umiejetności kierowania pojazdem. Cała sytuacja rozegrała się dosłownie w ułamkach sekundy. Strach przed nadjężdżającym autobusem spowodował że kobieta zjechała prawymi kołami na oblodzony, poszarpany i strasznie wysoki rant jezdni co spowodowało poślizg. Reakcja kierowcy autobusu była natychmiastowa. Zaczął hamować i próbował uciekać na pobocze przed ślizgającym się nissanem. Niestety nie udało uniknąć się zderzenia. Kierowca autobusu widząc jak pcha przed sobą samochód odbił w pole unikając tymsamym całkowitego zmiażdżenia samochodu i wbicia pod podwozie. Najlepiej gdyby to zdarzenie wogóle nie miało miejsca ale uważam że gdyby nie bystrość kierowcy autobusu mogłoby skończyć się to jeszcze gorzej, tymbardziej że w autobusie byli jeszcze pasażerowie. Wyrazy współczucia dla wszystkich poszkodowanych!
      • Gość: xxx Re: Wypadek Autobusu IP: *.12.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 16.01.09, 21:11
        Nie ma teraz co obwninac stalo sie i juz sie nie odstanie...Zycia im
        nikt juz nie zwroci.
        • Gość: kierowca Re: Wypadek Autobusu IP: *.sol2.cable.ntl.com 16.01.09, 22:45
          zycia nie zwroci ale przykra sprawa pozostanie w pamieci przez jakis
          czas.
          drogowcy w polsce to sa naprawde zlamasy, oszczedzaja paliwo zeby
          miec czym swoje diesle zalac. Prawo mowi o dostosowaniu predkosci do
          warunkow panujacych na drodze ale rowniez mowi o warunkach jakie
          spelniac powinna droga. Powinna prokuratura sie tym zajac,
          drogowcami i ich odsniezeniem drogi, kase biora a go..o robia,
          cirpia niewinni ludzie.
          Kondolencje dla rodzin oraz przyjaciól poszkodowanych.
          • Gość: klj Re: Wypadek Autobusu IP: *.chelmno.mm.pl 16.01.09, 22:59
            Zobaczcie jak wygląda ten samochód, biorąc pod uwagę sumowanie wychodzi na to,
            że nissan jechał ok. 100km/h, (na pewno bliżej 100 niż 50). Żal tylko pasażerów,
            z drugiej jednak strony, każdy ma rozum i może poprosić o to aby kierowca
            zwolnił, to tak samo jak wsiadanie do samochodu z pijanym.
    • Gość: marek Re: Wypadek Autobusu IP: 94.254.237.* 16.01.09, 22:57
      Czy ktos wie i jakie dziewczyny chodzi??????Moze je znalem...:(
      • Gość: Wojtek Re: Wypadek Autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 23:39
        Zajmij się swoim tyłkiem a nie nazwiskami osób które uczestniczyły w wypadku.
        Samochód jest zniszczony dość mocno, jednakże masa autobusu z ludzmi robi swoje. Jadąc podczas takich warunków z prędkością 50km/h co i tak wydaje mi się głupotą nie było by takiej tragedii w skutkach. Nie ma co tu medytować. Jestem pewny że osoba kierująca, gdyby miała taką możliwość poprawy stałaby się najbardziej pokornym i rozważnym kierowcą poruszającym się po naszych drogach.
        Żal że takie wnioski wysuwa sie jak jest już za późno.
        • Gość: gość Re: Wypadek Autobusu IP: 80.51.140.* 17.01.09, 00:10
          To były wspaniałe i wesołe dziewczyny.Bardzo wielka strata.Kondolencie dla całej
          rodziny.
    • Gość: adam Re: Wypadek Autobusu IP: *.centertel.pl 17.01.09, 10:30
      Żal życia ludzkiego ale jak ktoś tu napisał 50km\h to napewno nie było. Miałem
      niejeden wypadek (nigdy ze swojej winy) i takie uszkodzenia nie powstały napewno
      przy normalnej jeżdzie dodajmy, że w WATOROWIE jest 40km\h i gdyby taka prędkośc
      była na licznikach to napewno tak by się nie skończyło. Co do drogi to gdyby
      posypały się pozwy do sądow przeciwko służbom odpowiedzialnym za stan drog to
      ciekawe co by im się bardziej opłacało sypac czy płacic odszkodowania. Szacunek
      dla kierowcy autobusu, zimna krew i profesjonalizm.
    • Gość: WYJĄTKOWY19 Re: Wypadek Autobusu IP: 89.231.149.* 17.01.09, 20:47
      Przykra wiadomosc, rano ktos wyjezdza z Twojego domu i nigdy juz do
      niego nie wróci, wtedy zadajesz sobie pytanie czemu rano nie
      przytulilem sie do tej osoby, nie zazartowałem, nie pogadałem przez
      chwile albo czemu ostatniego wieczoru siedziałem przed kopmem
      zamiast isc do tej osoby porozmawiac, na pogrzebie sobie
      uswiadamiamy, ze zyjemy nie tym co jest najwazniejsze czyli rodzina,
      tylko praca, szkoła, pospiechem, który czesto odbiera nam tak bardzo
      istotne rzeczy...stracisz prace - pojdziesz do innej, stracisz
      szkołe - pojdziesz do innej, umrze ukochana osoba-...????? Kiedys
      przeczytalem bardzo madre słowa, że mamy sie zegnac z dana osoba tak
      jakbysmy sie zegnali z nia porazo ostatni.. czy wtedy zycie by nie
      było lepsze? Po smierci bliskiej osoby uswiadamiamy sobie jak duzo
      dla nas znaczyła, wszystkie wspomienia pozostaja i smutek, ze tak
      mało sie poswiecilo czasu danej osobie i te potworne wyrzuty
      sumienia dlaczego.. ehh..
      Niestety czasu nie da sie cofnac..

Dajcie mi jeden argument który usprawiedliwia boga dlaczego ich
      zabrał do siebie? tradycyjny tekst: ludzi dobrych zabiera szybko
      itd, pomyslcie tez o tym jak bedzie odchodzilą od Ciebie Twoja
      80letnia babcia czy dziadek, oni byli zli?

Wielki szacunek dla KIEROWCY autobusu i TRZYMAJ SIE..

Pozdrawiam,
      .......
      • Gość: Obktywny I Re: Wypadek Autobusu IP: 80.51.140.* 18.01.09, 12:46
        Nic dodać nic ująć, piękne słowa. Pozdrawiam
      • Gość: sylwia Re: Wypadek Autobusu IP: *.chelmno.mm.pl 18.01.09, 13:06

bardzo piekne slowa.wyrazy wspolczucia dla rodziny[*]
    • Gość: WYJĄTKOWY19 Re: Wypadek Autobusu IP: 89.231.149.* 18.01.09, 23:11
      Do kogo sie tycza te dwie powyrzsze wiadomosci xD?
      • Gość: kk Re: Wypadek Autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 09:22
        Wyjątkowy19, to do Ciebie, też się przyłączam.
        • Gość: xxx Re: Wypadek Autobusu IP: *.12.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 19.01.09, 15:29
          czwarta osoba jednak tez zmarła (*)(*) w szpiatlu
          to wielka tragedia wyrazy wspolczucia (*)(*)
    • Gość: ... Re: Wypadek Autobusu IP: 89.231.150.* 19.01.09, 15:57
      to była matka i 3córki....
      • Gość: beata Re: Wypadek Autobusu IP: 94.254.230.* 19.01.09, 15:58
        Z ta 4 osoba to chyba jakas pomylka ze niezyje???
        • Gość: fd Re: Wypadek Autobusu IP: *.chelmno.mm.pl 19.01.09, 19:43
          wielka tragedia!to byl nasz chelminski autobus?
        • Gość: gość;kaja Re: Wypadek Autobusu IP: 80.51.140.* 21.01.09, 20:47
          oczywiście że pomyłka.Ania żyje jest w szpitalu.
          • Gość: beata Re: Wypadek Autobusu IP: 94.254.228.* 21.01.09, 22:17
            Wiec po co te glupoty piszecie ludzie ze zmarla 4 ofiara wypadku>>>
            • Gość: reporter Re: Wypadek Autobusu IP: *.gprs.plus.pl 21.01.09, 23:56
              wielka tragedia,

sam wiele razy jadąc tą drogą musiałem prawie uciekać do rowu przed
              jadącym autobusem albo tirem, nie przesądzam że w tym wypadku
              również to kierowca autobusu pędził środkiem drogi, miejmy nadzieję
              że to policja wyjaśni a szaloni kierowcy dużych pojazdów trochę
              pomyślą,
              a nieudolne władze powiatowe zatroszczą się trochę o odśnieżanie
              dróg, moi znajomi jechali tą drogą wieczorem przed tym wypadkiem i
              była totalna szklanka wtedy,
              tylko czy musialy zginąć trzy osoby aby ktoś ruszył głową?
              • Gość: rdddd Re: Wypadek Autobusu IP: *.chelmno.mm.pl 22.01.09, 10:11
                Ty reporter, poczytaj wszysko od początku. Nie oskarżaj
                bezpodstawnie ludzi!!!
                • Gość: reporter Re: Wypadek Autobusu IP: *.0-24.192.121.192.host.songnetworks.se 22.01.09, 11:46
                  nikogo nie oskarżam, tylko napisałem że często kierowcy dużych
                  pojazdów (autobusów i tirów) terroryzują innych na drodze, a w tym
                  przypadku nie wiem jak było, a co do drogi to jest faktem że dzień
                  przed tą tragedią(wieczór) była tam szklanka, i może ktos powinien
                  wytłumaczyć dlaczego? bo to nie tylko chodzi o ukaranie winnych tego
                  zaniedbania ale też o uniknięcie kolejnej tragedii spowodowanej
                  niewłaściwie utrzymaną drogą, bo wielu z nas pewnie często jeździ
                  tymi drogami....
                  • Gość: xxx Re: Wypadek Autobusu IP: *.gprs.plus.pl 22.01.09, 15:18
                    ...chyba mało kto zdaje sobie sprawę jak to jest gdy jedziemy normalnie widząc z
                    daleka samochód, który krótko przed nami wpada w poślizg, sunie bokiem w naszym
                    kierunku, a przed nami tylko ok sekunda, dwie na podjecie decyzji co robić,
                    zwłaszcza gdy ma się pasażerów za sobą.......potem huk, krzyk...następnie przed
                    oczami widok ofiar i chęć pomocy im, ale tak naprawdę bezradność, bo nic nie
                    można zrobić...nie przyjmowanie do wiadomości, ze ktoś tam nie żyje...a potem??
                    rozpamiętywanie, obrazy z miejsca zdarzenia i analiza co można było jeszcze
                    zrobić..jak zareagować...takie coś pozostaje w pamięci na bardzo długi czas...a
                    większość ludzi patrzy na Ciebie jak na mordercę...
                    do reportera...zanim osądzisz wszystkich tych złych poruszających się wielkimi
                    pojazdami,przeanalizuj każdy przypadek,wypadek z osobna...zauważ że autobusy czy
                    tiry są wyższe, a w pobliżu dróg są drzewa często też nachylone w stronę drogi,
                    co powoduje, że trzeba trzymać się bliżej środka by nie urwać lusterek , co
                    innego niż jadąc samochodem osobowym; nie usprawiedliwiam wszystkich kierowców
                    tych pojazdów, nie każdy na to zasługuje, ale każdemu przypadkowi trzeba się
                    przyjrzeć indywidualnie a nie oskarżać....
                    • Gość: tom Re: Wypadek Autobusu IP: 94.254.137.* 22.01.09, 15:42
                      Ej ludzie ta 4 ofiara wypadku zyje czy nie???
                      • Gość: jo Re: Wypadek Autobusu IP: *.chelmno.mm.pl 22.01.09, 18:51
                        A co ciebie to obchodzi zajmij się sobą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: kkk Re: Wypadek Autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 22:03
                          zgadzam się z xxx... współczuję temu kierowcy znam go i naprawdę Mu współczuje
                          że spodkało go takie nieszczęście!!!Że musiał to wszystko przeżyć i nadal
                          przeżywa,a przecież to nie jego wina!!!Jesteśmy z Tobą TRZYMAJ SIĘ
                          • Gość: reporter Re: Wypadek Autobusu IP: *.gprs.plus.pl 22.01.09, 22:44
                            juz napisałem że nikogo nie oskarżam tutaj, a napewno nie kierowcę
                            tego autobusu, tylko napisalem ze czesto mi sie zdarzalo uciekac
                            przed tirem lub autobusem i nie mialo to zwiazku z tym ze kierowca
                            mial malo miejsca, pedzil na mnie jak szalony a ja musialem w rowie
                            prawie stac, a w tym wypadku to nie wiem i nie oskarzam wiec daj na
                            luz kolego, sam kiedys wpadlem w poslizg i mnie na drugi pas rzucilo
                            wiec zdaje sobie sprawe ze w takich chwilach nie ma sie zadnego
                            panowania nad pojazdem a jesli sie trafi ktos z przeciwka to on
                            rowniez nic juz nie moze zrobic najczesciej
                            a jesli teraz mozna o kims jasno powiedziec ze napewno zawinil to
                            moim zdaniem tylko o osobach odpowiedzialnych za wlasciwe utrzymanie
                            tej drogi,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka