Dodaj do ulubionych

Dzień walki z depresją - sposoby na zimową chandrę

23.02.10, 07:23
prevention is better than cure, czyli zapobieganie jest lepsze od leczenia.
Lampka czerwonego nie dopuszcza do odkladania sie cholesterolu, poprawia
nastroj, czyni tesciowa kobieta przeogromniej urody i kultury.
Wystarczy dozowac systematycznie. Najgorzej, gdy w domu zostanie tylko biale,
a sklepy zamkniete.
Obserwuj wątek
    • devoteewannabe1977 Dzień walki z depresją - sposoby na zimową chandrę 23.02.10, 09:07
      jasne, równowaga , inne zajęcia , urozmaicenie, czas na rodzine,
      proace dom, dla samego siebie , powiedzcie mi tylko uczeni ludzie
      jak to zrobić, gdy wstaje o 5:20 , do pracy jadę 2 godziny we
      wk...wiającym korku , pracuje do 17:00 , w domu jestem z powrotem o
      19:00 , coś zjem na szybko , przygotuje się na drugi dzień , nie
      podziałam dłużej niż do 22:00 bo na drugi dzień znowu 5:20 pobudka ,
      w co drugą sobotę jest to samo , potem przychodzi niedziela i w
      niedzielę się chce wszystko , pranie, sprzątanie, spacer, wyjazd do
      sklepu, spotkanie ze znajomymi i potem znowu w poniedziałek
      depresjogenny kac po tych spotkaniach, jak się z tego wyrwać ? olać
      pracę, ale to znowu spowoduje depresję, czekam na jakąkolwiek radę
      co i jak można w ciągu tych 2 godin jakie mam wolne po pracy zrobić
      dla siebie i bliskich , bo już czuje że nie wyrabiam, deprecha tym
      większa, że to wszystko tyle czasu kosztuje , a zarabiam 1,3 tyś na
      rekę, od połowy miesiąca nie mam przynajmniej klopotu z djetą , bo
      jem suchy chleb z margaryną...1/3 tego co zarobię kosztuje mnie
      dojazd do pracy , jak tu uniknąć depresji ?
      • Gość: Enola Gay Natychmiast zmien prace na blizsza IP: 213.184.17.* 23.02.10, 10:03
        Bo tam szybko zawal i koniec...
      • mrarm Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch 23.02.10, 11:11
        Mozemy sprobowac zalatwic Ci prace, w ktorej bedziesz pracowal
        dziennie 6h, nei wychodzac z domu, a zarobisz tyle samo.
        Zainteresowany (chodzi o przepisywanie badan marketingowych). Szybko
        piszesz i umiesz obsluzyc FTP, oraz jestes sumienny?
        • pensioner63 Zdrowy tryb życia 23.02.10, 14:59
          devoteewannabe1977 napisał:
          > do pracy jadę 2 godziny .. nie podziałam dłużej niż do 22:00 bo
          > na drugi dzień znowu 5:20 pobudka...

Z tego co piszesz wynika, że śpisz 7.5 godziny, nie jesz zbyt wiele cholesterolu
          bu zastąpiłaś masło margaryną, masz ruch sprzątając mieszkanie i przygotowując
          posiłki. Mam nadzieję, że musisz dojść pieszo na przystanek. Więc prowadzisz
          zdrowy tryb życia. Owszem, tak jak niemal każdy człowiek chciałabyś mieć więcej
          pieniędzy i mniej stresu ze swoimi znajomymi. Ale każdy człowiek ma problemy z
          innymi ludźmi i niemal każdy chce być bogatszy - więc to jest normalne i
          nieuniknione. Popatrz więc, że zbliża się wiosna i mniej narzekaj - to humor ci
          się poprawi.
        • matis08 Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch 24.02.10, 13:03
          Cześć,
          Z chęcią też załapałbym się na taką pracę. Spełniam wszystkie wymagania, no i
          jestem bez pracy - niestety. Nie chce zabierać jej przedmówczyni, ale jeśli
          nadal kogoś potrzebujecie, to proszę o info na danetj@o2.pl
          Z góry dzięki
    • easz powalający tytuł artykułu - 23.02.10, 11:11

Dzień walki z depresją - sposoby na zimową chandrę
      - utożsamianie depresji-choroby ze zwykłą najzwyczajniejszą w wiecie chandrą na pewno pomoże w niwelowaniu problemu depresji, jasne.
      Cały artykuł jakiś kosmicznie denkowy moim zdaniem. Nie wiem co gorsze - nie mówić, nie nagłaśniać problemu, czy robić to w TAKI sposób. Chyba chodzi o to, żeby społeczeństwo oswajać z kwestią i wyciągać rękę do ludzi? No to nie tak, przykro mi.
      • Gość: ona Re: powalający tytuł artykułu - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 11:02
        a może zachęcić ludzi do kupowania niewiele wartycg leków bez
        recepty?
    • Gość: 123 Dzień walki z depresją - sposoby na zimową chandrę IP: 201.38.254.* 23.02.10, 14:06
      Przy tytule powinien byc dopisek - artykul sponsorowany -
      p.Mossakowska jest wlascicielem fmy Akson, reklama za darmo czy po
      znajomosci ?
      • pensioner63 Czepiasz się 23.02.10, 15:11
        Gość portalu: 123 napisał(a):
        > Przy tytule powinien byc dopisek - artykul sponsorowany -
        > p.Mossakowska jest wlascicielem fmy Akson, reklama za darmo czy po
        > znajomosci ?

Czepiasz się! Artykuł zaleca regularny odpoczynek, ruch, nie nadużywanie
        alkoholu itp. Jest wyrażnie napisane, że jedynie gdy stan depresyjny trwa dłużej
        niż 4 tygodnie, to trzeba pójść do lekarza. Wszystko to prawda. Od siebie dodam,
        że są obecnie leki, które mogą pomóc wyjść z depresji. Dlatego napisałem, że
        czepiasz się.
        • Gość: da142 Ech ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 23:22
          Czy ktoś z was miał prawdziwą depresję taką zdiagnozowaną
          długotrwałą?...a nie taką kilkutygodniową zimową? Czytając wasze
          posty sądzę, że nie... Rady w artykule są tyle dobre co nie do
          zastosowania dla kogoś w deprescji. Jadą samochodem patrzysz na
          drzewa i myslisz...które tak moło by byc moje? Sznur i hak w suficie
          to wprost niedościgłe marzenie. Niedościgłe bo nie masz dość siły i
          energi by zamocowac hak, załorzyć sznur a perspektywa konieczności
          znalezienia stołka powoduje, że siadasz i płaczesz bo nie masz już
          na nic sił - to poniekąd dobrze, że tak jest bo więcej tych w
          depresji przeżywa. A alkohol to jedyne co choć chwilowo pomaga.
          Najgorzej jest w słoneczne dni na ulicach. Od ruchu samochodów kręci
          Ci się w głowie a ludzie na chodnikach - na ich widok dostajesz
          odruchów wymiotnych bo oni chodzą...radośni. W dzień deszczowy jest
          trochę lepiej, przechodnie maja przynajmniej nosy na kwintę. U mnie
          trwało to 3 lata, Nie pomagała psychterapia, pomógł mi dopiero jeden
          ze środków czteropierścieniowych - 8 miesięcy leczenia. Na koniec -
          jeśli ktos z was ma wroga, takiego prawdziwego, któremu czasem nawet
          życzy śmierci, nie róbcie tego, życzcie mu życia...ale w depresji bo
          to chyba gorsze...
    • Gość: lwtb Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 23:16

sens życia to być cool wyluzowanym
      • Gość: oki Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.10, 01:01
        Godz. 01:02 - 26 C. Zatęskniłem za zimową chandrą... ;)
      • Gość: aśka Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: 27.50.70.* 22.03.13, 15:28
        zazdroszczę ci, bo sama kumuluję nadmiar emocji w sobie i nie zawsze znajdują ujście, co czasem nieznośnie odczuwam w postaci kilkudniowych obstrukcji i halitozy
    • Gość: Jolanta Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 11:08

Skoro przetrwałam wczorajszy dzień, przeżyję i dzisiejszy,
      i jutrzejszy, prawda ?
    • Gość: barbara Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: 213.251.189.* 13.10.10, 16:41

wyszłam z osobistego kryzysu dzięki psychoterapii psychodynamicznej, w moim wypadku była naprawdę skuteczna

psychodynamika.olsztyn.pl/
      • loginxxyyzz Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch 04.02.22, 14:27
        Ja ze swojej strony polecam psychoterapia Olsztyn
    • Gość: Edyta Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 21:09

Jakoś nic mnie ostatnio nie cieszy, nie bawi, zimno, ciemno, szaro, zero weny, zero sił do działania, tylko sen, praca, jakieś spotkanie ze znajomymi, sen, praca, czasem krótki stosunek z mężem i tak w kółko Macieju. Czuję, że wkrótce będzie załamka, nawet koniak nie pomaga. I tak sobie piszę... Byle dotrwać do świąt...

[17.11.2008] 09:36
      [zgłoś do usunięcia] karygodne zachowanie
      • Gość: ww Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: *.play-internet.pl 16.01.12, 23:17

dziś miałem takie przemyślenia w pociągu, że zbliża się komuś ten moment, że popadnie w sezonową chorobę psychiczną, mam coś podobnego, jestem bliski totalnego rozstroju, ale wiem, że nigdy do tego nie dopuszczę, przepuszczam to na razie tylko przez niegroźne granice wyobraźni

• Gość: bożena Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: ip 27.01.12, 23:42

może zrób coś dla innych, jakiś wolontariat np. wiem, że ciężko w to uwierzyć, ale można się po tym poczuć dużo lepiej
      • Gość: barczewianka Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: *.play-internet.pl 17.01.14, 10:42

na zimowe zgryzoty polecam wywar z dziurawca i ćwiczenia jogi
    • Gość: rysiek Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: 10.02.11, 19:41

najgorzej jest siedzieć samemu i rozpamiętywać
    • Gość: waldek Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 14:20

co to za pokolenie które non stop wpada w jakąś melancholie i smutki, z jakiego powodu te miśki są tak wystresowane?
    • Gość: Z-82 Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: *.vectro.com 17.01.12, 06:30

Lista moich leków
      Stan na 17/1/2012

1. Lamitrin 200mg
      2. Efectin
      3. Zolafren
      4. Diphergan
      5. Tranxen

• Gość: dla watahy Re: Dzień walki z depresją - coś dla watahy IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.12, 07:38
        forum.gazeta.pl/forum/f,99,Depresja.html
    • ojfax Dzień walki z depresją - sposoby na zimową chandrę 18.01.12, 21:33
      Często miałem kiedyś chandry ,depresje, poczucie bezsensu Bardzo mi pomogły modlitwy o uwolnienie o Gabriela Amortha
      • Gość: Mariusz Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: 213.77.117.* 08.11.13, 13:15
        Na gruncie obserwacji i doświadczenia, mój pomysł:
        www.znaczek.info/jest-dobrze/
    • Gość: Danuta Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: *.local 31.01.12, 13:17

Życie jest piękne, choć chwilami może szare i nudnawe. Ale to tylko chwile zwątpienia. Cieszmy się chwilą, bo żywot jest krótki.
    • Gość: pieczewiak Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: *.play-internet.pl 29.02.12, 15:15

jestem już tak zmęczony zimą i życiem, że już nawet jak idę do kibla postawić klocka, to nie zdejmuję spodni, nawet nie siadam...
    • Gość: miśka Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: 37.157.196.* 28.11.12, 01:50

najlepszy na depresję jest ostry mocny seks, sprawdzone i potwierdzone, endorfiny produkują się jak szalone
    • Gość: Jolka Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: *.net 16.02.13, 03:08
      Jestem wiecznie wkurzona na wszystkich i wszystko. Ciągle się denerwuję, jestem wciąż spięta, nie potrafię już z nikim normalnie rozmawiać. Wkurzam sie naprawdę o wszystko z kimkolwiek rozmawiam. Rodzice już tracą do mnie cierpliwość, mówią, że oni starsi, przemęczeni, a mniej nerwowi niż ich młoda córka. Taka jest prawda. Dlaczego tak wybucham!?! Nie mam cierpliwości do nikogo, do niczego, a zwłaszcza do najbliższych! Przecież niedługo swoim zachowaniem zyskam samych wrogów. Co ja mam robić?! Jestem tak zagubiona, że tylko rozpacz mi pozostaje.
      • Gość: mm Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: *.play-internet.pl 12.01.14, 23:47

życie jest trudne i trzeba się wziąć z nim za bary, a nie tylko narzekać po próżnicy
      • Gość: bk Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: *.61.29.147.constant.com 03.02.15, 22:32
        zaakceptuj teraźniejszość i pokochaj ją, a wtedy poczujesz się rzeczywiście wolna
        i wtedy zmiany same przyjdą
    • Gość: JS Re: Dzień walki z depresją - sposoby na zimową ch IP: 116.251.223.* 22.12.13, 15:42

Rano czułem sie, jakbym się czymś zatruł. Zrobiłem sobie mocną herbatę i mój wzrok padł na butelkę whisky. Dolałem trochę i wypiłem. O dziwo, wszystko mi przeszło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka