Dodaj do ulubionych

Praca w puszce na ryby - Helvetia

IP: *.cdma.centertel.pl 17.08.09, 15:56
pracuję w tym zakładzie 11 lat ale takiego syfu jeszcze nie było
duchota że nie idzie oddychać a do tego zakaz otwierania drzwi i
zakaz włanczania nawiewów POPROSTU KOSZMAR nie wiem cym ten nasz
Kierownik myśli lub nie myśli
Obserwuj wątek
    • Gość: nedhew Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 17:35
      no ja pracowałem 8 miesięcy:) hehe i zwolniłem się bo tam wyrobić nie szło;/ tragedia jak sku...syn.a kierownictwo to kretyni totalni;/
      • Gość: pracownik Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.chelmno.mm.pl 17.08.09, 18:46
        co racja to racja bo z tym nawiewem to już przesada bo tam naprawde
        nie ma czym oddychać ... niech jeszcze wodę zlikwidują i będzie
        bajer ... ale raczej to nie wina kierownictwa tylko raczej tego
        pajaca z biurowca J.S. on ma takie zagrania ...
        • Gość: pacownik2 Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 18:50
          Siadak:) owszem ale jak się zwalniałem,to nie on grał główne skrzypce tylko kadrowa;/
          • Gość: dw Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.centertel.pl 17.08.09, 19:00
            o nieludzkiej pracy w helvetii krążą już legendy, może by tak
            zaprosić inspekcje pracy....zawiadomienie można wysłać anonimowo.
            p.s. żadna kadrowa nie gra głównych skrzypiec...najczęściej jest
            narzędziem szefa do zwolnienia człowieka
    • Gość: henio Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: 193.200.51.* 17.08.09, 22:20
      kierownik samozwaniec pier.... mechanik komarków
      • Gość: ndwef Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 00:11
        Oj i tu bys sie pomuylił;p jak się zwalniałem i zapytałem o zwykłe rozwiązanie umowy,to siadak mi powiedział tak;Ja się nie wtrącam,prosze iśc do Piłata.następnie udalem się do Piłata i Ona Mi tak powiedział;Nie wiem musze zapytać Pani Grażyny,od co P.Grażyna nie wyraziła zgody,i wtedy Piłat teznie zgodził się,a jak udałem się do Grazyny to odpowidział mi tak'Tapicerów się nei zwalnia,tak dl zasady,gdy powiedziałem że ja jestem pakowaczem a nie tapicerem to odpowiedziała to zobacz co masz w umowie;/ i powidz Mi kto tu gra pierwsze skrzypce???
        • Gość: kierownik Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.08.09, 19:03
          Jak tobie żle jeden z drugim ,to do pośredniaka za 495 zł i nie pisz głupot.
        • Gość: dw Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.centertel.pl 18.08.09, 19:47
          do: ndwef
          Ta p.Grażyna zapewne lepiej zna sie na prawie pracy i regulaminach
          wew. i dlatego kierownik odesłał ci do niej.
          może to tak wygląda ale naprawde żadna kadrowa nie gra głównych
          skrzypiec w firmie
    • Gość: do kierownika Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.chelmno.mm.pl 18.08.09, 19:23
      jak szanowy kierownik taki dowcipny jest to może zamienimy się
      stawkami i rolami ?? cwaniakować to każdy potrafi ! nie boję się
      ciężkiej pracy , ale w zamian chce godziwie zarobić a nie ciągnąć od
      10tego do 10tego ! i chyba nie żadamy wiele , tylko tyle by nas tam
      traktowano jak ludzi a nie jak bydło w zamknięciu ! dlaczego
      wyłączono nawiewy ? bo Siadak dostał rachunek za prąd czy jak ? tam
      naprawde ciężko wytrzymać . a jak juz ktos chce robić tam porządki
      to niech zacznie od kadr , kurników i golębników bo jakoś tam
      wszyscy maja wentylatory ijakoś nikt ich się nie czepia . lepsi są
      czy jak ? dziekuje to tyle
      • Gość: do cwaniaka z kurn Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.cdma.centertel.pl 18.08.09, 20:12
        choć cwaniaku na produkcje to pogadamy szybko byś podwinął nogi i
        spier......
        • Gość: do ketyna z kurnik Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 21:12
          jak taki cwany to zapraszam na każde stanowisko po 3 dni:) zobaczymy ile wytrzymasz i ile wtedy bys zmienił w tm burdelu;/łatwo Ci pie...c z chłonego miejsca gdzie tylko walisz sobie konia;/ zobacz jak cały zakład ma przejebane żebys Ty dziwko mógł sobie siedziec i się opie...ć;/ zadbaj o pracowników a w zamian dostaniesz takie tepo i zadowolenie zwłaszcza wtedy będziesz miał prawdziwy szacunek u swoich pracowników:) a teraz jesteś tylko Sku...elem który może sobie pokrzyczec i wszyscy maja go w dupie:)
          • Gość: WETERAN Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: 89.231.149.* 18.08.09, 21:45
            Zygac sie chce jak to czytam,ale potwierdza sie ze wszyscy jestescie SZUJAMI. Pytam sie czy ktos z Was zglosil oficjalnie Swoim przelozonym o nawiewach? Pisac na kogos anonimowo to wam wszystkim super wychodzi,boicie sie nawet powiedziec brygadzistom o wlaczenie nawiewow...wyobrazam sobie jaki bylby z ciebie kierownik,to nie bylby smiech to bylby strach przed takimi jak wy PARTYZANCI.
            • Gość: do weterana Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.chelmno.mm.pl 18.08.09, 23:15
              pókij się w czólko kolego ! widać , ze w dupie byles i g...
              widziales ! nie raz juz byl poruszany temat nawiewnic , ale
              odpowiedz zawsze pada , ze to nie ich decyzja tylko od gorna , ze to
              sluzy do grzania w zime a nie do chlodzenia w lato i , ze nie mozna
              otwierac drzwi ani wrot bo duchota bije z zewnatrz . moze to i
              prawda , ale ludzie sie gotuja w tej puszce . niech w koncu ktos
              pomysli o pracownikach a nie o wlasnych dupach i stanowiskach ...
              pracodawca dla ludzi - ludzie dla pracodawcy ! proste ? bo inaczej
              nie mozna tam do nikogo dotrzec . zegnam ozieble
              • Gość: taaa Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 09:03
                to Wwzystko to pie...nie bo boja sie przyznac że za oszczędności oni maja większą podwyzke!! za każą oszczędnośc;/ a kontorlni co? Czarny kazał im rozdawać 25 kart braku Dziennnie;/ dlatego Marka przeniesli na Angliie bo nei rozdawał wystarczająco kart braku a Maciej sypie nimi jak z rekawa;/a jeśli nei mają''normy'' to maja po premi;/ i co to ku... za sprawiedliwość?:/
                • Gość: zzz Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 19.08.09, 15:44
                  Hmm w żadnbym biurze nie ma klimatyzatora a te wentylatory buhaha,
                  kręcą trochę to powietrze gorące i tyle...
                  ja mam codziennie od 27 do 32 stopni w biurze ://
                  nie zaprzeczam bo i na produkcji jest cholernie duszno...
                  faktycznie otwieranie drzwi nic nie da, bo z dworu tylko gorące
                  powietrze i tak wleci...
                  Walczcie o te nawiewy bo tak być nie powinno...:/
                  • Gość: do ZZZ Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.chelmno.mm.pl 19.08.09, 19:37
                    nie ma jak walczyc z biurokracją . Ty zglaszasz brygadziscie a on
                    nic nie zrobi bo tak kazał kierownik , zgłaszasz problem
                    kierownikowi a on nic nie zrobi bo to pomysł dyrekcji i takie błędne
                    koło a do dyrekcji nie ma po co iść , więc samo przez siebie mówi ,
                    że raczej nie ma szans na poprawe wydajnosci w tym upale .
                    • Gość: vdfgvd Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 22:30
                      tak.tylko pytanie rodzi się czemu Siadak nie potrafi ludzi osobiście przyjąc??a nie zaraz że się obrazi i nie masz o czym z nim gadać(do PANA PREZESA) MUSISZ NAPISAC OSOBIŚCIE POZEW o włączenie wentylatorów bo sku...ele gó... sobie z tego robią;/a brygadziści to pedały które boja sie Piłata jak jakiegoś wodza;/ nasr... na nich;/
                      • Gość: Sekret... Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.09, 11:42
                        Święta racja , WEż ta się za d..y u góry .pozdrawiam.
                        • Gość: pracownik Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: 80.51.140.* 20.08.09, 19:05
                          Mnie dziwi tylko jedna rzecz czy na trójce są inne zasady?Tam są dzwi otwarte i
                          nawiewy działają czy tam obowiązują inne zasady?
                          • Gość: nr.2 Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.cdma.centertel.pl 20.08.09, 19:27
                            bo tam rządzi Pan Buczkowski a on swoim ludziom nie da zrobić
                            krzywdy to jest fajny gość więcej takich powinno być ZA LUDŻMI .
                            pracownik 2
                          • Gość: bezik Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: 80.51.140.* 20.08.09, 19:36
                            Tam nie są inne zasady,tam pracuję kierownik z jajami , który dba o swoich ludzi
                            i wszystko potrafi załatwić.Nie boi się buzi otworzyć jak inne kierownictwo
                            tylko przy ludziach cwaniakóją a pójdą dalej to ani be a ni ce tylko o swoje
                            portki się martwią ,jak był Buczkowski na szwalni to jakie porządki były
                            dyscyplina była ale nie było rzeczy żeby nie załatwił.A teraz Pani kierownik
                            chce dobre stosunki utrzymać ze szwaczkami śmiechy, rozmówki przy maszynach
                            tylko nie widzi że nie długo jej na głowe wejdą.Robi się już na szwalni taki
                            chaos ,że jeszcze trochę a wyjdzie wszystko spod kontroli.Bo będąc kierownikiem
                            trzeba trzymać ludzi na dystans a nie chcieć być z nimi koleżaneczką,i trajlować
                            z nimi przy maszynach o ploteczkach ,taki kierownik to niema wtedy u ludzi
                            autorytetu.Bo jak chce się tak robić to staje się przy maszynach wszystkich a
                            nie tylko swoich pupili i godzinami obgaduję inne szwaczki.Współczuję Pani
                            kierownik gdzieś się pogubiła po drodze ale na wprowadzenie porządku na szwalni
                            i zmiany nigdy nie jest za póżno.
                            • Gość: pracownik3 Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: 80.51.140.* 20.08.09, 19:56
                              Zgadzam się z poprzednią wypowiedzią Pan Buczkowski trzyma dyscyplinę i nie raz
                              ludzie przez niego plakali ale innym nie pozwoli na swoich ludziach
                              jeżdzić.łudzie się go boją ale za to jak szanują.Ja szyję na maszynie i wcale
                              nie chcę żeby Pani Iwona do mnie podchodziła i pogaduszki sobie użądzala ja
                              jestem szwaczką a ona kirownikiem tak już jest a to że użądza sobie rozówki ze
                              swoimi pupilami to prawda, tylko zobaczy że nie dlugo wejdą jej na głowę już się
                              panoszą że są ulubięńcami Kierowniczki a tak nie powinno być wszystkie powiniśmy
                              być traktowane równo nawet na dystans ale równo
                        • Gość: mc caine Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: 80.51.140.* 20.08.09, 19:40
                          Witam
                          kilka dni temu byłem przypadkiem w salonie hf popędziło mnie do kibelka,
                          skierowano mnie do "wc" dla pracowników produkcji, po wejściu do tego przybytku
                          mało co nie zwymiotowałem - ściany, sedesy pisuary, umywalki widok nie do
                          opisania gorzej jak w chlewie. Jeśli tak traktujecie swój zakład jak to "wc" po
                          tych wypocinach na forum myślę, że tak to współczuję sprzątaczkom i reszcie
                          pracownikom, że z takimi "ludźmi" przyszło im pracować.
                          • Gość: do mc-a Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 21:21
                            To nei wina pracowników tylko zarządu;/ nie ma palarni,co jest totalna pomyłką;/Ja osobiscie nei pale i nei wnawidze papierosów,,ale nie dziwie się nałogowca że muszą gdzies zapalić;/
                            • Gość: mk Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.cdma.centertel.pl 20.08.09, 21:42
                              nie zauważyłem żeby kierowniczka plotkowała z pupilami jak jest
                              problem to pogadać trzeba a ona też potrzbuje rozmowy żeby wiedzieć
                              co szwalni dolega . choć przyznam że buczkowski dbał o szwalnię
                              bardzo
    • Gość: ptm Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.chelmno.mm.pl 21.08.09, 14:58
      co racja to racja , ze pan Buczkowski jaki jest taki jest , ale o
      swoich ludzi dba . czasami jak kazdy ma swoje humory , ale takie ma
      kazdy . boli tylko fakt , ze wszystkich ludzi do roboty gna a
      kierownika pupilki chodza i w chu** wala , tak byc nie powinno ! a
      co do otwartych drzwi i nawiewnic to kompletna bzdura , wszystko
      jest pozamykane i powylanczane jak wszedzie !
      • Gość: ja Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.chelmno.mm.pl 21.08.09, 16:00
        Ale temat sobie znależliście nie macie co robić?weżcie się za mycie
        okien.Już koniec sierpnia, będzie robiło się coraz chłodniej jakoś
        wytrzymamy te upały a kierowniczka?zawsze dla mnie będzie
        autorytetem choć pupilką jej nie jestem
        • Gość: ON Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.chelmno.mm.pl 21.08.09, 20:05
          Jeżeli zakładem kieruje kierowca Taxi, a głupa wali mechanik
          rowerowy to lepiej byc nie może.
        • Gość: pracownik Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: 80.51.140.* 21.08.09, 20:44
          Ale aułtorytet śmiszne !!! Nie dlugo nie będzie mniala nic dogadania na szwalni
          bo gołym okiem widać że nie które szwaczki tak się rozjuszyly, że wyszły spod
          konroli, wlaśnie te pupile, tylko patrzeć jak ją wygryzą jedna nawet się glośno
          chwaliła że Technikum ma i na stanowisko wyżej się będzie starała,ale Pani
          Kierownik wie co robi tylko niech uważa bo za bardzo wierzy ludziom a to jest
          już naiwność
          • Gość: kkk Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: 80.51.140.* 21.08.09, 21:49
            Ludzie jak Wam nie wstyd takie głupoty wypisywać,tylko sobie wizytówkę
            wystawiacie na forum całego Chełmna i na pewno niepozytywną.Co myślicie ,że
            administrator tego forum rozwiąże wasze sprawy w firmie?Tylko pośmiewisko z
            siebie robicie.W końcu ktoś się kiedyś w kurzy i złoży doniesienie do
            prokuratury o pisanie oszczerstw i naruszanie prywatności ,wtedy będziecie mogli
            się wypowiadać do bólu ale w innym charakterze i w innym miejscu i nie będzie
            Wam już tak śmiesznie.Mam nadzieję ,że jeden z drugim przemyśli te uwagi, bo
            naprawdę jest to żenujące przyznać się ,że to moi koledzy i koleżanki z pracy
            piszą takie bzdety.Pozdrawiam
            • Gość: mmm Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.cdma.centertel.pl 21.08.09, 22:02
              skończmy ten temat bo zaczyna się robić nie miło :(
            • Gość: Zodiak Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.chelmno.mm.pl 22.08.09, 23:44
              W tym zakładzie rządzą chyba spadkobiercy dawnych obozów
              pracy,doprawdy dziwne zwyczaje tam panują.Nic dziwnego ,że nawet
              ludzie z zadupia Azji nie chcieli tam pracować.Współczuję.
              • Gość: :) Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: 80.51.140.* 28.08.09, 20:37
                hej i jak tam czy już wam w tym zakładzie klimatyzacje kierownictwo zrobiło??
                • Gość: tapicer Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 21:36
                  jak wam zle to do adriany kasy w brod pensje wysokie marzenie a pan
                  prezes z kowalskim na was czeka i ze szpicruta
                  • Gość: nnn Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: *.cdma.centertel.pl 29.08.09, 14:27
                    a jak tobie tak dobrze to dalej niech ci pot po dupie cieknie i
                    smród od was bije >>>. mądry jesteś że szok
                    • Gość: nnn Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: 80.51.140.* 29.08.09, 21:49
                      a niech sobie ten pot po dupie cieknie wykąpie się i smród zniknie bo będzie
                      mnie stać na opłacenie ciepłej wody i na zakup mydła hehe
                      • Gość: LELO Re: Praca w puszce na ryby - Helvetia IP: 89.231.149.* 29.08.09, 22:14

WLASNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka