Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.VII

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 22:55
Urodziłam się w Olsztynie i bardzo za nim tęsknię.
"- ale miło mi o tamtej ziemi
myśląc czasem, idąc przez życie,
żem nauczył się tam słów, którymi
umiem kochać i cierpieć, i bić się.

Dzięki , dzięki za każde słowo
dobrzy ludzie z dziecięcych wspomnień,
niech wam szumi Olsztyniacy, sosnowo
wiatr, co ślady tam zamiótł po mnie "

Władysław Broniewski
Obserwuj wątek
    • being28 Linki 10.03.03, 23:02
      Strona gory gor, rzeki rzek Detriutusa:

www.detritus.olsztyn.pl/
      Strony z fotografiami Olsztyna:

www.album.com.pl/album.php?id=1035
      www.moje-fotografie.olsztyn.pl/
      Strona pubu Koobry:

www.enka.to.pl/
      Mapa miasta:

www.olsztyn.com.pl/
    • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.VII 10.03.03, 23:03
      Linki dzialaja. Mozna juz zaczac nasz program nasz...
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 23:10
        dzięki being - tak linki działają , a ty masz swoja cegłówkę olsztyńską , mam
        co do niej wielkie zamiery - moze jutro bo juz pózno - trzymaj tą cegłówkę na
        pamiatkę - ty poważnie mówisz , że redakcja ci ją dała, opowiem ci , ja
        naprawdę w Olsztynie dostałam na prezent cegłówkę taką białą , na Sylwesra,
        kiedy to goscie dowiedzieli sie , ze mialam niedawno urodziny podarowali mi
        ceglowkę z podpisami wszystkich, był to dla mnie najcenniejszy prezent i gdzieś
        z czasem ją zgubiłam ale była dla mnie talizmanem - wymyślimy coś z twoją
        cegłówką
        • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.VII 10.03.03, 23:39
          Cegla dostalem naprawde. Jeszcze nie widzialem, ale familia widziala. Podobno
          wyglada normalnie, czerwona, troche zniszczona. Zrobie zdjecie i zamieszcze
          kiedys na stronie.
          • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piękny cz.VII IP: 213.25.179.* 11.03.03, 13:03
            Mam kilka pocztowek z Olsztyna z 1984 roku, moge przeslac tylko prosze o adres
            e-mail.
            Na Starym Miescie nie ma juz Karolka (placu Swierczewskiego), brak tradycyjnego
            rybolu, jest za to kilka nowych, ciekawych miejsc i fontanna!
            Na plazy miejskiej kolejny remont, wyciete kilka wielkich topoli. Malo co z tej
            plazy ktora pamietam zostalo, patelnia znikla bez sladu. Dzis po jeziorze
            smigaja bojery, lod jeszcze gruby.
            Rita- czy jestes za zelazna kurtyna? moze po prostu trzeba spakowac kosmetyczke
            i do przodu? To przeciez w tej chwili niewielki problem.
            • Gość: jd Re: Olsztyn jest piękny cz.VII IP: 193.0.68.* 11.03.03, 16:45
              Widzę, że po topolach Jeziora Długiego jakas łachudra postanowiła nie
              przepuścic także tym znad Krzywego, które były prawie tak samo piękne jak te
              znad Długiego. Jakiś topolowy psychopata. Jako następne wytnie klony wzdłuż
              Jeziornej, bo na puncie klonów też ma obsesję. A potem pozostanie mu już tylko
              las wokół dalszej połowy Długiego. Wtedy nie zdzierżę, a Rita będzie miała
              wreszcie szansę usłyszec przekleństwo, przy którym trzy Masłowskie to bułka z
              masłem dla niewinnych przedszkolaków (na Rybakach).
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 21:42
                ciekawe kiedy usłyszę to straszne przekleństwo ?
                Więc tak , zacznę od tego jak Olsztyn jest blisko, a jak daleko. Wyobrażacie
                sobie twierdzę, wiezienie - ja to mam, zostaje mi tylko grypsowanie , co czynię
                licząc na wasza przyjażń.
                Do Olsztyna nie mam do kogo pojechać, nie mam kogo odwiedzić, a teraz się
                wszystko zmieniło teraz wzywa mnie jezioro Krzywe do którego jd w czasie 50 -
                lecia szkoły wrzucił grosik za mój powrót i to chyba zadziałało.
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 21:51
                  Zostańmy jeszcze przy tramwajach - to moje oczko w glowie. Zawsze sie dziwiłam
                  dlaczego one są czerwone a w innych miastach niebieskie ? Tramwaje olsztyńskie
                  to rownież miejsce moich przestępst jak i mojej paczki. Uwielbialiśmy jezdzić
                  na gapę , to była frajda dla wszystkich mimo , że bilet kosztował u konduktoora
                  tylko 20 gr. Jak myślicie dlaczego Olsztyn zrezygnował z tramwajó, kiedy inne
                  miasta unowocześnialy je - to takie ekologiczne
                  Zostańmy jeszcze w Starym Mieście, wy tego nie docenaicie , bo jesteście z tym
                  na codzień, opiszcie bardziej życie publiczne.
                  Czy są legendy związane z Wysoką Bramą lub macie jakieś przezycia związane z
                  nią, a pamiętacie Delikatesy pod Arkadami , a sklep sporowy taki duzy ?
                  Czy tą drogą dawniej jeżdzily tramwaje ?

Zbyszek - czy ty jesteś organizatorem imprez?
                  Gdzie jest głośny klub Bohema ?
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VII being IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 21:58
                    being - gdybym wiedziała, że dostaniesz od redakcji za 2000-czny post cegłówkę
                    walczyłabym o nią. To jest najpiękniejsza nagroda jaka widzialam, szkoda, że
                    bez autografów redakcji, widocznie nie wpadli na to.
                    Moja propozycja brzmi, by tę cegłówkę zanieść do lokalu Kobry na Warmińską i
                    tam forumowicze będa z czasem składać swoje autografy, a ja w wakację ja
                    odbiorę. Będę prosić forumowiczów o przybycie do lokalu Koobry, a Koobra
                    powinien być zadowolony z takiej promocjii jego lokalu - no jak ?
                    • Gość: being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.VII being IP: *.icpnet.pl 11.03.03, 22:02
                      Gość portalu: rita napisał(a):

> being - gdybym wiedziała, że dostaniesz od redakcji za 2000-czny post
                      cegłówkę
                      >
                      > walczyłabym o nią. To jest najpiękniejsza nagroda jaka widzialam, szkoda, że
                      > bez autografów redakcji, widocznie nie wpadli na to.
                      > Moja propozycja brzmi, by tę cegłówkę zanieść do lokalu Kobry na Warmińską i
                      > tam forumowicze będa z czasem składać swoje autografy, a ja w wakację ja
                      > odbiorę. Będę prosić forumowiczów o przybycie do lokalu Koobry, a Koobra
                      > powinien być zadowolony z takiej promocjii jego lokalu - no jak ?

Jak sie naciesze to zaniose:)))
                      Pomysl OK, w Olsztynie bede pod koniec marca i zobacze co da sie zrobic.

PS. Splodzic syna, posadzic drzewo, wybudowac dom-z cegla byloby mi latwiej:))
                  • Gość: being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.VII IP: *.icpnet.pl 11.03.03, 21:58

> Zostańmy jeszcze przy tramwajach - to moje oczko w glowie. Zawsze sie
                    dziwiłam
                    > dlaczego one są czerwone a w innych miastach niebieskie ?

W kazdym miescie sa inne, w Poznaniu zielono-zolte.

>Tramwaje olsztyńskie
                    > to rownież miejsce moich przestępst jak i mojej paczki. Uwielbialiśmy
                    jezdzić
                    > na gapę , to była frajda dla wszystkich mimo , że bilet kosztował u
                    konduktoora
                    >
                    > tylko 20 gr. Jak myślicie dlaczego Olsztyn zrezygnował z tramwajó, kiedy
                    inne
                    > miasta unowocześnialy je - to takie ekologiczne

Tramwaje w Olsztynie jezdzily-chyba pamietasz po jednych torach w obu
                    kierunkach, musialy mijac sie na mijankach. Czyli byly przestarzale:( I
                    wprowadzono wtedy autobus: kiedys tansze, szybsze, nowoczesniejsze, cicho
                    jezdzace, bardziej niezawodne.
                    > Zostańmy jeszcze w Starym Mieście, wy tego nie docenaicie , bo jesteście z
                    tym
                    > na codzień, opiszcie bardziej życie publiczne.
                    > Czy są legendy związane z Wysoką Bramą lub macie jakieś przezycia związane z
                    > nią, a pamiętacie Delikatesy pod Arkadami , a sklep sporowy taki duzy ?
                    > Czy tą drogą dawniej jeżdzily tramwaje ?
                    >
                    > Zbyszek - czy ty jesteś organizatorem imprez?
                    > Gdzie jest głośny klub Bohema ?

O legendzie Wysokiej Bramy mowila Monika z BB:)
                    Na starym miescie kultowe miejsce to sklep harcerski, a nie kultowe to sklep
                    rybny:((( I jeszcze Pewex!!!!!
                    • Gość: jd Re: Olsztyn jest piękny cz.VII IP: *.acn.waw.pl 11.03.03, 22:24
                      Z cegłą Rita ma rację, being pójdź na to.
                      Z tramwajami nie ma pełnej racji.
                      Tak, Rita, ten grosik wrzuciłem przy przystani Budowlanki (i byłem całkowicie
                      trzeźwy), dla siebie też. Ale te topole, także tu wycięte, budzą we mnie trwogę.
                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 23:10
                        Z tą cegłówką dobry pomysł, being zrobi zdjęcie jej, Koobra też i będzie
                        bohaterka- cegiełka na stronie internetowej, może nawet licytację jej zrobimy ?
                        Trzeba by było ją jakoś nazwać, macie propozycje ?
                        • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.VII 11.03.03, 23:15
                          Dla dobra ojczyzny jestem gotow oddac cegle w dobre rece.
                          Czyli z zamachu na dzialaczy radykalnej partii rolniczej nici. Poszukam innej
                          zemsty:)))

PS. Ale szklanek nie oddam!!!!
                          • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piękny cz.VII IP: 213.25.179.* 12.03.03, 12:09
                            Jesli masz pelne to sie dosiadam!!
                            Klony na Jeziornej sa w niebezpieczenstwie, ale stoja- byly juz na nie zamachy.
                            Topoli nad Krzywym padlo tylko kilka, moze na tym zostanie. Jedna zdaje sie
                            zwalila wichura, sam widzialem jak padala stara topola przy moscie obok
                            szpitala Miejskiego, musialem sie zatrzymac bo moglo by mi sie tez dostac.
                            Na Starym Miescie dawnego sportowego, harcerskiego i oczywiscie Pewex-u nie ma.
                            Delikatesy, muzyczny, skórzany, z dywanami i apteka jest. Tramwaje jezdzily
                            przez cale St. Miasto most na Lynie i Grunwaldzka w strone plazy. Dwa razy
                            spadly do Lyny raz przed i raz po wojnie.
                            Cegla urosla do rangi kamienia wegielnego - moze COS powstanie?
                            Klub Bohema- jazzowy jest przy dawnej ul.Lelewela. Tam gdzie byla obok
                            piekarnia ze smacznym pieczywem. Naroznik budynku od strony starej poczty.
                            Raczej nie bywam, jazz jest dla mnie tajemnica.
                            Imprezy organizuje, raczej plenerowe; kajaki, rowery, zagle,... zaiteresowana?
                            A moze trzeba Cie uwolnic z Twojej wiezy na wyspie gdzie usychasz z tesknoty
                            (za Olsztynem)i zapuszczasz wlosy z nadzieja na ratunek.
                            • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.VII 12.03.03, 16:50
                              W klubie u koobry jest nawet miejsce idealne na cegłowke,koobra sam nie wie co
                              tam jeszcze wstawi ,a to taka podświetlona wnęka w ścianie nic w niej nie stoi
                              (moze czeka na jekieś trofeum),idealne miejsce na eksponat i to jaki!!!Trzeba
                              to mu podsunąc i zaklepać pewnie sie zgodzi:)))
                              • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.VII 12.03.03, 16:58
                                Gdzie ja tyle starych cegiel kupie?
                                • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.VII IP: *.chello.pl 12.03.03, 17:01
                                  Może z Grunwalda coś zostało ;)
                                  • koobra Re: Olsztyn jest piękny cz.VII 12.03.03, 20:18
                                    Ci w ratuszu to mają łep na karku ,podpalili budę i jeszcze odszkodowanie
                                    dostaną ,Grunwald był ubezpieczony !!
                                    • Gość: jd Re: Olsztyn jest piękny cz.VII IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 20:52
                                      Coś czuję, że topole też były ubezpieczone.
                                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 20:56
                                        no to ubezpieczmy też cegłówkę - co z nią jest, being kiedy nią sie zajmiesz,
                                        pilnuj ją jak oka w głowie.
                                        • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.VII 12.03.03, 21:01

> no to ubezpieczmy też cegłówkę - co z nią jest, being kiedy nią sie
                                          zajmiesz,
                                          > pilnuj ją jak oka w głowie.

Moze zajade w ten weekend do Olsztyna. Sprobuje zmylic szpiegow: przesiade sie
                                          kilka razy:)) Postaram sie odszukac pub i przekaze cegle w dobre rece.
                                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 21:13
                                            jeszcze musisz zakodować znakie zastrzeżonym , by nam nie podmienili na inną,
                                            ta cegłówka będzie kiedyś dużo warta - zobaczysz, tak jak grosik w jeziorze
                                            Krzywym rzucony przez jd.
                                            pamietaj , złóż swój autograf, oczywiście nik i przypilnuj innych
                                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny Zbyszek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 21:21
                                              Zbyszek - mam sprawę do ciebie, póżniej lub jutro o niej napiszę
                                              • Gość: koobra Re: Olsztyn jest piękny Zbyszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.03, 21:28
                                                od piątku będziemy oczekiwać na Ciebie i Twoją ceglankę
                                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny Koobra IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 21:38
                                                  Koobra , ty jesteś odpowiedzialny za tą cegłę - jeśli zginie to w wakację
                                                  trecisz beczkę piwa - ja po nią się zgłosze w wakacje - zbieraj podpisy i
                                                  wystaw ją na stronę internetową lokalu, będziemy ją podziwiać na ekranach
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny Zbyszek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 22:07
                                                    Zbyszek nie mam słów, by podziękować ci za opis Starego Mista - oczy moje są
                                                    zadowolone i tak właśnie widzą jak opisałeś, teraz potwierdziłeś moją wizję
                                                    Olsztyna. Jeśli możesz, to opisz mi różnicę między plażą j.Krzywego lat 60-
                                                    tych, gdzie była patelnia, a terażniejszością . Niestety resztę Olsztyna widzę
                                                    za mgła, więc tłumaczenie nic mi nie pomoże.
                                                    Teraz tak- mam szansę zorganizować obóz tenisowy - czy czasami nie znasz jakiś
                                                    ośrodków sportowych (wątek załozony)
                                                    Uważajcie na Olsztyn gdy będę , może być wesoło , zawsze w Olsztynie
                                                    rozrabiałam, może uprzedze policję by mieli na mnie baczność
    • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny jd IP: *.chello.pl 12.03.03, 22:08
      A ty sie nie wybierasz z wiosną do Olsztyna? . Ja tam już zaczynam śledzić
      długoterminowe prognozy pogody. I niedługo będę mogła zdać egzamin z
      topografii Olsztyna. Tylko się jeszcze przekopię przez parę ulic na
      detritusowej stronce. I do paru zdjęć w albumie beinga muszę wrócić. Ale już
      blisko, coraz bliżej...
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 22:29
        Andulko , a ty nie dokopałas się do jakiś ośrodków sportowych ?
        • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny IP: *.chello.pl 12.03.03, 22:31
          Nieee, ze sportów to ja tylko dźwiganie ciężarów... Siata w jednej łapie, siata
          w drugiej ;)
          • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piękny IP: 213.25.179.* 13.03.03, 07:31
            Dzis pada jeden z bastionow. Zamykaja Kasztelanke, powstaje Hawana Club, piwo
            grzane odchodzi do historii ktora tylko my "zabytki" pamietamy.
            Korty tenisowe - najszybciej w Kortowie, z pewnoscia do zalatwienia. Jakos ten
            sport nie jest tak popularny na moim podworku.
            Kiedy sie spodziewac?
            • Gość: jd Re: Olsztyn jest piękny IP: 193.0.68.* 13.03.03, 10:21
              Zamykaja Kasztelankę? Tę obok Starówki i dawnego Pewexu? Boże, ile tam wypiłem
              tego piwa. I w jakim towarzystwie!
              • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piękny IP: 213.25.179.* 13.03.03, 11:02
                wlasnie ta Kasztelanke, bedzie cos innego, inna knajpka, ale niestety znowu cos
                przemija i zostaje tylko w nas i w naszych "miesniach piwnych"
                • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piękny IP: 213.25.179.* 13.03.03, 13:50
                  Jednak szczescie nie omija Olsztyna. Ktos w TOTO-lotka wygral troche ponad dwa
                  miliony. W kolekturze w dawnym PDT. Olsztyn dla niektorych stal sie piekniejszy.
                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 13.03.03, 16:45
                    Grzane piwko,takie dobre z goździkami,miodem i cynamonem można wypić w paru
                    miejscach w Olsztynu,a co do szczęścia ten kto wygrał pewnie pod Wysoką Bramą z
                    zamknietymi oczami przechodził i myślał o tym intensywnie,fajnie ze w Olsztynie
                    komuś sie udło...chyba zacznę grać i chodzić do tolizatora przez starowke,no i
                    Bramę oczywiście...
                    ;-)angi
                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 21:21
                      a dawałam wam wcześniej cynk o tej Wysokiej Bramie, jest szczęśliwa, ja nawet
                      słyszłam, że trzeba pod Bramą przejść skacząc na jednej nodze.
                      To ja już pewnie na to piwo w Kasztelance nie zdążę ?
                      • Gość: jd Re: Olsztyn jest piękny IP: *.acn.waw.pl 13.03.03, 22:28
                        Na Kasztelanke najwyraźniej nie zdążysz, ale przechodzenie pod bramą
                        interpretujecie zbyt łatwo i pospiesznie.
                        • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piękny IP: 213.25.179.* 14.03.03, 10:15
                          Szczescie... a moze to to ze mozna przechodzic pod Wysoka Brama w Olsztynie?
                          Niestety na tym szlaku - Starego Miasta jest sporo dziwnych osobnikow
                          usilujacych cos od przechodniow wyciagnac, cyganki, malo ciepla mlodziez i inni
                          nawiedzeni bez stalego miejsca na ziemii. To tez klimat miejsca. Jak kiedys
                          Piwek z kijem,czy Wiosenka.
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 13:05
                            A może wypozyczycie sobie na wakację Lajkonika krakowskiego, ładnie będzie
                            wygladał pod Wysoką Bramą i na promenadzie, jako znak więzi między Krakowem a
                            Olsztynem. Ciekawe co by Warszawiacy pozyczyli Olsztynowi na wakację jako ich
                            symbol ?
                            Lajkoniku laj, laj
                            po przec cały kraj , kraj !

jd - przywiezie pewnie Syrenkę!!
    • being28 Przybywam!!! 14.03.03, 13:18
      Juz niedlugo wyjezdzam do pieknego Olsztyna. Przekaze cegle w dobre rece,
      zrobie zdjecie wejscia od Samulowskiego, moze cos jeszcze pstrykne, odwiedze
      Lecrerca ....
      • Gość: rita Re: Przybywam!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 13:23
        being - możesz jeszcze zrobić zdjęcie najbardziej wysuniętego mola na j.
        Krzywym, tam coś planuję .Zaznacz cegłę aby nikt jej nie wymienił na inną i
        pozbieraj podpisy - jak już możesz
        • being28 Re: Przybywam!!! 14.03.03, 13:55
          Jeszcze kilka dni i cegla bylaby na Allegro:))) Ale oczywiscie odbierzesz ja
          latem z autografami itp.
          Co do mola to jest ich kilka, kilka jest tez wysunietych:na poludnie, polnoc
          itp i nie wiem o ktore chodzi. O plaze miejska? Zrobilem kilka zdjec i sa w
          albumie. Moze dotre do innych przystani nad krzywym.

PS. Czy Ty i Andulka nie za bardzo szpiegujecie Olsztyn? Czy nie bedzie
          przypadkiem zamachu Al-kaidy latem? Sprawa wydaje sie podejrzana, niech GW sie
          tym zajmie:))
          • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piekny IP: 213.25.179.* 14.03.03, 14:29
            Mam pocztowke z 1984r. - plaza miejska, dokad przeslac?
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 20:55
              Gość portalu: zbyszek napisał(a):

> Mam pocztowke z 1984r. - plaza miejska, dokad przeslac?

napewno do detriusa - to kolekcjoner, ja mam swoja plażę w pamięci i zdjecia na
              niej i to na molo i przy patelni
          • Gość: Andulka Re: Przybywam!!! IP: 158.66.18.* 14.03.03, 14:46
            being28 napisał:

> Czy Ty i Andulka nie za bardzo szpiegujecie Olsztyn?
            Co zrobić, taki zawód ;)))

>Czy nie bedzie przypadkiem zamachu Al-kaidy latem?
            Ooo tam, zaraz Al-kaidy. A dlaczego dopiero latem ? :)))
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 20:01
              Czy są jeszcze jakieś urocze zakątki Olsztyna ?
              • Gość: rita Re: Solenizant Zbyszek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 17:52
                Zbyszek z okazji imienin - wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i dużu
                uśmiechów :-)))))))))
                pozdrawia
                rita
    • Gość: being28 Niespodzianka IP: *.icpnet.pl 16.03.03, 18:15
      www.album.com.pl/album.php?id=1271
      • Gość: rita Re: Niespodzianka IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 18:52
        BARDZO PROSZĘ O PODPISYWANIE SIĘ NA PAMIATKOWEJ CEGLE FORUMOWICZÓW OLSZTYŃSKICH
        • mika_1 ??? 16.03.03, 23:55
          Czyżby Olsztyn już nie był piękny?? Może to ta szara i pochmurna aura?? Coś się wszyscy rozbiegli po innych wątkach:(
          • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: 213.25.179.* 17.03.03, 10:31
            Nigdzie nie biegam, bylem w Klewkach u Talibow, teraz jest tam osrodek Lesne
            Wrota, nad jez Klebarskim. www.lesnewrota.prv.pl trzeba zobaczyc jak rozkwita
            wiosna, przyroda i turystyka.
            Mamy jakas Marzanne??? No tylko tak pytam... wiosna idzie...
            • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: 213.25.179.* 17.03.03, 11:20
              Do Olsztyna nie trzeba sprowadzac ani Lajkonika, ani tym bardziej Syrenki, my
              przeciez mamy swojego Klobuka, niezbyt milego koguta, o zmiennych nastrojach.
              Szkoda ze nie slychac o nim ostatnio, nie zbalamucil ktorejs pieknej ?
              Dzieki za zyczenia.
              Dzis jest tez Patryka, swieto Irlandii- idziemy na piwo!!!
              i poszukamy Marzanny, tak przy okazji...
              • brzoza2 Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 17.03.03, 13:24
                Zbyszku -
                wszystkiego dobrego imieninowego (i wiosennego - miejcie troszkę
                litosci dla tej nieszczęsnej Marzanny, szczególnie, gdy ładna...)
                :))))
                • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: 213.25.179.* 17.03.03, 14:54
                  Brzoza- masz namiary,,,,!!!! i ladna ??? :-)))))
                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 17.03.03, 21:29
                    Marzanne to raczej trzeba sobie zrobić(albo kupić)a taka to duszy nie ma i oczy
                    jak studnia;)a potem na most i do Łyny z nią,w piątek trzeba się z dziewczyna
                    rozprawić...Wypijcie dzisiaj przy święcie "piwka"-zdrowie forowiczów -co
                    dzisiaj nie mogą:)
                    • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 17.03.03, 22:48
                      Angela - to Ty pij za nas... Ty chyba dzis możesz.... Pozazdrościć;)
                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 22:51
                        mika_1 napisała:

> Angela - to Ty pij za nas... Ty chyba dzis możesz.... Pozazdrościć;)

Angela - to ty pij potrójnie :-))))
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 21:33
                    Zbyszek - powiedz coś więcej o tym koguciku, nic o nim nie słyszałam. Czyli
                    maskotką Olsztyna jest Kogucik ??????

na topienie Marzanny się nie wybieram - nie lubę horrorów, ale na piwo napewno
                    jak tylko będzie gotowy jd - to razem się do ciebie przysiadziemy
                    • angela-rt Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 17.03.03, 21:36
                      Kłobuk-kogut opisany był troszeczke w słynnej ksiązce 'Raz w roku w
                      Skiroławkach" Nienackiego:)))
                      • Gość: being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.icpnet.pl 17.03.03, 21:51
                        Ile jest tomow "Raz w roku w.."? Dwa czy wiecej?
                        W szkole podstawowej mielismy sklepik Klobuk:)
                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 21:54
                          Klobuk - to nazwa tego kogutka ?
                          • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: 213.25.179.* 18.03.03, 09:38
                            Klobuk to ptak, nie do konca pewne ze kogut, tak sie go jednak przedstawia. To
                            wg. mitow zly duch Warmii. Okradal bogatych i dawal biednym ktorzy go karmili
                            miodem i makiem. Potrafil byc zlosliwy, ale czasem pomagal. Rzucal uroki na
                            ludzi i zwierzeta, dzieci chroniono przed nim okladajac kolyske blyskotkami,
                            ktore zabieral nie czyniac szkody dziecku. Potrafil podlozyc ogien pod zagrode.
                            Raczej zlosliwy... ale
                            A moze to kobieta????? Tak sobie teraz pomyslalem.
                            Tak czasem czlowiek siedzi ... i mysli.
                            • angela-rt Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 18.03.03, 17:26
                              Ej ej nie kobieta nie kobieta!!!I chyba jeśli dobrze pamiętam mieszkał w starym
                              spruchniałym drzewie czy dziupli....A co do wypicia to Wasze zdrowie poszło
                              kochani no i kamyka co ma być cegłą:))
                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 21:54
                              Zbyszek - jak to kogut , zły duch Warmii, dlatego , że okradał bogatych i dawał
                              biednym, toz to Janosik - czyli dobry duch. Mowisz , że to złosliwy duch sądząc
                              po kobietach - czy miałeś jakieś kłopoty z kobietami ?
                              Tak siedzisz i myślisz - może połóż ręce na klawiaturze i pisz, a my będziemy
                              oceniać, czy to kobiety takie złe czy mężczyżni tymi złymi duchami olsztyńskimi
                              • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 19.03.03, 00:03
                                Ej, Rita, co ty opowiadasz... Widziałaś gdzieś złą kobietę? Szczególnie w okolicach Olsztyna??? To niemożliwe!!
                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 00:14
                                  Skąd , z Olsztyna pochodzą tylko dobre kobiety, ale zauważ , że dylemat ma
                                  Zbyszek, więc niech się wytłumaczy z tego.
                                  Ja wiem , że koguty to płeć męska
                                  • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 19.03.03, 01:38
                                    Hmmm, pewnie Zbyszek dobrze wie, jak jest naprawdę, tylko nas chce podpuścić...;)
                                    • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: 213.25.179.* 19.03.03, 10:42
                                      Oj wiem... wszystkie jestescie wspaniale, ale potraficie jak Klobuk miec
                                      humorki. Klobuk oceniany jest jako zly poniewaz z zasady byl nie przewidywalny,
                                      w negatywnym znaczeniu. Jak kobieta....(chociaz faktycznie nie widzialem
                                      jeszcze kury-koguta!?!)... znowu zaczynam, no moze troche podpuszczam, ale
                                      opowiesci o KOBIETACH to juz inny watek, a nawet powiesc!
                                      A Olsztynianki sa super, gdyby jeszcze palily mniej (lub wcale)
                                      Mamy tyle swiezego powietrza, po co psuc (i smierdziec).
                                      I tyle na temat Olsztyna oczywiscie.
                                      • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 19.03.03, 15:10
                                        A tak trzymając się jeszcze tego teamtu... - Zbyszku, pokaż mi mężczyznę bez humorków... Tak więc na dwoje babka wróżyła chyba...
                                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 22:36
                                          Zbyszek - tak temat kobiet w twoim życiu może być imponujacy - załóż ten
                                          wątek,my Warmianki będziemy czekały na niego.Temat kobiecy nie jest ci obcy jak
                                          widać, szkoda byś sie marnował i nudził siedząc i myśląc. Jeszcze pytanie, czy
                                          ty kiedyś paliłeś papierosy, wydaje mi sie , że ten co rzucił palenie
                                          najczęściej tak mówi żle o palaczach , by siebie dowartoścowywać - mam rację ?
                                          Ale o Olsztynie mógłbyś coś jeszcze napisać, chyba , że wyczerpał ci się temat.
                                          Wiem , że 23 marca coś się będzie działo w teatrze Jaracza - radio Zet zaprasza.
                                          • angela-rt Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 19.03.03, 22:51
                                            W Jaraczu zaczynają sie jak co roku o tej porze OLSZTYŃSKIE SPOTKANIA TEATRALNE
                                            coś dla miłośnikow teatru,sporo gości zaproszonych z polskich teatrow,zawsze
                                            jakieś przedstawienie wystawione przez teatr z Rosji a wszystko uwieńczone galą
                                            teatralną i przyznaniem nagrod za najlepsze role sezonu dla Olsztyńskich
                                            aktorow.Pare dni uczty duchowej....
                                            • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: 213.25.179.* 20.03.03, 10:43
                                              W zasadzie nie palilem. Sprawdzilem tylko kiedys co to jest, w mysl zasady ze
                                              zeby ocenic, to trzeba poznac. Uwazam ze atrakcja zadna, a smrod zostaje.
                                              A wy palicie?
                                              Moze cos o Olsztynie a pro po sytuacji.
                                              Malo znany i ciekawy temat Olsztyna podziemnego.
                                              Schrony poniemieckie sa przy dworcu gl.- plac przed dworcem, przy dworcu zach.
                                              schrony przeciwlotnicze przed dworcem, na placu miedzy dawnym TPPR (willa
                                              Bayer) a obecnym Mc Donaldem. Wszystkie te schrony maja zasypane wejscia, ale
                                              sa pod ziemia. Oczywiscie jest ich jeszcze pare w miescie i oby sie nie
                                              przydaly.
                                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 21:50
                                                zbyszek - oczywiście , że nikt z nas nie pali, jeszcze byś poczuł, propagujemy
                                                zdrowy tryb życia - rano czarna kawka, wieczorem gorzka żołądkowa, a noc służy
                                                tylko na sen.
                                                Schrony nam ujawniłeś, tylko na ile miejsc, w Krakowie tylko 1/3 ludności się
                                                zmieści a reszta jest milczeniem
                                                Ale odeszłeś od tematu, mówiłeś , że tyle masz do opowiadania - opowiadaj miło
                                                się będzie czytać w te cięzkie czasy jakie nadchodzą
                                                mialeś jakieś przygody z Olsztynem , grałeś w palanta itp ?
                                                najważniejsze - nie palimy i nie śmierdzi od nas tytoniem i państwo nie zarobi
                                                na akcyzie
                                                • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: 213.25.179.* 21.03.03, 10:37
                                                  Wcale nie jestem aniolek!!!
                                                  Nawet dawno temu mialek ksywke Diabel.
                                                  Opowiadac.... chm... za duzo i za malo. Sie zylo, sie zyje.
                                                  A w plenerze klengor zurawi... wiosna. :-)))
                                                  Moze by tak kajaczki, lub rowerki...
                                                  Przez Olsztyn kajakiem??
                                                  Rita to Ty jestes na zdjeciu z ak?

• Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 20:52
                                                    Żeby przez Olsztyn przepłynąć kajakiem, musisz zmienić bieg Wisły, przypłynę
                                                    nawet na kanadyjce - znasz te rodzaje kajaczków?
                                                    Jeśli nie byłeś Aniołkiem to może powspominasz czasy kiedy byłeś diabełkiem -
                                                    musi to być ciekawe.
                                                    Powiedz mi gdzie mogę znależć twoje zdjęcie ?
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 21:55
                                                    Zbyszek - juz cię widziałam, jesteś piratem z puszką piwa i faktycznie diabłem
                                                    na kajaku - teraz mozesz śmiało wspominać diabelskie czyny - zacznij od kajaków
                                                    na jeziorze jeśli możesz
                                                  • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: 213.25.179.* 24.03.03, 11:55
                                                    Trafiony, zatopiony.
                                                    Nie odpowiedzialas, To Ty jestes z ak na zdjeciu?
                                                    Bylem w ence, przyjemnie i motorowo-odlotowo.
                                                    Cegla sliczna, odkuta z zaprawy,
                                                    A czemu tylko ja mam opowiadac ????
                                                    :-)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.03.03, 22:16
                                                    tak , również trafiony zatopiony
                                                    Puszkowe piwo pijesz- nie boisz się rdzy ?
                                                    Więc tak , musze ci napisać prawdę lub uświadomić Cię, że wdepnąłeś w wątek
                                                    trefny - tu nikt długo się nie utrzyma. Historia tego watku sięga ho, ho i
                                                    jeszcze dłuzej. Pierwszym załozycielem wątku był niejaki czarnyadam , który
                                                    nadał tytuł wątku i wpisał - urodziłam się w Olsztynie, na pytanie a dzie teraz
                                                    mieszka powiedział - że w Olsztynie - dziwny facet z niego widocznie był -
                                                    jeszcze dodał , ze podobaja się mu dziewczyny z Olsztyna - i koniec i znikł.
                                                    Watek fajnie się rozwijał, goscił prawie wszystkich forumowiczów i trzeba było
                                                    założyć następną część - tak jakoś wypadło na mnie i trach wszystko się
                                                    rozsypało oczywiście z mojej winy i tak ciagnę ten pociąg do Olsztyna - kto
                                                    chce wsiadać to wsiada, kto chce wysiadać to wysiada.
                                                    I jak widzisz bardzo duzo gości juz tu było i z tego bardzo się ciesze , bo i
                                                    ten wątek może być dla przyszłych pokoleń olsztyniaków dobra wiedzą historii
                                                    forum cdn
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.03.03, 22:41
                                                    Zbyszek , w poprzednim poście pogubiłam duzo liter i nie wiem czy go
                                                    zrozumiałeś - wpływ gorzkiej żołądkowej i zapracowanego dnia.
                                                    ale dalej - ci opowiadam , i każda część Olsztyna jest inna i inny ma horror,
                                                    bo taki jest charakter tego wątku
                                                    Co ci jeszcze napisać - no nie wiem ? - może masz sam jakieś pytania ?
                                                    Mowisz , że lokal fajny, czy już złożyłeś podpis na cegiełce? - może taką,
                                                    tylko kajakowo- plażową założysz knajpkę ?
                                                    Chyba jakieś iprezki były w teatrze Jaracza - byłeś ?
                                                    pozdrowienia
                                                    nie wiem czy dobrze to wszystko ujełam, nie jestem pewna dzisiejszych wpisów
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 24.03.03, 22:45
                                                    Rito zwracasz sie do Zbyszka,pozwolę sie wtrącić,tak jak pisałam w olsztyńskim
                                                    teatrze trwaja Spotkania teatralne-patrz pare postow wczesniej-pozdrawiam
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.03.03, 22:47
                                                    tak , pamiętam , byłaś na tej imprezie ?
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 24.03.03, 22:50
                                                    no nie bilety baaaaaaardzo drogie,problem z dostaniem,a teraz i czasu
                                                    brak.Jeszcze trwają do niedzieli,a w niedziele gala teatraln"Świeto
                                                    teatru"wreczenie nagrod.Wiem ze jako gość zaśpiewa Anna Maria Jopek
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 24.03.03, 22:54
                                                    Śledziłam uważnie wątek gdzie mowiliście o wyglądzie(tez pare postow wcześniej)
                                                    Gdy przyszedł ze znajomymi ja stałam na zmywaku i nie słyszałam
                                                    rozmowy.Zamowili piwko i gdy szli do stolika usłyszałam jak mowił,aby przekazać
                                                    koobrze,ze był.(w eNce nikt koobry tak nie nazywa-to swoiste hasło)Podeszłam do
                                                    stolika przedstawiłam sie nickiem,no i od słowa do słowa...poszło
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.03.03, 22:57
                                                    Angela - co poszło ?? - nie dosłyszałam ?
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 24.03.03, 22:58
                                                    Lody przełamane..hi hi
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.03.03, 22:48
                                                    Ciekawe , czy Zbyszek przekazał wam pozdrowienia od forumowiczów
                                                    angela - jak on się przedstawił - opowiedz i tak uwierzyłaś że to jet to ?
                                                  • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: 213.25.179.* 25.03.03, 08:53
                                                    Przepraszam ze spalilem? haslo, ale co mialem powiedziec? a ze angela tam jes
                                                    to nie mialem zielonego... przedstawilem sie Zbyszek bo tak mnie zwa, ale czy
                                                    ja to ten, tez nie wiem.
                                                    Podzucilem cos do Enki ale to nie to, moze najwyzej podstawki do wpisow, mysle
                                                    ze ladny talez tak 10-15 cm wysokosci i ok 30 srednicy z surowego drewna bylby
                                                    dla cegly najlepszy. Chyba ze cokol z bialych cegiel...
                                                    Pije piwo z puszki poniewaz na zaglach jest najwygodniejsze do zabrania,
                                                    mielismy na jachcie pokale ale nie zdazylem wlac...
                                                    Ciekawe kiedy wprowadza kaucje za puszke, i butelki PET, jak w Niemczech.
                                                    Butelki i papier toaletowy to byl historyczny problem. Pamietacie te korale
                                                    papieru na piersiach noszone dumnie...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 22:42
                                                    pamietamy, pamiętamy, mogę ci nawet w prezencie dostarczyć do Olsztyna takie
                                                    korale z papieru z napisem rita oraz piwo puszkowe Dębowe Mocne.
                                                    Może potrzebny będzie kawałek mola z plaży j. Krzywego jako podstawka ?
                                                    Już wspominałam , ja w Olsztynie najczęście to raniutko biegałam z bańką na
                                                    mleko do sklepu na ul. Warmińską i pamiętam sklep, który pewnie już nie
                                                    istnieje.
                                                    Zbyszek - czy ty jesteś ratownikiem ?
                                                    Wiesz co , choćbym tu zaprosiła 18-tkę i zrobiła striptis , to bądż pewien, że
                                                    nikt na ten wątek nie zagladnie - to szalony wątek i nic i nikt tego nie zmieni.

Angela - dacie sobie radę z tym sławnym obiektem w lokalu ?
                                                  • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: 213.25.179.* 26.03.03, 09:49
                                                    Szaleni sa ludzie i to co tworza, nie watki.
                                                    Rita widzialas mnie na plazy ????
                                                    Stanowisko 2 i 4, ale to bylo w czasach kiedy plaza byla piekniejsza- i my tez.
                                                    Najlepiej bylo gdy przyjechal cyrk, cyrkowcy rzadzili na plazy, pod
                                                    stanowiskiem przy dnie mialem polke na skrzynki (schlodziarke)... piekne czasy,
                                                    Teraz ani tego mola, ani tej plazy i tylko codzienny cyrk pozostal.
                                                  • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: 213.25.179.* 26.03.03, 10:40
                                                    A co do piwa to od czasow kiedy mialem wybor najbardziej mi pasuje Heweliusz
                                                    Kaper, Debowe tez, gdy tamtego nie ma. A niestety sie skonczylo wraz z
                                                    zamieszaniem w browarach, mam nadzieje ze nie zniknie calkiem smak piwa ktore
                                                    lubie, ze nie zastapia wszystkiego delikatesy zachodnie i delikatne. Unio precz
                                                    od oscypka i tabaki! Urzednicy nie wedrujcie w strone Lacka! (sliwowica)
                                                    A poza tym jestem jak najbardziej za.
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 26.03.03, 10:44

> Angela - dacie sobie radę z tym sławnym obiektem w lokalu ?

Oczywiście,ze damy radę,wczoraqj przywieźli opał do kominka ,a deseczek
                                                    pięknych tyle ze tylko przebierać,musze to umocować i juz.

;-)angi
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 22:05
                                                    Słuchajcie , ja często byłam na tej plaży ciągnieta za rękę ale wtenczas nie
                                                    umiałam pływać , więc Zbyszek jak widziałeś spaloną na raka dziewczynkę to
                                                    napewno byłam ja, prawie zawsze byłam w pełnym słońcu gdyż miejsca w cieniu
                                                    były zajęte. Pamiętam patelnię i ciągłe kolejki za lodami i piciem - może i
                                                    mlodzi byliśmy ale było wtenczas bardziej kolorowo i bardziej wesoło - ja cały
                                                    czas myślę , że jeszcze tak jest i boję się przyjechać do Olsztyna aby nie
                                                    zamazać sobie tego obrazu. Nie pamiętam piw na plaży , chociaż pamiętam były
                                                    takie inne butelki - pamietasz takie grube i małe 033l - malutka byłam , więc
                                                    piwa mnie nie interesowały.
                                                    cdn
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 22:15
                                                    pisałeś , że w Niemczech piwo w puszkach jest na kaucję - jak to wygląda ?
                                                    ktoś zwraca do sklepu pustą puszkę po piwie - ty wiesz co bybyło w sklepach ,
                                                    puszkomania wariacka, gdzie te puste puszki mieszczą się w sklepach ?
                                                    Nie tylko ja jestem szalona ale ten co chodzi po lodzie na jeziorze i kąpie się
                                                    trzymając się lodu - też

Angela,widzę że wiernie kibicujesz , co ty na to, na te zwrotne puszki - jak u
                                                    siebie w lokalu to widzisz ?

a inni pewnie śpią !!!!!!!!

• being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 26.03.03, 22:25
                                                    Inni sa i czuwaja. Niestety moj poziom inteligencji nie pozwala na wlacznie sie
                                                    do dyskusji:))) Zreszta plaza miejska nie jest moja ulubiona, troche daleko...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 22:34
                                                    to włącz being poziom emocjonalny ?
                                                    ale na piwie się znasz, widzisz jakie piwo proponuje Zbyszek - zejdż na ziemię
                                                    i zaproponujmy Zywiec Full Zbyszkowi
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 26.03.03, 22:45
                                                    Ja dzisiaj testuje Debowe Mocne, kumpel troche choruje i zrobil grzanca, teraz
                                                    musze uwazniej w klawisze stukac:)
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 26.03.03, 22:50
                                                    being28 napisał:

> Ja dzisiaj testuje Debowe Mocne, kumpel troche choruje i zrobil grzanca,
                                                    teraz
                                                    > musze uwazniej w klawisze stukac:)
                                                    >
                                                    Grzańca z cynamonem,miodem i goździkami?
                                                    Koobra robi rewelacyjne,wiem z pierwszej ręki;)
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 26.03.03, 22:49
                                                    W lokalu nie mamy piwa puszkowego,wiec ten problem nas omija.W domu gdy pojawi
                                                    sie jakaś pucha to po wypiciu zawartości puszeczka zostake sprasowana -stopą
                                                    ( nie zajmuje wiele miejsca w koszu na śmieci)Potem przychodzą tuptusie i
                                                    czyszczą śmietnik z puszek.Kiedyś to miałam specjalny worek do ktorego je
                                                    wrzycałam potem naklejałam kartke na nim z napisem"Puszki",a na workach ze
                                                    śmieciami kartke z napisem "w tym worku nie ma puszek"dzieki temu im było
                                                    łatwiej,a ja nie miałm śmieci walających sie przed domem :)))
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.VII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 22:55
                                                    ten grzaniec mnie interesuje - ale mam smaka Angela lej- 100 post do kubków, ja
                                                    posiadam grzaniec galicyjsji gotowy z dodatkami - tylko wlać zagrzać i pić -
                                                    miam, miam
                                                    zakladamy nowy watek - nie?
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piekny cz.VII 26.03.03, 22:57
                                                    zakładaj
                                                  • Gość: rita Re: Musze wrocic po Zbyszka IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 22:08
                                                    przepraszam, zapomniałam zabrać Zbyszka na Olsztyn VIII, co niniejszym czynię
                                                    :-)
                                                    Czy wielkie lanie dostanę ??????
                                                    Pomyłka nie oznacza jeszcze tragedii !!!!!!! :-))))))
                                                    dużo zadałam pytań w poprzednim wpisie - czy otrzymam odpowiedż ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka