Dodaj do ulubionych

Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w Ols...

IP: *.olsztyn.mm.pl 02.03.10, 21:47
no to ustalą już sobie nowy plan spisku matriarchatu
Obserwuj wątek
    • Gość: ab Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w Ols... IP: *.torun.mm.pl 02.03.10, 21:52
      Feministki twierdzą, że nie należą do płci pięknej i prawie wszystkie mają
      rację...
      • Gość: Bolek z Gdańska Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 21:56
        Masz racje popatrzcie na Środę, Szczukę i im podobne. A poza tym w
        manifie ma brać udział Kampania przeciw Homofobii - dobre! Biedroń
        jest Kobietą!!!!!
        • Gość: les Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.03.10, 22:04
          KPH to nie tylko Biedroń, ale również wiele członkiń, które bez wątpienia są
          kobietami ;)
          • Gość: ab Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.torun.mm.pl 02.03.10, 22:09
            Ale należą do płci pięknej?
          • Gość: do_les Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 23:48
            Może jestem ciekawski, ale zapytam wprost: homoseksualiści (inaczej
            pederaści a nie żadni geje - gdzie ustawa o języku polskim?)
            uprawiają seks doodbytniczo, a wy lesbijki to jak TO właściwie
            robicie?
            • Gość: femka Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 20:20
              nożyczkami...
              • Gość: hej Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 08:55
                o Dżizas, to chyba boli?
    • Gość: allensteiner Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w Ols... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.03.10, 22:10
      Jeśli chodzi o manifestacje kobiecości - preferuję pokazy indywidualne.
    • Gość: ab Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w Ols... IP: *.torun.mm.pl 02.03.10, 22:17
      A może by to połączyć z Festiwalem Strzyżonych Bobrów?
      • Gość: manifa olsztyn program IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.03.10, 22:34
        bogaty program całej Manify:
        manifa.olsztyn.pl
        • mobydickzolsztyna Re: program 02.03.10, 23:28
          Gość portalu: manifa olsztyn napisał(a):
          > bogaty program całej Manify:
          > manifa.olsztyn.pl

Nie zauważyłem, aby program przewidywał odniesienie się do sprawy paląco pilnej - groźnych aspektów Ustawy, która da urzędasom (nie Sądom, a urzędasom!!!) prawo do odbierania Wam Dzieciaków pod byle pozorem, fałszywym donosem, zemstą sąsiadów itp
          Chodzi o te polskie "Jugendamty", choć w samych Niemczech narasta opór wobec podstaw prawnych i sposobu ich działania.

PS jeszcze o kwestii pewnie Was szokującej i żenującej: - na własne oczy widziałem w Wiadomościach TVP, że ta Pani jednoznacznie popiera ten atak na Was!
          • Gość: zlasu Re: program IP: *.olsztyn.mm.pl 03.03.10, 23:10
            Czy ja dobrze czytam? Odbierania WAM Dzieciaków? Kogo Autor ma na myśli pisząc "Wam"? Wam kobietom? Wam matkom? A co z tatusiami szanownymi? Czyżby ich to nie dotyczyło?
            • mobydickzolsztyna Re: program 04.03.10, 13:33
              Gość portalu: zlasu napisał(a):
              > Czy ja dobrze czytam? Odbierania WAM Dzieciaków? Kogo Autor ma na myśli pisząc
              > "Wam"? Wam kobietom? Wam matkom? A co z tatusiami szanownymi? Czyżby ich to nie
              > dotyczyło?

Chyba nie zauwazyłeś, ze to Panie
              • mobydickzolsztyna Re: program 04.03.10, 13:48
                Uffff, przepraszam!
                "Wysłało" mi część postu przed jego zakończeniem.
                Wysyłam całość:
                ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

> Czy ja dobrze czytam? Odbierania WAM Dzieciaków? Kogo Autor ma na myśli pisząc
                > "Wam"? Wam kobietom? Wam matkom? A co z tatusiami szanownymi? Czyżby ich to nie
                > dotyczyło?

Chyba nie zauważyłeś, że to Panie organizują imprezę i ustalają jej program.
                Dlatego zwracam się do Nich.

Czy Ci się nie wydaje, że gdyby pojawili się na imprezie postulowani przez Ciebie faceci z transparentami nie uzgodnionymi w programie z Organizatorkami, to spotkałoby się to z Ich niechęcią.
                Dlatego zwracałem się z uwagą o brak w programie kwestii najbardziej bieżącej do twórczyń tego programu.

Nie sądzisz, że to jest na tyle oczywiste, że sam byś o tym pomyślał, gdybyś pomyślał, zamiast pisać bez pomyślunku?
                • Gość: zlasu Re: program IP: *.olsztyn.mm.pl 04.03.10, 18:49
                  Czytanie ze zrozumieniem się kłania i przy okazji pisanie ze zrozumieniem.
                  Po pierwsze, kobieta jest nie tylko matką i z tego powodu macierzyństwo nie jest centralną kwestią dla ruchu feministycznego, a rodzicielstwo z kolei nie jest wyłącznie sprawą kobiet.
                  W swoim poście nie postuluję pojawienia się facetów na imprezie, choć uważam, że udział w manifie, całkiem jak blizny, zdobi faceta (pod warunkiem, że jest on mężczyzną a nie chłopem).
                  I tak na marginesie, czytając komentarze pod tą wiadomością coraz bardziej utwierdzam się w konieczności organizowania takich imprez.
                  Pozdrawiam
                  TA zlasu
                  • mobydickzolsztyna Re: program 04.03.10, 23:09
                    > Czytanie ze zrozumieniem się kłania ...

Ile razy mam Ci powtarzać, że tylko dostrzegłem w programie manify brak kwestii wyjątkowo aktualnej i dlatego o tym napisałem.
                    Oczywiście ten temat należałoby podnosić i na innych imprezach, ale właśnie manifa jest za kilka dni, a nie inne imprezy.

Napisałem uwagę typu organizacyjnego,
                    Tobie żadnych filozofii tu nie wciskam,
                    więc i Ty bądź łaskaw(-a?) powstrzymać się od filozofowania pod moim adresem.
                    • Gość: fansld Re: program IP: *.olsztyn.mm.pl 05.03.10, 08:43
                      Feministkom zdaje sie nie zalezy co sie bedzie dzialo z dziecmi.
                      Im chodzi wylacznie o to zeby kobiety mogly sie realizowac zawodowo.
                      Choc tak powaznie mowiac to feministki maja serdecznie gdzies los kobiet. Nie
                      dostrzegaja one faktu ze kobiety nie maja wyboru wlasnie dzieki srodowiskom
                      lewicowym z ktorych wojujace baby sie wywodza.
                      Panujacy ustroj nie daje kobietom mozliwosci wyboru on ZMUSZA kobiety do pracy
                      zawodowej i ciezkiej pracy w domu.
                      Kobieta - z powodu wysokiego opodatkowania pracy - jest perfidnie zmuszona
                      pracowac bo sam facet nie jest w stanie utrzymac rodziny.

Jestem przekonany ze zdecydowana wiekszosc kobiet wolalaby zostac w domu zajac
                      sie domemi dziecmi niz lazic do pracy. Niestety kobiety nie maja takiej
                      mozliwosci. Feministki nigdy o tym nie powiedza, lepiej udawac wariata i starac
                      sie o jakies tam medialnie glosne "wyrownanie szans" ktore i tak nic nie zmieni.
                      O radykalnym obnizeniu podatkow zadna feministka nie wspomni bo przeciez
                      potrzeba kasy na urzednikow - np. na Pełnomocniczki ds. Równego Statusu Kobiet i
                      Mężczyzn.
                      Jednym slowem feminizm to jedno wielkie oszustwo.

• Gość: zlasu Re: program IP: *.olsztyn.mm.pl 05.03.10, 10:46
                      Wyjątkowo aktualne i palące są też kwestie komunikacji miejskiej w Olsztynie, budowy dróg w Polsce, głodu na świecie itd. A kobiety, które organizują manifę same dobierają sobie kwestie, które ich zdaniem są ważne.
                      • Gość: fansld Re: program IP: *.olsztyn.mm.pl 05.03.10, 11:19
                        Mnie natomiast sie wydaje ze dobieraja sobie nie kwestie wazne ale te z ktorych
                        mozna wydebic jakas kase z koryta.
                      • mobydickzolsztyna Acha!!! 05.03.10, 21:31
                        > A kobiety, które organizują manifę same
                        > dobierają sobie kwestie, które ich zdaniem są ważne.

OK, rozumiem.

Gdyby Kobiet organizujących manifę mogla potencjalnie dotyczyć groza
                        administracyjnego, poza-sądowego odbierania dzieciaków na podstawie przesłanek
                        słabiej rozpatrzonych niż w instancjach sądowych - to ta kwestia byłaby Z
                        CAŁĄ PEWNOŚCIĄ
                        dla nich ważna.

Ale nie jest dla Nich ważna!
                        Jedyna przyczyna tej "nieważności", jaka mi przychodzi do głowy, to to że
                        TE Kobiety nie mają dzieci i nie mają zamiaru ich mieć.

Czyli chodzi o Kobiety, ktore są Kobietami w tej samej mierze, jak mężczyznami
                        są "żony" gejów.

W jakiś tam sposób są oczywiście jakimiś kobietami i jakimiś mężczyznami.

Czyli wszystko jest OK.
                        Takie kobiety organizują manifę - więc zakres ich zainteresowań jest dla
                        mnie nareszcie zrozumiały!

Ale jestem ciemny - dopiero teraz zrozumiałem sytuację.

Powodzenia na tej osobliwej drodze życia!
                        Dopóki nie będziecie szkodzić Innym - wszystkiego najlepszego!
                        • Gość: zlasu Re: Acha!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 06.03.10, 11:54
                          Kobieta, która nie ma dzieci tylko "w jakiś tam sposób" jest "jakąś" kobietą. To znaczy jaką? Wybrakowaną? Upośledzoną?
                          Ręce mi opadły do jądra ziemi i już nawet nie zapytam, czy czytałeś szanowny dicku tekst ustawy, bo i po co...
                          • mobydickzolsztyna Re: Acha!!! 06.03.10, 12:23
                            > Kobieta, która nie ma dzieci tylko "w jakiś tam sposób" jest "jakąś" kobietą. T
                            > o znaczy jaką? Wybrakowaną? Upośledzoną?

Dojrzałego Mężczyzny, który nie ma swojego dziecka (dobrze by było, aby także zbudował dom i posadził drzewo :-) ) osobiście nie uważam za mężczyznę Pełnego - to była odpowiedź!

Mam nadzieję, że domagając się prawa do głoszenia własnych poglądów - nie traktujesz obelżywie poglądów cudzych?
                            Moje stwierdzenie, ze Ktoś jest inny, oznacza tylko że inny - odczytanie w tym obrazy to tylko szczególne nastawienie czytającego.

> już nawet nie zapytam, czy czytałeś szanowny dicku tekst ustawy

czytałem to i pozwoliłem sobie nie alarmować w kwestii aspektów wartościowych (bo i po co alarmować, skoro je popieram?), a przestraszyłem się jedynie aspektów niebezpiecznych.
                            • Gość: zlasu Re: Acha!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 06.03.10, 13:51
                              Nie "inny" a "jakiś" a to różnica. Inność popieram z całych sił, ale kiedy słyszę/czytam "w jakiś tam sposób jest kobietą", to nie widzę w tym akceptacji, tylko lekceważenie.
                              A o "pełni" kobiecości powiedz kobietom, które nie mają dzieci, bo pochodzą z rodzin dysfunkcyjnych, albo były molestowane.
                              Poglądów innych osób nie traktuję obelżywie nigdy, mogę się z nimi nie zgadzać, albo wyrażać zdziwienie, a odczytanie w tym obrazy to tylko szczególne nastawienie czytającego.. ;).
                              Pozdrawiam
                              • mobydickzolsztyna Re: Acha!!! 06.03.10, 15:00
                                > A o "pełni" kobiecości powiedz kobietom, które nie mają dzieci, bo pochodzą
                                > z rodzin dysfunkcyjnych, albo były molestowane.

No dokładnie o tym mówię! O "niepełności" niekoniecznie zawinionej.
                                Wychowywałem dwoje adoptowanych dzieci (jedno w wieku ponad 3 lat, a drugie 8 lat) i dobrze wiem co to "choroba sieroca", jakie niedobory uczuciowości (skaleczonej!) pozostawia. Czy One "winne"?

W takim Człowieku na zawsze pozostaje jakiś nieusuwalny ślad, jakaś "niepełność", jakaś trudność, jakaś inność, konieczność odrębnego podejścia do niego.

Jeśli piszę o "niepełności" Kobiet i Mężczyzn przechodzących przez "niepełne" życie (bo trudno nie uznać rodzicielstwa za cząstkę pełnego Życia!), będących "uschniętymi gałązkami" - czyli takimi bez kontynuacji tysięcy pokoleń swych Przodków, bez dalszego ciągu, bez "nieskończonej sztafety"
                                - to właśnie TAK rozumiem swoje słowa o "niepełności" - jak "niepełne" było dzieciństwo dwojga spośród moich dzieci.

W tyglu uczuć wobec takiego zjawiska - przecież w istocie najwięcej jest - współczucia.
      • Gość: jaga5 Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.olsztyn.mm.pl 23.03.10, 15:47
        Najlepiej połączyć to z okrzykami Młodzieży Wszechpolskiej z pogranicza faszyzmu
        .Wszyscy wiedzą ab kim jesteś,łysy łeb i bojówki.
    • kolodziejo Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w Ols... 03.03.10, 08:17
      Kobiecość widać na pierwszy rzut oka. Feministki są brzydkie, garbate, wąsate,
      nie mają piersi i palą papierosy, w związku z czym nikt ich nie chce i muszę
      "manifestować swoją kobiecość" ;).
      • Gość: men Panowie dla Pań. IP: *.olsztyn.mm.pl 03.03.10, 09:50
        Panowie w niedzielę( 7.003) w przeddzień święta, zaprośmy nasze Panie na
        rekreacyjny spacer po olsztyńskiej starówce z finałem na ciacho w kultowym
        Coktailu ., lub na grzańca w jednym w staromiejskich pabów.
        Spacer obowiązkowo obok stoisk Staromiejskich kwiaciarek.
        Patron miasta św.Jakub, spiżowy mistrz Kopernik oraz Nepomuk (św. Jan
        Nepomucen) zapraszają.
        Jeżeli zwycięży niedzielne domowe leniuchowanie ,proponuje wirtualny spacer.
        nowy.olsztyn.kei.pl/fileadmin/spacer_multimedialny/olsztyn2d.swf
        • Gość: igor Re: Panowie dla Pań. IP: *.olsztyn.mm.pl 03.03.10, 14:08
          Bez komentarza
          www.tvn24.pl/-1,1645894,0,1,8-marca-brylanty--bielizna-czy-kwiaty,wiadomosc.html
        • Gość: Szef kuchni Re: Panowie dla Pań. IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.03.10, 22:15
          Zapraszam drogie Panie uczestniczki na obiad lub lunch w restauracjach na ul:
          Lelewela oraz Kołlątaja. Szef kuchni poleca smaczne dania i przekąski.
          • Gość: fansld Re: Panowie dla Pań. IP: *.olsztyn.mm.pl 04.03.10, 07:44
            Trzeba koniecznie wprowadzic przepisy wspierajaca rownosc.
            Za niezbedne uwazam wprowadzenie parytetow np. w zawodzie przedszkolanek. Nie
            moze byc tak ze pracuja tam prawie wylacznie kobiety, poza tym parytet niezbedny
            jest takze wsrod pracownikow lejacych asfalt drogowy na mrozie. Dlaczego robia
            to wylacznie faceci? To jest nieuczicwe i sprzeczne z lewacka zasada rownosci.
            Poza tym nalezy wprowadzic przepisy ktore wprowadza parytet w zwiazkach
            damsko-meskich. Tzn. zeby bylo po rowno, brzydkich z ladnymi, madrych z glupimi
            itd. Taka brzydka, glupia kobieta z wasami tez powinna miec przystojnego
            inteligentego faceta. Trzeba to koniecznie administracyjnie poprawic.
            A wogole to dlaczego sie rodza ludzie glupi, madrzy, wysocy niscy, grubi chudzi,
            zdrowi, chorzy? Na to tez przydalby sie jakies przepisy.
            Jestem przekonany ze lewactwo pobozne i bezbozne i na to wymysli jakies urzedowe
            bzdury.
            • Gość: Joanna Re: Panowie dla Pań. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.03.10, 21:38
              Czy wszystkie feministki to komunistki? Czy popierają zabijanie dzieci?
    • Gość: Przejazdem Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w Ols... IP: *.olsztyn.mm.pl 06.03.10, 06:51
      Posłuchajcie miękkie chujki w śmierdzących skarpetach.
      Dziewczyny mówią to, co dla nich ważne. Obchodzi was projekt ustawy,
      która da urzędnikom prawo odbierania wam dzieci? Drukujcie plakaty,
      szyjcie transparenty i heja na ulicę. To jest kurwa wolny kraj. Co
      jest z wami?
      Tylko dziewczyny mogą rozpierdolić Olsztyn. Oh Lord, wszyscy na to
      czekamy.
      • Gość: fansld Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.10, 07:32
        Wolny kraj?

Kilka kobiet i koniecznie paru gejow pojdzie na manife bedzie 10 artykulow w
        gazetach i 3 reportaze w telewizji.
        Setka osob z UPR pokrzyczy na ulicy ze podatki w kraju to 70% dochodu nigdy o
        tym nie uslyszysz.
        Wolny kraj??
        Kpisz sobie chyba.
        • Gość: Przejazdem Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.olsztyn.mm.pl 06.03.10, 09:12
          No i niech sobie pójdzie pięciu. Co cię kurwa to obchodzi stary
          brudnoskarpeciarzu? Daj tym pięciu żyć i zajmij się własnym.
          • cytat_net Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O 06.03.10, 10:57
            ale zeby kobieta tak się wyrażała, a feeeeeeeeeeee, chociaż co
            prawda nie powinno to dziwić, przeciez to jest droga do upragnionego
            uprawnienia, od słownictwa po lanie smoły na asfaltową daleką, ha
    • alinka_li Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O 06.03.10, 11:27
      Jestem w szoku! Mężczyźni, których znam, są w większości myślący i inteligentni,
      a to, co tu czytam... no brak słów normalnie...
      • mobydickzolsztyna Znowu się zgadzam z Przedmówcami! 06.03.10, 12:06
        alinka_li napisała:
        > Mężczyźni, których znam, są w większości myślący i inteligentni

DOKŁADNIE to samo ja myślę o Paniach, a najbardziej to o Żoneczce.
        Zresztą "ma na to papiery" po habilitacji. Mam nadzieję, że przez lata coś z Jej intelektu także i na mnie "skapnęło"?

Prostą i logiczną konsekwencją sformułowania o "Większości myślącej i inteligentnej" - jest dostrzeżenie istnienia także Mniejszości, której tu nie będę zbędnie definiował.

Jako szczery demokrata, nie zaprzeczam prawu Mniejszości do Jej własnych imprez masowych.
        Niech się bawią wesoło!
        • Gość: program a Manifa toczy się dalej:) IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.03.10, 12:19
          a Manifa Olsztyn 2o1o radośnie toczy się dalej:)
          aktualności: manifa.olsztyn.pl
          • mobydickzolsztyna Re: a Manifa toczy się dalej:) 06.03.10, 13:48
            Gość portalu: program napisał(a):
            > a Manifa Olsztyn 2o1o radośnie toczy się dalej:)
            > aktualności: manifa.olsztyn.pl

Czy ja gdzieś sugerowałem, aby się miała nie toczyć?
            Ja nawet chciałem, aby (tak przy okazji) jej program dotknął kwestii dość
            ważnej, a na pewno bardzo pilnej.

Wydawało mi się, że ta kwestia może Was bardzo obchodzić.
            Wydawało!
            Bo jakoś w porę nie połapałem się (głupek jeden!) KIM jesteście.
    • Gość: Przejazdem Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w Ols... IP: *.olsztyn.mm.pl 06.03.10, 14:06
      Tak, to jest do jest upragnionej wolności, gdzie nie tylko tylko ty
      Kazimierzu możesz kląć, upić się i strzelić małżonka w gębę.
      • mobydickzolsztyna Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O 06.03.10, 15:05
        Gość portalu: Przejazdem napisał(a):
        > Tak, to jest do jest upragnionej wolności, gdzie nie tylko tylko ty
        > Kazimierzu możesz kląć, upić się i strzelić małżonka w gębę.

Przez lata, aż do tej sekundy sądziłem, że chodzi o potępienie takich zachowań, a nie o "równy dostęp" do dalszego ich kultywowania!
        • Gość: fansld Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.10, 17:57
          Jakos nie zauwazylem zeby ktos tu byl przeciwny wolnosci ja bynajmniej jestem
          przeciwikiem administracyjnego naginania rzeczywistosci to czyjegos widzimisie.
          Poza tym jak juz pisalem ze jestem wrogiem uszczesliwiania kogokolwiekna sile.
          90% kobiet jakie znam wolalaby siedziec w domu i zajmowac sie rodzina a nie
          zapieprzac po 8 godzin w robocie a potem gotowac i sprzatac. Jakos nie
          slyszalem zeby feministki tak otwarcie zglaszaly podobny postulat.

O tym co pisal Moby to nawet nie wspomne ale jestem swiecie przekonany ze
          wiekszosc Pan na sama mysl o tym - ze jakis tepy urzedas moze im bez sadu
          odebrac dziecko - dostaje ciarek na plecach.
          No coz ale to nie sam modne tematy. Teraz na czasie jest gejowizna i rowny
          dostep do koryta. W sumie racja niby dlaczego krasc maja sami faceci niech sobie
          kobitki tez pokradna. Tylko niech bezczelnie nie lza ze robia to dla tych kobiet
          ktore na to koryto musza ciezko pracowac.
    • Gość: Przejazdem Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w Ols... IP: *.olsztyn.mm.pl 07.03.10, 08:53
      Leżę sobie nawtykana i słucham Zeppów. Co mi zrobisz gnojku?
      • mobydickzolsztyna Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O 07.03.10, 13:46
        Gość portalu: Przejazdem napisał(a):
        > Leżę sobie nawtykana i słucham Zeppów. Co mi zrobisz gnojku?

A niby dlaczego mam cokolwiek robić?
        Prawie co dzień przechodzę koło takich leżących, niekiedy muszę przechodzić ponad nimi i w zasadzie nie robię NIC!

"W zasadzie" - bo jednak zerkam, a jak wiatr zawieje, to i powącham.
        Jak usłyszę coś w rodzaju "h..u", "p....ol się", "gnojku" (tak, jak od Ciebie), to sobie tylko myślę: - "a, leż sobie dalej w gnoju!" i sumienie mam czyste!

Więc sobie leż.
        Może mi tylko jeszcze powiedz: - czy jesteś przeciętnie reprezentatywna dla Uczestniczek manify?
        Już raz z opóźnieniem, z zaskoczeniem, zorientowałem się co do specyfiki tych Uczestniczek, ale może jeszcze nie do końca się zorientowałem?
        • Gość: kpr.Zbigniew Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.centertel.pl 07.03.10, 15:50
          kobiety do fabryk i na traktory, mężczyżni do walki i lufy w górę
    • mobydickzolsztyna Wątek - porzucona sierota 08.03.10, 09:31
      Co w TYM wątku takiego, że został porzucony i zastąpiony nowym, w istocie
      identycznym?
    • Gość: ara Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 07:29
      U nas feminizm jest źle interpretowany. U nas ludzie myślą, że
      feministka to obrzydliwa baba z wąsami, na którą nie spojrzy żaden
      mężczyzna. Na mnie spojrzało dużo roczników, więc z tym moim
      feminizmem ostrożnie,żeby mi nie awać tej śmiesznej szufladki. Noszę
      amerykańskie i francuskie staniki i uważam, że na ich paleniu sprawa
      nie polega. Natomiast polega na tym,że jeśli mówię, że kocham swoją
      pracę, to bez względu na ustrój - nikt na swiecie nie może mi
      powiedzieć: siedź w domu i sprzątaj. Kiedy nie pracuję popadam w
      melancholię.

Nina Andrycz
      • Gość: fansld Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.olsztyn.mm.pl 19.03.10, 08:19
        Samiec Twoj wrog bo..... kaze kobietom siedziec w domu i sprzatac. :D :D
        Idz sie leczyc kobieto poki czas.
      • mobydickzolsztyna Hej Kobieto! 19.03.10, 16:44
        Gość portalu: ara napisał(a):
        > U nas feminizm jest źle interpretowany.
        > Natomiast polega na tym,że jeśli mówię, że kocham swoją
        > pracę, to bez względu na ustrój - nikt na swiecie nie może mi
        > powiedzieć: siedź w domu i sprzątaj. Kiedy nie pracuję popadam w
        > melancholię.

No to jesteś taką Feministką (a może "feministką", bo
        niereprezentatywną?)
        jak moja ukochana Żoneczka - skądinąd prof., a ja
        "szary" mgr inż.

Czy myślisz, że mam wobec Niej jakieś durne kompleksy?
        Ja Ją uwielbiam (i nie tylko ja, ale i studenci - choć jest wymagająca jak
        cholera
        - lecz sprawiedliwa i pomocnicza - jeszcze 20 lat po studiach piszą
        do Niej, już dzieciaci, sympatyczne pozdrowienia
        ).

Poza własnymi sprawami - tyram dla Niej jak osiołek w tym, w czym Ona
        "cieńsza" - "komputerologii i internetologii".
        Pomagam Jej z całych sił i jestem zachwycony Jej sukcesami - to moje sukcesy!
        Czy uwierzysz, że ("poza tym") jest śliczna, "niezatapialna
        przez Czas"?

Aż mi dech zapiera ten Dar Losu (choć ja osobiście wolę:- Boga!)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        A z Feministkami to dokładnie ten sam problem: - jak z
        dokuczliwymi radykałami islamskimi, czy gejami.

Co z tego, że w "swej masie" Geje to mogą być po prostu zwyczajni Ludzie
        - jak najbardziej godni szacunku?
        No co z tego?
        Skoro My sądzimy o Nich tylko to, to co na własne oczy widzimy!

A widzimy tylko najbardziej wściekłych, agresywnych - bo zresztą właśnie
        tylko takich lubią media i tylko takich pchają Nam przed oczy obiektywami!

Gej może być osobliwym dla mnie, ale jednak zupełnie spokojnym Człowiekiem - ale
        opinię na Jego temat budują we mnie obnażeni, obleśni faceci z parad -
        ostentacyjne wyciągający jęzory, ostentacyjnie całujący się oślinionymi pyskami
        - nie dlatego, że chcą jakieś przyjemności (widzę, jak uważnie patrzą
        w obiektywy!)
        - ale wyłącznie dla poniżenia mnie moim obrzydzeniem,
        ostentacyjnie ruszający "kopulacyjnie" biodrami (przecież
        "hetero" tego publicznie nie robią!)
        .

Dlaczego, dlaczego, dlaczego: - ogół Gejów "nie rozprawi się
        wewnętrznie"
        z tymi, którzy przyniosą im szkodę swą agresją
        wobec Ogółu?
        Bo ktoś reagujący "z zewnątrz" - będzie automatycznie
        homofobem!

Dlaczego, dlaczego, dlaczego: - ogół Mahometan "nie rozprawi się
        wewnętrznie"
        z tymi, którzy do nich pewnego dnia przychodzą i
        powiadają "dziś Allach stawia przed Tobą zadanie!"?
        Bo ktoś reagujący "z zewnątrz" - będzie automatycznie rasistą i
        nacjonalistą!

Dlaczego, dlaczego, dlaczego: - Feministki nie są takie, jak Ty?
        Dla skuteczności feminizmu choćby!

Feminizm wygra wspólnie z chłopami!
        Przecież nawet Wolny Świat - do walki z Najgorszym Złem w II Wojnie Światowej
        sprzymierzył się ze Złem Odrobinę Może Mniejszym.

Nie gryźcie boleśnie w pupę tych, którzy mogą być Wam pomocni.
        Przecież wcale nie tacy święci Faceci - pomogli Wam wiek temu uzyskać
        prawa wyborcze - tylko stare zacofane trepy!
    • Gość: mm Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: 213.251.189.* 20.03.10, 13:11
      www.muzulmanka.pl/obrzezanie/obrzezanie_kobiet_w_prawie_muzul.htm
      • Gość: fansld Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 18:13
        Brawo lewacy. Niech zyje tolerancja, tepic rodzine i wartosci z ktorych wyrosla
        nasza kultura a niedlugo muzulmanie z racji kilka razy wiekszej dzietnosci
        zwyczajnie nakryja nas czapkami.
        Wtedy to kobietom bedzie sie super zylo.
        • Gość: aga Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: 213.251.189.* 23.03.10, 14:09

to przez lewaków katolicy nie chcą mieć dzieci?
          • Gość: fansld Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 16:14
            nie.. przez.... polityke prorodzinna
    • drwallen To Lesby i Feminazistki 23.03.10, 14:47
      Gdzie tu widzicie kobiety?
      Kobiety się z nich śmieją.
    • tebejoot Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w Ols... 24.03.10, 10:46
      Panowie, to nie jest wasze prywatne mizoginiczne, antyfeministyczne forum, więc się nie wypowiadajcie jak we własnym gronie, do tego całkowicie niedouczonym w feminizmie. To obecnie najważniejszy prąd umysłowy,cywilizujący różnych macho.
      • Gość: fansld Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.olsztyn.mm.pl 24.03.10, 14:53
        Czyzby "douczony feminizm" to taki ktory zada wprowadzenia urzedowych parytetow?
        :D :D

• tebejoot Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O 24.03.10, 15:53
          Maria Janion czy Joanta Brach-Czaina to głąby, nie? Manifa ma to do siebie, że musi mieć hasła. Niektórzy panowie tyle tu wiedzą o feminizmie, ile rydzyka czy szczuki na mózg padnie z misyjnych telewizji. Powtarzam: to nie jest prywatne forum mizoginów alergików.Jakbyście byli douczeni, to nie walilibyście w manifę, jak bęben. Inna rzecz: jakie macho, taki feminizm. Doskonały odpowiednik.
    • Gość: rż Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 14:10
      wyborcza.pl/pacewicz/10,102277,7275919,Agnieszka_Graff__cz__I___Jezyk_.html
      • tebejoot Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O 24.03.10, 16:36
        Wyważone i mądre. Nieustępliwe. Feminizm jest tożsamością kobiet - po prostu,tyle. To spojrzenie odwodzi mnie od zachwytów np. nad Nabokovem, który przez ileś tam stron męczy dziewczynkę, molestuje ją, obleśny dziad. I co, mam się tym zachwycać? Pewien rodzaj męskiej twórczości wyczerpał się definitywnie. Popatrzcie z tej strony.
        • Gość: fansld Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 18:54
          Ciekawe kiedy zrozumiesz ze kobiety i mezczyzni jada na jednym wozku.
          Traktowanie ich jako dwoch odrebnych bytow pod katem jakies wyimaginowanej
          tozsamosc i wsadzanie do jednego wora wszystkich kobiet a do drugiego
          wszystkich facetow bo jedni maja jaja a inni nie? To jest madre i wywazone?
          Zlituj sie nad swoja tepota czlowieku.
          • tebejoot Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O 25.03.10, 07:20
            Nie chodzi o "dwa oddzielne byty". Nic nie kapujesz. Nic.
            Rilke:
            "Wypatrz, wewnętrzny mężczyzno, swoją wewnętrzną dziewczynę,
            tę wywalczoną na
            tysiącu istot, to
            wywalczone dopiero, nigdy
            nie kochane jeszcze stworzenie(...)"

Rilke to dla ciebie będzie za trudny. Polewasz frazesami. Moja tożsamość nie jest "wyimaginowana". Nie mów tu za mnie.Ciekawe, kiedy zaczniesz coś czytać i kiedy zlitujesz się nad własną tępotą. Na razie wypisujesz brednie.
            • Gość: Zeo Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.03.10, 21:07
              Skąd w Tobie tyle agresji kobieto? Co Tobą powoduje, że tak brutalnie oznajmiasz
              światu że potrafisz czytać? Na jakiej podstawie opierasz swoje oceny? Odpowiedz
              nieszczęsna.
    • Gość: hanna Re: Kobiety kobietom. Manifa na 8 marca także w O IP: *.lh.pl 26.03.10, 00:23

mizogynizm bierze się z niespełnionego homosexualizmu, często
      nieświadomego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka