Gość: Fiona IP: *.ols.vectranet.pl 02.01.08, 19:13 Pewnie. Czytając ostatnio podsumowanie rocznej pracy radnych dałabym im nawet po 1 tys. złotych podwyżki. A co! Jak szaleć to szaleć! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paula Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: *.olsztyn.mm.pl 02.01.08, 19:39 Małkowski za takie fuszery bierze tyle szmalu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: *.ols.vectranet.pl 02.01.08, 20:10 A myślałaś,ze z powodu jakichś odpadów rwą się do koryta ? Ich nie interesuje życie przeciętnego Kowalskiego tylko własne napełnione koryto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 23:39 Jak by od jakości pracy zależało wynagrodzenie prezydenta to JCM winnien dopłać do miejskiej kasy za te popisy kompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glusia Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 00:02 Mam nadzieję że Radny Szostek zachowa się godnie i nie zgodzi się na takie coś! To powinna być praca społeczna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolsssym Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: *.ols.vectranet.pl 03.01.08, 09:12 Gdyby mieli czym się pochwalić, to może byłoby to strawne, ale... Ci ludzie całą swoją działalność rozpoczęli od uchwalania sobie podwyżek i weszło to im w nawyk. Przykre,że głównym celem i sukcesem jest zapewnienie apanaży sobie i swej familii. Taką postawą wzbudzają niechęć i wrogość "ludu", ale im to wisi. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: 195.47.201.* 03.01.08, 09:19 Z pracą społeczną to przesada - Radnym jest płacone to i powinno się wymagać - nie tylko bywania na radach i komisjach a - ale co najważniejsze rozwiązywania problemów Nas mieszkańców miasta. Płacimy to i powinniśmy wymagać. Skuteczności, kompetencji, dostępności dla przeciętnego Kowalskiego, kreatywności zdolności do wypracowania kompromisów i chęci do współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
adamzmazur Bajka o sołtysie i piekarzu 03.01.08, 11:50 Rzecz się dzieje w niedalekiej przyszłości... Olsztyn w wyniku nieudolnego zarządzania popadł w długi i stracił prawa miejskie. Teraz rządzi tu sołtys Małkowski i piekarz Dąbkowski. Sołtys zebrał w remizie strażackiej swoich mieszkańców i mówi do nich: - zebrałem Was tu żeby znaleźć rozwiązanie ws. chleba. Mieszkańcy okolicznych miast: Nikielkowo, Szczęsne i Dywity śmieją się z nas, że jemy niedobry chleb, który piecze piekarz Dąbkowski. Musimy coś z tym zrobić. Czekam na propozycje. Cisza w remizie... po chwili wstaje kowal i mówi: - to ja przypier...le Dąbkowskiemu. - Nie kowal - mówi sołtys -Ty masz ciężką rękę, jak przypie...isz to zabijesz. Mamy jednego piekarza i wogóle nie będziemy jedli chleba. Czekam na inne rozwiązanie. Cisza, ale znów wstaje kowal i mówi: to ja przepier...le stolarzowi; mamy dwóch. JAKI MORAŁ Z TEJ BAJKI /każdy niech sobie dopowie/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gapa Re: Bajka o sołtysie i piekarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 12:09 Wyjściem jedynym jest póście raczka w rączkę sołtysa z piekarzem. Kogo w końcu (poza nieliczącymi sie konsumentami) obchodzi jakość chleba naszego piekarza. Sołtys zaopatruje się po sąsiedzku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Dąbkowski Re: Bajka o sołtysie i piekarzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 21:47 Rzadko zabieram głos na forum chociaz jestem jego stałym czytelnikiem; tym razem Panie Adamie lub może X przekracza Pan granice dobrego smaku i wychowania więc pozwalam sobie na riposte: otóż gbyby był Pan uważnym obserwatorem sceny politycznej Olsztyna wówczas inaczej oceniłby Pan moje czy wzajemne relacje pomiędzy Prezydentem Miasta a Przewodniczacym Rady,po wyborach w 2006 roku jednogłośnie zostałem wybrana na przewodniczącego właśnie ze względu na mój krytyczny stosunek do poczynań Pana Prezydenta i dużą wiedzę na temat samorządu olsztyńskiego, wyrażam przekonanie że złość, zawiść przysłania Panu rzeczywisty obraz, bądż po prostu nie chce Pan go znać. Jako osoba publiczna - z wyboru własnego - poddaję sie krytyce w zakresie swojej pracy publicznej, używając w sensie pejoratywnym określenia "piekarz" obraża Pan ludzi z którymi współpracuje od 20 lat- tyle lat ma moja firma - sa wśród nich osoby również ze średnim wykształceniem nijak nie pasujące do panujacego w naszym społeczeństwie stereotypu dawnego "piekarza". Swojego zawodu który wykonuję nie wstydzę się, wręcz odwrotnie praca ta przynosi mi wiele satysfakcji nie tylko w sensie materialnym ale i ambicjonalnym dlatego, że w czasie tych 20 lat stworzyłem od podstaw przedsiębiorstwo, które na dzień dzisiejszy daje zatrudnienie dla 150 osób a swoje zaufanie poprzez zakup naszych produktów wyraża codziennie kilkanaście tysięcy osób nie tylko z Olsztyna. Gwoli Pana informacji podam, że z wykształcenia jestem technologiem żywności, stidia ukończyłem w 1982 roku jako jeden z 5 wyróżnionych studentów granatowym dyplomem i Nagrodą Sekretarza Naukowego Polskiem Akademii Nauk za pracę w kołach naukowych uczelni. Pracę zawodową z działalnością polityczna udaję mi się łączyć dzięki dobremu wszechstronnemu przygotowaniu własnie na uczelni.Wiem, że w naszej mentalności ludzie którzy odnoszą sukcesy dzięki własnej ciężkiej pracy wzbudzają uczucie zawiści - to jest takie polskie piekiełko - jak mawiają poza granicami kraju, ja życzę mimo wszystko dużo życzliwości uśmiechu i szacunku dla innych, możemy kogoś nie lubić, nie podzielać jego poglądów ale każdemu należy się szacunek jako człowiekowi. Pozdrawiam, Zb. Dąbkowski - Przewodniczący Rady Miasta Olsztyn, - ja nie mam powodów aby skrywać się pod "nickiem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 12:40 Jasne, że tak. W końcu za uchwalane dziury budżetowe należy się przecież konkretna satysfakcja i to najlepiej finansowa w znacznej wysokości ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos No i wszystko jasne ... IP: *.ols.vectranet.pl 03.01.08, 12:50 wiadomo teraz czemu miała służyć podwyżka dzierżawy gruntów i dlaczego radni tak łatwo ją zaakceptowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weganin11 Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: *.gdynia.mm.pl 03.01.08, 13:10 Nie ma to jak samemu sobie podnosić pobory. Może wszyscy będziemy sobie określać wysokość poborów- tylko dokąd to nas zaprowadzi. Czy pasibrzuchy z Ratusza o tym pomyśleli?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: 195.47.201.* 03.01.08, 16:05 JCM tyle pieniędzy roztrwonił, poumażał wybranym firmom itp - bardzo nie dorze ciekawe co na to prokurator? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 17:44 Prokurator jest w kiepskim położenu, a to dlatego że wcześniej WSZYSTKIE sprawy odrzucił (nawet nie rozpatrywal bowiem uznal że sa to tylko kalumnie itp. Po zatem w umorzeniu trzeba by było napisac dlaczego sprawę umorzono, zatem najdogodniej jest odrzucić sprawę w przedbiegu). Po działaniach radnych opozycji nie dało się już dalej siedziec cichuteńko. Po zatem żądanie objęcia nadzorem prokuratury krajowej w/w śledztw spowodowało że trzaba sie było zająć SPRAWAMI J.CZ.M. NA NOWO. Co z tego wyniknie - zobaczymy. Dokumentacyjnie sprawy są proste jak prztyknięcie z palców. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnik Re: Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 20:18 do krajówki nie zlozyli tego pisiaki tylko Staroń POSEŁ PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.Zwierko Re: Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 21:32 Złożyła Poseł Iwona Arent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.08, 22:00 >W.Zwierko napisał : >Złożyła Poseł Iwona Arent. O ile dobrze pamiętam to pana najlepszy przyjaciel tez składał doniesienia np.w sprawie Star-Turistu do wysokich służb w stolicy.I co z tego wyszło oprócz wydawania pieniędzy podatników i zaistnienia w mediach ? A tak wracając do tematu to dyskusja dotyczyc powinna planowanej podwyżki diet dla radnych-na która według mojej oceny absolutnie nie zasługujecie.Smaczku całej sprawie dodaje fakt,że nie możecie tego zwalić na prezydenta miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: *.ols.vectranet.pl 03.01.08, 18:07 Co się dzieje w tym Olsztynie? Na pierwszej sesji po wyborach radni podnieśli sobie diety, teraz znowu. Robią sobie co chcą. Ale przyjdzie i na was czas rozliczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: *.ols.vectranet.pl 03.01.08, 18:21 Nie, na nich nie przyjdzie czas rozliczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugi Re: Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: *.ols.vectranet.pl 03.01.08, 19:40 Niestety ale masz rację.Radni za nic nie odpowiadają a rozliczenie ich polegać bedzie tylko na nie głosowaniu na nich w następnych wyborach.Ale co sie nachapią przez cztery za nic nierobienie czy też podejmowanie głupawych uchwał, tego nikt im nie odbierze.Takie durne mamy prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Szykuje się podwyżka diet dla radnych IP: *.ols.vectranet.pl 26.01.08, 16:26 Oj biedacy należy im się. Odpowiedz Link Zgłoś