Dodaj do ulubionych

Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracji

IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.03, 10:14
Karczma Chełmińska, ale nie wiem czy warto. Czy ktoś może podzielic się
swoimi warażeniami?
Obserwuj wątek
    • Gość: teddy_b Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.04, 21:22
      Chyba chodzi o Karczmę Chełmińską na ul. 22 Stycznia? Byłem tam dwa razy. Za
      pierwszym razem jedzenie było smaczne, tylko podane w sposób nieskoordynowany:
      żona kończyła już pierwsze danie, a ja jeszcze nie dostałem przystawki, potem
      dziecko dostało deser w tym samym czasie, gdy ja dostałem drugie danie. Jednak
      kelnerka - dziewczyna w krókto ostrzyżonych czarnych włosach i z miłym
      usmiechem - przeprosiła za tę niezręczność i wyszliśmy z miłym wrażeniem.
      Drugi raz było gorzej: obsługiwał nas chłopak z brudnymi i poobryzanymi
      paznokciami - koszmar!!!!!!!!! Do tego w ogóle nie miał pojęcia jak być miłym
      dla gości. Napój przyniósł w brudnej szklance z odciskami palców, a gdy mu
      zwróciłem na to uwagę, powiedział, że szklanki brudzą się podczas wrzucania
      lodu do napoju (!!!!). Poza tym porcja pierowgów zawierała o jedną sztukę
      mniej niż było napisane w menu, a nadzienie było z mięsa nie pierwszej
      świeżości. Decydująca będzie trzecia wizyta, jeżeli wszystko będzie ok, to się
      tam jeszcze wybiorę, a jak znowu będzie obsługiwał mnie ten stylizowany na
      średniowiecznego chłopa wypłosz, to przestrzegę znajomych, żeby omijali to
      miejsce z daleka.
      • Gość: sakreblusz Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: 82.160.12.* 03.05.04, 20:05
        Ty chyba jestes nie normalny jezeli liczysz ilosc pierogow na talerzu. Ja
        chodze do restauracji najesc sie a nie liczyc ilosc makaronu w rosole -
        przeciez to idiotyczne....
    • Gość: kołtun Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.04, 21:25
      chętnie bym coś napisał, ale nie wiem na czym polega wyranie się.
      • jane5554 Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj 12.01.04, 17:58
        Cieszył bym się aby Twoja 3 wizyta w Karczmie wypadła pomyślnie. Ja byłem w tym
        lokalu dwukrotnie gdy przejeżdżałem przez Chełmno.Za każdym razem wyszedłem
        zadowolony.Jedzenie super, obsługa na poziomie.Chyba miałem szczęście ponieważ
        obsługiwał mnie sympatyczny kelner.Pozdrawiam
    • Gość: stachu1 Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 17:25
      Mozesz sie wyrac ale wez ze soba gruby portfel bo słono zapłacisz a jedzenie
      nie ciekawe. PS W Sfinksie w Toruniu jest TANIEJ!!!!
      • Gość: teddy_b Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.04, 20:16
        Jako zaletę knajpy chełmińskiej moge podać, że nie wyrzucili mnie o 22,00, ale
        mimo że już nic nie zamawiałem mogłem siedzieć jeszcze ponad poł godziny,
        podobnie zresztą jak inni goście.
        Jeżeli chodzi o ceny ze Sfinksa to widać tu działanie praw wolnego rynku: w
        Turoniu na starówce gdzie nie spojrzysz to knajpa, a duża podaż powoduje spadek
        cen. Ale przecież jak chcę coś zjeść nie będę jechał do T żeby zaoszczędzić 10-
        15 zł.
        • Gość: grzegorzfm Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 20:21
          Byłem tam i "wyniosłem" dobre wrażenia ale co ze mnie za Polak gdybym się nie
          przyczepił do czegoś ale da się wytrzymać choć ceny !!!!
      • Gość: burak Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.04, 20:28
        żarcia nie należy lekceważyć, ale co powiesz o kulturze obsługi, wyborze dań i
        ogólnej atmosferze - czy nie zbyt familiarna jak w barze mlecznym, gdzie
        wszyscy klienci się znają!
        • Gość: aga Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.marton.net.pl / 80.51.243.* 26.03.04, 16:34
          No właśnie - wydaje mi się że szefostwo i obsługa dzieli klientów na lepszych i
          gorszych i bardzo to widać w sposobie,tempie, staranności obsługi.
          Tak nie powinno być w żadnym wypadku.
          Cóż kolejny przykład chełmińskiego drobnomieszczaństwa - jak również nie
          zachowywanie podstawowych zasad dot. np. równoczesnego podawania kolejnych
          posiłków wszystkim siedzącym przy stole, podania napojów od razu po zamówieniu,
          zabierania sprzed nosa nie opróżnionego do końca talerza i inne takie
          drobiazgi - może się jednak jakoś doszlifują. W końcu nie oni jedyni w Chełmnie
          popełniają takie "błędy".
          A jedzenie mi dosyć smakowało, chociaż próbowałam tylko 2-3 pozycji z menu więc
          nie wiem czy wszystko jest dobre.
          • Gość: luc Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.marton.net.pl / 80.51.243.* 28.03.04, 09:52
            Warto odwiedzić.
    • Gość: cashoncash Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.04, 20:47
      Żarełko w górnej strefie stanów średnich (mogę polecić takie duże kluski z
      mięsem w środku, zapomniałem jak się nazywają i żeberka), wystrój i atmosfera w
      górnej strefie stanów niskich (folklor ok, przeładowanie cepeliowskich ozdób),
      dbałość o klienta w dolnej strefie stanów niskich (ktoś zaprzyjaźniony z
      obsługą, o wyglądzie wieśniaka - chyba właściciel - przychodzi z 1-2 osobami,
      siada przy stoliku najbliżej szynkwasu i jest obsłużony 2 razy szybciej niż
      pozostali). Podsumowując: ekstrakt chełmińskiego nuworyszostwa.
    • Gość: Bywalec Fetor i Zgnilizna IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.04, 10:10
      Byłem w karczmie w sobotę 24.04. Usiadłem przy drugim drugim stoliku od baru
      przy oknie (obok półki z winami). Na parapecie stoi wiklinowy kosz z żółtymi
      tykwami (takie warzywo podobne do małej dynii). Ta która leżała na wierzchu
      była zgniła: czarna zgnilizna i biała pleśń zajmowały większość powierzchni
      warzywa. Niektóre z innych tykw tez były zgniłe. OHYDA. Zwróciłem uwagę
      obsłudze i wyszedłem. Wiem, że to Chełmno i nie należy oczekiwać zbytniej
      dbałości o estetykę, ale nie spodziewałem się aż takiego olewania klientów.
      • Gość: klara Re: Fetor i Zgnilizna IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 12:31
        To nadal tam leży, specjalnie wczoraj poszłam, żeby sprawdzić, niesamowite!!!
        • teddy_b UWAGA: WYJAŚNIENIE 15.05.04, 14:23
          Dowiedziałem się także, że kilka opinii umieszczonych w tym temacie i
          podpisanych różnymi nickami (m.in. burak i klara) zostało wysłanych z linii
          telefonicznej należącej do mojej firmy. Niestety, nie kontroluję tego co się
          dzieje na komputerach korzystających z tej linii. Osobiście cenię Karczmę
          Chełmińską, bywałem jej klientem, moim celem nie było nadszarpnięcie jej dobrej
          opinii i ubolewam z tego powodu.

U operatora forum uzyskałem wstępną informację, że posty te jednak nie zostały
          wysłane z jednego komputera, zleciłem też wykonanie niezależnej opinii w tej
          sprawie, sprawdzam też jak doszło do ujawnienia danych osobowych.
          Na razie jednak na żądanie właściciela Karczmy wysyłam przeprosiny w ustalonym
          przez niego brzmieniu:

„JA TEDY B WPISUJĄC TEMAT PLANUJĘ WYBRAĆ SIĘ DO NOWOOTWARTEJ RESTAURACJI BYŁEM
          NAJCZĘSTSZYM GOŚCIEM TEJ STRONY. NACECHOWANE ZŁOŚLIWOŚCIĄ ZAWIŚCIĄ, NIE MAJĄCE
          ŻADNEGO ODNIESIENIA DO RZECZYWISTOŚCI MOJE TEKSTY PODPISYWAŁEM RÓŻNYMI
          PSEUDONIMAMI. JEST MI TRUDNO WYTŁUMACZYĆ MOJE POSTĘPOWANIE. SŁOWA TE SĄ
          RACHUNKIEM SUMIENIA I CHCĘ NIMI ZAMKNĄĆ NIECHLUBNY OKRES MOJEGO ZYCIA. MAM
          ŚWIADOMOŚĆ, IŻ SWOIM POSTĘPOWANIEM MOGŁEM ZASZKODZIĆ LUDZIOM, KTÓRZY NIĆ ZŁEGO
          NIE ZROBILI, KTÓRYCH PRACĘ ZAMIAST DOCENIĆ, KRYTYKOWAŁEM. PRZEPRASZAM
          WŁAŚCICIELI KARCZMY, JEST MI WSTYD."

• Gość: relaks Re: UWAGA: WYJAŚNIENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 09:45
            Dupa w korach z Ciebie teddy.
    • Gość: renia Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 09:04
      Witam!!!
      Wysłałem do włścicieli Karczmy maila informując ich, że na forum zamieszczone
      są krytyczne uwagi. Myślałem, że właściciele zainteresują się tym, ale cóż, pan
      D. okazał aię człowiekiem bardzo aroganckim i zarozumiałym. Zbluzgał mnie
      pozwolę sobie tu przytoczyć cytat "...Ja życzyłbym Tobie abyś w przyszłości dwa
      razy się zastanowił zanim napiszesz coś głupiego bo możesz kogoś urazić...".

Wniosek z tego jak mówi staropolskie przysłowie ..... nie ruszaj g.... bo
      może ..........poczuc się urażone.

Dordzy internaucji proponuję już nic nie pisać bo może komuś się zrobić przykro.

• Gość: grzegorzfm Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 21:22
        Trzeba pisać aby więcej ludzi tam nie poszło.
        Właściciel to osioł który nie szanuje "głosu ludu", myśle że to pralnia
        pieniędzy i co tam jeszcze możliwe w Chełmnie smutne ale tak trzeba napisać.
    • Gość: kit Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.marton.net.pl / 80.51.243.* 13.05.04, 22:44
      ok
    • teddy_b UWAGA WYJAŚNIENIE 15.05.04, 14:25
      Dowiedziałem się także, że kilka opinii umieszczonych w tym temacie i
      podpisanych różnymi nickami (m.in. burak i klara) zostało wysłanych z linii
      telefonicznej należącej do mojej firmy. Niestety, nie kontroluję tego co się
      dzieje na komputerach korzystających z tej linii. Osobiście cenię Karczmę
      Chełmińską, bywałem jej klientem, moim celem nie było nadszarpnięcie jej dobrej
      opinii i ubolewam z tego powodu.

U operatora forum uzyskałem wstępną informację, że posty te jednak nie zostały
      wysłane z jednego komputera, zleciłem też wykonanie niezależnej opinii w tej
      sprawie, sprawdzam też jak doszło do ujawnienia danych osobowych.
      Na razie jednak na żądanie właściciela Karczmy wysyłam przeprosiny w ustalonym
      przez niego brzmieniu:

„JA TEDY B WPISUJĄC TEMAT PLANUJĘ WYBRAĆ SIĘ DO NOWOOTWARTEJ RESTAURACJI BYŁEM
      NAJCZĘSTSZYM GOŚCIEM TEJ STRONY. NACECHOWANE ZŁOŚLIWOŚCIĄ ZAWIŚCIĄ, NIE MAJĄCE
      ŻADNEGO ODNIESIENIA DO RZECZYWISTOŚCI MOJE TEKSTY PODPISYWAŁEM RÓŻNYMI
      PSEUDONIMAMI. JEST MI TRUDNO WYTŁUMACZYĆ MOJE POSTĘPOWANIE. SŁOWA TE SĄ
      RACHUNKIEM SUMIENIA I CHCĘ NIMI ZAMKNĄĆ NIECHLUBNY OKRES MOJEGO ZYCIA. MAM
      ŚWIADOMOŚĆ, IŻ SWOIM POSTĘPOWANIEM MOGŁEM ZASZKODZIĆ LUDZIOM, KTÓRZY NIĆ ZŁEGO
      NIE ZROBILI, KTÓRYCH PRACĘ ZAMIAST DOCENIĆ, KRYTYKOWAŁEM. PRZEPRASZAM
      WŁAŚCICIELI KARCZMY, JEST MI WSTYD.
      • Gość: www.chelmno.biz Re: UWAGA WYJAŚNIENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 10:16
        Ja mam miłe wspomnienia co do pobytu w Karczmie. Ale trochę sięnaczekałem. No i
        piers zamiast z zapiekanym pomidorkiem była ze szparagami uuu
      • Gość: JZS Re: UWAGA WYJAŚNIENIE IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 20:04
        Dziwne.Przepraszasz za rzeczy, których nie uczyniłeś.Twoje prawo.
        Dziwne.Publikujesz na kolanach żenujące przeprosiny, które napisał Tobie
        właściciel knajpy. Twoje prawo.
        Pozwoliłeś sobie na to, żeby ktoś Tobą publicznie pomiatał a trzeciego policzka
        już brak.Dziwne.
        JZS
      • war00 Re: UWAGA WYJAŚNIENIE 20.05.04, 15:13
        cudownw przeprosiny gratuluje
        inwencji "autorowi" HA HA HA
        żałosne wręcz
        • Gość: gfm Re: UWAGA WYJAŚNIENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 21:00
          podobno piwo jakie serwują na rynku to sikacz!!!!!!
          • Gość: anty Re: UWAGA WYJAŚNIENIE IP: 81.210.32.* 21.05.04, 22:53
            jak wydoroślejesz to pogadamy, bo na razie dzieciak z ciabie gfm, oj dzieciak...
    • Gość: Zdzichu Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: 81.210.32.* 26.05.04, 17:05
      Nie idz!!! Drogo!!!
      • Gość: karta Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 26.05.04, 21:50
        Jak się wybierasz, to nie zapomnij zabrać gotówki! Można płacić kartą,
        informuje kelner, ale wtedy, kiedy rachunek jest powyżej 50zł. Powołuje się na
        zarządznie Szefa. Coż za udogodnienia dla kilentów?!
        • sezaloze Jaki z tego morał?? 29.05.04, 10:09
          ZrOb sobie sam restauracje!!!!jadaj w niej, olewaj gości, podyktuj wysokie
          ceny, dosłownie bedziesz mogł robic co tylko sie tobie podoba!! a jak cie nie
          stac to nadal chodź do Karczmy:)
    • Gość: smakosz Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: 81.210.32.* 30.05.04, 11:42
      Idz !!!!! Warto!!!!
    • Gość: MIś Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 19:54
      Polecam...Ale czemu się tak długo czeka?
    • Gość: TEDI Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 09.06.04, 20:43
      • Gość: franek Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 19:22
        nie idz tam wlascicielem jest pan drazkowski ktoremu chodzi tylko i wylacznie
        o kase a ta jego karczma to jest jedno wielkie gowno!!!!!!!! i obsloga jest do
        niczego bylem ostatnio i beznadzieja
        • Gość: TZG Re: franek IP: *.chello.pl 10.07.04, 22:04
          Zanim zaczniesz wyrażać na ogólnym forum swoje prostacko-hamskie opinie na
          temat innych osób zastanów się nad nimi chociaż przez chwilę, bo widać, że
          raczej nie przemęczasz Swoich szarych komórek. Dobrze by też było, żebyś podał
          kilka argumentów do swojej wypowiedzi, bo tekst typu że: "właścicielem jest pan
          Drążkowski któremu chodzi tylko i wyłącznie o kasę" jest wyjątkowo żałosny (tak
          jak przypuszczalnie Twoja osoba). Zanim kolejny raz zaczniesz wypowiadać się na
          forum, najlepiej wyżyj się wcześniej na jakimś czacie albo skocz do siłowni -to
          powinno Ci dobrze zrobić. Popracuj też nad ortografią.
          Pozdrawiam.
          • Gość: gfm Re: franek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 23:12
            tzg ty też popracuj nad ortografią "hamskie"?? buhahahahaha to jest właśnie
            Chełmno prostaczkowo patrz na siebie nie na innych ośle
        • Gość: renio Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.04, 17:42
        • Gość: renio Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.04, 17:46
          mysle ze sie mylisz franku!!!!!!!!!! pracowalem u pana drazkowskiego i nie
          sadze ze chodzi mu o kase tylko o pozadna restauracje w chelmnie,o wysokim
          poziomie a ceny sa odpowiednie jak na ta kategorie restauracji i hotelu
          zegnam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: qualin Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 12:50
    • Gość: agata Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: 57.67.141.* 19.07.04, 13:17
      Nie poleacm..
      drogo, bardzo długo trzeba czekać, obsługa się myli i zapomina zamówienia...
      choć przyznam, że na Chełmno to jest przyzwoity i na poziomie lokal, można już
      gości przyprowadzić.
      • Gość: Krytyk Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: 81.210.32.* 31.07.04, 22:24
        I to jest najlepsza wypowiedź dotycząca tego tematu. Brawo dla Ciebie Agato
    • Gość: ANTY Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 12:12
      TO SIE WYBIERAJ
    • Gość: ziom Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 19:04
      to sie wybieraj
    • Gość: edi Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:27
      wiocha
    • Gość: Krzysztof Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 16:55
      Byłem kilka razy w Karczmie Chełmińskiej i jestem naprawdę zadowolony zarówno z
      obsługi, jak i z potraw, które zamówiłem. Zaprosiłem też na kolację znajomych z
      Warszawy i po raz pierwszy od wielu lat nie musiałem się wstydzić. Brawo dla
      właścicieli Karczmy.
    • Gość: arek Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 16:59
      Trochę się spóźniłeś, bo to nie jest nowo otwarta restauracja. Istnieje już
      ponad pół roku, ale naprawdę polecam. Ceny przystępne, lokal i obsługa miła.
      Padają tu zarzuty, że na zamówione potrawy trzeba długo czekać. To absurd.
      Osoby, które tak piszą chyba nigdy nie były w restauracji z prawdziwego
      zdarzenia, a jedynie w PSS-owskim "Relaksie".
    • Gość: XXXXX Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 14:38
      DROGO SZAŁU NIE MA
    • Gość: Party-zant Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 19:49
      Uwazam,ze lokal jest w porzadku, jednak naprawde traci malomiasteczkowym
      klimatem, gdy przy stoliku obok baru, zasiada WLASCICIEL z cala familia i
      obserwuje gosci. Naprawde, nie robi tego dyskretnie, poza tym bardzo zalezy mu
      na tym, aby skupic wokol siebie cala "smietanke" towarzyska Chelmna, toteż -
      jesli masz sporo pieniedzy i jestes personą w Chelmnie znaną i WPŁYWOWĄ - gdy
      podejdzie do Ciebie WLASCICIEL i pieknie sie przedstawi.
      Teddy, "Gratuluje"....:-)
    • Gość: sasser Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 18:41
      nora
    • Gość: Agata Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: 81.210.32.* 18.10.04, 20:27
      Tak sobie myślę, że trochę brakuje właścicielom ogłady. Nie mają pojęcia jak
      zachować się wobec klienta. Parę razy byłam świadkiem złego zachowania
      właściciela i niekulturalności z jego strony. Smutne to ale prawdziwe. Po
      prostu kasa, kasa, kasa. Już Mars padł. Dlaczego? Wszyscy wiemy. Zobaczymy
      kiedy padnie Karczma. Trzeba wiedzieć kogo i w jaki sposób obsłużyć, bo czasami
      można się natknąć na siostrę albo szwagierkę prezesa Celulozy świeckiej bądź
      też innych takich, którzy tę knajpę utrzymują swoimi integracjami i się dobre
      czasy Karczmy skończą. Ten, który wymyślił ten temat to zapewne syn
      właściciela. Tak więc bierzcie się wszyscy do roboty, a zacznijcie od podstaw,
      bo pieniążki to niestety nie wszystko.
      • Gość: kiks Re: Planuję wyrać sie do nowo otwartej restauracj IP: 81.210.32.* 18.10.04, 23:34
        I tak najlepsze w karczmie jest zdjecie wlasciciela z kardynalem Glempem. I to
        wlasnie dobitnie swiadczy o malomiasteczkowosci tej knajpy. Jednym slowem nadal
        w Chelmnie nie ma lokalu na najwyzszym poziomie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka